Hacıosmanoğlu Büyükekşi yönetimini adeta bombaladı: 278 milyonluk vurgun yapılmış!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, eski yönetimi yolsuzluk ve usulsüzlükle suçladı. Euro 2024 turnuvası bittikten sonra misafir harcamaları nedeniyle 4 milyon Euro daha harcandığını iddia eden Hacıosmanoğlu, TFF'de 278 milyon TL'lik vurgun olduğunu tablolarda oynama yapıldığını öne sürdü.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Ekol TV'de Tolga Candaş Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programına katıldı.

Hacıosmanoğlu, Ekol TV'de yayınlanan 'Az önce konuştum' programında Candaş Tolga Işık'ın konuğu oldu. EURO2024'te TFF'nin yaptığı harcamalar ile ilgili konuşan Hacıosmanoğlu "EURO2024'te 4 milyon 681 bin Euro misafir ağırlama masrafı olmuş. Şampiyona bittikten sonra hala iki üç gün lüks otellerde kalınmış ve ekstra 70 bin Euro masraf çıkmış. Şampiyona bitmiş hala niye orada kalıyorsunuz. 2 milyon Euro'luk bilet alınmış. 633 Bin Euro'luk loca parası ödenmiş. Burada da 2.7 milyon Euro yaklaşık bilet ücreti ödenmiş UEFA'ya" ifadelerini kullandı.

'DÜNYA KUPASI'NA KATILIRSAK FUTBOLCULARA EV HEDİYE EDECEĞİM'

Milli takımın Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanması halinde ev hediye etme vaadi ve kaynağın ne olacağının sorulması üzerine Hacıosmanoğlu, "22 yıldır Dünya Kupası'na katılmıyoruz. Böyle bir imkan varsa elinde, böyle bir jenerasyon varsa elinde, sadece futbolcu kardeşlerimiz değil siz de yönetim olarak görevinizi yapacaksınız. Bodrum'da 4 bin tane villa yapacağız. Futbolcu arkadaşlarımıza 'Dünya Kupası'na katıldığınız gün eviniz orada hazır' dedim. 'Sadece onunla da kalmaz' dedim. Orada başarı gelirse hayal etmeyeceğiniz şeylerle karşılaşabilirsiniz. Evleri kendi cebimden vereceğim, nereden vereceğim. Öyle saçma şey olur mu? Federasyon bütçesiyle alakası yok" dedi.

'LALE CANDER, BAKANA HAKARET EDENLER SESLİ MESAJLAR ATTI'
TFF Başkanvekili, İcra Kurulu Üyesi, Sponsorluklar ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Lale Cander'in istifasının istenmesiyle ilgili şunları söyledi:

"İlk seçildiğimizden beri hedefimiz güzel şeyler yapmak. Yapabiliriz, yapamayız o ayrı bir şey ama yapamadığımızda da yapamıyoruz der ve görevi yapacak olanlara devrederiz. Arkadaşlarıma ilk toplantıda, 'Sizden tek ricam var, federasyonun kimliğiyle, akçeli işlerimizi ayırdıktan sonra hiç kimsenin bununla anılmasını istemiyorum' dedim. Akçeli işler olursa orada sorun olur. Bu yönetim kurulu üyesi arkadaşımızın da farklı farklı işleri var. Yönetim kurulunda rahatsızlık yarattı.

Bir de federasyonda, yönetim kurulunda olmayan şeyleri olmuş gibi dışarı servis edip haber yaptırarak bizi korkutma gibi bir eylemin içine girdi, talihsiz bir şekilde. Bütün yönetim kurulu bundan rahatsız oldu. Onun dışında kendi özel işlerinden dolayı, devletle birtakım işleri olacak herhalde, olmayacak işler bana göre, onları söylemek çok ayıp ama Spor Bakanı benim 20 senelik arkadaşım, onunla ilgili de yaptığı işle ilgili izin süreçleri vardı, hakarete varan mesajları arkadaşlarımıza sesli olarak atınca iş başka mevzulara gidiyor. Biz de arkadaşlarımıza söyledik, istifa edip gitsin diye. Bizim ilkelerimize aykırı bir davranışı kabullenmemiz mümkün değil."

