Yağışlar yerini sıcak havaya bırakıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci'nin açıklamasına göre, bugün yurdun kuzey ve doğu bölgelerinde etkili olan sağanak yağışlar yarından itibaren azalacak. Hafta boyunca yağışlar sadece Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında görülecek. Sıcaklıklar ise yarından itibaren 3-5 derece artarak mevsim normallerine yaklaşacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci tarafından yapılan açıklamada, bugün Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak, Trabzon, Sinop ve Rize çevrelerinde kuvvetli yağışlar görüldüğü belirtildi. Ancak yarından itibaren yağışların azalacağı ve hafta boyunca sadece Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklarla devam edeceği bildirildi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Demirci, "Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin altında olan sıcaklıklar, yarından itibaren 3 ila 5 derece artacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Hafta sonuna doğru özellikle iç ve batı kesimlerinde sıcaklıklar yeniden artacak ve mevsim normallerinin üzerine çıkacak." diye konuştu.

Sıcaklıklarla ilgili olarak ise uzmanlar, ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların yarından itibaren 3 ila 5 derece artacağını ve hafta sonuna doğru özellikle iç ve batı kesimlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını belirtti.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE YAĞIŞ YOK

Demirci, gelecek 3 gün boyunca İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklentisinin söz konusu olmadığını ifade etti.

İstanbul'da 3 gün boyunca sabah saatlerinde puslu ve parçalı bulutlu havanın hakim olacağını anlatan Demirci, sıcaklıkların yaklaşık 27-28 derece olmasının beklendiğini kaydetti.

Ankara'da da 3 gün boyunca parçalı bulutlu havanın etkisini göstereceğini dile getiren Demirci, sıcaklıkların yaklaşık 23-27 derece olacağını söyledi.

Demirci, İzmir'de 3 gün az bulutlu bir hava görüleceğini, sıcaklıkların 28-29 derece civarında olacağını kaydetti.

ORHAN ŞEN: YAZ GERİ GELİYOR

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından hava durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Hafta sonu yurtta sıcakların artarak yaz değerlerine ulaşacağını söyleyen Şen, bu sıcakların “pastırma sıcağı” olmadığının da altını çizdi.

Prof. Dr. Orhan Şen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yaz geri geliyor. Bugünden itibaren sıcaklıklar artmaya başlıyor. İç ve doğu bölgelerde ortalamanın altına inen sıcaklıklar üstüne çıkacak. Hafta sonu yurtta daha da artarak yaz değerlerine ulaşacak. Hafta sonu Aydın, Manisa, Muğla, Hatay, Adana'da aşırı sıcaklar etkili olacak.

Bu pastırma sıcakları değil. Pastırma sıcakları kasım ayında gece sıcaklıklarının düşmesi gerek. Öğlen ile gece ardından 20 derece civarında fark olursa pastırma sıcakları denir.”

Ahırda yeni deliller bulundu Altında rekor üstüne rekor Basamak ve tavan yeniden düzenlenmeli Türkiye organize suçta Avrupa birincisi Vatandaş ihbar edecek biz ifşa edeceğiz Rusya ile Savaş yakında sona erebilir