Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten açıklama: Göçmenler konusunda Türkiye'nin rolü önemli

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile deniz sınırlarının belirlenmesi meselesinde sorunlar yaşandığını söyleyerek, göç konusunda Ankara yönetiminin kritik bir role sahip olduğunu ve iş birliği yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu için bulunduğu ABD'nin New York kentinde CNN'e röportaj verdi.

Miçotakis, röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında yaptığı görüşmeye de değindi.

Başbakan Miçotakis, iki ülkenin görüş ayrılıklarına rağmen, özellikle göç gibi ortak sorunlarda iş birliğinin şart olduğunu belirterek, "Deniz sınırlarının belirlenmesi gibi konularda anlaşmazlıklarımız var ancak bunları uluslararası hukuk temelinde çözmeliyiz. Göç konusunda ise, iş birliği yaparak önemli ilerlemeler kaydettik." dedi.

Miçotakis, göçmen teknelerinin Yunan karasularına girmeden durdurulmasının Türkiye'nin yardımı olmadan mümkün olmadığını vurgulayarak, "Bu konuda Türk yetkililerle daha iyi iletişim kanalları oluşturduk ve bu iş birliği, insan kaçakçılarına fırsat tanımamak için çok önemli" diye konuştu. Göçmenler için tehlikeli deniz yolculuklarının durdurulması gerektiğini belirten Miçotakis, Türkiye'nin bu konuda kritik bir role sahip olduğunu söyledi.

İmamoğlu'ndan dava açıklaması Hamas, bir direniş grubudur İmkan olsa da grev yapsak... Dur ihtarına uymayıp astsubayımızı şehit etti Birleşmeye dair her opsiyona 'evet' diyoruz Enflasyon yüzde 20'nin altına düşecek