Türkiye'de medya patronları

1979'dan itibaren Türkiye'de medya kuruluşları enerjiden gayrimenkule pek çok alanda faaliyet gösteren holdinglerin bünyesinde faaliyet göstermeye başladı. Medyanın yıllar içindeki dönüşümünü sizler için derledik.

İlk gazete Takvim-i Vekayi 1831’de II. Mahmut döneminde kuruldu. Daha sonra da çeşitli gazeteler çıktı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana çıkarılan kimi gazeteler bir süre faaliyet gösterdikten sonra kapanırken kimi de el değiştirerek günümüze kadar geldi.

Günümüzde çoğu gazete, radyo ve haber kanalı medya kuruluşları altında birleşirken çeşitli alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin bünyesine dahil oldular. Basında holdingleşme 1979’da Aydın Doğan’ın Milliyet’i satın almasıyla başladı. 80'li yılların sonu, 90'lı yılların başında Kıbrıslı İş Adamı Asil Nadir’in Günaydın, Güneş, Tan gazeteleri ile Nokta Dergisi’ni satın almasıyla devam etti.

Öte yandan Simavi ailesi tarafından 1948’de kurulan Hürriyet gazetesi de 1994’te Aydın Doğan tarafından satın alındı.

Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarındaki gazeteler devlet bünyesindeyken zamanla özelleşmeye başladı. Daha sonra gazeteciler tarafından kurulan birçok yayın faaliyet gösterdi. 1940’ların sonu, 1950’lerin başından itibaren medya patronları doğmaya başladı

Büyük holdinglerin medya sektöründe faaliyet göstermesi ise 1979’da Doğan Grubu’nun Milliyet gazetesini satın almasıyla başladı, 1980’lerden sonra hız kazandı. 2000’lerden itibarense ana akım medya kuruluşları tamamen büyük şirketlerin bünyesinde faaliyet göstermeye başladı.

OSMANLI DÖNEMİ GAZETELER

Takvim-i Vekayi- 1831 (II. Mahmut dönemi) : 1831’de II. Mahmut döneminde kurulan gazete, II. Abdülhamit döneminde yayınlanmadı. 1878-1891 yılları arasında yayınlanmadı. 1 yıl daha yayınlanıp kapandı. 1908’de Jön Türkler tarafından yeniden yayınlanmaya başlandı. TC döneminde Resmi Gazete oldu.

Ceride-i Havadis- 1840 (William Churchill) : Dönemin İngiliz Büyükelçisi William Churchill tarafından 1840’ta kuruldu. İlk yarı resmi ve ilk Türkçe gazetedir. Gazete 1843’te bir süreliğine kapandı, 1864’te tamamen kapandı.

Tercüman-ı Ahval- 1860 (Agah Efendi ve Şinasi): 1860-66 arasında yayınlanan ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval Agah Efendi ve Şinasi tarafından kuruldu. Eğitim sistemine eleştirilerinden dolayı 1861’de iki haftalığına kapatılarak Türk basınında yayın durdurmanın ilk örneği oldu. 1866’daysa tamamen sonlandı.

Tasvir-i Efkar – 1862 ( Şinasi): Yayın hayatına 18622de başlayan gazeteyi Şinasi kurdu. 1865’te Şinasi Fransa’ya gittikten sonra gazeteyi Namık Kemal çıkardı. O da Avrupa’ya gidince Recaizade Mahmut Ekrem yayınladı. Mayıs 1910’dan sonra ise ‘Yeni Tasvir-i Efkar adıyla Ebüzziye Tevfik tarafından devam ettirildi. 1920’de kapandı 21’de tekrar açıldı. 1925’te İstiklal Mahkemesi tarafından kapatıldı. Ziyad Ebüzziya 1940’ta gazeteyi yeniden yayınlamaya başladı. 1945’te Tasvir adıyla Cihat Baban tarafından 1949’a kadar yayınlandı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ – BİR SÜRE YAYINLANIP KAPANAN BAZI GAZETELER

Tanin- 1908 (Hüseyin Cahit): II. Meşruiyet sonrası yayına başladı.1908’de Hüseyin Cahit, Tevfik Fikret ve Hüseyin Kazım Kadri tarafından kuruldu. Tanin matbaası 31 mart ayaklanması sırasında basıldı, Hüseyin Cahit Romanya’ya kaçtı. 1909’da geri dönerek tekrar gazeteyi çıkarmaya başladı. 1912’de kapatılıp 1913’te tekrar açıldı. 1925’te kapatıldı.

1943-47 arasında Hüseyin Cahit tarafından yeniden çıkarıldı. 1947’de tamamen kapandı.

Tan- 1935 ( Ali Naci Karacan): 1935 yılında Ali Naci Karacan, 1936'da Ahmet Emin Yalman'ın başyazarlığında yayımlandı. Zekeriya Sertel ve Halil Lütfi Dördüncü, Yalman'ın ortaklarıydı. 1938 sonunda Ahmet Emin Yalman'ın ayrılmasıyla Zekeriya ve Sabiha Sertel tarafından yönetilen gazete, 4 Aralık 1945'teki baskınla noktalandı.

Sabiha ve Zekeriya Sertel yargılandılar, beraat ettiler ama ülkeyi terk etmek zorunda kaldılar. Halil Lütfi Dördüncü, Tan Gazetesi'ni aralıklarla birkaç kere daha çıkardı. 6 Ocak 1959'da, hemen yanındaki binada meydana gelen patlama sonucunda Tan Matbaası binasının da yıkılmasıyla Tan Gazetesi kapandı.

Günaydın- 1968 (Haldun Simavi): Genel yayın yönetmenliğini Rahmi Turan yaptı. 1988’de Asil Nadir tarafından satın alındı. 1998’de kapandı.

Radikal – 1996: Doğan medya grubuna bağlı gazetenin basılı yayını Haziran 2014’te, dijital yayını ise mart 2016’da son buldu.

TÜRKİYE’DE MEDYA PATRONLARI

DOĞAN HOLDİNG

Doğan Holding, 22 Eylül 1980’de Aydın Doğan tarafından kurulmuştur. Bünyesinde birçok yayın kuruluşu barındıran Doğan Yayın Holding ise 1997’de kurulmuştur.

Doğan Haber Ajansı ile Trader Media East, Hürriyet, Posta ve Fanatik gazeteleri bünyesinde yer alır.

Kanal D, CNN Türk, TV 2, Dream TV, Radyo D, Slow Türk, CNN Türk radyo, radyonom.com, D Smart da Doğan Holding’e aittir. Ayrıca hurriyetemlak.com, hurriyetoto.com, yenibiris.com, ekolay.net, hurriyetaile.com, mahmure.com, yakala.co, bigpara.com siteleri de bu gruba bağlıdır.

Öte yandan holding; turizm, enerji, perakende, sanayi, gayrimenkul ve finans sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

1-HÜRRİYET GAZETESİ:

Hürriyet’in kurucusu Sedat Simavi

Hürriyet gazetesi, 1 Mayıs 1948’de Sedat Simavi tarafından kuruldu. Gazetesi’nin ilk sayısı 1 Mayıs 1948 tarihinde yayınlandı.1992’de Erol Aksoy, Dinç Bilgin ve Haldun Simavi’nin ortak girişimi oldu. 1994’te Aydın Doğan tarafından satın alındı.

Hürriyet’in kurucusu Sedat Simavi , gazetesi için yakın dostu Hayri Alpar’a “Yeni bir rejime girdik, ortada duran sayısız meselemiz var. Basına büyük iş düşüyor. Tarafsız, ağırbaşlı, özü sözü doğru bir gazete olarak iş yaparız”diyerek gazetenin o günlerde kimliğini belirledi.

Simavi, Gazetesinin dayanağını: “Hürriyet’in bütün kuvveti yalnız kendi maddi imkânlarına dayanarak çıkabilmesindedir. Bundan dolayı da kimseyi gücendirmekten korkmayacak ve kimseyi memnun bırakmak kaygusunu gütmeyecektir.” İfadesiyle belirtti.

Hürriyet’in yeni yüzünün gazeteye tam olarak yansıması ve gazeteyi tanıtması ise Londra Olimpiyatları ile oldu. Özellikle fotoğraf kullanımında tercih edilen yeni yöntem Babıâli’nin alışık olmadığı türdendi. Olimpiyatlarda başarı kazanan Türk güreşçilerinin büyük boy fotoğrafları boyama yöntemiyle renklendirilerek Hürriyet sayfalarını süsledi. Böylece Hürriyet gazetesi sporu günlük hayatın bir parçası haline getirecek olan süreci pekiştirecek adımı atmış oldu. Hürriyet’in kapışılan bir gazete olmasında Londra Olimpiyatları’ndan aktarılan fotoğraflar etkili oldu. Türkiye’de modern baskı tekniklerini kullanarak yayınlanan ilk gazete olan Hürriyet, yeni ortamın basın alanındaki yeniliklerinden birisi olarak görülür.

(Hürriyet gazetesi Ağustos 1950 tarihli sayısı)

Hürriyet Gazetesi’ndeki Logonun Anlamı: 

Hürriyet Gazetesi’nin bugün bilinen ‘Türk Bayraklı’, ‘Atatürk Siluetli’ ve ‘Türkiye Türklerindir’ yazılı logosu gazete kurulduğunda farklıdır. Logoda Hürriyet kelimesi kırmızı renk tercih edilerek yer almaktadır. ‘Hürriyet’ kelimesindeki ‘y’ harfi siyah bir kuşakla ikiye ayrıldı. Bu kuşağın içine gazetenin sloganı olan “Günlük Müstakil Siyasi Gazete” ifadesi kullanılmaktadır. Yıllarca Sedat Simavi’yle birlikte çalışan ve Sedat Simavi sonrasında da Hürriyet’te iş yaşamını sürdüren Tahsin Öztin Hürriyet’in logosundaki ifadenin belirlenme sürecinde Simavi’nin oldukça dikkatli olduğunu belirtmektedir: “Başlığın altında önce ‘Günlük tarafsız siyasi gazete’ ibaresinin düşünülmesine rağmen Sedat Simavi tarafsız kelimesinin renksiz olduğunu belirterek onun yerine müstakil ibaresinin kullanılacağını belirtti.

Sedat Simavi, Bu gazete “Tarafsız değil, müstakil olacaktır. Halkın faydası için lüzumu halinde taraf tutacak, fakat müstakil olduğu için hiçbir zaman tuttuğu tarafın aleti olmayacaktır,” demektedir. Hürriyet Gazetesi ve Sedat Simavi etrafında yoğunlaşan tartışmalar bir süre sonra logodaki tasarımın değiştirilmesiyle sonuçlandı. Böylece 1 Mayıs 1948 tarihinde yayına başlayan Hürriyet Gazetesi’nin 8 Kasım 1949 tarihinde logosunda değişiklik yaptığı görülmektedir. O günden sonra logoda Türkiye Cumhuriyeti’nin Bayrağı kullanılmaya başlandı. Bayrağı kullanmaya başlamasının gerekçesini açıkladığı yazısında Simavi, bunun bir iftihar vesilesi olduğunu ve Hürriyet’i Bayrağın gölgesinde çıkardıkları için gurur duyduklarını belirtmektedir.

Bu gururu Hürriyet’i eline alan bütün Türklerin yaşaması için Bayrağı logolarına koyduklarını söyleyen Sedat Simavi: “İstiyoruz ki, dünyada mevcut bütün Türk vatandaşlarımız Hürriyet’i ellerine aldıkları zaman, bu bayrağın etrafında birleşsinler ve Türk olduklarından dolayı bizim gibi iftihar etsinler. Bu memleket, Atatürk çocuklarının memleketidir ve Atatürk’ün hatı- rası ile beraber ebediyen yaşayacak ve dünyanın ortasında bir yıldız gibi parlayacaktır.”14 Sedat Simavi’nin Hürriyet’in logosuna yerleştirdiği resmi Bayrak, o günden bu yana logodaki yerini korumaktadır.

18 Kasım 1949 tarihinde gazeteye yansıyan değişikliğe göre Hürriyet’in logosunda Bayrak ile birlikte ‘Türkiye Türklerindir’ ifadesi de kullanılmaya başlandı. Bugünlerde Hürriyet’in logosunda “Türkiye Türklerindir” ifadesi ve “Türk Bayrağı” ile birlikte kullanılan “Atatürk silueti” ise yıllar sonra Erol Simavi döneminde şimdiki yerine yerleştirildi. Siluetin ilk kez 30 Ağustos 1987 tarihinde logoda yer aldığı görülmektedir.

Hürriyet Gazetesi’nde Haldun ve Erol Simavi Dönemi 

Hürriyet Gazetesi, Sedat Simavi’nin Aralık 1953’teki vefatının ardından iki oğlu Haldun ve Erol Simavi tarafından yönetildi. İki kardeş yönetiminde gazete teknik ve içerik olarak değişti, gelişmiş ve dönemsel şartlar gereği yeni alanlara açılarak kurumsallaşma alanında adımlar attı. Bu dönemde yani 60’lı yıllarda Hürriyet Gazetesi kurumsallaşmış ve yeni kurumlar kurarak büyüdü. Haber Ajansı, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık, Veb Ofset İleri Matbaacılık, Hürriyet Holding ve Hürriyet Gazete Dağıtım Şirketleri bu yıllarda kurularak Hürriyet Gazetesi daha sağlam kurumsal bir zemine oturtuldu.
 
Hürriyet gazetesinin 1954 yılında başlattığı seri ilan çalışması gazetesi için önemli bir gelir kaynağı oldu.
 
İki kardeşin Hürriyet’i yönettiği dönemde, 1955 yılına kadar Samih Tiryakioğlu, bu tarihten 27 Mayıs Darbesi sonrasına kadar Selçuk Çandarlı ve 1961 sonundan 1970’lere kadar Necati Zincirkıran, Hürriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni, olarak çalışmışlardır.

 

Hürriyet Gazetesinde Erol Simavi Dönemi

Hürriyet Gazetesi yönetimindeki ikinci değişiklik 1968 yılında Haldun Simavi, gazete yönetiminden ayrılarak Hürriyet’in yönetimini Erol Simavi’ye bırakmasıyla oldu. Bu dönemde Hürriyet’in ekonomik açıdan oldukça büyüdüğü, teknoloji alanında öncü adımlar attığı görülmektedir. Erol Simavi döneminde Hürriyet gazetesinde, sırasıyla; Necati Zincirkıran, Ferhan Devekuşoğlu, Orhan Erkanlı, Muammer Kaylan, Nezih Demirkent, Çetin Emeç, Seçkin Türesay, Erol Türegün, Çetin Emeç, Rahmi Turan ve Ertuğrul Özkök genel müdürlük yaptı. Hürriyet, 1994’te Aydın Doğan’a satıldığında Ertuğrul Özkök genel yayın yönetmeni olarak görevine devam etmekteydi. Erol Simavi bu dönemde Hürriyet gazetesinin yanında Kelebek, Hafta Sonu, TV'de 7 Gün, Çarşaf, Gong, Gösteri gibi ilaveler çıkardı. 
 