'ZEHRA NEŞE KAVAK EŞİMİN DOKTORU DEĞİL'
Hacıosmanoğlu, söz konusu haberin Fatih Altaylı'nın kendi yakınlarını federasyonda işe aldığı iddiasını yazdığı haber olduğunu söyledi.

Avukat Fuat Göktaş ve doktor Zehra Neşe Kavak'ın yönetim kurulu üyesi olduğunu belirten Hacıosmanoğlu, "Bahsettiğiniz 2 isim yönetim kurulu üyesi. Biz federasyon başkanı olarak atamayla gelmedik. Yönetim kurulunu delegeler seçti. Avukat dediğiniz arkadaş benim de avukatım ama daha önce Tahkim'de de görev yapmış, hukuk alanında tecrübeli bir arkadaşımızı yönetime aldık. Eşinin doktoru denilen profesör, Türkiye'de ve yurt dışında tanınan bilim insanlarından biri. Ne yazık ki benim eşimin doktoru değil" dedi.

'ANKARA BÖLGEDE 4 KİŞİ ÇALIŞIYOR, KADRODA 30 KİŞİ GÖRÜNÜYOR'
Mehmet Büyükekşi yönetiminden "çiftlik devraldıklarını" söyleyen Hacıosmanoğlu, "Biz, bir çiftlik devraldık. Bu çiftliği normale döndürmek için çalışıyoruz. İlk önce bölgeleri kapattık. Ankara bölge var, 4 tane teknik eleman çalışıyor, kadroda 30 kişi görünüyor. Bölge müdürlükleri var, hepsinin altında makam arabası ve şoförü geziyor. Tazminatları ne kadar diye sordum, 600 bin Euro tutuyor. Yıllık maliyetine kadar 3 milyon Euro. Karar aldık bölgeleri kaldırıyoruz ama bir bölgede müdürün 587 gün izni var. Hep izinde olduğu için izin kullanmadı. Bunların hepsini düzelteceğiz" diye konuştu.

'MALİ TABLODA USULSÜZLÜK İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'
Mali tablolarda usulsüzlük yapıldığını belirten şöyle devam etti:

"Mali genel kurul yapıldı, kamuoyunun da bilmesinde yarar var. 5 milyon lira artıda mali tablo sundular genel kurula. Arkadaşlarımız inceleyince 278 milyon 342 bin 398 lira açık var. Mali tablolarda oynayarak yaptıkları hareket var. Ben de sordum mali direktöre, 'Ne bu böyle ya, nasıl yaptınız bunu?' diye. 'Zaten sıkıntılar var, ibra sorunu yaşamayalım diye böyle yaptık' dedi. Görevine son verdik tabi. Gerekli makamlara müracaat yapılacak, suç duyurusunda bulunacağız."

'YIL SONUNDA BÜTÇEYİ DENGELEMEMİZ İÇİN 660 MİLYON LİRA BULMAM LAZIM'
"Orada kalemlerle oynamışlar. 2023'ün giderlerini 2024'e gösterirsen, gelirleri aktarırsan tablon temize çıkar. Ya da para almadığın sponsorların gelirini, 'gelir' diye yazarsan... Detayları rapor ortaya çıktığı zaman da duyarsınız. Bu resmi makamlarda olan konu. İleriye dönük olanlarla birlikte 660 milyon lira lazım. Yıl sonunda bütçeyi dengelememiz için 660 milyon lira bulmamız lazım."

