Abonelik işlemleri e-Devlet üzerinden nasıl yapılır?

Abonelik işlemleri e-Devlet üzerinden nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay vatandaşlara müjdeli haber verdi. Abonelik işlemleri artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Peki Abonelik işlemleri e-Devlet üzerinden nasıl yapılır?

Abonelik işlemleri e-Devlet üzerinden nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay vatandaşlara müjdeli haber verdi. Abonelik işlemleri artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Peki Abonelik işlemleri e-Devlet üzerinden nasıl yapılır? sorusunun yanıtı haberimizde. 

Abonelik işlemlerinin e-devlet üzerinden yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay : Vatandaşlarımızın en çok vaktini alan işlemlerden birisi de abonelik işlemleri. Bu konuya özellikle önem veriyoruz. Bir süredir bu alanda önemli bir çalışma yürütüyoruz. Mart ayı itibarıyla elektrik, doğalgaz ve GSM operatörlerine abonelik işlemleri e-devlet üzerinden yapılabilecek. Aynı şekilde aboneliklerin sona erdirilmesi de sistem üzerinden yapılacak. Bu konuda mevzuat değişikliklerine ihtiyaç var. Değişikliklerin tamamlanmasıyla bu hizmet verilecek. E-devlet üzerinden işlem yapamayan vatandaşlarımız ise ilgili noktaya giderek aboneliğini yüz yüze yapabilecek.

Abonelik işlemleri e-Devlet üzerinden nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okay’ın açıklamasının ardından e-Devlet abonelik işlemleri kapsamında elektrik, doğal gaz, su, telefon, internet gibi abonelik hizmetlerinin tamamının yapılması hedefleniyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Abonelik işlemlerinin tamamının mart ayı içinde e-Devlet üzerinden yapılacak.. Bu yöntemle yüz binlerce sayfa kağıttan da tasarruf sağlanması hedefleniyor.

e-Devlet nedir? 

e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanan sistemler ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.

e-Devlet projesi, en geniş anlamıyla daha iyi bir devlet yapısının oluşturulmasını amaçlar, yani e-Devlet, “e”den çok, “devlet”e odaklanmaktadır. e-Devleti oluşturan temel unsurlar, e-Şirket, e-Kurumdur e-Vatandaş. Her biri kendi içerisinde “e” olgusunu gerçekleştirmeye uğraşacak ve birbirinden etkilenerek güçlenip gelişecek ve giderek e-devlet oluşacaktır. e-Devlet’in sunacağı temel hizmetlerin yönü üç grupta toplanabilir.

E-Devlet güvenlik ve gizlilik

e-Devlet hizmetleri, kullanıcılarının bilgilerini güvenli bir ortamda saklamalı, ve kullanıcılar gizlilik prensiplerinin uygulandığından emin olmalıdırlar. Kritik Başarı Faktörlerinin Belirlenmesi: e-Devlet’e geçişte performans değerlendirmesi yapabilmek için kritik başarı faktörlerinin belirlenmesi gerekmektedir. Bir Koordinasyon Merkezinin Oluşturulması: En Önemli önceliklerden biridir. Bütün Kamu kurumlarının tek bir koordinasyon merkezinden yönetilmesi ve tek bir Devlet portalının oluşturulması gerekmektedir. Bunların yanı sıra bir diğer öncelik de sivil toplum örgütleridir (STÖ). e-Devlet mekanizmasını işler hale getiren devletler, STÖ’lerden büyük destek almışlardır. Bilgi teknolojilerine dayalı olarak organize olmuş sivil toplum örgütlerinin, Devlet organizasyonlarına katkıları oldukça yüksek boyutlarda olacaktır. Özellikle Devletin bu hizmetleri kullanacak vatandaşlar ile ilgili kararların (mevzuat, kanun, yönetmelik vb.) alınması sürecinde STÖ’lerin desteğini alması hem kararların etkiliğini artıracak hem de devlet ve vatandaşlar arasında güven duygusunun gelişmesine yardımcı olacaktır.  Yukarıda sayılan nedenlerden ötürü, e-Devlet projesi 21. yüzyılda devlet yönetiminde vazgeçilmez bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.

Otomotiv devi 869 bin aracını geri çağırıyor Aytun Çıray'dan Meral Akşener'e ağır benzetme: Şizofren bir anne gibi Merkez Bankası faiz kararını acıkladı Erdoğan: Yeni Strateji Belgesiyle etkin ve hızlı işleyen bir adalet sistemi inşa edeceğiz Narin Güran davasında gerekçeli karar açıklandı: 'Katil kim?' sorusu yine yanıtsız kaldı ABD ile Çin arasında TikTok savaşı