Hürriyet Gazetesinde Aydın Doğan Dönemi

Aydın Doğan: Doğum tarihi: 15 Nisan
 
1936 (81 yaşında), Kelkit
 
Eş: Sema Doğan
 
Ebeveynler: Yaşar Doğan, İrfani Doğan
 
Çocuklar: Arzuhan Doğan
 
Yalçındağ, Hanzade Doğan Boyner, Vuslat
 
Doğan Sabancı, Begümhan Doğan
 
Faralyalı
 
Kardeşleri: Hikmet Ataman, Kalender
 
Metin Doğan, Diğer
 
Torun: Şevket Emrecan
 
Hürriyet gazetesi yönetim koltuğundaki son değişiklik ise 1994 yılında yaşandı. Milliyet gazetesini 1979 yılında satın alarak basın dünyasına adımını atan Aydın Doğan 1994 yılında Hürriyet gazetesini satın alarak, Hürriyet’in yönetim koltuğundaki son değişikliği gerçekleştirdi. 29 Haziran 1994 tarihinde Hürriyet gazetesinin birinci sayfasında Hürriyet Holding’in yüzde ellisinin Aydın Doğan’a satıldığı haberi yer almaktadır.
Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.’den 29 Haziran 1994 tarihinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) gönderilen açıklamada şöyle denilmiştir: Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ’nin yüzde 70 hissesine sahip bulunan Hürriyet Holding AŞ’nin % 50 hissesinin, iştiraklerimizden AD Yayıncılık AŞ tarafından satın alınması konusunda anlaşmaya varılmıştır.
1997`den itibaren internet üzerinden de yayımlanmaya başlayan Hürriyet Gazetesi, 1994’ten bu yana Doğan Ailesi tarafından yönetilmektedir. Aydın Doğan döneminde Ertuğrul Özkök ve 2010 yılı başında onun istifa etmesinin ardından Enis Berberoğlu Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapmaktadır.
 

2) KANAL D

(Kanal D'nin Güncel Logosu)

(Kanal D'nin ilk logosu)
 
Kanal D, 16 Eylül 1993 tarihinde kurulan, İstanbul merkezli uluslararası bir yayın kurumudur. Yayın hayatına ilk olarak Milliyet Gazetesi binasında başladı ve 19 Aralık 1993 tarihinde, ilk TV yayınını gerçekleştirdi. Doğan ve Doğuş grubunun ortaklığı ile kurulan Kanal D, ismini her iki kurumun baş harflerinden aldı. Kanal D, 1995 Temmuz ayı itibarıyla şehir merkezindeki binasına taşınarak yayın hayatına devam etti.
2003 yılında ise Doğan TV Center binasına taşınan Kanal D, 2005 yılı itibarıyla tamamen Doğan Grubu'nun himayesine geçti.
Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Holding gurubuna ait olan kanal D Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanallarından bir tanesidir. Tüm Türkiye'ye yayın yapan kanal, dizi filmleriyle daha çok gündeme gelmiş ve izleyici edinmiştir. Kanal D Ayhan Şahenk ve Aydın Doğan tarafından ortak olarak kurulmuştur. Eylül 1993'te test yayınına başlamış ve Kanalın hisseleri Ekim 1994 tarihinde Aydın Doğan'a devredilmiş ve kanalın logosu değişerek bugünkü halini almıştır. Ayrıca Avrupa ülkelerine yayın yapan Euro D kanalını vardır.
 
Kanal D’nin ilk yayını : 
 

3-CNN TÜRK

Tam adı: Cable News Network Türk
 
CNN Türk: 1999 yılında yayına başlayan CNN Türk; ABD’li CNN ile Doğan Yayın Grubu ortaklığında kurulmuştur. Doğan Medya Grubu'na ait Eko Tv'nin karasal yayın frekansından yayın hayatına başlayan CNN Türk yayın hayatına başladığı ilk dönemlerinde doğrudan İngilizce'den çevrilen bazı programlar yayınlamıştır. Daha sonra TV5 kanalının karasal yayın lisansı satın alınıp CNN Türk yayını yeniden çatı antenlerine vermeye başlamıştır. ABD merkezinden farklı olarak haber dışında yayınlar da yapmaktadır. Bunlardan en meşhuru; 2005-2008 yılları arasında yayınlanan Formula 1 yarışlarıdır.
Habercilik alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden olan CNN Türk’ün başlıca programları ise 5N1K, Oradaydım ve Bir Yudum İnsan olarak kabul edilebilir.
 

KALYON GRUP VE TURKUVAZ MEDYA GRUBU

Ciner Holding’e bağlı olan Turkuvaz Medya grubu 2007’de Çalık Holding (Ahmet Çalık) tarafından satın alındı. Aralık 2013’te ise Cemal Kalyoncu yönetimindeki Kalyoncu Grubu tarafından satın alındı.

Sabah, Takvim, Fotomaç, Yeni Asır, ATV, A Haber bünyesinde yer alır.

1974’te kurulan grup, enerji, inşaat ve altyapı sektörlerinde faaliyet göstermekte. Enerji ve İnegöl gaz dağıtımı bünyesinde barındıran grup pek çok projeyi de gerçekleştirmektedir. Bunların en bilinenlerinden İstanbul 3. Havalimanı projesi Kalyoncu Holding tarafından yapılmaktadır. Öte yandan Taksim meydanı projesi de bu gruba aittir. Giresun ve Ordu Melet HES projeleri de Kalyoncuların bünyesinde gerçekleşmiştir.

1) YENİ ASIR GAZETESİ

 3)ATV

 
Tam adı Aktüel Televizyonu
 
ATV, 1993 yılında Dinç Bilgin tarafından kurulmuş ve 2002 yılında Ciner Medya Grubu'na geçmiştir. 2007 yılından, 2013 yılına kadar Çalık Holding'e bağlı olarak yayın hayatını sürdürmüştür. Halen Turkuvaz Medya Grubu'na bağlı olarak yayınlarını sürdürmektedir. 2007 yılında gerçekleştirilen ihale sonucu atv ve Sabah Gazetesi'nin sahibi Merkez Yayıncılık, Çalık Holding'in sahibi olduğu Turkuvaz A.Ş.'ye satılmıştır.
 
16 Ekim 1997 tarihinde Avrupa'daki Türklere yönelik yayın yapan "atv Avrupa" açılmıştır.
 

ATV HD

ATVHD, 24 Nisan 2011'de kurulan, atv ile eş zamanlı yayın yapan atv'nin yüksek çözünürlüklü kanalıdır. Kanal Türksat 4A 12054 H 27500 5/6 frekansından, D-Smart 25. kanaldan, Digiturk 325. kanaldan, Filbox 24. kanaldan, Türksat TKGS 2. kanaldan, Kablo TV 7. kanaldan ve Tivibu 314. kanaldan da izlenebilmektedir. atv Ana Haber Bülteni'ni ilk HD yayınlayan ulusal kanaldır.
 
 

A HABER 

a Haber, Çalık Holding tarafından kurulmuş haber kanalıdır.
Turkuaz medya grubu bünyesinde kesintisiz haber anlayışıyla kanaldan 7-24 haber yayınları yapılmaktadır
 
 

DEMİRÖRENLER

1) MİLLİYET GAZETESİ

Kuruluş Yıllarından Günümüze Milliyet Gazetesi Sahipleri:

 

Milliyet, Demirören Holding'in sahibi Erdoğan Demirören'in sahibi olduğu günlük gazetedir.
Türkiye'nin günlük gazetelerinden biri olan Milliyet, önceleri Doğan Grubu bünyesinde yayınlanmaktayken 2011 yılı başlarında Karacan-Demirören ailelerinin sahibi olduğu DK Gazetecilik'e satılmıştır. Ali Karacan ve Ömer Karacan kardeşler ile Demirören ailesi arasındaki ortaklığın bozulması yüzünden bir süre kayyum tarafından yönetilen gazete son olarak Karacan ailesinin hisselerini devretmesi ile Demirören ailesinin mülkiyetine geçmiştir.Milliyet’in internet sitesi milliyet.com.tr, Haziran 2011'de 8,8 milyon ziyaretçisiyle Avrupa’da en çok ziyaret edilen beşinci haber sitesi olmuştur.
 

Kuruluş Yılları:

Milliyet gazetesinin ilk sayısı 11 Şubat 1926 tarihinde Atatürk’ün izniyle Mahmut Soydan tarafından yayınlanmaya başladı. 1935 yılında Ali Naci Karacan tarafından satın alarak Tan adıyla değiştirdi. Ancak çok uzun sürmedi. 3 Mayıs 1950 yılında tekrar Milliyet adıyla dönerek yayınlanmaya başladı. Gazetenin yazarları arasında Refik Halid, Bedii Faik, İsmail Hami Danişmend, Ulunay bulunmuştur. Abdi İpekçi 1954'te yazı işleri müdürü olunca Milliyet gazetesi Türkiye'nin etkili siyasi gazetelerinden biri haline geldi. Peyami Safa, Reşat Ekrem, Çetin Altan gibi yazarlar da Milliyet'te yazmaya başladı.
 
Milliyet kurulduğu ilk zamanlar Demokrat Parti'yi destekliyordu, daha sonra giderek sola kaydı. Tirajı 20 binlerden, 100 binlere çıktı. Batı tarzı gazetecilik, Abdi İpekçi'nin dengeli başyazıları, haftalık röportajları, Ali Gevgilili'nin entelektüel yazıları ve açık oturumları Milliyet'i Babıali'de saygın bir gazete durumuna getirdi. 1960'larda yazı kadrosunda Burhan Felek, Talat Halman, Refik Erduran, Bülent Ecevit, Kemal Bisalman, İsmail Cem, Metin Toker, Hasan Pulur, Sami Kohen, Ümit Deniz, Bedri Koraman, Mümtaz Soysal, Örsan Öymen, Yılmaz Çetiner yer aldı.
1970'lerde gazete sosyal demokrat bir çizgiye oturdu ve tirajı 200 binlere çıktı. CHP'ye yakın görünmesine rağmen başta AP olmak üzere sağa da yer verdi. 1970'lerin terör ortamında gazetenin başyazarı ve yönetmeni Abdi İpekçi siyasi amaçlı bir suikasta hedef oldu. 1 Şubat 1979'da, İstanbul Nişantaşı'nda bugün adını taşıyan caddede otomobilinin içinde silahlı bir saldırıya uğrayarak öldürüldü. Suikasttan sorumlu olduğu belirlenen Mehmet Ali Ağca 25 Haziran 1979'da yakalandı. Ancak 23 Kasım 1979'da tutuklu bulunduğu askeri cezaevinden kaçan Ağca 13 Mayıs 1981'da Papa II. Jean Paul'e karşı yaptığı suikast girişimiyle kendisini ve Milliyet gazetesini dünya gündemine soktu. Abdi İpekçi suikastı Türkiye'yi 12 Eylül darbesi'ne götüren önemli şiddet eylemlerinden biri olarak anılmaktadır.
    
 
1980'li yıllarda Ercüment Karacan gazeteyi Aydın Doğan'a sattı. Milliyet, 12 Eylül askeri darbesinden sonra zor günler yaşadı. Başyazarlığı bir süre Ali Gevgilili yaptı, bir süre de Mehmet Barlas aynı görevi üstlendi. Çok sık genel yayın yönetmeni değiştiren Milliyet okuyucu kaybetti, çizgisi belirsizleşti. Ancak, promosyon savaşları döneminde, ansiklopedi ve karton oyuncaklarla tekrar tiraj ve gelir artışı sağladı. Eş zamanlı olarak yapılan halka arz ile Milliyet büyük bir gelir elde etti ve güçlenme olanağı buldu.
Milliyet, Sedat Ergin'in 2005 yılında genel yayın yönetmenliği görevini üstlenmesinden sonra soldaki siyasi çizgisini tekrar sabitleştirdi. İktidara 'muhalif' diye nitelenebilecek haberler yayımlamaya başladı. Sedat Ergin genç yazarları öne çıkardı ve Milliyet'i hem okur, hem de fikir olarak gençleştirme çabasına girdi.
Günümüzdeki Milliyet'in kadrosu Hasan Pulur, Hasan Cemal, Sami Kohen, Güneri Cıvaoğlu ve Çetin Altan gibi köşe yazarlarını içermektedir. Ekonomiyi sokaktaki adama anlatmayı hedefleyen yazılarıyla Güngör Uras, siyasî hiciv yazarı Melih Aşık, politika yazarı Fikret Bila, toplumsal gözlem ve eleştirileriyle Metin Münir, eğitim dünyasına ilişkin yazılarıyla Abbas Güçlü, Derya Sazak (ayrıca okur temsilcisi), Meral Tamer Milliyet'in yazarları arasındadır.
 
Meyhane baskısı adı verilen akşam baskısı, 1990'lı yıllarda kaldırılıncaya kadar gazetenin son sayfası spora ayrılıyordu. Bugünkü Milliyet spordaki öncülüğünü kaybetmiş olmakla birlikte genç futbol yazarlarına verdiği destek ile dikkat çekmektedir. Miliiyet gazetesi DPC tesislerinde, diğer Doğan Yayın Holding gazeteleriyle birlikte basılmaktadır. Her ayın son haftası Kitap Eki verir. Haftasonları iki-üç ek yayınlar.
 

Son Durum

Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğini 4,5 yıldır sürdüren Sedat Ergin, 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren yerini Vatan gazetesi eski yayın yönetmeni Tayfun Devecioğlu'ya bırakmıştır.
Eylül 2012 istatistiklerine göre Milliyet gazetesinin internet haber sitesi Türkiye genelinde en çok ziyaret edilen siteler sıralamasında 5. sırada. Dünya genelinde ise 323. sırada.
Milliyet Gazetesi, Doğan Holding tarafından Nisan 2011'de Karacan ve Demirören gruplarının ortaklaşa oluşturdukları konsorsiyuma, Vatan Gazetesi ile birlikte 79 milyon dolar karşılığında satıldı. Ve gazetenin sahipliği Demirören ailesine geçti.
 

MİLLİYET GAZETESİNDE DEMİRÖREN DÖNEMİ

 
Bu dönemde başta Yazı İşleri olmak üzere çok sayıda isim Milliyet ile yollarını ayırdı.
 
Ayrılan isimler şöyle:
 
1- Tayfun Devecioğlu - Genel Yayın Yönetmeni 2- Emre Oral - Yayın Koordinatörü 3- Cem Dizdar - Yazı İşleri Müdürü 4- Ali Acar - Görsel Yönetmen 5- Ümit Aslanbay - Genel Yayın Danışmanı 6- Hakan Oktay - Haber Müdürü 7- Yasemin Saraç - Yazı İşleri - Editör 8 - Naki Özkan - Yazı İşleri - Editör 9 - İsmail Şahin - Yazı İşleri - Editör 10- İlke Gürsoy - Yazı İşleri Editör - Ek Yayınlar Koordinatörü 11- Murat Sabuncu - Ekonomi Müdürü 12- Nevin Donat - Ekonomi Muhabiri 13- Nuray Mert - Köşe Yazarı
 
Mart 2012'de Milliyet ve Vatan'dan sorumlu medya grup başkanlığına Akif Beki getirildi. Son olarak, Kanal 24'ün Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Beki, daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın basın danışmanlığını da yapmıştı. Ancak Beki ile Demirören ailesi anlaşamadı ve Beki görevi başlamadan bırakmak zorunda kaldı.
Ekim 2012'de Milliyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliği görevine Derya Sazak getirildi.
Hasan Cemal'in 2013 yılında yazdığı yazılarından dolayı Milliyet gazetesindeki işine son verildi.
2013 temmuz ayının sonunda Genel Yayın Yönetmenliği görevine Fikret Bila getirildi. 
2016 haziran ayının başında Fikret Bila 3 yıldır Genel Yayın Yönetmenliğini yürüttüğü ve 30 yıldır çalıştığı Milliyet gazetesinden istifa etti.
 

MİLLİYET GAZETESİ ARŞİV

Milliyet Gazetesi'nin yayına başladığı 3 Mayıs 1950 ile 31 Aralık 2007 tarihleri arasındaki baskılarını içermektedir. Milliyet Gazete Arşivi sayesinde; tarih belirterek o tarihte yayınlanmış Milliyet Gazetesi sayfalarına ve sözcük belirterek belirttiğiniz sözcüklerin geçtiği tüm haberlere ulaşabilirsiniz. Bu özelliği ile Milliyet Gazete Arşivi Türkiye'de bir ilk olma özelliği göstermektedir. Arşivi kullanabilmek için milliyet.com.tr üyeliği yeterlidir. Üyelikten ücret alınmamaktadır. 
 

2) VATAN GAZETESİ

Sahibi:
Vatan Gazetesi, Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş'ye bağlı olarak çıkan günlük bir gazetedir. İmtiyaz sahibi, Demirören ailesidir. Demirören-Karacan ortaklığı tarafından 2011 yılında alınmıştır. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İsmail Yuvacan, Ankara Temsilcisi Bilal Çetin'dir. Yayın Kurulunda Bilal Çetin, Okay Gönensin, Zülfü Livaneli, Güngör Mengi, ve Aydın Öztürk bulunmaktadır. 
 

İHLAS HOLDİNG

  
Sahibi: Enver Ören
Televizyon: TGRT Haber · TGRT Belgesel · TGRT EU
Devredilen: TGRT
Kapanan: TGRT Pazarlama
Radyo: TGRT FM
Gazete:Türkiye Gazetesi · Post Gazetesi · Made in Turkey
Dergi :Türkiye Çocuk · Toyuncak · Baby Store · Tekstil & Teknik · Konfeksiyon Teknik · Home Textile Exports · Contract Textile International · Home Textile Sourcing · Decor · Sleep Well · Fiber & Yarn Trends · Yemek Zevki · Food Turkey · Beauty Turkey · Automotive Exports · IT Network · Yapı Malzeme · Nalbur Teknik · Boru ve Teknolojileri · Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Medikal Teknik · Pharma Turkey · Dijital Teknik · Matbaa Teknik · Partner · Hi-Tech
 

1) İHLAS HABER AJANSI

Türkiye’nin görüntülü haber servisi yapan ilk ajansı ve ilk özel ajansı olan İHA, 1993 yılında kuruldu.
İhlas Haber Ajansı (İHA), İhlas Holding'e bağlı olarak Türkiye içinde ve Türkiye dışında çalışmakta olan bir Türk haber ajansıdır.
145 büro, 500’e yakın kamera, görüntü transferi için 78 adet data hattı, Bağdat, Basra, Moskova, İstanbul, Kahire, Paris, Londra, Washington, Berlin, Kabil, Frankfurt ve Ankara’daki 14'ü canlı yayın aracı olmak üzere toplam 26 adet uydu uplink sistemi ile çalışmaktadır.
Ürettiği haberleri yurt içinde ve yurt dışında pazarlamakta, altyapı ve teknik imkânlarını medya kuruluşlarına kiralamaktadır. 100 civarında medya kuruluşuyla çalışmaktadır.
1999 ve 2000 yıllarında ISO 9001 kalite sistemi kurma çalışmalarını yürütmüş, 19 Mart 2001 tarihinde Amerikan Kalite Birliği'nden (AQA) ISO 9001:2000 Kalite Belgesi aldı.
İngilizce servisi www.ihavideo.net üzerinde yayında olup, kredi kartı ile görüntü, fotoğraf ve haber metni almak mümkündür.
 

2) TGRT HABER

(TGRT HABER'in Güncel Logosu)

(TGRT HABER eski logosu)

 
TGRT Haber, İhlas Holding bünyesinde bulunan bir haber kanalı. TGRT'nin ABD'li News Corporation (FOX) şirketine satılmasına karşın kanal, kardeş kanalları TGRT Pazarlama ve TGRT FM ile birlikte İhlas Holding bünyesinde yayın yapmaktadır.TGRT Haber, İhlas Holding iştiraklerinden İhlas Haber Ajansı ile kuvvetli yayın ortaklığı yapmaktadır.15 Aralık 2013 tarihinden itibaren TGRT EU ile birlikte 16:9 yayın formatına geçmiştir.
2014 yılının 22 Nisan gününde yani TGRT yayınlarının ilk başladığı günün 21. yıldönümünde bütün TGRT ailesiyle beraber logo değişikliğine uğramıştır. Yıllardır kullanılan sarı-mavi renkli logonun yerine kırmızı-siyah renkli bir logo kullanılmaya başlanmıştır. Ayrıca TGRT EU kanalıyla beraber logosu sol üst köşeden sağ alt köşeye kaydırılmıştır.
 
 

3)TÜRKİYE GAZETESİ

(Türkiye Gazetesi Güncel Logo)

(Türkiye Gazetesi Eski Logosu)

Sahibi :İhlas Yayın Holding
İmtiyaz sahibi: Ahmet Mücahid Ören
Kuruluş tarihi:22 Nisan 1970
Siyasi görüşü Muhafazakârlık, Merkez Sağ
Tiraj artış 149.900
 
Türkiye Gazetesi, Enver Ören tarafından 22 Nisan 1970 tarihinde Hakikat adıyla yayımlanmaya başlanan günlük gazetedir. İhlas Holding'in bir parçasıdır ve holdingin ilk kurumudur. 29 Mart 1972 tarihinde Türkiye adını aldı.
Dr. Enver Ören'in 1978'de Japonya'da katıldığı FIEJ Kongresinde tanıştığı ve "dünyanın en çok satan ikinci gazetesi" olan Asahi Shimbun gazetesinin "elden dağıtım sistemini" uygulamaya geçiren Türkiye Gazetesi, 1980'e kadar akşam gazetesi olarak yayımlandı. 
Türkiye'yi ilk kez abonelik sistemiyle tanıştıran gazete; 10 Aralık 1989 tarihinde ulaştığı 1.424.350 adet günlük satış rakamıyla hâlen kırılamamış olan tiraj rekorunu elinde bulundurmaktadır.
Gazete 16 Eylül 2013 günü yıllardan beri kullandığı logosunu değiştirmiştir. Logo değişiminde “Türkiye” yazısı sadeleştirilmiş, ‘T’ harfi beyazla yazılıp, kırmızı yuvarlağın içine alındı.
 

    

 
Acun Medya 27 Eylül 2006 tarihinde kurulmuş, medya sektöründe hizmet veren şirket. Şirket ticaret odası kayıtlarına göre 3.060.000 TL sermaye ile kurulmuştur. Şirketin sahibi aynı zamanda şirketin bünyesindeki televizyon programlarının çoğunun da sunuculuğunu yapan Acun Ilıcalı'dır. Şirket, tv8'i de bünyesinde bulundurmaktadır.
Acun Medya'nın gerçekleştirdiği program türü genellikle yarışma programları olmuştur ve Show TV'de yayınlandı. Fear Factor, Survivor, Devler Ligi, Var Mısın Yok Musun, Yetenek Sizsiniz Türkiye, O Ses Türkiye programlarının sunuculuğunu aynı zamanda şirketin sahibi de olan Acun Ilıcalı yapmıştır. Ayrıca Uğur Dündar'ın sunduğu Yoksa Rüya mı? ve Behzat Uygur'un sunduğu Söyle Söyleyebilirsen gibi programların yapımları da Acun Medya tarafından gerçekleşti.
 
 
2013-: TV8
2014-: TV8 int
2016-: TV8,5
 
 

TV8: 

TV8, 22 Şubat 1999 tarihinde MNG Medya Grubu bünyesinde yayına başlayan, 2013 yılından bu yana Acun Medya bünyesinde yayın yapan bir televizyon kanalıdır. Merkez stüdyoları Sarıyer'de bulunmaktadır. Mart 2016'da NBA yayın haklarını almıştır.
 
Haber kanalı olarak yayın hayatına başlayan TV8, 2003 yılında format ve logo değiştirerek ulusal kanallar arasına katıldı.
 
TV8, 9 Eylül 2013'ten itibaren 16:9 geniş ekran formatına geçmiştir.
 
13 Kasım 2013'te kanal, Acun Ilıcalı'ya satılmıştır
 
Acun Medya'ya geçmesiyle beraber tekrardan format değişikliğine giderek TV8 eğlence kanalı oldu. Acun Ilıcalı'nın kanal da haber programlarının bulunmasını istemediğini açıklamasının ardından, bunun sonucu olarak TV8 Ana Haber, HaberAktif gibi haber programları sona erdi, TV8'in haber departmanında çalışanların ise işlerine son verilip kanalla yollarının ayrılmasına gidildi. Ayrıca Kanaltürk'ten transfer edilen Telegol programı da yayından kaldırıldı.
 
Eylül 2014'ten itibaren Acun Medya'daki tüm programlar TV8'e taşındı. Ayrıca kanal Copa del Rey, İtalya Kupası karşılaşmalarının yayın hakkını satın aldı. Mart 2016'dan itibaren NBA maçlarını da yayınlamaya başladı.1 Eylül 2014 saat 20.00'de logosunu, jeneriklerini ve sloganını değiştirdi. Aynı zamanda Digiturk platformu üzerinden de eş zamanlı HD yayına geçti. 18 Şubat 2015'te TV8'in HD yayını, Türksat üzerinden de yayına başladı.
 
5 Ocak 2015'te Bu Tarz Benim'i Show TV'den transfer ederek yayınlamaya başladı.
 
3 Temmuz 2015 tarihinde Survivor All Star finali gerçekleşti.
 
12 Kasım 2015'te Doğuş Yayın Grubu, TV8'in hisselerinin %30'unu satın alarak kanala ortak oldu.
 
6 Ekim 2016'da TV8,5 yayına başladı. 3 Mart 2017'de HD yayına geçti.
 
6 Ekim 2016'da TV8,5 yayına başladı. 3 Mart 2017'de HD yayına geçti
 
6 Ekim 2016'da TV8,5 yayına başladı. 3 Mart 2017'de HD yayına geçti.
 

TV8 HD

TV8 HD, 1 Eylül 2014'te kurulan, TV8 ile eş zamanlı yayın yapan TV8'in yüksek çözünürlüklü kanalıdır.
 
18 Şubat 2015 tarihine kadar sadece Digiturk 329. kanaldan izlenebilmekteyken 18 Şubat 2015 tarihinden itibaren TV8 HD, Türksat 4A 12356 H 7100 2/3 frekansından, D-Smart 28. kanaldan, Digiturk 328. kanaldan, Filbox 28. kanaldan, Türksat TKGS 8. kanaldan ve Kablo TV 34. kanaldan da izlenebilmektedir.
 
 

TV8,5

TV8,5, 7 Ekim 2016 tarihinden itibaren yayın yapmakta olan eğlence kanalıdır. Sahibi Acun Ilıcalı olup kanalın tanıtımı 6 Ekim 2016 tarihinde Türkiye - Ukrayna maçının 26. dakikasında maç spikeri Melih Gümüşbıçak tarafından yapıldı.
 
-3 Mart 2017'de kanal HD yayına başladı.
 

SÖZCÜ GAZETESİ

 
 
 
Sözcü, 27 Haziran 2007 yılında merkezi İstanbul olmak üzere kurulmuş günlük gazetedir. İmtiya sahibi Burak Akbay'dır. Genel yayın yönetmenliğini Metin Yılmaz yapmaktadır. 7 Kasım 2016 tarihi itibarıyla, Türkiye genelinde Hürriyet, Sabah ve Posta gazetelerinin ardından en çok tiraja sahip olan dördüncü gazetedir.
 
Sözcü gazetesi, Haziran 2007'de, daha önceden Doğan Yayın Holding bünyesinde yayın yapan Gözcü gazetesinin Nisan 2007'de kapanmasından sonra, isim haklarının alınmasıyla yayına başladı.
2007 yılında yayına başlayan Sözcü gazetesi ilk çıktığı günlerde 60.000 adet sattı.
 
Gazete 2008 yılının Eylül ayında ortalama 150.000 tiraj alırken, 2010 yılının aralık ayında ortalama 210.000 tiraj almıştır. 2011 yılına girildiğinde ise Sözcü, en çok okunan 10 gazetenin içine girmiş, 5. sırada yer almıştır.2012 yılına girildiğinde ise Sözcü, 303.358 tiraj yapan Sabah gazetesini, 328.030 tirajla geçmiş ve Türkiye'nin en yüksek tiraja sahip 4. gazetesi olmuştur. 2014 yılında ise 402.870 tiraj ile Zaman'ın ardından Türkiye'nin en çok tiraja sahip olan 2. gazetesi olmuştur.
 
8 Mayıs 2016 tarihi itibari ile, günlük ortalama 288.649 adet tirajı ile Hürriyet, Sabah ve Posta gazetelerinin ardından en çok tiraj yapan dördüncü gazetedir.
 
Grup Şirketleri:
Sözcü gazetesi
Korkusuz gazetesi
AMK gazetesi
Gırgır dergisi
Sözcü kitabevi

 

BURAK AKBAY

1971’de İstanbul’da doğdu. Türkiye’deki eğitimine Maçka İlkokulu’nda başlayıp, ardından Özel Dost Lisesi’nde liseyi bitirdikten sonra üniversite eğitimini, İngilizce ve Fransızca, Pazarlama ve İdari işletme üzerine İsviçre’de,  American College of Switzerland da tamamladı. Öğreninmini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönen Akbay, iş hayatına İstanbul’da kurduğu ilk matbaa ile Türk ve yabancı uyruklu farklı gazetelerin baskıları ile başlayan ve ilerleyen yıllarda bir spor gazetesi ile yayıncılık hayatına giren Akbay, 2007 de Sözcü gazetesini kurmuştur. Ve halen Sözcü gazetesi sahibi ve yöneticisidir. Aynı zamanda Korkusuz ve AMK gazetelerinin de imtiyaz sahibidir.
 
 

SANCAK HOLDİNG VE ESMEDYA GRUBU

Ethem Sancak

ESMEDYA grubu, Türkmedya Grubu (Akşam Gazetesi, Güneş Gazetesi, 360 TV, Alem FM, Lig Radyo) ile Star Medya Grubu'nun (24 TV, Star Gazetesi, tv4, Star Matbaacılık) birleşmesinden oluşmuştur.
Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktutar'dır.

İlgili yayın kuruluşları Çukurova Grubu’ndan TMSF ile alınmıştır.

                                                                     
24 TV

24 TV, Ethem Sancak'nın imtiyaz sahibi olduğu Esmedya bünyesinde bulunan ve 24 Ocak 2007 tarihinde İstanbul merkezli yayın yapmaya başlayan ulusal bir Türk televizyon kanalıdır.

Kanal, ilk olarak Uzan Grubu tarafından Max Haber adıyla kuruldu; fakat yayına Star Haber 24 olarak geçti. Bu dönemde kısa bir süre yayın yaptı; daha sonra kapandı.Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun Star Medya Grubu'na el koymasının ardından Star gazetesini ve "Kanal 24"'ün isim hakkı 19 milyon dolar fiyatla satışa çıktı, fakat beklenen ilgi görmedi. Daha sonra Mart 2006'da gerçekleşen ihalede 5 milyon 150 bin dolara Kuzey Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa satın aldı. 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Özmen'in ihalede verdiği 5 milyon 150 bin dolarlık teklifi 8 milyon dolara çıkarması ve ayrıca 4 milyon dolarlık çalışanlardan kaynaklanan kıdem tazminatını ödemesi karşılığında toplam 12 milyon dolara el sıkıştıklarını belirtti.

Ali Özmen Safa gazeteyi ve 24'ün isim haklarını satın aldıktan sonra, Alaaddin Kaya ve oğlu Cüneyt Kaya birlikte şirket kurduklarını belirtti. Şirketin %60’ının Kaya Ailesi’ne, %40’ının ise kendisine ait olacağını duyurdu.Fakat daha sonra Ethem Sancak ve 2008 senesinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, birlikte 2007 senesinde Star Medya Yayıncılık A.Ş.'ye ortak oldu. Ethem Sancak, daha sonra Ali Özmen Safa ve Hasan Doğan’ın Star Medya Yayıncılık A.Ş.'deki hisselerini alarak kuruluşun tek sahibi oldu.

İstanbul'da suikastte uğrayarak hayatını kaybeden Ermeni yazar Hrant Dink’in cenaze töreninin, Bolu’da 12 yıl sonra bitirilen Bolu Dağı Tüneli ile Türkiye hükümetî'nin Irak’a müdahale’yi tartışdığı gün olan 23 Ocak 2007 tarihinde ve bu olayları canlı yayın yaparak "24" televizyonu haber ve kültür kanalı olarak yayın hayatına başladı.

20 Mayıs 2009 tarihinde ise Star Medya Yayıncılık A.Ş’nin sahibi Ethem Sancak, şirkette sahip olduğu hisselerin %50’sini Rixos Otelleri’nin işletmecisi olan Fettah Tamince’ye devredeceğini ve işlemlerin başladığını açıkladı.Son olarak da eski milletvekili Tevhit Karakaya grubun hisselerini Ethem Sancak’tan devir alarak Yönetim Kurulu Başkanlığı’na geldi.

360 TV

360, Esmedya bünyesinde yayın yapan bir televizyon kanalı.

Yayın hayatına Skyturk adında bir haber kanalı olarak başlayan kanal, 1 Aralık 2014'ten beri eğlence kanalı olarak yayın yapmaktadır. Kanalın genel müdürlüğünü İlkin Kavukçu, genel yayın yönetmenliğini Cengiz Özdemir, haber koordinatörlüğünü Şeyda Özşan, haber müdürlüğünü ise Münir Koçaslan yürütmektedir. 

Ekonomi müdürülüğü görevini Uyanış Tuğtaş, program müdürlüğü görevini ise Kemal Coşkuner üstlendi. Spor departmanının yönetiminden Spor Yayınları Koordinatörü Serhat Ulueren ve Spor Müdürü Savaş Toprak sorumludur.

Kanal Türksat 3A, Eutelsat 7A, Digiturk, D-Smart, Tivibu ve Kablo TV'den izlenebilmektedir.

TV4

Tv4, Esmedya'na bağlı televizyon kanalı. 8 Temmuz 2013'te Karamel TV'nin yerine açılmıştır. Kanal gün içinde 3 farklı kuşak altında yayın yapmaktadır: Çocuklar için Karamel Kuşağı, kadınlara yönelik olarak Kadınlar Arasında ve devamında ise Herkes İçin TV.

 AKŞAM

Necmettin Sadak

Akşam, günlük ulusal Türkçe gazete. Murat Kelkitlioğlu yönetiminde, Esmedya tarafından çıkarılmakta olan günlük gazetedir.20 Eylül 1918'de Necmettin Sadak tarafından kurulmuştur. 200'er lira sermaye koyarak kurdukları gazetenin yazı işleri müdürleri Muammer Senihi, Enis Tahsin Til idi. İlk sayısı küçük boy ve tek yapraktı. Milli mücadeleyi destekledi.

Uzun yıllar baş yazarlığı Necmettin Sadak (Sivas milletvekili, Dışişleri Bakanı) yaptı. Falih Rıfkı Atay milli mücadeleye karşı çıkanları eleştirdi, 1923'te Hakimiyeti Milliye'ye geçti. 

1965'e kadar CHP'yi tuttu.1957 tarihinde Malik Yolaç tarafından satın alındı ve Osman N. Karacan'ın Yayın Yönetiminde (Çetin Altan) ve (İlhami Soysal)'ın yazılarıyla sola kaydı.

Akşam gazetesi 1920 yılında sadece akşam çıkan bir gazete oldu. Gazete 1957 yılında Malik Yolaç tarafından satın alındıktan sonra 1971'den sonra birkaç defa el değiştirdi ve sonra Ilıcak ailesinin yönetimine geçti. 9 Ocak 1982 yılında sıkıyönetim nedeniyle kapatıldı. 14 Eylül 1994 yılında Akşam gazetesinin sahibi Mehmet Ali Ilıcak, Akşam gazetesinin sahibi olması nedeniyle Alem FM ve Güneş Gazetesi ile beraber Çukurova Holding tarafından satın alındı. 

18 Mayıs 2013 tarihinde gazetenin sahibi olan Mehmet Emin Karamehmet'in, Cavit Çağlar ile İnterbank ile ilgili kredi ilişkilerinden kaynaklanan $ 440 milyon borçtan kalan, $ 75 milyon ödenmemesi nedeniyle TMSF tarafından Akşam gazetesini de elinde bulunduran şirketlerine el konuldu.

Haziran 2013'te gazetenin genel yayın yönetmenliğine Yeni Şafak ve Star gazetelerinde çeşitli görevlerde bulunan eski Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa milletvekili Mehmet Ocaktan atandı.21 Kasım 2013 tarihinde Çukurova Holding Yönetimi ve Sancak Medya Grubu arasındaki görüşmeler anlaşmayla sonuçlanmış olup Akşam gazetesi ve bağlı olduğu Türkmedya Yayın Grubu'na satıldı.

GÜNEŞ

Güneş, günlük ulusal Türkçe gazete. Yayın hayatına 1982 yılında başladı. 2013 yılında TMSF'ye devredilmiş ve ardından Ethem Sancak tarafından satın alındı.

Güneş gazetesi, 19 Şubat 1982 günü Ömer Çavuşoğlu tarafından yayınlandı. Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Kozanoğlu'nun üstlendiği gazetede murahhas üye ve Genel Yayın Yönetmeni Güneri Cıvaoğlu'dur.

Güneş, sahiplerinin mali darboğaza düşmesinden sonra, 1983 Temmuz ayında işadamı-müteahhit Mehmet Ali Yılmaz tarafından satın alındı. 9 Mayıs 1984'te "uzun ve çalkantılı bir dönem sonunda" Güneri Cıvaoğlu gazeteden ayrıldı. Dönemin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Dünya gazetesi sahibi Nezih Demirkent'in "genel müdür işlevi"ni yürüttüğü gazetede Yayın Konseyi'nde Hakkı Öcal, Nail Güreli, Hasan Tuncay ve Oktay Ekşi görev yaptı.

Güneş, 19 Şubat 1989'da Asil Nadir tarafından satın alındı. Metin Münir'in 24 Ekim 1990 tarihinde, Asil Nadir'in isteği üzerine ayrıldığı Genel Yayın Yönetmenliği'ne Ankara Temsilcisi Uluç Gürkan atandı. 

Mart 1991'de ayrılan Uluç Gürkan'dan sonra, Suavi Kaptan O sırada Londra'da Asil Nadir tarafından yetkili kılınan Ömer Erdal Yılmaz'ın Güneş gazetesinin yönetimine gelmesi akabinde Suavi Kaptan ve 70 kişilik ekibinin o hafta istifa etmesi nedeniyle,İmtiyaz sahibi Ömer Erdal Yılmaz tarafından önce Erkan Özmen 3 haftalık kısa bir süre için Yayın Yönetmenliğine getirildi.

Ömer Erdal Yılmaz,Merhum Şeref Durugönül'ün tanıştırdığı ve tavsiye ettiği Günaydın gazetesinin Ankara temsilcisi merhum Yavuz Gökmen'i Genel Yayın Yönetmenliği'ne atadı. Nahit Duru,1 Eylül 1991'de Genel Yayın Yönetmeni oldu. Gazetenin, 6 Mart 1992'de mali kriz nedeniyle ara vermesinden sonra gazete binasında nöbette kalan çalışanlardan Rıza İpek, geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Asil Nadir'in gazetelerin ve dergilerin sahibi olduğu dönemde idari yönetim kadrolarında da önemli değişiklikler yaşandı. 

Eski Tifdruk Genel Müdürü Mehmet Bayraktaroğlu, eski Emniyet Genel Müdürü Fahri Görgülü, ceza hukuku profesörü Çetin Özek ile Günaydın ve Tan Pazarlama'nın yöneticisi Ömer Erdal Yılmaz, Nadir tarafından yetkili kılındı.

Mali kriz nedeniyle maaş alamadıkları gerekçesi ile gazeteyi basmamakta direnen ve matbaa binasını işgal eden bir kısım çalışanın işten tazminatsız çıkarılması sonucu başlayan çadırlı eylem sürerken, gazetenin imtiyaz sahipliği yoğun icra takiplerini bertaraf edebilmek ve gazetenin devamını sağlayabilmek için,Yönetim Kurulu kararıyla Güçlü Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ'den Gün Holding AŞ'ye, sonra da Adalar Gazeik Matbaacılık LTD'ye devredildi.

4 yıl ara verilmesi ardından sonra Güneş, 1996 yılında Ilıcak ailesi tarafından 4 Şubat 1997'de tekrar yayına Güneş'in bir türevi olarak yayın hayatına başladı. Güneş gazetesi Nisan 1997 yılında Akşam Gazetesi ile beraber Çukurova Holding tarafından satın aldı. Mayıs 2013'ten sonra bir süre TMSF tarafından el koydu.

21 Kasım 2013 tarihinde Çukurova Holding Yönetimi ve Sancak Grubu arasındaki görüşmeler anlaşmayla sonuçlanmış olup Güneş Gazetesi ve bağlı olduğu Turkmedya, Sancak Grubu'na satıldı. Sancak Grubu'nun gazeteyi satın almasının ardından 19 yıl boyunca Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Murat Büyükçelebi ile yollar ayrıldı; yerine Murat Kelkitlioğlu göreve getirildi.

STAR

Star Gazetesi, Türkiye'de yayınlanan günlük, ulusal gazetedir. Sloganı "Milli İradenin Sesi"dir. 2004 yılında TMSF'ye devredilen gazete, Ethem Sancak tarafından satın alındı.

Cem Uzan'ın kurduğu ve sahibi olduğu Ulusal Basın Gazetecilik Matbaacılık ve Yayıncılık Sanayi A.Ş. bünyesinde İstanbul'da hazırlanıp tüm Türkiye'de yayımlanmaya başlandı. İlk genel yayın yönetmeni Fatih Çekirge'dir. Daha sonra ileriki yıllarda Can Ataklı tarafından da yönetilmiştir.İlk kurulduğunda Star TV ve Uzan Grubu'nun yazılı medya organıdı. Cem Uzan'ın Genç Parti'yle siyasete atılmasından sonra, Genç Parti'nin yayın organı olarak kullanılmaya başlandı.

2004 itibarıyla Star gazetesine de, tüm Uzan grubu kuruluşlarına olduğu gibi TMSF tarafından el konuldu. Kıbrıslı Türk iş adamı Ali Özmen Safa tarafından 5 milyon 150 bin dolara satın alındı ve Daha sonra Ali Özmen Safa, Star Medya Grubu A.Ş.'de bulunun hisselerinin büyük bir bölümünü Ethem Sancak'a sattı.

5 Haziran 2009'da logosunda küçük bir değişim yapıldı. 2007 başında yayına başlayan haber televizyonu Kanal 24, Star gazetesi ile aynı gruba aittir.

9 Eylül 2015'te logosunu değiştirdi ve "Yeni Türkiye'nin gazetesi" sloganını bırakıp "Milli İradenin Sesi" sloganını kullanmaya başladı.

ALEM (DERGİ)

Alem, 16 Haziran 1993 tarihinden beri Çukurova Holding tarafından Türkçe olarak çıkarılan, Berna Erten yönetiminde haftalık cemiyet magazin dergisidir.

