Erkek şiddeti son bulmuyor: Eylül ayında 33 kadın katledildi

Kadın cinayetleri bitmiyor, Türkiye'de neredeyse her gün bir kadın eşleri ve sevgilileri tarafından öldürülüyor. Türkiye'deki haberlerden derlenen güncel verilere göre, Türkiye genelinde erkekler tarafından en az 33 kadın öldürüldü. Ayrıca, en az 21 kadının şüpheli koşullarda hayatını kaybettiği kaydedildi.

Türkiye'de kadına yönelik şiddet bitmiyor. Bianet'in derlediği verilere göre, Eylül ayında Türkiye genelinde en az 33 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Ayrıca, Ocak ayı içerisinde 21 kadının şüpheli koşullarda yaşamını yitirdiği belirtildi.

Erkekler, en az 45 kadına şiddet uyguladı. 14 kız ve erkek çocuğu erkekler tarafından istismar edilirken, bir de çocuk öldürüldü.

bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; Eylülde en az 21 kadının ölümü de basına "şüpheli" olarak yansıdı.

9 AYDA 278 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Erkekler, eylülde en az 45 kadına şiddet uyguladı, en az 14 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, sekiz kadını taciz etti. Erkekler, üç kadına tecavüz etti, en az 61 kadını seks işçiliğine zorladı.

Erkekler, yılın ilk dokuz ayında 278 kadını öldürdü.

Erkekler, 16 kadını barışmak istemediği ve/veya ayrılmak istediği için öldürdü. Erkekler iki kadını "gasp etmek" için öldürürken, erkeklerin 15 kadını öldürme bahanesi basına yansımadı.

23 kadını kocası, sevgilisi erkekler, üç kadını dede, oğul gibi yakınları, iki kadını arkadaşı öldürdü. Bir kadını evine giren "hırsız", iki kadını komşusu iki erkek öldürdü.

Mezarda kefen ve bez yoktu Saldırılara karşı birleşmezsek, sıra başka İslam ülkelerine gelecek Hükümet ne yapacaksa destekliyoruz Bölgesel savaş çıkabilir Kurtulmuş'tan Özel'in "kapalı oturum" çağrısına olumlu yanıt Merkez Bankası rezervi 157,3 milyar dolarla rekor kırdı