Özlü: Türkiye, dünyanın bekleme odasından çıkmıştır

Katıldığı bir toplantıda konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Türkiye, dünyanın bekleme odasından çıkmıştır, 2023 vizyonumuz da 2053 vizyonumuz da bu yönde” dedi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) KOBİ Çalışma Grubu etkinlikleri kapsamında Sabancı Üniversitesi-TÜSİAD Rekabet Forumu tarafından hazırlanan "Sıçrama Yapan Şirketler" raporunun tanıtım toplantısına katıldı.

Özlü, dünyanın insanlık tarihinin en kapsamlı teknolojik devrimi olan sanayi 4.0'ı konuşup yaşadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sanayi 4.0 üretim süreçlerini değiştirirken, bu süreçte üretim ilişkileri de yeniden üretiliyor. Bu yeniden üretim toplumsal değişimin yönünü de belirliyor. Akıllı toplum 5.0 veya Sanayi 4.0 olarak adlandırılan yeni dönemi çok iyi okumalı, bu iki kavramı iyi idrak etmeli ve ona göre pozisyon almalıyız.

Önceki sanayi devrimlerini hep geriden izledik, sonraki tüm zamanlarda ise açığımızı kapatmaya çalıştık. Artık gelişmeleri tribünden izleyen, iş işten geçtikten sonra uyum sağlamaya çalışan bir ülke değil, o değişimin önemli aktörlerinden birisi olacağız. Türkiye, dünyanın bekleme odasından çıkmıştır, 2023 vizyonumuz da 2053 vizyonumuz da bu yönde. O vizyonda var olan hedefleri gerçekleştirmek için beklemeye, boşa zaman geçirmeye tahammülümüz yok."

"GÜNÜ KURTARAN DEĞİL, GELECEĞİ KURAN POLİTİKALAR ÜRETMELİYİZ"

Bakan Özlü, günü kurtaran değil, geleceği kuran politikalar üretilmesi gerektiğini belirterek, yeni yapılanma, yeni vizyon ve 2023 hedefi doğrultusunda temel önceliğin imalat sanayisi ve yüksek teknoloji olacağını dile getirdi. Bakanlık olarak tüm bağlı kurumlarla birlikte yüksek teknolojili ürünlere odanlandıklarını anımsatan Özlü, TÜBİTAK ve KOSGEB'i öncelikli olarak imalat sanayisine yönelik teşviklere yönlendirdiklerini söyledi.

Özlü, verilen destek ve teşvikler hakkında bilgi vererek, tüm destek programları ile Türkiye'nin yüksek teknoloji üretmesini ve bu teknolojiyi ihraç etmesini hedeflediklerini aktardı.

"Bu çerçevede teknoloji üreten firmalarımız üzerinde yoğunlaşıyoruz. Teknolojiye yatırım yaparak Türk ekonomisinin bağışıklık sistemini güçlendiriyor, verdiğimiz desteklerle rekabet gücümüzü artırıyor, katma değer oluşturmaya, istihdamı büyütmeye uğraşıyoruz" diyen Özlü, ihracat içindeki yüksek teknolojili ürünlerin payını 2023 yılına kadar en az yüzde 10 seviyesine çıkarmak için bütün kaynakları seferber ettiklerini dile getirdi.

Hangi araçlar ÖTV ve KDV muafiyeti kapsamına giriyor? Cinayet sırasında evde üç çocuğun olduğu ortaya çıktı Ferdi Tayfur'un 17 yaşındaki oğlu Taha yıllar sonra ortaya çıktı Böreğin içinden kanatlı eti ve sakatat çıktı Teknik direktör silahlı saldırıda hayatını kaybetti Tarihe not düşmek için geldim