Bakan Fidan'dan FETÖ lideri Gülen açıklaması: Ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin hükümetten ilk açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gülen’in ölümünün istihbarat kaynaklarınca doğrulandığını belirterek, "Karanlık örgütün elebaşı öldü. Binlerce genci kandırarak milletine ihanet eden makineye çevirdi" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiha ile Ankara’da bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Fidan, Fetullah Gülen'in ölümüyle alakalı soruya "Fetö örgütü elebaşının (Fetullah Gülen) ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor" şeklinde cevap verdi.

Fidan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Fetö örgütü elebaşının (Fetullah Gülen) ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor. Bu karanlık liderin örgütü ölmüştür. Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı devam edecektir. Bu ölüm haberi bize hiçbir zaman için rehavete, gevşemeye itmeyecektir.

Bu örgüt, milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış, bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletlerine, kutsal değerlerine ihanet eden bir makineye dönüştürmüştür.

Bu insanlar şimdi yurt dışında, istihbarat servislerinin ellerinde, büyük bir zillet içerisinde kendi ülkelerine, milletlerine, değerlerine karşı bir silah olarak kullanılmaktadır.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü Ümit Özdağ FETÖ lideri Gülen'in nereye gömülmesi gerektiğini açıkladı Eski Sağlık Bakanı Müezzinoğlu konuştu FETÖ lideri Gülen öldükten sonra örgütte liderlik savaşı! Ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor FETÖ'de 'Cenaze kaçırılabilir' kavgası