Ümit Özdağ'dan Özgür Özel'e ziyaret: Türkiye'nin çözmesi gereken bir sığınmacı sorunu var

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, saat 12.00'de CHP Genel Başkanı Özel'i ziyaret etmek üzere Genel Merkeze geldi. İki lider görüşmenin ardından açıklama yaptı. Özel, Kayseri’de Suriye uyruklu bir kişinin 7 yaşındaki aynı uyruklu kız çocuğunu taciz ettiği iddiası üzerine çıkan olaylara ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Bugün Türkiye'nin çözmesi gereken bir sığınmacı sorunu var" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün saat 12.00'de CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etmek üzere Genel Merkeze geldi.

CHP Genel Merkezi'ne gelen Zafer Partili heyette Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, Zafer Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Murat Yıldız, Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan yer alıyor.

İkili CHP Genel Merkezi'nde basın mensuplarına poz verdi. Görüşmenin ardından iki lider açıklama yaptı. Kayseri’de Suriye uyruklu bir kişinin 7 yaşındaki aynı uyruklu kız çocuğunu taciz ettiği iddiası üzerine çıkan olaylar hakkında konuşan Özel, Kayseri’de Suriye uyruklu bir kişinin 7 yaşındaki aynı uyruklu kız çocuğunu taciz ettiği iddiası üzerine çıkan olaylara ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Bugün Türkiye'nin çözmesi gereken bir sığınmacı sorunu var" diye konuştu.

SIĞINMACI AÇIKLAMASI: MUHATAPLARIMIZLA GÖRÜŞÜYORUZ

Özel, sığınmacılarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin düzensiz göç, kaçak göçmen sorunu vardır ve bu sorunun çözülmesi için CHP olarak en kuvvetli inisiyatifi alacağımızı bu seçim süreci bittikten sonra söyledik. Zamanında "Esad'la görüşün" dediğimizde bize dediğini bırakmayanlar şimdi tekrar "tatil yapabiliriz" noktasına geldiler. Ben Beşar Esad'la görüşmenin sağlanması, Suriye'nin istikrara kavuşması ve sığınmacıların her birisinin AB'nin de elini taşın altına sokarak gitmesini tüm muhataplarımızla görüşüyoruz."

ÖZDAĞ'DAN BOZKURT AÇIKLAMASI: ALMAN DEVLETİ HİTLER İŞARETİ YAPANLARLA UĞRAŞSIN

Özdağ, Milli Takım futbolcusu Merih Demiral'in galibiyet sonrası yaptığı Bozkurt işaretine ilişkin olarak, "Bu Türk milletinin 2 bin yıldan beri işareti. Bozkurtla karşılaşanlar birbirlerine Türk olduklarını göstermek için Bozkurt yaparlar. Herhangi bir siyasi partiyle ilgisi yok. Bence Alman devletinin bozkurt yapanlarla değil, Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha isabetli olur" dedi.

Özgür Özel de, "Gol sevincini yaşarken kullandığı bu işaretten dolayı böyle bir soruşturmayı doğru bulmadığımızı dün de ifade ettik. Ama bu tartışmayı köpürtmek, büyütmek ve bir siyasi çekişme noktasına getirmeye çalışmak başta Milli Takım'a zarar verir, herkesin bu konuda duyarlı davranması gerekiyor. Bu işaret konusunda özgürlükçü olmak lazım sıkıntı yok ama bundan birkaç yıl önce bir genç futbolcumuz bu sefer zafer işareti yapınca bugün bu işaretin özgürlüğünü savunanlar tarafından linç edilmişlerdi. Onları kendi tutarlılıkları açısından kendilerini sorgulamaya davet etmek lazım. Yoksa futbolcumuzun yaptığı işaretten ziyade oynadığı güzel futbol hepimize yaşattığı gurur yönünden değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum. ifadelerini kullandı.

Milliler çeyrek final mücadelesinde kaybetti