Gençler telefon uygulamalarına günde ne kadar zaman ayırıyor?

İstanbul Üniversitesi, Marmara ve Koç üniversitelerinin de bulunduğu 6 üniversitenin öğrencilerine, günde kaç saati sosyal medyaya ayırdıkları, en çok hangi uygulamaları kullandıkları soruldu.

İstanbul Üniversitesi, Marmara ve Koç üniversitelerinin de bulunduğu 6 üniversitenin öğrencilerine, günde kaç saati sosyal medyaya ayırdıkları, en çok hangi uygulamaları kullandıkları soruldu.

Listenin zirvesinde  fotoğraf uygulaması Instagram var. Harcanan süre ise günde en az 3 saat.

Startups.watch & FintechStartup Kurucusu Serkan Ünsal, üniversite gençlerinin günde zamanlarının ortalama 196 dakikasını cep telefonlarındaki uygulamalara ayırdığını söyledi. Ünsal, İstanbul Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri ile yapılan "Üniversite Gençleri Mobil Uygulama Data Araştırması 2017"ye göre gençlerin her gün zamanlarının 196 dakikasını cep telefonlarındaki uygulamalara ayırdığını belirtti.

Bu gençlerin 24 saatlerinin ortalama 107 dakikasını başta Instagram olmak üzere sosyal medya uygulamaları Facebook, Twitter, Youtube ve Snapchat'te geçirdiğine dikkati çeken Ünsal, "Aslında en çok vakit geçirilen ilk üç uygulamaya baktığımızda gençler, zamanlarının 56 dakikasını Instagram, 47 dakikasını WhatsApp ve 21 dakikasını Youtube uygulamalarına ayırıyor." dedi.

Serkan Ünsal, gençlerin akıllı telefonlarından her gün ortalama 13 dakika müzik dinlediğini, 15 dakika oyun oynadığını ve 14 dakika da diğer uygulamalarda vakit geçirdiğini dile getirdi. Üniversite gençlerinin günde zamanlarının ortalama 112 dakikasını Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi Facebook'a ait uygulamalarda geçirdiğinin altını çizen Ünsal, "Yani gençler telefonda geçirdiği zamanın yüzde 57'sini Facebook'a ait uygulamalarda geçiriyor." ifadesini kullandı.

Ünsal, 2017'de bir önceki yıla göre Whatsapp uygulamasında geçirilen sürede değişiklik yaşanmadığını belirterek, "Instagram'da süre 18 dakikadan 56 dakikaya, Youtube'da 4 dakikadan 21 dakikaya çıktı. Snapchat'te ise 14 dakikadan 7 dakikaya düştü." dedi.

"2017'de 177 milyon dolarlık yatırım yapıldı"

Serkan Ünsal, geçen yıl 162 girişimin melek ve girişim sermayelerinden 103 milyon dolar yatırım aldığını, bu tutarın özel sermaye yatırımları dahil edildiğinde 177 milyon dolara ulaştığını söyledi. 2017'nin tüm zamanların en çok yatırım yapılan dönemi olduğunu ifade eden Ünsal, şunları kaydetti:

"Yatırımcılar geçen yıl en çok yatırımı 18,6 milyon dolarla fintech alanına yaptı. Bunu 12,8 milyon dolarla SaaS (Software as a Service), 9,6 milyon dolarla emlak ve 7,6 milyon dolarla biyoteknoloji alanları takip etti. Türkiye ve Polonya geçen yıl erken dönem yatırımlarda 100 milyon dolar barajını geçerek 2. ligden 1. lige yükseldi. Bu ligde ligde İsviçre, Hollanda, İrlanda, İspanya, Belçika, Avusturya, İtalya, Finlandiya, Danimarka ve Norveç gibi ülkeler bulunuyor. Türkiye erken dönem yatırımlar dikkate alındığında Avrupa'da 16. büyük pazar konumuna yükseldi. Polonya ise 15. sırada yer aldı. 1. ligin de üstünde Süper lig var. Burada İngiltere, Almanya, Fransa ve İsveç gibi ülkeler var."

Eczanelere 5 litrelik etil alkol sınırlaması İsrail'in hedefindeki yeni ülke belli oldu! Balıkesir'de patlayıcı fabrikasında patlama! İçişleri Bakanı Yerlikaya Suriye'ye dönenlerin sayısını açıkladı Şifreli dil geliştirmişler! Suriye'de tüm muhalif gruplar kendini feshedecek