19 Temmuz 2013 tarihinde TMSF'nin ihaleye çıkarttığı Akşam Gazetesi, Skyturk, Alem FM ve Alem dergisini pek çok ihalede beraber hareket eden Cengiz Holding, Limak Holding ve Kolin İnşaat eşit olarak satın aldı. 21 Kasım 2013 tarihinde Çukurova Holding Yönetimi ve Sancak Grubu arasındaki görüşmeler anlaşmayla sonuçlanmış olup ALEM ve bağlı olduğu Turkmedya, Sancak Grubu'na satıldı.

FOURFOURTWO

FourFourTwo, dünyanın birçok ülkesinde satılan ve en tanınan futbol dergisidir. Adını 4-4-2 taktiğinden alan ve aylık çıkarılan derginin Türkiye yayını 2006 yılının Nisan ayında başlamıştır. FourFourTwo, her ay farklı röportajlarla, ilginç konularla, eklerle ve posterlerle Türkiye'deki futbol severlerin beğenisine sunulmaktadır.

STUFF

Stuff, ABD'de Dennis Yayıncılık, İngiltere'de Haymarket Grup tarafından çıkarılan erkek dergisi. 18-30 yaş arası erkeklerin ilgisini çekebilecek bilgisayar, mizah, ürün değerlendirme, spor arabalar, video oyunları ve cep telefonlarıyla ilgili içeriğe sahiptir. Ünlü olmak eğiliminde olan aktris, şarkıcılar, modeller ve güreşçilerle röportajlara da yer verir.

RADYO ABC

Radyo ABC Merkezi İstanbul'da olan ve Haber kanalı 24TV ile ortak yayın yapan radyo kanalıdır. 24 saat haber ağırlıklı yayın yapmaktadır. İstanbul'da 105.2, İzmir'de 90.2 ve Bursa'da 89.0 Frekansından yayın yapmaktadır. Türkiye genelinde karasal yayına başlaması beklenmektedir. Radyo ABC Ethem Sancak'a ait ESMedya bünyesindedir.

ALEM FM

Alem FM, Türkiye'de ulusal yayın yapan bir radyo istasyonudur. İstanbul'da 89.2 frekansında yayın yapmaktadır. 13 Ocak 1994 tarihinde tüm Marmara bölgesinde (İstanbul ve Yalova) 89.3 frekansından yayın hayatına başlayan Alem FM, bugün Marmara Bölgesinde 89.2, çoğunluğu 89.3 frekansından olmak üzere 50 ana merkezden tüm Türkiye'ye yayın yapmaktadır.

4 Ekim 2013 tarihinde TMSF'nin ihaleye çıkarttığı Akşam Gazetesi,Skyturk360,Alem FM ve Alem Dergi'si Ethem Sancak’a satıldı. 21 Kasım 2013 tarihinde Çukurova Holding Yönetimi ve Sancak Grubu arasındaki görüşmeler anlaşmayla sonuçlanmış olup ALEM FM ve bağlı olduğu Turkmedya, Sancak Grubu'na satıldı.

LİG RADYO

Lig Radyo, merkezi İstanbul'da olan, "Türk Medya" adlı medya grubuna bağlı olan ve Marmara Bölgesi genelinde yayın yapan radyo kanalıdır. Türksat 2A uydusundan dinlenebilmektedir.
21 Kasım 2013 tarihinde Çukurova Holding Yönetimi ve Sancak Grubu arasındaki görüşmeler anlaşmayla sonuçlanmış olup LİG RADYO ve bağlı olduğu Turkmedya, Sancak Grubu'na satıldı.
ESmedya grubunun aynı zamanda Star Matbaacılık ve Esmedya Digital adında basım kolu da vardır.                   

ALBAYRAK HOLDİNG

Ahmet Albayrak

Albayrak Holding, Ahmet Albayrak ve kardeşleri Bayram, Nuri, Kazım, Mustafa ve Muzaffer Albayrak'ın ortak girişimleridir.

Yeni Şafak gazetesi ve TV Net Albayrak grubu bünyesinde yer alır.

Grup, inşaat, müteahhitlik, medya, traktör ve motor üretimi, liman işletmeciliği, kâğıt fabrikası, tekstil, temizlik ve sosyal hizmetler alanında faaliyet göstermektedir.

TELEVİZYON

TVNET

TVNET 8 Nisan 2005'te kurulmuş bir haber kanalı. 2006 yılında ATR adıyla test yayınına başlayan kanal, 1 Ocak 2007 tarihinde adını TVNET olarak değiştirerek yayın hayatına devam etti. TVNET, Türkiye'de ulusal yayın hakkı olan 21 kanaldan biridir.

TVNET Kablo TV, D-Smart, Digiturk, Türksat 4A uydusu, Tivibu ve karasal anten üzerinden İstanbul, Ankara, İzmir ve Isparta'da yayın yapmaktadır.Kanal, 8 Nisan 2008 tarihinde yeni bir logo ile izleyicisinin karşısına çıktı.Ayrıca TVNET, 18 Eylül 2014'te Türksat 4A uydusu üzerinden Şifresiz ve Ücretsiz HD yayına başladı.

GAZETE

Yeni Şafak

Günlük olarak yayınlanan Yeni Şafak gazetesi, Hekimler Birliği Vakfı (HBV) Başkanı Dr. Yakup Yönten ve Tufan Mengi tarafından 19 Eylül 1994 yılında kuruldu.

Hekimler Birliği Vakfı, gazeteyi 1,5 yayımladıktan sonra ekonomik zorluklardan dolayı yayınına ara verdi. Gazete  Ahmet Şişman tarafından satın alındı. 23 Ocak 1995 tarihinde gazete yeni yayın dönemine başladı. Gazetenin şuan ki sahibi Albayrak Grubu başkanı Ahmet Albayrak‘tır. Gazetenin yayın yönetmeni İbrahim Karagül’dür.

RADYO

TVNET Radyo

TVNET Radyo, 30 Temmuz 2016 tarihinde yayına girmiştir. Merkezi İstanbul'da olan, TVNET'e ortak yayın yapan radyo kanalıdır. 24 saat haber ağırlıklı yayın yapmaktadır. İstanbul'da 93.5 ile Ankara'da 90.2 ve İzmir'de 98.2 Frekansından yayın yapmaktadır.

CİNER HOLDİNG

Ciner yayın grubu 14 Eylül 2007’de Ciner Holding bünyesinde kuruldu.

Turgay Ciner’in yönetimindeki şirket Habertürk, Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT kuruluşlarının sahibidir.

Şirket; enerji ve madencilik başta olmak üzere turizm, ticaret ve sanayi sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

Show TV

Show TV, Ciner Medya Grubu bünyesinde yayın yapan ulusal televizyon kanalıdır. Show TV'nin genel yayın yönetmeni Haluk Şirin'dir.

Kuruluş

   

Show TV, Show Radyo ile birlikte, 1 Mart 1991'de Erol Aksoy, Dinç Bilgin, Haldun Simavi ve Erol Simavi tarafından Fransa'da kurulmuş ve yayınına "Başka Bir Alem!" sloganıyla Fransa üzerinden başladı. 

1 Mart 1992 tarihinde de Türkiye'de yayın hayatına başladı. Yayına başladığı ilk dönemlerde yayınlanmayan Show TV Ana Haber Bülteni, aylar sonra ilk kez Mehmet Ali Birand tarafından 2 Mart 1992'de sunulmaya başlandı. Kanal, Mart 1992'de Türkiye'ye de yayın yapmaya başlayınca, gerçek bir yayıncılık anlayışına girdi. Show TV, bir dönem kardeş kanalı olan Cine5 ile birlikte Türk televizyonculuğuna yeni soluk ve heyecan getirdi.

1991 - 2002

Kanalın ilk genel müdürü Güneri Civaoğlu'ydu. 1993 yılında Erol Aksoy ve Dinç Bilgin ile ortaklığı, 1994 yılında Erol Aksoy, Dinç Bilgin ve Aydın Doğan ile ortaklığı, 1995 yılında tekrar Erol Aksoy ve Dinç Bilgin ortaklığı oldu. 1997 yılında Erol Aksoy'ya geçti. 1999 yılında Mehmet Emin Karamehmet tarafından satın alındı.

90'larda Arena adıyla yayınladıkları en iyi haber programının yayınlandığı tartışma programıyla büyük beğeni kazanan Show TV, yine 90'ların başında kırmızı nokta uygulamasıyla gece yarısı yayınlanan Tutti Frutti gibi programlarla erotik yayın yaptı. Bu erotik yayın daha sonradan RTÜK aracılığıyla kaldırıldı ve kaldırıldığı ilk aylarda, gece teletekst yayını ve ünlü yabancı dizilerin yayını yapıldı.Show TV, yine 90'lı yıllarda Simpsonlar, Seinfeld, Sıkı Dostlar , Dallas, Battlestar Galactica, Yalan Rüzgârı, Roseanne, Power Rangers, S.W.A.T., Superboy ve The Rookies gibi pek çok yabancı dizinin tekrar bölümlerini gündüz ve geceyarısı kuşaklarında yayınladı.

                   
Eski Logo                                                                                                                 Yeni Logo

2002 - 2013

Show TV test yayını

Show TV, 1 Ekim 2002 tarihinde SHOW sözcüğünün O harfinin, gökkuşağı renklerindeki 12 yapraklı bir çiçeğin tam merkezinde bulunduğu yeni logosu ve yeni "Esas Show bu Show!" sloganıyla yeni yayın dönemine başladı. Show TV, 3 Eylül 2012'den itibaren 16:9 geniş ekran formatına geçti.

2013 - 2015

18 Mayıs 2013 tarihinde kanalın sahibi olan Mehmet Emin Karamehmet'in, İnterbank ile ilgili kredi ilişkilerinden kaynaklanan 455 milyon dolar nedeniyle TMSF tarafından Show TV, 360, Lig TV, Digitürk, Alem FM, Lig Radyo, Akşam Gazetesi, Güneş Gazetesi ve BMC şirketlerine el konuldu.

Çukurova Medya Grubu, TMSF gözetiminde olmak üzere Show TV ve kardeş kanalları Show Türk ve Showmax'i 402 milyon dolara Ciner Medya Grubu'na sattı.TMSF'nin 30 Mayıs 2014'te yaptığı açıklama ile, Show TV'nin ve diğer kanalların Ciner Medya Grubu'na satışının iptaline ilişkin açılan dava sonucunda İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ve böylelikle kanalların yeniden TMSF'ye geçtiğini duyurdu. Ancak 18 Temmuz 2014'te, TMSF Show TV'nin haklarını yeniden Ciner Medya Grubu'na verdi.

9 Ocak 2015'te, İstanbul 4. İdare Mahkemesi Çukurova Medya Grubu'nun başvurusu üzerine açılan davada Show TV'nin Ciner Medya Grubu'na devrini iptal etti ve kanal yeniden TMSF'ye geçti.

2015 - günümüz

5 Haziran 2015'te, mahkeme Show TV'nin Ciner Grubu'na tekrar verme kararı aldı.

Show Türk

Show Türk, 20 Mart 1995 tarihinde Euro Show adıyla Avrupa'daki Türkler'e yönelik yayın yapmak amacıyla kurulmuş TV kanalı. 29 Eylül 1997 tarihinde kapandı. 29 Eylül 2005'te Show Türk adıyla tekrar açıldı.3 Eylül 2012'de 16:9 geniş ekranlı yayına geçti.Haziran 2013'te Ciner holding'e satın aldı.

Showmax

Showmax, 15 Nisan 2006'da yayın hayatına başlamış bir televizyon kanalı. Şu an Türksat 3A uydusu ve D-Smart platformu üzerinden yayın yapmaktadır.

15 Nisan 2006 tarihinde Digiturk'e özel olarak açılan kanallardan birisi oldu. 18 Mayıs 2013 tarihinde Çukurova Holding'in borçları nedeniyle kanalın yönetimine TMSF tarafından el konuldu. 1 Haziran 2013 tarihinde Ciner Medya Grubu tarafından satın alındı. 25 Ağustos 2015 tarihinde internet üzerinden yayın yapmaya başladı. 9 Nisan 2016'da Türksat 3A uydusu üzerinden yayına başlayarak Digiturk'e özel kanal özelliğini kaybetti. 

Ondan sonra kanal, 2016 yılının Nisan ayında Digiturk'ten çıkarıldı ve D-Smart platformuna geldi.İlk açıldığında Show TV'nin eski dizilerini yayınlayan kanal daha sonraları Show TV'de yayınlanan programların tekrarları ile kanala özel yaşam ve eğlence programlarını yayınlamaktadır.

Habertürk TV

HaberTürk TV, Ciner Medya Grubu'na ait bir haber kanalı.Habertürk TV, Ufuk Güldemir tarafından 23 Mart 2001'de kuruldu. 2001-2010 arasında logo sağ alt köşeye başladı. Ulusal yayın yapan kanal Ufuk Güldemir'in hayatını kaybetmesinin ardından 10 Haziran 2007'de Ciner Medya Grubu tarafından satın alındı.

Habertürk TV, 16 Haziran 2013'den itibaren 16:9 geniş ekran formatına geçti.Habertürk'ün yayınlarına devam ederken kanal, 19 Eylül'den beri yeni stüdyo, yeni grafikler, yeni jenerikler ve yeni sunucularıyla başladı.HaberTürk TV HD, 15 Eylül 2014'te kurulan, Haber Türk TV ile eş zamanlı yayın yapan HaberTürk TV'nin yüksek çözünürlüklü kanalıdır.

15 Eylül 2014 tarihinde Türksat 4A uydusunun devreye girmesiyle birlikte Habertürk TV HD, Türksat 4A 12209 H 10000 3/4 frekansından, D-Smart 33. kanaldan, Kablo TV 95. kanaldan, Filbox 53. kanaldan ve Türksat TKGS 17. kanaldan da izlenebilmektedir.

Bloomberg HT

Bloomberg HT, 27 Ocak 2010'da yayına başlamış bir ekonomi kanalı. 2010-2013 arasında sağ alt köşeyle başladı. Kanal 1'in frekansından yayına başlamış kanalın genel müdürü Suavi Doğan, ekonomi direktörü Kerem Alkin, araştırma müdürü Cüneyt Başaran, haber müdürü Ali Çağatay, ekonomi müdürü Özlem Dalga, operasyon müdürü Cem Coşkun ve program müdürü Gamze Cücenoğlu'dur. Ayrıca, kanal 17 Haziran 2013'te 16:9 yayın formatına geçti. 2013 yılından beri logo sol alt köşeye taşındı.

İNTERNET SİTELERİ

Haberturk.com

Haberturk.com, Kasım 1999 tarihinde Türkçe olarak yayın hayatına başlamış ve internet üzerinden güncel haber kaynağı olarak faaliyet gösteren ilk web sitesidir. Alexa verilerine göre dünya üzerinde en çok ziyaret edilen 1146., Türkiye'de ise en çok ziyaret edilen 31. web sitesidir.

