Erken seçim ne zaman yapılacak! İşte erken seçim tarihi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında erken seçim açıklaması yaptı. Erken seçim ne zaman olacak, 26 Ağustos neden önemli?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündem ilişkin açıklamalarda bulundu. Erken seçim hakkında konuşan Devlet Bahçeli, 3 Kasım 2019 seçimlerine ulaşmanın mümkün olmadığını söyledi.
ERKEN SEÇİM NE ZAMAN?
AK Parti ile yapılan Cumhur İttifakı’nın korunması gerektiğini ifade eden Bahçeli, seçimlerden başarı ile çıkılması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne acilen geçilmesi gerektiğini belirten Devlet Bahçeli, “31 Mart Mahalli idareler seçiminden sonra neyle muhatap kalacağı belli değildir. Mahalli idareler seçimlerindeki kutuplaşmaların 3 Kasım'a nasıl yansıyacağı az çok malumunuzdur” dedi
26 AĞUSTOS NEDEN ÖNEMLİ?
Milli mecburiyetten dolayı seçimlerin erkene çekilmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, MHP’nin seçimlerin erkene alınmasından yana takdir kullanacağını açıkladı. Bahçeli seçimlerin 26 Ağustos’ta yapılaması gerektiğini söyleyerek, “26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur. Seçimse isteğiniz hodri meydan. Sandık er meydanıdır, mertliğin kaynağıdır. Biz meydandan kaçmadık. Türkiye'ye pusu kuranları pususunda bozalım. Tercih büyük Türk Milleti'ne aittir. Ne istiyorsak Türk Milleti içindir. Ne amaçlıyorsak Türk Milleti'nin lehinedir. " diye konuştu.
AK PARTİ VE CHP NE DÜŞÜNÜYOR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim açıklamaları hakkında ilk tepki AK Parti’den geldi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ konu hakkında, “Partinin yetkili organlarında değerlendirilir ve açıklama yapılır" ifadelerini kullanırken CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise, “Hodri meydan” dedi
MALAZGİRT SAVAŞININ ÖNEMİ NEDİR?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Meydan Muharebesi'nin 946'ncı yıl dönümünde şu ifadeleri kullanmıştı:
“Anadolu'da hikayemizin başladığı yer Malazgirtti.. Bu toprakları asla unutamayız. Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar. Malesef Malazgirt uzun yıllar ihmal edildi. Malazgirt'i devleti yönetenler unutsa da bu millet unutmadı. Bugün millet Malazgirt'te. Sizlerle iftihar ediyorum. Siyasi hayatımız boyunca milletimizi takip ettik. Bundan sonra da Malazgirt Zaferini burada anlamına yakışır şekilde kutlayacağız. Sultan Alparslan 1071'de Anadolu'nun kapılarını milletimize açmıştı. Bizde vizyonumuzla, projelerimizle Anadolu'yu yeniden her anlamda merkez haline getireceğiz. Biz 80 milyon tek milletiz, bizi bölemeyecekler, biz etle kemik gibi, etle tırnak gibi tek milletiz. Tek bayrak.. Bayrağımıza eş bayrak asla... Tek vatan.. Kimse bu vatanımızı bölmeye parçalamayı aklından geçirmesin. Şu anda Cudi'de, Küpeli'de, Bestler'de buraları teröristlere mezar ettik. Terör bitene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Mehteriyle 16 devlet kurmuş bu devlet ve onun temsilcileriyle bugün buradayız.”
ANADOLU ÜZERİNE YAPILAN İKİNCİ TÜRK SAVAŞI
Malazgirt savaşı 1071 yılında Dandanakan’dan sonra Anadolu üzerine yapılan ikinci Türk savaşıdır. Malazgirt Savaşı, Bizans ile Türkler arasında gerçekleşmiştir.
50 bin kişilik Alparslan komutası 250 bin kişilik Diyojen komutasındaki Bizans ordusunu yendi.
Türklerin Bizans’ı yenmesi sonucu, Bizans’ın gücü azalmış ve Balkanlar’a çekilmiştir.
Oğuz ve Peçenekler yer değiştirerek önemli bir rol oynamıştır.
Anadolu’nun kapıları Türklere açıldı. Bugünkü Türkiye’nin temelleri atıldı. İslam dünyasındaki Bizans baskısı azaldı. Anadolu’da beylikler kuruldu.
Bizans, Selçuklulara vergi ödemeyi kabul etmiştir.