Teröristlerin kaçırdığı Necmettin öğretmen şehit oldu

PKK 5 gün önce kaçırdığı, Urfa'nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı köyünde öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz'ın öldürüldüğünü duyurdu.

Teröristlerin kaçırdığı Necmettin öğretmen şehit oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:37
21 Haziran 2017 Çarşamba 23:58

Urfa'nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı köyünde öğretmenlik yapan 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz, tatil için memeleketi Gümüşhane'ye giderken Dersim Karayolu'nda teröristler tarafından yolu kesilerek kaçırılmış ve aracı ateşe verilmişti. PKK'lı teröristlerin 5 gündür alıkoyduğu öğretmen Necmettin Yılmaz'dan haber alınamıyordu.

ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DUYURDULAR

PKK'nın silahlı kanadı olan Halk Savunma Güçleri (HPG), 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz'ı Dersim'e bağlı olan Zaxge köyü yakınlarında öldürdüklerini açıkladı. HPG'nin yaptığı açıklamada, 'Dersim’de gerilla güçlerimizin yerlerini ve hareket tarzlarını ihbar eden ve düşman ile işbirliği içinde olan Necmettin Yılmaz isimli şahıs 16 Haziran günü Dersim’e bağlı Zaxge köyü yakınlarında cezalandırılmıştır' ifadeleri kullanıldı.

Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz, oğlundan haber alamadığı için Dersim İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi’ne başvurarak, oğlunun bulunmasını istemişti.
 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar