Erdoğan'dan BM mesajı: Daimi üye olmanın gayretindeyiz

ABD'den Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Birleşmiş Milletler'de 15 geçici üyenin bir tesiri olmadığını belirten Erdoğan "Daimi üye olmanın gayretindeyiz." diye konuştu.

ABD ziyaretinin ardından yurda dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, BM'nin yapısı ve Yunanistan ile Ermenistan ile ilişkiler konusunda konuştu. "15 geçici üyenin hiçbir tesiri yok." diyen Erdoğan, "Türkiye olarak daimi üye olmanın gayretindeyiz ama şu ana kadar aldığımız bir netice yok. Daimi üyelerin de bizleri daimi üye yapma gibi hesapları yok" dedi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"DAİMİ ÜYE OLMANIN GAYRETİNDEYİZ"

"15 geçici üyenin hiçbir tesiri yok, 5 üye ülke yönetiyor. Bu 5 daimi üye dünya yöneten ülkeler konumunda. Şu anda Türkiye olarak biz de daimi üye olmanın gayreti içerisindeyiz ama şu anda almış olduğumuz bir yanıt yok. 15 tane resmi üyenin de bu konuda hiçbir şekilde bir şey yapabilmesi söz konusu değil.

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER

Önümüzdeki yılın başında yüksek düzeyli konsey toplantısını yapacağız. Yapılan görüşmeler neticesinde önümüzdeki yılın başında bir araya gelebiliriz.

PAŞİNYAN İLE GÖRÜŞME

Daha çok Paşinyan ile olan görüşmede öne çıkan Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan sıkıntılardı ve ben bu görüşmelerde olumlu yaklaşımda buldum. Azerbaycan’ın da aynı anlayış içerisinde olduğunu biliyorum. Bu iki ülke aynı yaklaşımı ortaya koyarak inşallah bu sorunu çözerler."

Şeyda polisin eşi saldırıyı polis telsizinden öğrendi ABD OHAL ilan etti! Yasa dışı bahis operasyonu: Tam 7 milyar liraya el konuldu Cesedin saklandığı saatlerde olay yerinde iki kişi daha mı vardı? Irak ve Suriye'de terör örgütüne büyük darbe Çalışma ruhsatları iptal edilecek