Ara Güler kimdir? Ara Güler neden öldü?

Türkiye’nin en ünlü gazeteci ve yazarlarından biri olan Ara Güler 90 yaşında hayatını kaybetti. İşte Ara Güler’in hayatı ve ölüm nedeni..

En iyi foto muhabiri olan Ara Güler tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ara Güler neden öldü?

90 yaşındaki Ara Güler Türkiye'de yaratıcı fotoğrafçılığın uluslararası alanda ün kazanmış en önemli temsilcisi. Ara Güler tedavi gördüğü Florence Nightingale Hastanesi'nde vefat etti. Doktor Zafer Gökay, Güler'in yakınlarına yaptığı açıklamada, "Serviste 3 kez resüsitasyona cevap vermiş, yoğun bakımda da iki kere verdi ama üçüncüsünde ne yazık ki döndüremedik, başımız sağ olsun. Tamamen kalp yetersizliği." dedi.

Erdoğan’dan Ara Güler mesajı

Ara Güler'in hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Türkiye'nin yetiştirdiği ünlü fotoğrafçı Ara Güler usta geriye bıraktığı eserleriyle hep hayırla yad edilecek." dedi.

Ara Güler kimdir?

Son günlerde adı kendi hayatını anlatan belgeseli “İstanbul’un Gözü”nün İstanbul Film Festivali programına alınmamasıyla anılan ve bu olaydan dolayı “Buruk bir sevinç yaşıyorum.” ifadelerini kullanan Ara Güler’in hayat hikayesi haberimizde. Türkiye'de yaratıcı fotoğrafçılığın uluslararası alanda ün kazanmış en önemli temsilcisidir. 60. sanat yılını geride bırakmış olan, Ermeni asıllı Türk fotograf sanatçısı ve foto-muhabir.

Ara Güler 16 Ağustos 1928'de Beyoğlu, İstanbul'da doğdu. Tam adı Aram Güleryan’dır. Annesinin adı Verjin’dir. Eczacı olan babası “Dacat Güler” Giresun'un Şebinkarahisar ilçesi, Yaycı Köyü’nden 6 yaşındayken okumak için İstanbul’a gelmiş.  Ara Güler 1951 yılında Kuruçeşmedeki Getronagan Ermeni Lisesi'nden mezun oldu. Lisedeyken film stüdyolarında sinemacılığın her dalında çalışırken Muhsin Ertuğrul'un tiyatro kurslarına devam etti. Çünkü yönetmen veya oyun yazarı olmak istiyordu. 1950'de Yeni İstanbul gazetesinde gazeteciliğe başlarken aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine devam etti.

Ara Güler’e lise yıllarında babası ilk 35 milimlik film makinesini ve bir fotoğraf makinesi alıp Yeni İstanbul gazetesine 'foto muhabiri' olarak işe girmesine yardımcı olmuştur. İlk çektiği fotoğraf ; 1950 yılında Ticaniler denen gerici bir grubun kırdıkları Gümüşsuyu'ndaki Atatürk heykelinin resmidir.

Teknik direktör silahlı saldırıda hayatını kaybetti Tarihe not düşmek için geldim Erdoğan: Şehir eşkıyalığına boyun eğmedik, eğmeyiz Herhalde çeteyi yakalattığım için istifamı istiyorlar Erken faiz indirimi yakalanan başarıyı zedeler Hastalar eczane eczane dolaşıyor: İlaç yok, zam beklentisi var