Adalet Bakanı Gül: Çiftlik Bank olayında kırmızı bülten süreci başlatıldı

Adalet Bakanı Gül, "Çiftlik Bank olayında iade ve kırmızı bülten süreçleri başlatılmıştır, konu savcılığımız ve bakanlığımızca takip edilmektedir." açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Gül, "Çiftlik Bank olayında iade ve kırmızı bülten süreçleri başlatılmıştır, konu savcılığımız ve bakanlığımızca takip edilmektedir." açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Çiftlik Bank soruşturmalarına ilişkin Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Abdulhamit Gül, şunları kaydetti:

"Çiftlik Bank olayında, iade ve kırmızı bülten süreçleri başlatılmıştır, konu savcılarımız ve Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir. İade işlemleri ikili iş birliği anlaşmaları yanında çok taraflı sözleşme hükümlerine ve mütekabiliyet esasına göre yürütülür. İki devlet arasında özel bir anlaşma bulunmaması, bu konuda talepte bulunulmasına da bu talebin ilgili devlet tarafından karşılanmasına da engel değildir. Benim bir canlı yayında vatandaşlarımızı dikkatli olmaya davet etmemden Sayın Kılıçdaroğlu'nun neden rahatsızlık duyduğunu ise anlamak mümkün değildir. Mağduriyetleri istismar eden siyasete karşı da lütfen uyanık olalım."

ADALET BAKANI GÜL, URUGUAY'DAN İADESİNİ İSTEYECEĞİZ DEMİŞTİ

Adalet Bakanı Gül katıldığı bir televizyon programında “Yargı titizlikle bu hususta çalışıyor. Vatandaşlarımızın bu konularda, sanal ortamlarda dikkatli olması gerekir. İstanbul Anadolu Başsavcılığı, ve Çiftlik Bank'ın bulunduğu yerlerde de soruşturmalar var. Titiz soruşturmalar yapılıyor. Mağdur olanların hukuki güvenceleri için çalışmalar yapılıyor. Bu gibi sanal ortamlar ya da bir anda türeyen istismarcılara fırsat vermemeliyiz. Kandırılmaya hazır olursan kandıran çıkar. Şikayet gelir gelmez yurt dışı çıkış yasağı konuldu ancak bu vatandaşlarımız para geliyor diye şikayet etmemiş. Yasak konulduğunda kaçtığı anlaşıldı. İadesi için savcılarımız tüm takibatı yapıyor” açıklamasında bulunmuştu.

ÇİFTLİK BANK NEDİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin açıklamalarına göre "Sistem kurgusu kapsamında, katılımcılardan toplanan paralarla hayvancılık sektörüne yatırım yapıldığı, yapılan yatırımlar sonucunda elde edilen ürünlerin kendi tesislerinde işlendiği, kendi pazarlama ve dağıtım ağı içinde nihai tüketicilere ulaştırıldığı, bu sayede üretim tüketim zinciri içinde üretici, toptancı, bayi, perakendeci karının tamamının kendi sistem kurgusu içinde olması nedeniyle katılımcılara bu kadar yüksek kazanç imkanı sundukları şeklindeki beyan ve açıklamaların gerçeği yansıtmadığı, sistemin işleyişinde referans geliri sistemiyle daha sonra uygulamaya konulan bayi-şarküteri yapılanmasındaki üyelik, kazanç, komisyon oranları gibi unsurlar dikkate alındığında Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 80. maddesine aykırı biçimde piramit satış sisteminin kurulduğu tespit edilmiştir."

MEHMET AYDIN KİMDİR?

27 yaşındaki yazılımcı Mehmet Aydın tarafından 2016 yılında kurulan Çiftlik Bank, “200.000 lira yatırana aylık 50.000 lira kazanç” vaat etti. Aydın’ın Çiftlik Bank’ı bir süre sonra 500 bin üyeye ulaştı.

Yatırdıkları paralarla sanal tavuk, inek veya keçi sahibi olan üyeler, buradan kâr sağlıyordu.

Üyelerinden topladığı paralarla Bursa'da 250 büyükbaş hayvan kapasiteli tesis açan Çiftlik Bank, kısa bir süre sonra Manisa'da da aylık 1.5 milyon yumurta üretim kapasitesi olan bir tavuk çiftliği kurdu.

İddiaların odağında yer alan isim olan Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’dan şubat ayından beri haber alınamıyor.

Yurtdışına milyonlarca lira aktardığı öne sürülen Aydın’ın Latin Amerika ülkesi Urugay’a yerleştiği öne sürüldü.

Arjantin ve Urugay’da inşaat işleri yaptığı bildirilen Aydın’ın Urugay vatandaşlığı elde ettiği de öğrenildi.

En fazla at ve eşek eti satılan iller belli oldu Kremlin'den Esma Esad açıklaması Türkiye'de öğrenciydi memleketinde bakan oldu Balıkesir'de patlayıcı fabrikasında patlama! İçişleri Bakanı Yerlikaya Suriye'ye dönenlerin sayısını açıkladı Eczanelere 5 litrelik etil alkol sınırlaması