Bakan Işıkhan'dan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması: Ruhsatı iptal olan hastanelere ödeme durduruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Yenidoğan çetesine" ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili konuştu. Bakan Işıkan, "Sağlık Bakanlığı'nın ruhsat iptaliyle özel hastanelerin ödemeleri durduruldu, bunlar da kapatıldı" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AA Editör Masası'nda gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket edilerek bebek acil hastalarının önceden anlaşılan özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine nakledilip ölümlerine sebebiyet verildiği ve haksız kazanç sağlandığı iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında bazı özel hastanelerin ruhsatları iptal edildi.

Bakan Işıkhan, "Yenidoğan çetesi" soruşturmasıyla ilgili yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:
*Cimer başvurusu ile birlikte 2023'te süreci başlattık.

*Hastanelerdeki incelemelerimiz aylar öncesinde başladı.

*Kamu zararına sebep olan reçetelerin ve tedavi yöntemlerinin teşhis edilmesi ayrı bir başlık olarak incelendi.

* İki hastane için 29 Nisan'da Medilife Bağcılar, 9 Ağustos'ta Şafak Hastanesi ile söleşmeler feshedildi. Ödemeler de durduruldu.

* Diğer hastanelerin de sözleşmeleri durduruldu ve ödemeleri feshedildi. Geçmiş dönem alacaklarına bloke konuldu.

* Geçmişe dönük ödemeleri faizi ile birlikte tahsil ediyoruz.

Dünya basını FETÖ elebaşı Gülen'in ölümünü böyle gördü FETÖ lideri Gülen öldükten sonra örgütte liderlik savaşı! Ümit Özdağ FETÖ lideri Gülen'in nereye gömülmesi gerektiğini açıkladı Dilan Polat ve Sıla Doğu gözaltına alındı FETÖ'de 'Cenaze kaçırılabilir' kavgası Eski Sağlık Bakanı Müezzinoğlu konuştu