2. Gıyaseddin Keyhüsrev kimdir? Diriliş Ertuğrul'da 2. Gıyaseddin Keyhüsrev'i kim canlandırıyor?

Diriliş Ertuğrul dizisinde adı geçen Gıyaseddin Keyhüsrev'in kim olduğu merak ediliyor. İşte Diriliş Ertuğrul dizisine katılan Burak Dakak hakkında merak edilenler..

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul’a 2.Gıyaseddin Keyhüsrev’i canlandıran Burak Dakak dahil oldu. Burak Dakak dizinin 108.bölümünde Mahperi hatunun oğlu olarak başladı. Diriliş Ertuğrul’da 2.Gıyaseddin Keyhüsrev’i canlandıran Burak Dakak kimdir? 2. Gıyaseddin Keyhüsrev tarihte kim? İşte Diriliş Ertuğrul dizisine katılan Burak Dakak ve canlandırdığı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev'le ilgili detaylar...

TRT 1 'de yayınlanan ve ekranların en çok sevilen dizilerinden biri olan Diriliş Ertuğrul 108.son bölümü ile yine izleyiciyi ekrana bağladı. Dizinin 108. bölümünde geçen Selçuklu Sultanı Alaeddin’in Mahperi Sultan’dan olan oğlu “Şehzade Gıyaseddin Keyhüsrev" kimdir?

Diriliş Ertuğrul Gıyaseddin Keyhüsrev Kim?

Gıyaseddin Keyhüsrev, Alaaddin Keykubat’ın Mahperi’den olan oğludur. Gençliğinde kendisini geliştirmiş babası tarafından Erzurum halkı ona emanet edilmiştir. Her ne kadar Saraya uzak kalsalar da Mahperi’nin girişkenliği sayesinde kendisini ve oğlunu hiç unutturmaz. Sultan’ın en büyük oğlu olan Gıyaseddin, Selçuklu devletinin teamülleri gereği tahta çıkması büyük bir ihtimal olacağını düşünür. Çünkü bundan önce devlet gelenekleri genelde bu şekilde tahta geçildiği için Gıyaseddin kendisi rahat olsa da Emir Saadettin’den gelen haber ile geçici bir şok yaşarlar.

Burak Dakak Kimdir?

Burak Dakak, 30 Kasım 1998 tarihinde Ankara’da doğdu. 2008 yılında küçük oyuncu olarak rol aldığı Doğruluk Ekseni dizisi ile kariyerine adım atan Burak Dakak, Ezel, Geniş Aile, Ekip, Benim Adım Gültepe, Muhteşem Yüzyıl Kösem ve Umuda Kelepçe Vurulmaz dizilerinde yer aldı. Henüz çok küçük yaşta sempatik tavırları ve davranışlarıyla oyunculuk kariyerine atılan Burak Dakak, birçok dizilerde üstün başarısıyla adından sıkça söz ettirdi.

2015 - Muhteşem Yüzyıl Kösem

2014 - Benim Adım Gültepe

2013 - Hıyanet Sarmalı

2013 - Ekip

2009 - Kendi Okulumuza Doğru

2009 - Geniş Aile

2009 - Ezel

2008 - Doğruluk Ekseni

2.Gıyaseddin Keyhüsrev Kimdir?

2. Gıyaseddin Keyhüsrev'in 1221 yılında doğduğu tahmin edilmektedir. Babası Birinci Alaeddin Keykubad, annesi ise Mahperi Sultan olarak bilinen Hunat Hatun'dur. 1237-1246 yılları arasında Anadolu Selçuklu Devleti'nin Sultanı olan Gıyaseddin Keyhüsrev, babasının ölümünden sonra 10. Sultan olarak tahta çıkmıştır ve 9 yıl tahta kalmıştır. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde pek çok sosyal, bilimsel ve dini kurumlar kurulmuş ve büyük mimarı eserler inşa edilmiştir. Fakat yine aynı dönemde dönemin veziri Sadeddin Köpek'in etkisinde kalarak tecrübeli devlet adamları bertaraf edilmiş; ülkede gerileme başlamıştır.  Kösedağ Savaşı’nda uğranılan yenilgi ile devlet çöküş sürecine girmiştir. Sadeddin Köpek'in etkisine giren Gıyaseddin Keyhüsrev, eski veliaht İzzeddin Kılıçarslan ile annesi Adile Hatun’u da öldürtmüştür. Ancak sonunda Türkiye Selçuklu tahtı üzerinde hak iddia eden Sadeddin Köpek'i de 1239 yılında öldürtmüştür.

Amasya’da bulunan Vezir Mühezzebüddin Ali Moğol komutanı Baycu Noyan’a gidip Selçukluları Moğollara vergi verir bağımlı bir devlet haline getiren ağır bir anlaşma imzaladı. Moğollarla barışın sağlanmasının ardından Konya'ya dönen sultan bundan sonra devlet işlerini bütünüyle veziri Şemseddin İsfahani'ye bıraktı. Vezir, Sultanın ailesini Moğollar’a teslim etmiş olan Ermeni Krallığı üzerine sefere çıkarak Tarsus’u kuşattı. Bu sırada Alâiye’de bulunan sultan, içki içmekte iken veya baktığı vahşi hayvanların ısırması sonucu öldü. Henüz yirmi beş yaşında idi. Cenazesi Kümbethane’ye kondu. Onun ölümü üzerine Selçuklu ordusu Tarsus kuşatmasını bırakıp Konya’ya döndü. Oğlu II. İzzeddin Keykavus tahta çıkarıldı.

2. GIYASEDDİN KEYHÜSREV’İN SAVAŞLARI

Daha önce yönetimde söz sahibi olan emirlerin yeniden göreve getirerek; Eyyübi Melikleri ile Bizans’ın bağlılıklarını sürdürmelerini sağlayarak devlet yönetimini ve dış ilişkileri düzene soktuktan 2. Gıyaseddin Keyhüsrev ayaklanmalarla mücadeleye başladı ve çeşitli savaşlarda bulundu. Moğolların önünden kaçarak Anadolu’ya sığınan göçebe Türkmenler, Anadolu’daki yerleşik devlet düzeni içinde yeni sorunlar yaratmaya başladı. Bu koşullarda Baba İshak’ın başlattığı Babai ayaklanmasıçok hızlı ve kanlı bir şekilde gelişti. Beyşehir Gölü üzerindeki Kudababad Sarayı'na sığınan Keyhüsrev, Moğol tehlikesine karşı ülkeyi savunmak üzere Erzurum sınırında bulunan orduyu çağırarak ayaklanmayı bastırabildi (1240). Bu olay neticesinde devletin gücü önemli ölçüde sarsıldı.

İsrail'in hedefindeki yeni ülke belli oldu! Balıkesir'de patlayıcı fabrikasında patlama! Eczanelere 5 litrelik etil alkol sınırlaması İçişleri Bakanı Yerlikaya Suriye'ye dönenlerin sayısını açıkladı Özgür Özel CHP'yi siyasi çıkmaza sürüklüyor Şifreli dil geliştirmişler!