Bakanlık taklit ve tağşiş listesini güncelledi: Kıymalı börekte taşlık, sucukta sakatat çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncellemeye devam ediyor. Bakanlığın taklit ve tağşiş yapılan ürünlere yönelik denetimlerinde kıymalı börekte taşlık, sucukta sakatat çıktı. Sumaktan ise gıdada izin verilmeyen boyaya rastlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar' listesi güncellenmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan incelemelerde, Bakanlığın Sultangazi'deki Sarıyer Börekçisi'nde böreğe kıyma yerine taşlık konulduğu ortaya çıktı. Arifoğlu markası sumağında ise gıdada kullanımına izin verilmeyen gıda boyasına rastlandı.

Son yapılan testlerde; sucuk yapımında sakatat, baharat yapımında yasaklı boya kullanımı tespit edildi.

SUMAKTA BOYA ÇIKTI

Tarım Bakanlığı'nın güncellediği son listede sumakta gıda boyası çıktı.

İkinci el araç ilanlarında yeni dönem! İmamoğlu’ndan Yavaş’a ‘seçim’ yanıtı! Bilinçsiz "sarı serum" kullanımı solunumu aniden durdurma riski taşıyor İki ilde peş peşe feci kaza! 7.5 büyüklüğünde olacak, 2 dakika sürecek THY 5-6 Şubat’ta seferleri iptal etti