Meclis'te tarihi temas: Bahçeli-DEM Parti görüşmesi 40 dakika sürdü
Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk'ten oluşan DEM Parti heyeti, Öcalan ile İmralı'daki görüşmesinin ardından Meclis temaslarına başladı. Önce TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşen heyet, görüşmeyi “İyi geçti” olarak değerlendirdi. Ardından DEM Parti'nin MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesi de gerçekleşti.
Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'la İmralı'da 28 Aralık'ta görüşen DEM Parti heyeti bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) iki önemli temas gerçekleştirdi.
DEM Parti'nin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile olan görüşmesi de sona erdi. Devlet Bahçeli heyeti kapıda karşıladı. Görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.
Görüşmenin ardından Önder, basın mensuplarının sorusu üzerine, DEM Parti'li Türk'ün, MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye tespih hediye ettiğini söyledi.
Heyet, ilk olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi.
NUMAN KURTULMUŞ İLE 45 DAKİKALIK GÖRÜŞME
DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk' ten oluşan heyet, saat 13.30'da TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı şekilde yapılan toplantı, 45 dakika sürdü.
Görüşmenin ardından basına kısa bir açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder, “Sayın Meclis Başkanımız Numan Kurtulmuş’u İmralı görüşmesine ilişkin bilgilendirdik ve genel bir değerlendirme yaptık. Görüşme iyi geçti” dedi.
İMRALI GÖRÜŞMESİNİN ARDINDAN MECLİS TEMASLARI
DEM Parti’den yapılan açıklamada, 28 Aralık’ta Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmenin ardından siyasi partilere ve toplumsal kesimlere bilgi verileceği belirtilmişti. Bu kapsamda ilk olarak Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan bilgilendirilirken, görüşme turunun ilk durağı olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tercih edildi.
4,5 YIL SONRA GÖRÜŞME
İmralı’ya giden DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Van Milletvekili Pervin Buldan, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile 4,5 yıl sonra bir görüşme gerçekleştirmişti.
Görüşmenin ardından DEM Partisi'nden yapılan açıklamada, sürecin başarısı için en önemli zeminin TBMM olduğu vurgulanmış, "Türk-Kürt kardeşliğini yeniden güçlendirmek tarihi sorumluluk” denilmişti.