Nüfus müdürlükleri hafta sonu açık mı? Nüfus müdürlüğü çalışma saatleri

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle seçime kadar hafta sonu nüfus müdürlükleri açık olacak. Peki ya normalde nüfus müdürlüğü çalışma saatleri ne?

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Twitter'dan vatandaşları ilgilendiren açıklamada bulundu. Seçim sürecinde vatandaşların işlerinin kolaylaşması adına hafta sonu il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin hizmet vereceği bildirildi.

Erken seçim kararı alınmasıyla birlikte seçim yaz ayına denk geldi. Yazlıkçılar ve tatilini memleketinde değerlendirmek isteyen vatandaşların oy kullanması da dolayısıyla riske girdi. Bunun önüne geçmek isteyen seçmenler ikametgah değişkliği yaparak oy kullanmak istiyorlar.Adres değişikliği yapıp sıkıntı çekmek istemeyen seçmenler nüfus müdürlüklerine akın ediyorlar. Bu yoğunluk nedeniyle sistemde aksamalar yaşanıyor. Yoğunluğu azaltmak için ise nüfus müdürlükleri karar alıp hafta sonu da çalışma kararı aldı. Yoğunluk bitene kadar nüfus müdürlükleri hafta sonları çalışmaya devam edecek.

Nüfus Müdürlüğü çalışma saatleri 2018

Nüfus müdürlüğü, genel olarak 08:30 - 12:30 / 13:30 – 16:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Yeni kimlik kartı başvurularındaki aşırı yoğunluk nedeniyle ilçe nüfus müdürlüklerinin mesai saatleri hafta içi saat 19.00'a kadar uzatılmıştır. Başvurular Cumartesi ve Pazar günleri de 09.00-17.00 saatleri arasında yapılabilmektedir.

Nüfus Müdürlüğü’nün görevleri neler?

-Nüfus cüzdanı çıkarma ve değişiklik

-Evlilik işleri, kaybolma, yenileme, aile soyağacı gibi işlemleri yapmak

-Ülke nüfusunun yapısı, nitelikleri, nüfus hareketleri ve bunlardaki gelişmelere göre izlenecek politikaları saptamaya yönelik çalışmalar yapmaktır.

-Bunların yanı sıra özel kanunlarla ve Bakanlıkça verilen diğer görevleri de yürütmektedir.

Seçim için adres değişikliği nasıl yapılır?

-Seçmen niteliğine sahip ve yerleşim yeri yurt içi olmasına rağmen,

-Yurt içi seçmen kütüğünde kaydı bulunmayan,

-Kayıtlarında düzeltme veya yerleşim yeri adresini değiştirmek isteyen vatandaşların;

30 Nisan 2018 (8.00) ile 12 Mayıs 2018 (17.00) tarihleri arasında (seçim başlangıç tarihi ile askı bitiş tarihi) kişiler, bizzat veya 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinde sayılanlar, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvururlar ve nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.

Yerleşim yeri adresini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenler başvurularını, yukarıdaki belgeleri de eklemek suretiyle askı süresi içinde herhangi bir yer nüfus müdürlüğüne de yapabilirler.

2.Seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrencilerin (askeri öğrenciler hariç);

Öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvururlar ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.

Seçmen Kütüğünde engellilik kaydı bulunmayan (görme ve ortopedik) engelli seçmenler “Engellilik Beyan Formu” nu doldurarak yerleşim yeri adresinin bağlı olduğu ilçe seçim kuruluna veya ilçe seçim kuruluna iletilmek üzere bağlı bulunduğu muhtarlığa veya doğrudan Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğüne bizzat veya bir yakını tarafından iletebilirler. Seçmen Kütüğüne engelli olarak kayıtlı seçmenler oylarını aileleri ile birlikte sandık alanlarının giriş katlarında kullanabilirler.

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için, bir yakını tarafından www.ysk.gov.tr internet adresinde bulunan “Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu” ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurabilirler. “Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu” ile birlikte “engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu” veya “hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu” ibaresinin yer aldığı sağlık raporunun ibrazı gereklidir.

Maliye, kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin peşinde En fazla at ve eşek eti satılan iller belli oldu Kremlin'den Esma Esad açıklaması Narin cinayetinde 4 sanığın dışında 'korunan' 1 kişi daha var Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne büyük zam Türkiye'de öğrenciydi memleketinde bakan oldu