'EURO 2024'TE 4 MİLYON 300 BİN EURO MİSAFİR AĞIRLAMA MASRAFI ÇIKTI'
"Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) 4 milyon 300 bin Euro misafir ağırlama masrafı olmuş. Geçenlerde bir evrak daha getirdiler önüme, 70 bin Euro daha Avrupa'dan fatura geldi. Şampiyona bittikten sonra misafirler 2, 3, 4 gün kalmış orada. Maç olan yerlerde değil, başka yerlerde kalmışlar. Lüks yerlerde kalmışlar. Şampiyona bitmiş hala niye orada kalıyorsunuz? 4 milyon 681 bin Euro misafir harcaması var. Yöneticiler 500 bin Euro civarında bir parayı ödemişler. 4 milyon küsur bir harcama. Bilet maliyetleri var. 2 milyon 145 bin Euro'luk bilet alınmış. 633 bin Euro'luk loca parası ödenmiş. 2 milyon 700 bin Euro yaklaşık bilet ücreti ödenmiş UEFA'ya."

'KULÜP YÖNETİCİSİNİN PARA GÖNDERDİĞİ IBAN BERBERE AİT ÇIKTI'
"Cengiz Gökay diye bir arkadaşımız var, Ankaragücü'nü temsilen Avrupa Şampiyonası'na katıldı, çocuklarıyla beraber. Bu arkadaşımız dedi ki, 'Ben kendi masraflarımı kendim karşılayacağım, bilet paralarını da ödeyeceğim. Bir yönetici arkadaşa yönlendirdiler beni' dedi. Bu bilet mevzuları ortaya çıkınca ilgili arkadaşlara söyledi, 'Bilet almıştım hangi hesaba gönderdim parayı, bakar mısınız' diye. Öyle bir hesap yok. Maç kazandıkça orada çocuklarıyla birlikte kaldı, 400 bin liralık bilet almış toplamda. Baktılar öyle bir IBAN numarası yok. IBAN üzerinden gittiler, Kırklareli'de bir berberin IBAN numarası çıktı. Belgeleri var."

'PUMA'DAN SPONSORLUK PARASINI BİR KULÜBE GÖNDERMESİNİ İSTEDİLER'
"Bir şey daha anlatayım, hani Kulüpler Birliği'yle yaptığımız toplantıdan sonra Ali Koç dedi ya, 'Küçük dilimi yuttum'... Bizim Puma'yla top sponsorluğumuz var. Sözleşme yenilenecek, bitiyor bu sene. Belli bir rakamda top var, 200 bin Euro da ekstra para veriyor marka. Rakam konusunda anlaşıyorlar, bize özel top tasarlanıyor. Kulübün ismini söylemeyeyim, müracaat yapıldığında herkes duyar, 'Bu parayı bir kulübe gönder' diyorlar. Şirket yetkilisi de 'Ben milli takımın sponsoruyum, bir kulübe bu parayı gönderemem, sponsor olamam' diyor. Bir daha çağırıyorlar onu, '150 bine düşür ver' diyorlar. 'Onu da yapamam' diyor. Üçüncü kez çağırıp diyorlar ki, 'O kulübün bulunduğu ilçede duvar reklamcısı var, parayı ona gönder, duvarlara birkaç reklam koyarsınız'. Onu da yapmıyor, sözleşmeyi imzalamıyor. Başka bir marka daha devreye girdi, biz şimdi 3 senelik anlaşma yapıyoruz, topun haricinde yıllık ekstra 555 bin Euro alacağız.

'HAKEM PERFORMANSLARINI İYİ BULMUYORUM, TEMENNİMİZ HATALARI SIFIRA İNDİRMEK'
(Tolga Candaş Işık'ın "Ligde geçtiğimiz 8 haftayı hakem performansları açısından, adil bir yönetimle futbolun yönetildiğini değerlendiriyor musunuz?" sorusu üzerine) "Hayır değerlendirmiyorum. Sürekli kulüp başkanlarıyla iletişim halindeyim. Ben zaten maç seyretmiyorum, hakem seyrediyorum. Onların belirttiği hataların dışında da hatalar görüyoruz. Temennimiz bu hataları sıfıra indirmek. Bir anda siyahı beyaz yapamıyorsunuz. Burası 20-30 seneye dayalı bir düzenin devamı, değişimi köklü yapmanız lazım. Genç pırıl pırıl hakemlerimiz var. Bunların görev alması, eksik yönlerini tamamlamamız lazım."

