Kılıçdaroğlu: Neredeyse birbirimizi öldüreceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, “Öyle bir seçim atmosferi yaratılıyor ki neredeyse elde kılıç kalkan birbirimizi öldüreceğiz. Kutuplaştırıyorlar, ayrıştırıyorlar toplumu. Bu kutuplaşmaya neden olanların iyi sorgulanması lazım" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale Zeferi’nin 104. yıl dönümü nedeniyle Ankara’da şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

Kuvvetler ayrılığının olmaması demokrasinin en ciddi sorularından biri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Şehit yakınları, gazilerimiz, eksi 35- 40 derecede terörle mücadele eden, Afrin'de, Irak'ta terörle mücadele edip şehit olanlar, güvenlik güçlerimizin hepsine şükran borcumuz var. Şehitlerimizin tamamını hiçbir ayrım yapmaksızın bu ülkenin 82 milyon yurttaşı, şehit yakınları ve gazilerimiz kucaklayacaktır. Ayrım yapıldığı için bunu söylüyorum. 15 Temmuz şehitleri ayrı, diğerleri ayrı; 15 Temmuz gazileri ayrı diğerleri ayrı. Bedeninde kurşun taşıyan, parmakları olmayan insanları 'gazi' saymadılar. Neden ayrım yapıyoruz? Bu ayrımcılık benim vicdanımda derin yaralar açıyor. Asla kabul etmiyorum. Bu konuda en ciddi mücadeleyi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz" açıklamasını yaptı.

“Devleti yönetmek sıradan bir olay değildir”

Dedeleri Çanakkale'de şehit olan Avustralyalıların her yıl Çanakkale'ye gelip dedelerini andıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Onlar mezarları başında dua ederler; ama o büyük Ata, o devrimci insan, o yurtsever, o bayrağını düşmanlara teslim etmeyen kahraman asker, yani Gazi Mustafa Kemal onlara, 'Çanakkale'de ölen babalarınız, dedeleriniz bize emanettir. Onlar bizim emanetimizdir' demiştir ve düşmanını bile onurlandırmıştır. Devleti yönetmek sıradan bir olay değildir. Bizim tüm bu gerçekleri bilmemiz gerekiyor" dedi.

31 Mart’ta sadece bir yerel seçimin olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Öyle bir seçim atmosferi yaratılıyor ki neredeyse elde kılıç kalkan birbirimizi öldüreceğiz" ifadesini kullandı

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle davam etti:

“Her vatandaşımın kendine sorması lazım; 'Neden böyle bir siyasi ayrımcılık inşa edildi?' diye. 'Ekonomi iyi' deseler ekonomi iyi değil, 'işsizlik yok' deseler 8 milyona yaklaştı işsiz sayısı, 'Çiftçinin durumu iyi' deseler; ne diyecekler başka? Sözde Emevi camisinde 24 saatte namaz kılacaklardı, Suriye'ye gireceklerdi; ama 3,5 milyon Suriyeli Türkiye'ye geldi.

3,5 milyon Suriyeli için harcanan para 35 milyar dolar. 35 milyar dolarla Türkiye'de işsizliği önlerdik, yeni Keban'lar, yeni Atatürk barajları yapardık, fabrikalar yapardık, binlerce insanın karnı doyardı. Kutuplaştırıyorlar, ayrıştırıyorlar toplumu. Bu kutuplaşmaya neden olanların iyi sorgulanması lazım."

Maliye, kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin peşinde Narin cinayetinde 4 sanığın dışında 'korunan' 1 kişi daha var Muğla'da 4.7 büyüklüğünde bir deprem Yılbaşında sofralar boş kalacak Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne büyük zam Kredi kartı ve banka kartı şifresi için yeni karar