Zelensky’den şaşırtan açıklama: Rusya ile Savaş yakında sona erebilir

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Rusya ile süren savaşın beklenenden daha kısa sürede sona erebileceğini belirtti. ABD Kongresi’ne seslenen Zelensky, müttefiklerinden Ukrayna ordusunu güçlendirmelerini talep etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Rusya ile süregelen savaşın “beklenenden daha yakında” sona erebileceğini belirtti ve müttefiklerine Ukrayna ordusunu güçlendirme çağrısında bulundu. ABD'de ABC News kanalına verdiği röportajda Zelensky, “Barışa sandığımızdan daha yakınız... Savaşın sonuna daha yakınız,” dedi. Ukrayna lideri, müttefiklerine seslenerek “Bu yüzden dostlarımızdan, müttefiklerimizden bizi güçlendirmelerini istiyoruz. Bu çok önemli” ifadelerini kullandı.

Zelensky, Ukrayna'nın yürüttüğü Kursk operasyonunun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i korkuttuğunu söyledi. Bu operasyon kapsamında Ukrayna, Rus kontrolündeki 1.000 kilometrekareden fazla bir alanı geri almıştı. ABD'de bulunan Zelensky, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılacak ve ABD Başkanı Joe Biden ile görüşerek bir “zafer planı” sunacak. Ayrıca ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ile de temaslarda bulunacak.

Zelensky, ABD Kongresi’nde her iki partinin üyeleriyle gerçekleştirdiği görüşmede de önemli açıklamalarda bulundu. Kongre üyelerine hitaben, “Şimdi atılacak kararlı adımlar, Rusya'nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü saldırganlığın önümüzdeki yıl adil bir şekilde sona ermesini hızlandırabilir,” dedi. Zelensky, ABD'nin dünya çapında özgürlüğü koruma konusundaki kritik rolüne vurgu yaparak, Kongre’nin ve her iki partinin bu konudaki “sarsılmaz bağlılığı” için teşekkür etti.

TRUMP’TAN ZELENSKY'E TEPKİ: EN BÜYÜK SATICI

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ise, Zelensky’nin Kamala Harris’in başkanlık seçimlerini kazanmasını istediğini öne sürdü. Trump, Pennsylvania’da düzenlenen bir mitingde, “Bence Zelensky tarihin en büyük satıcısı. Her geldiğinde, ülkemizden 60 milyar dolar alıp gidiyor,” dedi. Trump, seçimi kazanması halinde Putin ve Zelensky ile görüşüp savaşı sona erdirmek için bir anlaşma yapmaları gerektiğini söyleyeceğini belirtti.

Ahırda yeni deliller bulundu Altında rekor üstüne rekor Basamak ve tavan yeniden düzenlenmeli Türkiye organize suçta Avrupa birincisi Vatandaş ihbar edecek biz ifşa edeceğiz Rusya ile Savaş yakında sona erebilir