OKAN BURUK YANITI: TALİMATI DEĞİŞTİRİYORUZ
("VAR'da yapılan hatalarda iyi niyetten uzaklaşıldığını düşünüyor musunuz?" sorusuna yanıt olarak) "İyi niyetten uzaklaşıldığını düşünmüyorum çünkü onlarla birebir yaptığım konuşmalar var. Orada yapılan kural dışı bir hareket sadece yapanı bağlamıyor, bizi de bağlar. Bizim şahsiyetimizle oynamanın bedeli de ağır olur. Bu toplumda da aykırılık yaratıyor. Futbolun marka değerinin yukarıya çıkmasını da engelliyor. Sizin kişisel münasebetiniz varsa, birilerine duygusal bağınız varsa veya bir güçten korkarak yapıyorsanız bunu toplumun genelini ilgilendiriyor bu.

Sadece o değil temsilcisine de gözlemcisine de söyledim. Bizim yönetim olarak verdiğimiz talimat; rengine, gücüne bakmadan, kim ne konuşuyorsa, neyi görüyorsanız yazacaksınız. Bir maçta hakem arkadaş, yazmadı söylenen lafı. Talimatlarda da VAR geldikten sonra eğer gözlemci, temsilci ve hakemin raporlarında yoksa ceza veremiyorsunuz. Okan hocadan bahsediyorum. (Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un maç sırasında hakemlere yönelik 'Bu penaltıyı veren hakem burada bir daha maç yönetemez' sözü) Cezası iptal edildi ama arkadaşlara talimat verdik, o talimat değiştirilecek. Kim ne söylüyorsa cezasını çekecek. Yazılmamış olsa dahi görüntülerden ceza verir hale getireceğiz. Hakem, gözlemci arkadaşlara da talimat verdik, gördüklerini yazacaklar. Gördüğünü, duyduğunu işleme koymayan bizimle beraber yürümeyecek."

'BAKALIM O HAKEM NE ZAMAN GALATASARAY MAÇINA GELECEK'
(Beşiktaş Antrenörü Serdar Topraktepe'ye aynı maddeden ceza verilmesi ve bunu adaletsizlik olup olmadığı sorusu üzerine) "Orada rapora yazılmıştır. Adaletsizlik olmaz mı! Onu yazmayan hakem arkadaşlara da gereğini yapacağız. Kimse kimseden korkmayacak.

(Okan Buruk'un ceza alması gerektiğini mi düşündüğü sorulunca) Şimdi orada kullandığı laf, 'Bu penaltıyı veren hakem burada bir daha maç yönetemez'... Öyle düşünmeyeceksiniz. Ona en büyük ceza, bakalım ne zaman Galatasaray maçına gelecek. O zaman görürsünüz."

'SÜPER LİG'DE YABANCIYI SERBEST BIRAKACAĞIZ AMA KRİTER KOYACAĞIZ'
"Zamanla alt liglerdeki takım sayısını düşüreceğiz ve yerli havuzunu genişleteceğiz. Yerli havuzun olunca oradan kaynak da bulabileceksin. Birinci ligde yabancının ne işi var! Çalışmalarımızın yetişeceğine inanıyorum, Süper Lig'de de yabancıyı serbest bırakacağız. Şimdi de serbest zaten. Biz geldiğimizde 12 yabancı oynayabiliyordu, kulüpler ellerindeki oyuncuları gönderemiyorlar diye ricada bulundular, 14'e çıkardık onu. 11 tane yabancıyla oynayabiliyorsun. Öyle bir kısıtlama getirmenin manası yok, ama bunu nitelikli hale getirirseniz Türkiye'yi yabancı çöplüğünden kurtarmış olursunuz. Önümüzdeki sene yabancı serbest olacak ama nitelikli hale getireceğiz, kriter koyacağız."

Sırtında ve dizinde darp izleri tespit edildi Bahçeli'nin insiyatif aldığı bir süreç rahat yürür Antalya’da Şiddetli Deprem! Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem İşte Malatya'daki deprem bilançosu Malatya ve Elazığ'da okullar tatil edildi!