Altında rekor üstüne rekor: Yükseliş nereye kadar sürecek?

Fed’in faiz indirimine başlaması ve küresel piyasalardaki risklerin artması, altın fiyatlarını tarihi zirveye taşıdı. Ons altın 2636 dolar, gram altın ise 2894 lirayla yine rekor kırdı.

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası Fed’in faiz politikalarına odaklanmış durumda. Fed'in diğer bankalara göre geç de olsa 50 baz puanlık faiz indirime giderek faiz oranını yüzde 4.75-5 aralığına çekmesi en çok altını olanların işine yaradı.

Özellikle ABD’de faizlerin düşmesi, enflasyonun gerilemesi ve Orta Doğu’daki jeopolitik risklerin artması altın talebini körüklüyor. Öte yandan; Fed’in yıl sonuna kadar iki faiz indirimi daha yapacağı beklentisi, altın fiyatlarını rekor seviyelere taşıdı.

ONS VE GRAM ALTINDA YENİ REKOR

Haftanın ikinci işlem gününe ons altın 2628 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 2623 dolar, en yüksek de 2636 dolar seviyesini gördü. Şu sıralar ons altın 2633 dolardan işlem görüyor. Tarihi yüksek seviyesi ise 2636 dolar oldu.

Gram altın ise güne 2884 liradan başladı. Gün içinde en düşük 2873 lira, en yüksek de 2894 lira seviyesini gördü. Şu sıralar 2891 liradan alıcı buluyor. Gram altın 2894 lirayla tarihi rekor kırdı.

Ahırda yeni deliller bulundu Altında rekor üstüne rekor Basamak ve tavan yeniden düzenlenmeli Türkiye organize suçta Avrupa birincisi Vatandaş ihbar edecek biz ifşa edeceğiz Rusya ile Savaş yakında sona erebilir