Ali İsmail Korkmaz anısına Afrika'da su kuyusu açılıyor

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), Sen De Gel Derneği'yle birlikte, Afrika ülkesi Gambiya'nın Sare Jiburu köyüne su kuyusu açıyor.

Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesinin ardından alesi tarafından kurulan ve yaklaşık 3 yıldır faaliyetlerini sürdüren Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), Gambiya'da su kuyusu açtı.

ALİKEV, Sen De Gel Derneği ile Kasım-Mayıs ayları boyunca (7 ay) kuraklıkla mücadele etmek zorunda kalan Afrika'nın Gambiya bölgesindeki Sare Jiburu köyüne su kuyusu açıyor.

'KÖYDE ÇOCUKLAR SUSUZLUKTAN ÖLÜYOR'

Sen de Gel Derneği kurucularından İbrahim Betil, Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu projesi için neden Afrika'daki Sare Jiburu köyünü seçtiklerini şu sözlerle açıkladı:

“Sare Jiburu köyü, Gambiya'nın en uzak ve en ihmal edilmiş bölgesi olan Upper River Region'da Gambisara diye adlandırılan bir noktada yer alıyor. Köyde 557 kişi yaşıyor ve oradaki çocukların önemli kısmı daha 5 yaşına bile varamadan susuzluk nedeniyle hayatını kaybediyor.”

'OĞLUMUN HAYALİ MUHTAÇ OLANA YARDIM ETMEKTİ'

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ise proje ile ilgili şu sözleri dile getirdi:

“Oğlumun hayallerinde her zaman muhtaç olana yardım etmek ve eşitsizliği ortadan kaldırmak vardı. İşte bu yüzden Ali İsmailimin adını yaşatacağımız su kuyusunun, Afrika'da yaşam savaşı verenlere bir nebze de olsa derman olmasını istedik.”

KUYU 12 ARALIKTA AÇILACAK

Haziran 2017 tarihinde çalışmalarına başlanan “Ali İsmail Korkmaz Su Kuyusu” Ağustos 2017 tarihinde tamamlandı. Su kuyusunun açılışı, 12 Aralık tarihinde Sen De Gel Derneği kurucularından İbrahim Betil, Emel Korkmaz ve Şahap Korkmaz'ın katılımıyla gerçekleşecek.

Otomotiv devi 869 bin aracını geri çağırıyor Merkez Bankası faiz kararını acıkladı Aytun Çıray'dan Meral Akşener'e ağır benzetme: Şizofren bir anne gibi Erdoğan: Yeni Strateji Belgesiyle etkin ve hızlı işleyen bir adalet sistemi inşa edeceğiz Narin Güran davasında gerekçeli karar açıklandı: 'Katil kim?' sorusu yine yanıtsız kaldı ABD ile Çin arasında TikTok savaşı