e-Müfredat işlemleri e-okul öğretmen girişi ve MEBSİS ile ilgili her şey
e-Müfredat nedir? e-Müfredat'a giriş nasıl yapılır? Millî Eğittim Bakanlığı kullanıma sunduğu e-Müfredat'a sistem problemleri yüzünden giriş yapılamıyor. Peki e-Müfredat çalışıyor mu? MEBSİS öğretmen girişi ve e-Okul Öğretmen girişi nasıl yapılır? Konuyla ilgli tüm merak edilenler haberimizde.
e-Okul öğretmen girişi yapamayan öğretmenler internette e-Okul öğretmen girişi nasıl yapılır sorusunun yanıtını arıyor. e-Müfredat nedir? e-Müfredat'a giriş nasıl yapılır? e-Müfredat çalışıyor mu? MEBSİS öğretmen girişi ve e-Okul Öğretmen girişi nasıl yapılır? Tüm bu soruların yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz.
e-Müfredat'a giriş nasıl yapılacak?
MEBBİS şifrenizi “https://mebbis.meb.gov.tr” adresine girerek “Şifremi Unuttum” bölümünden öğrenebilirsiniz veya MEBBİS sistemine girerek değiştirebilirsiniz. Ya da E-Müfredat sisteminde “Şifremi Unuttum” sayfasına girerek “MEBBİS Kullanıcıları İçin Şifre Hatırlatma Bölümü” linkini tıklayarak ta işlemlerinizi yapabilirsiniz. Özel okul çalışanları “Kullanıcı Adını Giriniz” bölümüne T.C. Kimlik numaralarını, “Şifrenizi Giriniz” bölümüne e-Okul şifrelerini gireceklerdir. Bu işlemlerden sonra aşağıdaki ana sayfaya ulaşılır. Burada yapılması gereken “Yıllık Plan” yazan düğmeye basarak veya sol taraftaki menüden “Yıllık Plan” seçeneğini işaretleyerek sisteme giriş sağlanmasıdır.
e-Müfredat nasıl açılır?
MEB’e bağlı tüm okullarda görevli yönetici ve öğretmenler il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden, adı geçen yönergeler hükümleri ve ekleri takvime göre yürütmeleri gerekecek. Ancak, söz konusu Yönergelerde geçen e-Kurul ve Zümre Modülü Ankara ilinde il ve ilçe olarak tümünde, eğitim kurumu düzeyinde ise bazı ilçeleri kapsamında http://e-mufredat.meb.gov.tr adresindeki Yıllık Plan Modülü üzerinden pilot uygulama ile hizmete sunulmuştur. Sistemin tüm eğitim kurumlarına yaygınlaştırılabilmesi için bir dizi hizmet içi eğitim çalışmalarının yapılması, kademeli olarak sisteme giriş yapılmasının sağlanması, sistemin teknik ve idari yönetimi ile sistem üzerindeki yük testinin izlenmesi ve sonucuna göre tüm illerimizin sisteme dâhil edilmesi gerekmektedir.
Bu nedenle, söz konusu modül 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı içinde; öncelikle pilot uygulamanın yapıldığı Ankara ilinde il, ilçe ve eğitim kurumları; Bursa, Konya, Gaziantep, Kayseri, Giresun ve Kırşehir illerinde ise eğitim kurumları hâriç il ve ilçe düzeyinde kullanılacak, gerekli görülen hizmet içi eğitim çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak, pilot uygulamalar genişletilecek, eğitim kurumu/ilçe/il düzeyinde sistemin teknik ve idari yönetimi ile yük testi izlenecek, ilerleyen zaman dilimi içinde tüm eğitim kurumlarımız sisteme dâhil edilmiş olacaktır.
Henüz sisteme giriş yetkisi bulunmayan il/ilçe millî eğitim müdürlüklerimiz ile eğitim kurumlarımız sistem üzerinden yapmaları gereken iş ve işlemlerini, sisteme giriş yetkileri verilinceye kadar yapılageldiği şekilde yürüteceklerdir .
Yönetici ve öğretmenlerimize önemle duyurulur.
e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde neler var?
Devamsızlık Bilgisi: devamsızlık bilgisi bölümünden öğrencilerin hangi günlerde okula gittiği hangi günlerde ise gitmediği takibi yapılmaktadır. Bu bölümde geç kalma durumlarında dahi bilgi sağlanabilir.
Not Bilgisi: Not bilgisi bölümünde ise öğrencilerin güncel dönemde aldığı derslerdeki başarı durumu görüntülenmektedir. Sınav ve sözlülerde alınan notların öğretmenler tarafından sisteme girilmesi ile görülen bu bilgiler sayesinde kişiler öğrencilerin başarı durumunu görebilmektedir.
Haftalık Ders Programı: Haftalık ders programı bölümünde öğrencilerin derslerinin takibi yapılabilmektedir. Haftalık olarak yayınlanan ders programında öğrencilerin hangi gün hangi dersinin olduğu öğrenilebilmektedir.
Sınav Tarihleri: Sınav takvimlerinin belli olmasının ardından ilgili tarihler e okula yüklenmektedir bu bakımdan öğrenci ve veliler sınav takibini bu bölümden yapabilmektedir.
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi detayları-Devamsızlık düştü!
e-Okul giriş sayfasına girildiğinde iki bölüm bulunuyor: Yönetim Bilgilendirme Sistemi ve Veli Bilgilendirme Sistemi. Öğrenciler ve veliler Cuma günü, Veli Bilgilendirme Sisteminde tüm sonuçları görebilecek. Devamsızlık konusunda ise MEB uyarıda bulundu: İkinci dönem devamsızlık kaldığı yerden devam edecek. Lise öğrencilerinin en çok merak ettiği konulardan birisi ise bir eğitim yılı içerisinde kaç gün devamsızlık haklarının olduğu sorusudur. Bundan bir önceki yönetmeliğe göre lise öğrencilerinin 20 gün özürsüz ve 20 gün özürlü olmak ile birlikte 5 gün de okul idaresinin izin verme hakkı ile birlikte toplamda 45 gün devamsızlık hakları bulunuyordu. Ancak yeni yönetmelik doğrultusunda 2016 – 2017 eğitim öğretim döneminde gerçekleşmiş ve 2017 – 2018 yılı eğitim öğretim yılında da gerçekleşecek olan lise öğrencilerinin devamsızlık hakkı özürsüz 10 güne düşürülmüştür.
e-Okul şifresi değiştirme işlemi nasıl yapılır?
E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.
E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;
Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.
Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; ‘Öğrenci T.C Kimlik No’, ‘Öğrenci Okul No’ ve ‘Resimdeki Rakamlar’ şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.
Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan ‘Giriş’ seçeneğine tıkayınız.