Eylül 2008'de pazarlama ajansı Fikrimühim`in kullanıcıları arasında yaptığı `internet haber siteleri` araştırmasında Türkiye`nin en sık takip edilen ve en güvenilen 4. haber sitesi olarak gösterildi.27 Şubat 2008 tarihinde etnik ayrımcılık yaptığı iddiası ile bazı internet korsanları tarafından saldırıya maruz kalmış ve 28 Şubat 2008 tarihinde eski haline döndü.

RADYO

Habertürk Radyo

Habertürk Radyo, merkezi İstanbul'da olan, Haber Türk TV ve internet sitesine ait radyo kanalıdır. Ayrıca Türksat 4A Uydusu üzerinden de dinlenebilmektedir. 24 saat haber ağırlıklı yayın yapmaktadır. İstanbul ve Yalova'da 90.4 Frekansından Yayın yapmaktadır. Eylül 2013 itibarıyla Ankara'da 90.4 Frekansında yayına başladı.

GAZETE

Habertürk (gazete)

Habertürk, Ciner Yayın Holding bünyesinde 1 Mart 2009 tarihinde yayın hayatına başlayan günlük gazete. Gazetenin genel yayın yönetmenliğini Gülin Çelikler yapmaktadır.
Gazete ilk gün tüm Türkiye'de TSİ ile 10:00 civarı tüm bayilerde tükendi ve 360 bin adet sattı. İkinci gün ise 202 bin adet satıldı.

Broadsheet formatını uygulayan pek çok gazetenin aksine Gazete Habertürk, Türkiye'de Berliner formatını uygulayan ilk gazete olmuştur. Normal Berliner formatı 315 mm'ye 470 mm iken, Gazete Habertürk'ün boyutları 350 mm'ye 500 mm olarak basılmıştır.365. sayısı yaklaşık 380.000 satarak gazete kendi rekorunu kırmıştır.

DOĞUŞ HOLDİNG

1951’de Ayhan Şahenk tarafından kuruldu, mevcut yöneticisi Ferit F. Şahenk’tir. Bünyesinde 250’ye yakın şirket bulunmaktadır.

Doğuş Holding’in sahibi olduğu kanallar şu şekilde; NTV, Star TV ve Kral TV

Grup, otomotiv, bankacılık ve finans, inşaat, gayrimenkul, turizm ve enerji sektörlerinde faaliyet göstermekte.

TELEVİZYON KANALLARI

NTV

NTV, 1996 yılında Cavit Çağlar tarafından kurulan, Türkiye'nin ilk haber kanalıdır. Ocak 1999'da Doğuş Yayın Grubu bünyesine katılarak yakaladığı başarı ile Türk medya endüstrisini değiştiren NTV, Türkiye'de tematik kanal dönemini başlattı. NTV, ulusal ve uluslararası haberler başta olmak üzere, ekonomi, kültür-sanat, yaşam ve spor konularına odaklanan programlar da yayınlamaktadır.

NTV'nin ilk yayını

Merkezi İstanbul'da bulunan NTV, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Brüksel temsilcilikleri, yurdun ve dünyanın dört bir yanındaki muhabirleri, Reuters, ENEX, APTN, BBC gibi dünyanın önde gelen haber kuruluşları ve çeşitli haber ajansları aracılığıyla gündemi takip etmektedir. 23 Mart 2013'den itibaren 16:9 geniş ekran formatına geçmiştir. NTV Haber ve Star Haber Merkezi, Ekim 2011'den beri devam etmektedir.

NTV, 17 Ocak 2016'da kurulan NTV ile eş zamanlı yayın yapan NTV'nin yüksek çözünürlüklü kanalıdır.NTV HD, Türksat 4A 12015 H 27500 5/6 frekansından, Digiturk 41. kanaldan, D-Smart 31. kanaldan, Kablo TV 46. kanaldan, Tivibu 56. kanaldan, Filbox 12015 H 27500 5/6 frekansından izlenebilmektedir.

STAR TV

                        

Star TV, 1 Mart 1989 yılında Ahmet Özal ve Cem Uzan tarafından kurulan, Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalıdır. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, özellikle dizileri, yarışma programları ve UEFA Şampiyonlar Ligi maç yayınlarıyla öne çıkmaktadır.

Kuruluş:

Star TV, Lihtenştayn'da 50.000 İsviçre frangı sermaye ile 1 Mart 1989'da kurulmuş bulunan Magic Box Incorporated AG adlı şirket tarafından Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalı olarak, "Star 1" adı ile kuruldu ve Almanya üzerinden 7 Mayıs 1990'da, her gün 18:00 ile 23:00 saatleri arasında test yayınına başladı. 11 Mayıs günü yayın süresi 12 saate çıkarıldı ve yayın saatleri 13:00 ile 01:00 saatleri arasına çekildi. 4 Ağustos 1990'da ise normal yayına başladı. Magic Box Incorporated AG'nin Türkiye temsilcisi olarak 1990 yılının Aralık ayı başında kurulan Magic Box International'ın patronları ise, Rumeli Holding'in sahibi Cem Uzan, Yapı ve Ticaret A.Ş., İmar Bankası ve Adabank'ın sahibi olan babası Kemal Uzan ile Turgut Özal'ın büyük oğlu Ahmet Özal'dı.

Anayasanın 133. maddesine göre, Türkiye'de radyo ve televizyon yayınları TRT'nin elinde olduğundan özel televizyon kurulamıyordu. Yine anayasaya göre Türkiye'deki tüm vericiler TRT'nin elinde olduğundan TRT Türkiye'den Almanya'ya görüntü transferine, "Anayasa'ya göre özel Radyo ve TV yasak" gibi bir gerekçe ile izin vermedi. Avrupa'da bu nakilleri PTT/Telekom gibi kuruluşlar yapıyordu. Turgut Özal'ın talimatı ile 3517 sayılı yasayla TRT'nin radyo-televizyon vericileri ve gerek karasal linkler gerek uydu işletmeciliği ve frekans tahsisleri yetkisi PTT'ye devredildi. PTT bu yetki ile sonraki yıllarda Türksat uydusunun Türkiye'ye kazandırdı. İşte bu sayede Magic Box Haber görüntüleri PTT'den kiralanan link ile Deutschland Telekom üzerinden yapıldı. Haberlerin günlük video görüntüleri Star 1'de yayınlanmaya başlandı.

TRT vericileri hiç bir zaman kullanılmadı çünkü Almanya'dan Eutelsat uydusundan yapılan yayın Türkiye'de 60 cm çapında çanak antenler ve uydu alıcı cihazlar ile izlenebiliyordu. Dönemin SHP'li yöneticileri, Genel Başkanları Erdal İnönü'nün "korsan TV" sözü üzerine Ankara, İstanbul, İzmir gibi birçok ilde kapatma davaları açtılar. Ancak Kırıkkale'de bir mahkeme bilirkişi raporları ile Türkiye'den yayın yapılmadığını ve kapatma olamayacağını karara bağladı. Bu karar yargıtay tarafından da onaylanınca Magic Box yayınlarının ve yurt dışından yapılan uydu yayınlarının önünde yasal bir engel kalmadı.

Dönemin başbakanı Süleyman Demirel bu durumu Davos toplantısında "De Facto" bir durum, "Türkiye'de çok sesli demokrasinin delili oldu." diyerek Anayasa ve Yasaların değiştirilmesi talimatı verdi. Anayasa değişti, 3984 sayılı RTÜK yasasının 25. maddesi TBMM'de kabul edilmişken Cumhurbaşkanı Turgut Özal vefat etti. Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı, Tansu Çiller DYP Genel Başkanı ve Başbakan olarak bu yasanın Meclis'te kabul edilip yasalaşmasını 1994 yılında sağladı.

Star TV'nin ilk yayını

Test yayını:
Test yayınına başlayan Star 1, Almanya'nın Ludwigshafen kentindeki AKK stüdyolarından Eutelsat F-5 uydusuna verdiği görüntüleri bu kentten Türkiye'ye yansıtmakta ve ilk dönemlerinde sadece özel uydu antenleriyle izlenebildi. Ülkedeki yayın tekelini TRT'ye veren anayasanın zikredilen 133. maddesi henüz yürürlükteyken özel bir televizyonun yayına başlaması, iletişim yönünden Türkiye'nin geleceğini etkileyen önemli bir dönüm noktası oldu. 100 milyar TL'lik bir yatırımla kurulduğu iddia edilen Magic Box'ta; şirketin yönetim kurulu başkanı ve Star 1'in genel koordinatörü unvanıyla işe başlayan Tunca Toskay, hemen hemen TRT'deki eski ekibinin tamamını buraya toplamış gibiydi.

Genel müdürlüğü yürüten Mehmet Turan Akköprülü'nün yanı sıra, Ekrem Çatay ve Adem Gürses'de yeni kanalda önemli görevler üstlendi. Asıl yayına Eylül ayında geçeceğini duyuran Star 1, günde 12 saat süreyle (13:00-01:00 arası) yaptığı test yayınlarında NBA karşılaşmaları ile bol bol yabancı müzik klibi yayınladı. Bu arada yeni kanalın tanıtımı için, sinema oyuncuları başta olmak üzere birçok sporcu, yazar ve gazeteciyle yapılmış reklam spotları da sık sık Star 1 ekranına geldi.

Turgut Özal; Cem Duna'yı TRT genel müdürü seçtikten sonra Tunca Toskay'ı başbakanlık müşaviri olarak yanına alan ve ona özel televizyon yayınları ile ilgili bir fizibilite raporu hazırlatan da bizzat kendisidir. Ancak Tunca Toskay, başlangıçta kendisiyle yapılan bütün röportajlarda Ahmet Özal'ın Magic Box'la hiçbir organik bağı olmadığını özellikle vurgulamaya çalıştı. Nitekim, Ahmet Özal'ın şirkette %50 ortaklığı olduğu ve 100 bin doların üstündeki ödemeler için Cem Uzan'la birlikte imza yetkisine sahip olduğu, ancak iki ortağın anlaşmazlığa düştüğü 1991 yılı sonunda kesin bir şekilde ortaya çıktı.

Star 1; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere birçok Türkiye 1. Futbol Ligi takımıyla naklen yayın anlaşması imzalaması ve 4 Ağustos Cumartesi günü de Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki özel kupa maçını naklen yayınladı. Ayrıca bu maçla birlikte Magic Box, Star 1, normal yayına geçti. O güne kadar sadece sözlü olarak yeni kanala karşı çıkan TRT, bu gelişmeler üzerine "yayın tekelini çiğnediği" gerekçesiyle yeni kanalın kapatılması için mahkemeye başvurdu. Bu arada SHP'nin yaptığı itirazı inceleyen Anayasa Mahkemesi de, ANAP Hükümeti'nin (II. Özal Hükümeti) çıkarttığı 3517 sayılı yasayla PTT'ye devredilen verici ve yansıtıcıların TRT'ye geri verilmesine karar verdi. (Vericilerin TRT'ye iade işlemi ise ancak 25 Haziran 1992'de, yani DYP-SHP koalisyonu döneminde gerçekleşecektir.) Bu beklenmeyen gelişme üzerine, gazetelere tam sayfa ilan veren Magic Box, "Star-1'in verici ve yansıtıcılarla bir ilgisi yoktur. Yayınlar doğrudan uydu sistemiyle yapılmaktadır." diye duyuru yaptı.

Eylül ayında yayın saatini arttıran Star 1, Adalar ve Bakırköy belediyelerinin kurduğu yansıtıcılarla o civarda artık normal antenlerle seyredilmeye başlandı, tahmini seyirci sayısı da 5 milyona yaklaştı. Özel televizyon yayınlarının yasal olup olmadığının halen tartışıldığı bir dönemde bu hizmeti sunanlar, Adalar Belediye Başkanı ANAP'lı Recep Koç ve Bakırköy Belediye Başkanı SHP'li Yıldırım Aktuna'ydı.

Normal yayın ve Uzan Grubu Dönemi

1992 yılında Cem Uzan, Ahmet Özal'la olan ortaklığını bitirdi ve uzun bir mahkeme sürecinden sonra Ahmet Özal Almanya'ya gidip Star 1 ismini kendine tescil ettirdi, bu gelişmeden haberdar olan Cem Uzan kanalın adını bir gecede İnterstar (1992) olarak değiştirdi.

Star TV, 13 Eylül 1992 tarihinde logosunu lacivert renkli olarak ve sağ alt köşeye koyarak değiştirdi. Cem Uzan döneminde kanal, "özel amaç hizmet eden ve haksız rekabete yol açıcı yayınlaması" nedeniyle RTÜK tarafından verilen 15 gün kapama cezasının ardından logonun kırmızı olarak değiştirilmesine karar verildi, 1 Mayıs 2009 tarihinde ise Eurostar ile beraber yerini sol üst köşe olarak değiştirdi.

 Kral TV, Teleon TV gibi birçok tematik kanal da ilk olarak Star TV bünyesinden çıkmış ve yayınlarına, bu televizyonun teknik çalışanları ve programcıları tarafından hazırlanan programlar ile devam ettiler. 1999'da Türkiye'de ilk sayısal yayını yapan Star TV, 11 Kasım 2003 tarihinde tamamen sayısal yayına geçti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ni Türkiye'de, organizasyon kurulduktan beri (1993-1994 futbol sezonu) Star TV yayınladı ve bu ligin yayın hakları 2015 yılına kadar Star TV'ye aittir. 1991-2002 yılları arasında sinema filmlerini "Parliament Cinema Club" sponsorluk adı altında yayınladı, "17 Ocak 2002" tarihinde "Star TV" adını alması ve logosunu değiştirmesi sonrasında reklam ortaklığı da bitti.

Doğan Medya Grubu Dönemi

14 Şubat 2004 tarihinde Uzan Grubu'na ait tüm şirketlere TMSF'nin el koymasıyla kısa bir süre devletin eline, 26 Eylül 2005'te düzenlenen bir ihaleyle de 306,5 milyon Amerikan Doları karşılığında Doğan Yayın Holding bünyesine geçti. Doğan Yayın Holding kanalı satın aldıktan sonra yine kendi kanalı olan Kanal D'den bazı dizi ve programları Star TV'ye transfer etti. İlk olarak Kanal D'nin en çok izlenen dizilerinden Sihirli Annem, Star TV'ye transfer edildi. Bu olay Doğan Medya Grubu'nun iki kanalı arasındaki ilk "in house" transferi olarak Türk televizyon tarihine geçti.

