TUSAŞ'a terör saldırısı! Bakan Yerlikaya: Maalesef şehit ve yaralılarımız var

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesislerine saldırı düzenlendi. Çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TUSAŞ), Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir.

Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.

CNN TÜRK muhabiri Paşa Alyurt, canlı yayında şu bilgileri aktardı:

Çok sıcak bir gelişme. Çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz dakikalarda bir silahlı ve bombalı saldırı olduğu iddiası var. Yoğun güvenlik önlemi alındı. Çok sayıda ekip sevk edildi. 15 bin personel var burada. Türk savunma sanayisinde çok kritik bir tesis olduğunu ifade etmiş olalım TUSAŞ yerleşkesi için. Canlı bomba saldırısı iddiası da var. Bu iddia aşamasında. Bölgeye çok sayıda ambulans ekibi sevk ediliyor. Jandarma ve polis ekipleri de bölgeye sevk edildi.

ERDOĞAN: 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlenen saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya şehit sayısının 5'e, yaralı sayısının 22'ye yükseldiğini açıkladı. Yerlikaya, "Hangi terör örgtünün yaptığını açıklayacağız. savunma bakanının konuşmasını dinledim. büyük ihtimalle PKK ama deliller netleşince paylaşacağız" dedi

TUSAŞ, Ankara'nın neresinde bulunuyor?
TUSAŞ, Ankara'nın şehir merkezinden uzak bir bölgede, üretim merkezlerinin olduğu bir bölgede yer alıyor.

TUSAŞ nedir?
 1977 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çatısında kurulan TUSAŞ, TSK'nın F-16 uçaklarının kullanılması kararıyla 1984'te TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAİ), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kuruldu. 25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAI'nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırıldı

Cesetlerimizi çiğnemeden Canibaşı bu Meclis'e giremez Bahçeli idam ipini İYİ Parti'den istedi! Ünlü oyuncu Tekin Temel hayatını kaybetti Bahçeli'nin sözlerinden rahatsız olan 32 milletvekili İYİ Bakan Yerlikaya: Maalesef şehit ve yaralılarımız var Narin cinayetinde ilk duruşmanın tarihi belli oldu!