31 mart 2019 yerel seçimleri görevli ücretleri ne kadar? 2019 Sandık görevlisi başvuru tarihleri

Yerel seçim tarihinin belli olmasıyla 31 Mart 2019 yerel seçimleri için sandık görevlisi olmak isteyenler başvuru tarihlerini ve ücretlerini araştırmaya başladı. Peki ya sandık görevlisi olmak için başvuru ne zaman? Sandık görevlisi başvurusu nasıl yapılır? Sandık görevlisi başvuru ücretleri 2019..

31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçiminde sandık görevlisi olarak görev almak isteyen kişiler sandık görevlisi başvuru tarihlerini merak ediyor. Peki ama kimler başvuruda bulunabilir, başvuru nasıl yapılır? Sandık görevlilerinin 2019 seçimleri için ücretleri ne kadar? İşte yerel seçim 2019'da görevli olacaklar için bilgiler... 

Seçimleri fırsata çevirip ek gelir kazanmak isteyen sandık görevlileri için başvuru tarihleri ve ücretlerin ne kadar olacağı açıklandı. 

2019 Yerel Seçim YSK Sandık Görevlisi Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Seçimlerde görevli olan kişiler genellikle memur kesiminden oluşuyor. Sandık görevlisi olmak için başvuruda bulunarak belirlenen ücret üzerinden sandık başında seçmene yardımcı olmak amacıyla görev almaktadır. 

YSK tarafından belirlenen kişilerce sandık başında seçmene yardımcı olmak için görevlendirilen sandık görevlileri usulüne uygun olarak bu görevi yerine getirdikleri takdirde hükumet tarafından seçimden önce belirlenen ücretin sahibi olurlar. Ek gelir olarak görülen ve seçim gününü boş geçirmek istemeyenlerin gönüllü olarak başvurabildiği bu görevi almak için YSK'nın belirlediği koşulları sağlamak gerekiyor.

31 mart tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde görev alacak olan görevlilere ödenecek olan ücretlere ilişkin YSK kurulunun 09/01/2019 tarihinde almış olduğu 71 nolu karar ilgili kurumun internet sitesinde yayımlandı.İlgili karara göre ödenecek olan ücretler aşağıda gösterilmiştir.

Yaklaşan yerel seçim kararı ile sandık başında görev alarak ek ödeme almak isteyen başta memurlar olmak üzere her kesimden insanın sağlaması gereken belli başlı kurallar vardır. Sandıklarda görev almak isteyenlerin yapacağı iş ve işlemler ilgili kanunun yönetmeliği ile belirlenmiştir.

YSK Sandık Görevlisi Olmak İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

Sandık başında görev almak isteyenlerin yapması gereken İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına kimlik belgesi ile müracaat etmek yeterli olacaktır. Partilerin Seçim Sandığı görevlisi olmak için ise partilerin ilçe başkanlıklarına müracaat etmek gerekiyor. Her başvuru yapan kişi sandık görevlisi olamıyor. Daha önceki seçimlerde çalışmış olan kişilere öncelik veriliyor.

2019 Yerel Seçimde YSK Sandık Görevlisi Ücretleri Ne Kadar?

2019 Yerel Seçimde YSK Sandık Görevlisi Ücretleri

-Kursa katılan sandık kurulu başkanlarının ücreti 3 (üç): 3×102= 306 TL

-Kursa katılmayan sandık kurulu başkanlarının ücreti 2 (iki): 2×102= 204 TL

-Devlet memuru olan ve kursa katılan üye ücreti 2 (iki): 2×93= 186 TL

-Kursa katılmayan sandık kurulu memur üye ücreti 1 (bir): 1×93= 93 TL

-Siyasi parti üye ücreti 1 (bir): 1×93= 93 TL

-Seçim Gününde Görev Alan Bina Sorumluları :102 TL

-Siyasi Parti Temsilcileri ve Birinci Derecede Sorumlu Görevliler (Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı): 108 TL

Kimler Sandık Görevlisi Olamaz?

Sandık Kurulu 5 kişiden oluşur. Bu 5 kişiden 4’ü sandık görevlisi 1’i ise sandık başkanıdır. 4 sandık görevlilerinden 1’i memurdur diğer 3 kişi ise parti üyelerinden oluşur. Sandık Kurulu Başkanı ve Sandık Kurulu Memur Üyesi devlet memurlarından Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenir. Sandık Kurulu Siyasi Parti Üyeleri ise siyasi partiler tarafından sandık görevlisi olarak Yüksek Seçim Kuruluna bildirilir. Sandık başkanı olabilmek için devlet memuru şartı aranmaz. Fakat bazen üniversite mezunu kişilere de sandık başkanlığı görevi verilebilir.

İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, askeriyede görevli kişiler, milletvekilleri ve milletvekili adayları sandık görevlisi olamaz. Bu kişiler haricinde 18 yaşını doldurmuş olan her Türk vatandaşı sandık görevlisi olmak için başvuru yapabilir.

Sandık Görevlilerin Görevleri Nedir?

-Sandık görevlisinin en temel görevi seçimin objektif ve adil bir şekilde sonuçlanmasıdır.

-Seçimlere hile karışmaması için sandık görevlilerinin her an aktif ve dikkatli olmaları gerekir.

-Sandık görevlilerinin bir başka görevi ise okuma, yazma bilmeyenlere ya da oy kullanmayı bilmeyenlere yardımcı olmaktır. Ayrıca seçim sonunda oyları saymak da sandık görevlilerinin sorumluluğundadır.

-Oy verme sürecinde ve oyları sayım esnasında bir problem ya da aksaklık yaşanmaması için sandık görevlilerinin sandık başından ayrılmamaları gerekir. Bu sebeple sandık görevlilerinin ihtiyaçları Yüksek Seçim Kurulu tarafından karşılanır.

-Sandıklarda yaşanan problemlerden öncelikle sandık başkanı ardından da sandık görevlileri sorumludur.

Sandık Görevlisi Seçimde Yer Almazsa Cezası Nedir?

Sandık Kurulu başkanı seçime gelmemesi durumunda hakkında dava açılabilir ve 5.000 TL ile 25.000 TL arasında cezaya çarptırıla bilmektedir. Ayrıca 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası bulunmaktadır.

Ümit Özdağ'ın savunması ortaya çıktı Türkiye’nin ilk “İklim Kanunu” hazırlanıyor Altın tüm zamanların rekorunu kırdı Kredi kartı harcamaları iki katına çıktı! Bir yılda yüzde 86'lık artış Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bolu'da Gültekin ailesinin cenazesine katıldı! Otel yangınında hayatını kaybedenler son yolculuklarına uğurlanıyor