1 Mart 2006 tarihinde Avrupa'daki Türklere yönelik yayın yapan "Eurostar" açılmıştır.

26 Mayıs 2009'da 20. yaşını kutlayan Star TV, 2009'un Eylül ayında Türk televizyon kanalları arasında ilk "Web TV" uygulamasını başlatarak, güncel içeriklerle izleyicilerinin videolar izlemelerini sağlamaktadır. Aynı zamanda "Video Arşiv" sitesini hayata geçiren "ilk televizyon kanalı" oldu. "Video Arşiv" sitesinin en önemli özelliği ise herkese kendine özel bir arşiv oluşturma olanağı sunması ve herkesin etikete veya tarihe göre geçmiş programlara ulaşabilme fırsatı yakalayabilmesidir.

Doğuş Yayın Grubu Dönemi

Star TV'yi bünyesinde bulunduran Işıl Televizyon Yayıncılık'ın yüzde 99,99 hissesinin Doğuş Yayın Grubu’na yapılan anlaşmalar sonucu 327 milyon dolar karşılığı 17 Ekim 2011 tarihinde Doğuş Yayın Grubu'na satıldı.

Star TV yönetimi kanalın kuruluşundan bu yana kanalla bütünleşmiş Star TV logosunu değiştirmeye karar verdi. Kırmızı "S" harfi üzerine beyaz yıldız şeklindeki logonun yerine ortası boş olan yıldız şeklinde renkli bir logo kullanılmaya başlandı. 31 Aralık 2011'de saat 19.00'da yeni logonun yanı sıra yeni reklam jenerikleri, program fragmanları kullanılmaya başlandı. Kanalın görsel kimliği bu şekilde tamamen değişmiş, Doğuş Yayın Grubu tarafından yeniden yaratılmış oldu; diğer Doğuş Yayın Grubu kanallarında olduğu gibi kanal logosu ekranın sol üst köşesinden sağ üst köşesine taşındı.

Daha sonradan logonun ortasındaki yıldız şeklindeki boşluğa beyaz bir yıldız eklendi. 3 Eylül 2012'de ise kanalın logosunda yer alan "Star" yazısı kaldırıldı ve logonun içerisindeki beyaz yıldız biraz daha küçültüldü ve "Star" yazısı buraya eklendi.Star TV, 4 Temmuz 2013'ten itibaren 16:9 geniş ekran formatına geçti.

Star TV HD

Star TV HD, 21 Mayıs 2009'da kurulan, Star TV ile eş zamanlı yayın yapan Star TV'nin yüksek çözünürlüklü kanalıdır. Türkiye'deki başlıca kanallar arasında Kanal D'den sonra HD yayına başlayan ikinci kanaldır.
2005 yılında Doğan Grubu'nun Star TV'yi TMSF'den satın almasının ardından SD yayın yapmaya devam eden kanal, bir süre önce Murat Saygı'nın kanalın başına geçmesiyle HD yayın hazırlıklarına başladı ve 21 Mayıs 2009'da D-Smart platformunda Star TV HD adıyla yayına başladı. 31 Aralık 2011'e kadar Star TV HD logosu kullanıldı.

3 Ocak 2014 tarihinden itibaren Digiturk platformu 27. ve 327. kanallarda yayına başladı. Ardından 24 Ocak 2014 tarihinde de Kablo TV platformunda 11. kanalda yayına başladı. Böylece kanal D-Smart haricinde ilk defa başka bir platformda yayına başladı. Ayrıca 18 Eylül 2014 uydu geçişlerinden kısa bir süre sonra Tivibu'ya 315. kanal'a eklendi. Ayrıca Star TV HD, Türksat 4A uydusundan 1 Ekim 2014'e kadar şifresiz izlenebildi fakat 1 Ekim 2014'te tekrar şifreli yayına geçti. 2 Kasım 2014'te Doğuş Yayın Grubu'nun tek taraflı aldığı kararla Kablo TV'de 11.kanaldaki Star TV HD yayını sonlandırılmış daha sonradan 11 Kasım 2015'te tekrar eklendi.

10 Kasım 2015 tarihinde Türksat 4A'da şifresiz ve ücretsiz oldu. Star TV HD D-Smart 24. kanal, Teledünya 26. kanal, Digiturk 327. kanal, Filbox 23. kanal, Türksat TKGS 5. kanal ve Türksat 4A 12015 H 27500 5/6 frekansından yayın yapmaktadır. 1 Mart 2016'da HD yazısını kaldırdı.

Star TV'nin ilk logosu                                                                          Star TV'nin son logosu

CNBC-E

CNBC-e, Doğuş Yayın Grubu ve NBC Universal ortaklığı altında 16 Ekim 2000'de Türkiye'de yayın yapmak üzere kurulan ve de Eylül 2015'te Discovery Communications'a satılan ekonomi ve dizi kanalı. Yayın haklarının sona ermesi nedeniyle 6 Kasım 2015 tarihinde son vererek yerini TLC Türkiye kanalına bıraktı. 12 Eylül 2011 tarihinden itibaren 16:9 görüntü formatına geçti.

Discovery Communications, Doğuş Yayın Grubu'na ait ulusal yayın yapan haber ve eğlence kanalı CNBC-e'yi satın almaya karar verdi. İki kurum satın alma için anlaştı. Alım işlemi Ekim 2015'te resmi olarak tamamlandı ve de 8 Ekim 2015'te, 6 Kasım 2015'te CNBC-e'nin yayın hayatına sonlanıp yerine TLC Türkiye'nin yayına başlayacağı CNBC-e'nin resmi Facebook sayfasından ve de resmi web sitesinden ilan edildi.Satın alma işlemleri gerçekleştikten sonra cnbce.com ekonomi portalı NTVPara.com'a taşındı.

NTV Spor

NTV Spor, Doğuş Grubu bünyesindeki spor kanalı. Kanal, 17 Mart 2008 tarihinde yayın hayatına başladı.NBA yayın haklarının Doğuş Yayın Grubu'nda olduğu dönemde bazı NBA maçlarını yayınladı. Futbolda Pro League (Belçika Ligi); basketbolda Türkiye Millî Basketbol Takımı'nın maçlarını, Turkish Airlines Euroleague maçlarını, Basketbol Süper Ligi'nden 2-3 maç; voleybolda ise Sultanlar Ligi'nden 2-3 maç yayınlamaktadır.

NTV Spor, 2010 yılı başında Kral TV'nin karasal yayın frekansından yayın yapmaya başlamış ve bu sayede izlenilebilirliğini artırarak tam anlamıyla ulusal bir spor kanalına dönüştü. İleride daha üst düzey liglerin yayın haklarını alarak izleyici oranını yükseltme hedefindedir. Kanal 23 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 16:9 yayın formatına ve tam zamanlı HD yayına geçiş yaptı.

Kral TV

Kral TV, 1994 yılında yayın hayatına başlamış olan, Türkiye'nin ilk video müzik kanalıdır.

Tarihçe

Kral TV, 16 Ağustos 1994'te Cem Uzan tarafından kuruldu. Test yayınını Teleon ile ortak yayın üzerinden gerçekleştirdikten sonra Türkiye’nin ilk video müzik kanalı olarak yayın hayatına başlayan Kral TV, 1995 yılından bu yana düzenlediği Video Müzik Ödülleri ile de Türkiye'deki müzik sektöründe bir ilki gerçekleştirdi.

2000-2001 yılları arasında, Cine5 gibi şifreli yayın yapan Teleon'un yeniden açılmasıyla Kral TV akşam 19:00'dan sonra Teleon'u dönüşümlü olarak yayınladı. Bu dönüşümlü yayın sona erdikten sonra, 1 Mart 2002'de Star 2 ve 16 Eylül 2002'de Star Max ile ortak yayın yaptı.

Bir süre devam eden dönüşümlü yayınların ardından tekrar 24 saat yayına başlayan kanal, 2004 yılında TMSF'nin yönetimine geçti. 2005'te Çukurova Holding'e geçti ve kendi kanalı olan Show TV, Kral TV'nin satışında önemli rol oynayacağı gerekçesiyle kanalı teknik anlamda yeniledi, görüntü ve ses kalitesinde maksimum artış gerçekleştirdi. Tüm video klipleri stereo ve gerçek ses kalitesiyle yayınlayan Kral TV, TMSF tarafından 15 Haziran 2008'de düzenlenen bir ihâleyle de 95 milyon Amerikan Doları karşılığında Doğuş Yayın Grubu bünyesine geçti.

Doğuş Yayın Grubu kanalın karasal yayın haklarını, grup bünyesindeki bir diğer kanalı olan NTV Spor'a verdi.Kral TV, 2009 yılından bu yana Miss Turkey yarışmasının resmî basın sponsoru ve yayıncısı oldu.
10 Ekim 2011'de kapandı ve onun frekansında Kral Pop TV kuruldu. Kral Avrupa ise Kral İlaç Gibi TV adı ile Arabesk, Fantezi, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği yayınına başladı. Arada sırada pop şarkılarda yayınlanmaktadır. Ancak Kral İlaç Gibi TV'nin yayına Kral TV adı altında devam etmeye karar vermesiyle 13 Kasım 2011'de tekrar kuruldu.

Kral TV Video ve Müzik Ödülleri

Kral TV, 1995'ten bu yana her yıl müzik dünyasının en iyilerinin belirlendiği müzik ödülleri töreni düzenlemektedir. Ödüller yıllara göre değişiklik göstermekle beraber son yıllarda sms ile yapılan halk oylaması sonucuna göre verilmektedir. 2007 yılında internet üzerinden aday adayları halkın oylamasına sunuldu, on beş günlük süre sonucu oylamalarla adaylar belirlendi. Ödüller, cep telefonlarından gönderilen kısa mesajlar ile en çok mesaj alan kişiye gitti.

Kral Pop TV

Kral Pop TV, 10 Ekim 2011'de Doğuş Yayın Grubu'na bağlı olarak kurulan müzik kanalı. Kral TV'nin eski frekansı üzerinde kurulan kanal, yalnızca pop müzik tarzındaki şarkıların kliplerini yayınlamaktadır. Kral Pop TV, 10 Ekim 2011 tarihinde saat 10.00'da Ajda Pekkan'ın Arada Sırada klibi ile yayın hayatına başladı.

Eurostar

Eurostar, 1 Mart 2006'da Avrupa'da ki Türklere yönelik yayın yapmak amacıyla kuruldu. Haber, yerli filmler, Star TV'nin dizileri, müzik ve magazin programları, yarışmalar ile yayın akışını sürdürmektedir. Türksat 4A uydusu üzerinden 10985 H 4800 3/4 frekansından izlenebilmektedir.Star TV ile beraber 4 Temmuz 2013'te 16:9 geniş ekran yayına geçti.1 Mart 2016 tarihinde HD yayına geçmiştir.30 Haziran 2016 tarhinde HD yayını sonlandı.

NTV Avrupa

NTV Avrupa, Avrupa'daki Türklere yönelik de yayın yapmaktadır. Eski ismi NTV Int olan kanal yayın hayatına şu anki ismiyle devam etmektedir. NTV ile birlikte 23 Mart 2013'te 16:9 geniş ekran yayına geçti. 23 Ekim 2016'da, Avrupa yazısı kaldırıldı.

RADYOLAR

NTV RADYO

NTV Radyo veya tam adıyla Nergis TV Radyo, 13 Kasım 2000'de yayına başlayan radyo istasyonudur. 

Kral FM

Kral FM, merkezi İstanbul'da olan, ulusal çapta yayın yapan radyo istasyonudur.
Uzan Grubu'na bağlı "Star Medya Grubu" dâhilinde kurulmuş ve uzun süre bu gruba bağlı kalarak yayınlarına devam etti. TMSF'nin Kral FM dâhil olmak üzere birçok Uzan Grubu şirketine el koyması ile radyo istasyonu devletin eline geçti. Yapılan ihâle ile Doğuş Holding'e bağlı bir kuruluş olarak yayınlarına devam etmektedir. Doğuş Holding'e satın almasıyla yayınlarında yaptığı tarz değişikliği başta tepki gördü, fakat sonradan bu değişiklikler kamuoyu tarafından kabul gördü.

İNTERNET SİTELERİ

puhutv

puhutv, Doğuş Holding çatısı altında kurulan, internet üzerinden hizmet veren bir medya sağlayıcısıdır. Bilgisayar, mobil cihazlar ve akıllı televizyonlar üzerinden erişilebilen uygulama yayınlarının yanı sıra film, dizi, çocuk türlerinde yerli içerikler sunmaktadır.puhutv'nin ilk orijinal yapımı ise Fi adlı dizidir.

NTVSpor.net

NTVSpor.net, 15 Mayıs 2000 tarihinde MSNBC ortaklığı ile Spor portalı olarak yayın hayatına başlayan web sitesi.

NTV.com.tr

NTV.com.tr , 15 Mayıs 2000 tarihinde MSNBC ortaklığı ile haber portalı olarak yayın hayatına başlayan daha sonra Microsoft ve NBC ortaklığı sona erdikten sonra NTV.com.tr adıyla devam eden web sitesi.NTV.com.tr; güncel, dünya, ekonomi, sağlık, yaşam, teknoloji, kültür-sanat, spor ve hava-yol ana başlıkları altında yayın yapmaktadır.Günde ortalama 1.200.000 görünürlüğe sahip olan NTV.com.tr şu ana kadar haber portalı kategorisinde 24 ödüle layık görüldü.Microsoft'un 2013 Şubat ayında MSNBC'de bulunan hisselerini devretmesinin ardından NTVMSNBC.com yoluna NTV.com.tr olarak devam etme kararı aldı.

 

YENİ DÜNYA MEDYA GRUBU

Zekeriya Karaman

Yeni Dünya Medya Grubu, 1993’te Necmettin Erbakan’ın talebiyle 8 ortaklı olarak kuruldu. Zekeriya Karaman’ın yönetimindeki grupta Ülke TV, Kanal 7 ve haber7.com yer almaktadır. 

TELEVİZYON KANALLARI

Kanal 7

Kanal 7, Yeni Dünya Medya Grubu bünyesinde Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanalıdır. Kanal 7'nin genel yayın yönetmeni Zahid Akman'dır.

Kanal 7, 27 Temmuz 1994'te İstanbul'da yayın hayatına başladı. Kanal 7 ilk logosunu 27 Temmuz 1994 tarihinden 7 Haziran 1999 tarihine kadar kullandı, ikinci logosunu da 8 Haziran 1999 tarihinden 13 Eylül 2002 tarihine kadar kullandı ve üçüncü logosunu da 14 Eylül 2002 tarihinden beri kullanmaktadır.

9 Kasım 2009 tarihinde Avrupa'daki Türklere yönelik yayın yapan Kanal 7 Avrupa açıldı.Kanal 7'nin Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'dır.Kanal 7, 19 Aralık 2014'ten itibaren 16:9 geniş ekran formatına geçti.

