Cinayetten önce Semih Çelik ve Ayşenur Halil'in beraber ekmek aldığı tespit edildi

İstanbul'da Semih Çelik'in, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i vahşice katlettiği olaya ilişkin yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında el konulan İkbal'ın telefon kilidi çözülürken Ayşenur'un şifresi halen çözülemedi. Çelik'in dizüstü bilgisayarındaki incelemeler sürerken Ayşenur ile katil zanlısının eve gitmeden önce fırına girip kahvaltı için ekmek aldıkları tespit edildi.

İstanbul Fatih’te 4 Ekim tarihinde Türkiye'nin kanını donduran bir olay yaşandı. Derviş Ali Mahallesi Fevzipaşa Caddesi'nde kasaplık yapan Semih Çelik (19), Ayşenur Halil (19) ve İkbal Uzuner'i (19) vahşice katletti. Halil'i kendi yaşadığı Eyüp'teki evde boğazını keserek öldüren cani, Edirnekapı Surları'nda buluştuğu Uzuner'i parçalara ayırdı.

Ardından boğazına ip geçiren Çelik, surlardan atlayarak kendi yaşamına son verdi. 85 milyonu sarsan çifte cinayette yeni detaylar ortaya çıktı.

İKBAL'İN TELEFON ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ, AYŞENUR'UNKİ KIRILAMADI
Olaya ilişkin devam eden soruşturma kapsamında Halil ve Uzuner'in cep telefonları ile Semih Çelik'in dizüstü bilgisayarına incelenmek üzere el kondu. Sabah'tan Mustafa Sait Özkan'ın aktardığı bilgilere göre İkbal Uzuner'in cep telefonu şifresi kırıldı.

Ayşenur Halil'e ait iPhone marka cep telefonu ise henüz çözülemedi. Soruşturma birimlerinin Halil'in cep telefonunu çözme çalışmalarına ve Çelik'in dizüstü bilgisayarındaki incelemelerine devam ettiği öğrenildi.

iPhone marka cep telefonlarındaki şifreleri kırmak için soruşturma birimleri Apple ile iletişim kuruyor. iCloud hesabının şifresinin kırılması için şirkete yazı yazılarak birtakım prosedürlerin işleme konulması gerekiyor. Ancak Apple zaman zaman "Kişisel verilerin korunmasına önem veriyoruz" diyerek şifre paylaşımında bulunmayabiliyor.

BERABER FIRINDAN EKMEK ALMIŞLAR

Diğer yandan; Semih Çelik'in olay günü Ayşenur Halil ile dışarıda buluştuğu ve kahvaltı yapmak için birlikte fırına girerek ekmek aldıkları tespit edildi. İkilinin birlikte fırına gittiği anlar çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.

İLK CİNAYETTE KENDİNİ İHBAR ETTİ

Halil ile kendi evine giden Çelik burada ilk cinayetini işledikten sonra cep telefonundan polisi arayarak kendini ihbar etti. Ardından Çelik'in ikinci cinayeti işlemek için İkbal Uzuner'le buluşmak üzere Fatih'e hareket ettiği öğrenildi.

Eşini ve 4 çocuğunu öldürüp intihar etti İstiklal Caddesi’nde polis boğazından bıçaklandı Biz buradan çok daha iyi çıkacağız Milyonlarca kişiye yeni vergi! Şeyda polisin katili için istenen ceza belli oldu! Yayınevlerinden Gebze Belediyesi'ne büyük tepki!