Sözcü davasında istenen cezalar belli oldu

Yurt dışında bulunan Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına, 8 sanığa 10 yıla kadar hapis talebine, 1 sanığa da pişmanlık hükümlerinin uygulanmasına ilişkin işlemlerin başlanılmasına karar verildi.

Sözcü gazetesinin suça karıştıkları iddia edilen çalışanları hakkındaki davada yeni bir gelişme yaşandı. Yurt dışında bulunan Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına, 8 sanığa hapis talebine, 1 sanığada pişmanlık hükümlerinin uygulanmasına ilişkin işlemlerin başlanılmasına karar verildi.

8 Kişiye 10 yıl hapis cezası talebi

Savcı, Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay'ın savunması alınamadığı gerekçesiyle dosyasının ayrılmasını, sanıklardan Mediha Olgun hakkında ise etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını talep etti. Mütalaada; sanıklar Emin Çölaşan, Necati Doğru, Gökmen Ulu, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Yonca Yücekaleli hakkında ise 'FETÖ/PDY'nin içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenildi.

Mütalaada, sanıkların FETÖ açısından önem derecesi yüksek konularda, örgütün yayın organlarıyla paralel ve onların hedefleri doğrultusunda kamuoyunda sonuç doğurmaya elverişli somut eylemlerinin soruşturmaya konu edildiği belirtildi.

Burak Akbay için kırmızı bülten talebi

Öte yandan yurt dışında bulunan Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına ilişkin işlemlerin başlanılmasına karar verildi.

Örgüt ile zıt görüş ve istikamette olduğunu deklere eden gazetenin ulusal nitelikle özellikle örgüt açısından önem arz eden kurgulanmış meselelerde doğal olarak örgütün basın ve yayın alanındaki yöntemlerine yakın olmaması gerekirken bu tür meselelerde aynı hedefe yöneldiğinin görüldüğü belirtildi. Şekli olarak FETÖ'ye karşı olmak, onu ağır şekilde eleştirmek, onunla davacı/davalı olmak, hatta ona açıkça hakaret etmenin başlı başına FETÖ'yü desteklememek sonucunu doğurmayacağı ifade edilen mütalaada, Sözcü gazetesinin örgütün karşısındaymış görüntüsü vermediği gibi örgütün yayın organlarından önemli bir farkının olmadığı, yargılamaya konu edilen eylemlerde zaman zaman örgüt yayınlarından bile daha çok kamuoyunda etki oluşturmaya açık ve algı oluşturabildiği kaydedildi. Gazetenin örgüt amaçları ve strateji-yöntemi çerçevesinde faaliyete giriştiğinin toplanan deliller, bilirkişi raporları ve dinlenen tanık beyanlarından anlaşıldığının tespit edildiği belirtildi.

Eczanelere 5 litrelik etil alkol sınırlaması İsrail'in hedefindeki yeni ülke belli oldu! Balıkesir'de patlayıcı fabrikasında patlama! İçişleri Bakanı Yerlikaya Suriye'ye dönenlerin sayısını açıkladı Şifreli dil geliştirmişler! Suriye'de tüm muhalif gruplar kendini feshedecek