Kanal 7 HD, 18 Eylül 2014'te kurulan, Kanal 7 ile eş zamanlı yayın yapan Kanal 7'nin yüksek çözünürlüklü kanalıdır.18 Eylül 2014 tarihinde Türksat 4A uydusunun devreye girmesiyle birlikte Kanal 7 HD, Türksat 4A 12103 H 8333 2/3 frekansından, D-Smart 27. kanaldan, Digiturk 334. kanaldan, Filbox 27. kanaldan, Türksat TKGS 7. kanaldan, Kablo TV 27. kanaldan ve Tivibu 317. kanaldan da izlenebilmektedir.

Ülke TV

Ülke TV, Kanal 7 yayın grubunun haber ağırlıklı yayın yapan televizyon kanalı.Kanal, Nisan 2006'da yayına başladı. Kuruluşunda adı Haber 7 iken bir süre sonra adını Ülke TV olarak değiştirdi. Yayınlarına bu isim ile haber ve kültür ağırlıklı temalar ile devam etmektedir. Tivibu, Digiturk, D-Smart, Kablo TV ve Türksat 4A uydusundan izlenebilmektedir. Ülke Ana Haber'i Banu Yüm sunmaktadır.18 Eylül 2014'te Türksat 4A uydusuna taşınmasıyla birlikte HD yayına da geçti.

RADYOLAR

Radyo 7

Radyo 7 merkezi İstanbul da bulunan ulusal radyo istasyonudur. Karma Müzik yayını yapan Radyo 7 İnternet ve uydu üzerinden tüm dünyada dinlenebilmektedir. Türkiye çapında 65 vericisi bulaunan Radyo 7'nin 47 ilde yayın ağı bulunmaktadır.

Ülke Radyo

Ülke Radyo, Türkiye genelinde farklı Frekanslardan yayın yapan Yeni Dünya Medya Grubu bünyesindeki ulusal haber radyosudur. İstanbul'da 95.1, Ankara'da 90.0, İzmir'de 95.2, Bursa'da 92.9 Frekanslarından yayın yapmaktadır.
2016 yılında yayına başlayan Ülke Radyo yayınlarının önemli bir kısmı Ülke TV Televizyonu ile paralel içeriktedir. Radyo, Yeni Dünya Medya Grubu'na bağlıdır.

İNTERNET SİTESİ

HABER7.COM

Haber7.com, 8 Ocak 2003 tarihinde Türkçe olarak yayın hayatına başlamış ve internet üzerinden güncel haber kaynağı olarak faaliyet gösteren web sitesidir. Türkiye'nin önde gelen haber siteleri arasındadır. Eylül 2008'de pazarlama ajansı "Fikrimühim"`in kullanıcıları arasında yaptığı `internet haber siteleri` araştırmasında Türkiye`nin en sık takip edilen ve en güvenilen 6. haber sitesi olarak gösterildi.

FOX (Türkiye)

FOX, News Corporation'ın Türkiye'de yayın yapan televizyon kanalı. 22 Nisan 1993'te yayın hayatına başlayan İhlas Holding'in yayın kuruluşu olan TGRT'nin yayın haklarının devredilmesinden sonra aynı frekans üzerine 24 Şubat 2007 tarihinde kuruldu.

İlk olarak TGRT, İhlas Holding'e bağlı olan Huzur Radyo TV AŞ'ye aitti. Satış işlemi 15 Kasım 2006 tarihinde gerçekleştirilerek borsaya İhlas Holding tarafından bildirildi. Bu satış ile birlikte şirketin %56,5'i devredilmiş oldu. TGRT'yi satın alan ABD'li medya grubu News Corporation'ın sahibi Rupert Keith Murdoch'dır. News Corporation daha sonra bu şirketin diğer hissedarlarıyla da anlaşarak şirketin tümünü satın aldı.Bu satış işlemi, İhlas Yayın Holding AŞ'nin bağlı ortaklığı olan TGRT Haber TV AŞ ve bu şirketin bünyesinde bulunan TGRT Haber ve TGRT FM radyosunu kapsamamaktadır.

News Corporation, bu işlemi Ahmet Ertegün ile birlikte gerçekleştirdi. Ahmet Ertegün'ün Atlantic Records şirketiyle anılan şirket Şubat 2007'den beri içerisinde FOX adıyla kiralanan eskiden Et ve Balık Kurumu'na ait olan binadan yayın yapmaktadır. 18 Kasım 2008'de ise FOX, yıllardan beri TRT'nin yayınını gerçekleştirdiği, 2016 Yaz Olimpiyatları ve 2020 Yaz Olimpiyatları'nın yayın haklarını, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden (IOC) satın aldı ve iptal etti.

19 Mayıs 2009'da FOX, yeni grafikler ve jeneriklere geçti. Ayrıca 2010'da İtalya Ligi Serie-A yayın haklarını aldı.11 Ağustos 2010'da logosunu saydam beyazdan üç boyutlu beyaz logoya çevirdi; fakat daha sonra 1 Temmuz 2012'de yeniden yarı saydam logoya dönüş yaptı. Bununla birlikte jeneriklerini de yenileyerek, 16:9 görüntü formatına geçti.

FOX HD, 1 Temmuz 2012'de kurulan, FOX ile eş zamanlı yayın yapan FOX'un yüksek çözünürlüklü kanalıdır.Türksat 4A 12329 H 6666 2/3 frekansından, D-Smart 29. kanaldan, Kablo TV 29. kanaldan, Digiturk 326. kanaldan, Filbox 12329 H 666 2/3 frekansından ve Türksat TKGS 9. kanaldan izlenebilmektedir.
 

CUMHURİYET GAZETESİ

Cumhuriyet, 7 Mayıs 1924 tarihinden beri Türkiye'de yayımlanan günlük gazete. 2-8 Mayıs 2016 tarihleri arasındaki 51.695 adet tirajı ile 18. sırada yer almaktadır.

TARİHÇE

     

Yunus Nadi Bey                                                                                                                  Zekeriya Sertel

Cumhuriyet gazetesinin isim babası Atatürk'tür. O sıralarda Kurtuluş Savaşı'nı destekleyen ilk gazete olan Yeni Gün'ü yayımlamaya devam eden Yunus Nadi (Abalıoğlu), 7 Mayıs 1924 tarihinde Cumhuriyet'i iki ortağı Nebizâde Hamdi ve le birlikte -günümüzde Pembe Konak adıyla anılan- eski İttihat ve Terakki Fırkası Genel Merkez binasında kurdu ve gazeteyi yönetmesi için Zekeriya Sertel'i görevlendirdi. 

Hüseyin Cahit (Yalçın)'in Tanin’i, Velid Ebüzziya'nın Tasvir-i Efkâr’ı ve Ahmet Emin (Yalman)'ın Vatan’ına karşı yayına başlayan gazete, o dönem için 1 milyona yakın nüfuslu şehirde 7 bin adet satıyordu. Gazetenin adının altında Türkçe yevmi gazete, idare yeri İstanbul, Cağaloğlu yazıyordu. İlk sayıda Yunus Nadi'nin sunuşu ve Mustafa Kemal ile yaptığı röportaj vardı.

Baskı, elle dizilip rotatiflenirdi. İlk defa 1930'da linotip baskıyla beraber resimlerle yayımlandı. Gazetenin başlığının yazı tipi günümüze değin çok az değişti; sadece u harfiyle t harfinde küçük değişiklikler yapıldı. Reklamlara Latin alfabesine geçişle 1928'de çağdaşlaşma hâkim oldu. 1930'da küçük ilan yayımlarına başladı. Aynı yıl ilk renkli ilanı aldı ve ilk renkli fotoğrafı yayımladı. Fotoğrafçılar Namık Görgüç, Selahattin Giz idi.

Dağıtımı 1934'e kadar Artin Efendi yaptı. Ayrıca posta yoluyla abone sistemi vardı. O yıllarda basın İstanbul'da toplandı. Dağıtım ulusal çapta olmadığından bir günün gazetesi Eskişehir'den sonra ertesi gün elde olurdu. Ankara'dan sonra ise bir haftalık gazete okunurdu.

Yunus Nadi 1924'ten 1945'e kadar başyazardı; bazen Zekeriya Sertel, Yakup Kadri, Abidin Daver, M. Nermi, Şükrü Kaya da başyazı yazdı. Yunus Nadi'den sonra 1991'e kadar gazetenin başyazarı oğlu Nadir Nadi Abalıoğlu oldu, diğer oğlu Doğan Nadi Abalıoğlu ise fıkra yazıyordu.

İlk sayılarda yazarlar; Ziya Gökalp, Aka Gündüz, Hasan Bedreddin, Reşat Ekrem Koçu, Ahmet Rasim, Peyami Safa, Ahmet Refik, İsmail Habip, Abidin Daver, Cenap Şahabettin, Vedat Nedim, Halit Ziya, Cevat Fehmi Başkut, Mümtaz Faik, Fuad Köprülü, Halit Fahri idi.

1928'den sonra ilk sayfada Ramiz karikatürü yer aldı. İkinci sayfa bilim adamlarının yazılarına ayrılmıştı ve bu gelenek sürdü.8 sayfalık gazete, İkinci Dünya Savaşı'ndan kaynaklanan kağıt kıtlığı nedeniyle 4 sayfaya indi. 10 yıl sonra tirajı 25 bine, 1939'da 62 bine çıktı.İlk kapatılma 29 Ekim 1934'te 10 gün süreyledir. 1940'da hükümetin yayın politikasına aykırılıktan 90 gün kapalı kaldı.

Özel sayfaları içinde çocuk, kadın, moda, sinema, iktisadiyat, tayyarecilik, askeri bahisler, tarih, spor, ilmî musahabe, mizah, röportaj sayfaları vardı. 1933'te 10. Yıl, 1938'de 15. Yıl ekleri verdi. 1936'da Mimar Sinan, Çanakkale özel sayıları. Haftanın filmleri sayfası 1930'da başladı. Latin harfli gazeteye geçişte promosyon da başladı, ucuzluk kuponları verildi. Güzellik ve müzik yarışmaları düzenledi. 1932'de Keriman Halis'in dünya güzeli seçilmesiyle satış arttı.

En etkin kampanya Menemen'de şehit edilen Kubilay içindi. (23 Aralık 1930). 1925'te gazetenin Fransızca baskısı Le Republique adıyla çıktı ve 1952'ye dek yayımlandı. Cumhuriyet yayına başlarken kapatılan Yeni Gün 1931'de tekrar çıkarıldı. 1935'te gazete yanında kitap da yayımlandı.

Kuruluşundan II. Dünya Savaşı'na kadar CHP'yi destekledi, Yunus Nadi 1939 seçimleriyle meclise girdi ve 6 dönem İzmir, Menteşe, Muğla milletvekillikleri yaptı. II. Dünya Savaşı'ndaki tutum sebebiyle Yunus Nadi ve gazete CHP'den DP'yi desteklemeye yönelince, Abidin Daver ile Yunus Nadi 1943 seçimlerinde aday gösterilmediler. 28 Haziran 1945'te Yunus Nadi vefat etti. Mirası Cumhuriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.'ye geçti.

Çok partili döneme geçişte Demokrat Parti'yi destekledi; başyazarı Nadir Nadi de 1950'de DP listesinden bağımsız milletvekili seçildi. Ancak 1954'ten sonra DP iktidarına karşı sert bir muhalefet yürüttü. 27 Mayıs 1960'tan 12 Mart 1971 dönemine değin genelde asker-sivil aydın kesimin ilerici görüşlerini dile getiren etkili bir yayın organıydı. 12 Mart döneminde bir ara yönetimin el değiştirmesi sonucu tutucu bir gazete görünümü aldı.

1973'te yeniden eski çizgisine döndü.20 Ağustos 1991'de Nadir Nadi'nin ölmesinden sonra bir yandan ortaya ekonomik sıkıntılar çıktı, bir yandan da yayın kurulu içinde anlaşmazlık baş gösterdi. Yayın yönetmeni Hasan Cemal'in politikasını beğenmeyen ve sermaye çevrelerine yaklaşıldığını ileri süren İlhan Selçuk ve Uğur Mumcu gibi yayın kurulu üyesi köşe yazarlarıyla onları destekleyen Cüneyt Arcayürek, Ali Sirmen, Ergun Balcı, Oktay Akbal, Melih Cevdet Anday'ın da aralarında bulunduğu 80 kişi 5 Kasım 1991'de gazeteden ayrıldı. Olayı protesto eden bir bölüm okurun gazete almayı bırakması üzerine günlük satış ortalaması 120 binlerden Aralık 1991'de 50 binlere kadar düştü. Bu durum üzerine Hasan Cemal ile yazı işleri müdürü Okay Gönensin Cumhuriyet'ten ayrıldı.

Bir süre sonra ayrılanların bir bölümü geri döndü. 8 Nisan 1992'de yeni bir yayın kurulu oluşturuldu ve İlhan Selçuk vefatına kadar sürdüreceği başyazarlık görevine başladı.Selçuk, 21 Mart 2008 tarihinde saat sabah 04.30 sıralarında Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alındı ve iki gün sorgulandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.1 Temmuz 2008 sabahı, iddia edilen Ergenekon örgütü soruşturması kapsamında İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele Şubesi tarafından gazetenin yeni açılmış Ankara bürosu arandı ve Ankara temsilcisi Mustafa Balbay da evinden gözaltına alındı.

Gazetenin Ankara bürosundaki arama sona erdi; emniyet güçleri 2 dizüstü bilgisayar, 1 bilgisayar kasası ve Mustafa Balbay'a ait bazı belgelere, savcılığa teslim etmek üzere tutanak tutarak el koydular.Gazetenin bir diğer köşe yazarı Erol Manisalı, 13 Nisan 2009 Pazartesi itibarıyla, yine Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Daha sonra mahkemeye sevk edilen Erol Manisalı, üç ay tutuklu kaldı ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verildi.

Okuyucuları tarafından CUMOK (Cumhuriyet Okurları) adında, bir sivil toplum hareketi kuruldu.8 Mart 2015 tarihinde, gazetenin yeni genel yayın yönetmeni Can Dündar'ın girişimiyle sayfa düzeni ve tasarımında değişim yapıldı. Şuanki Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven’dir.


 


 

Herhalde çeteyi yakalattığım için istifamı istiyorlar Erken faiz indirimi yakalanan başarıyı zedeler Hastalar eczane eczane dolaşıyor: İlaç yok, zam beklentisi var Kendimi insan olarak görmüyorum Arsenal – Nottingham Forest Maç Kadrosu, saat kaçta? Arsenal –Nottingham Forest Canlı İzle Ulaşımda yeni dönem!