En ucuz yılbaşı yeni yıl çam ağacı ve süsü nereden alınır, fiyatı ne?

Yeni yılın yaklaşmasıyla En ucuz yılbaşı yeni yıl çam ağacı nereden alınır, fiyatı ne? sorusu gündeme geldi. Özellikle çocuklu ailelerin vazgeçilmezi olan yeni yıl çam ağaçları bu yılda revaçta. Yılbaşında çam ağacı süslemek günah mı, neden çam ağacı süslenir? sorularının yanıtları haberimizde.

En ucuz yılbaşı yeni yıl çam ağacı ve süsü nereden alınır, fiyatı ne? sorusu yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte gündeme geldi. Birçok aile çocuklarını mutlu etmek için çam ağacı, yeni yıl ağacı, yılbaşı ağacı arayışı içerisine girdi. Haberimizde En ucuz yılbaşı yeni yıl çam ağacı ve süsü nereden alınır, fiyatı ne? sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. Fiyatlarıyla ilgili düşünceleri olan aileler sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğraflarla birlikte yeni yıl ağacı almak için kolları sıvadı. İşte En ucuz yılbaşı yeni yıl çam ağacı ve süsü nereden alınır, fiyatı ne? sorusunun yanıtı. Yılbaşında çam ağacı süslemek günah mı, neden çam ağacı süslenir?

En ucuz yılbaşı yeni yıl çam ağacı nereden alınır?

En ucuz yılbaşı ağacı nereden alınır? sorusu özellikle şu günlerde çok fazla aratılıyor. Biz de kullanıcıların hızlı sonuç alması için En ucuz yılbaşı yeni yıl çam ağacı ve süsü nereden alınır, fiyatı ne? sorusunu derledik. Yılbaşı çam ağacı almak için birbirinden ünlü siteleri ziyaret edebilirsiniz. Bim, Şok, Migros gibi süpermarketlerde bir hafta boyunca bu ağaçları satacak. 

Yılbaşı çam ağacı ve süslerinin fiyatı ne?

AzOnceOldu ekibi olarak birçok firmanın çam ağacı fiyatlarını sizler için bulduk. 30 liradan -300 liraya kadar çeşitli özelliklere sahip çam ağaçları var. Süsler ise 5 liradan başlıyor, toptan alımları da mevcuttur. Aşağıdaki linklere tıklayarak çam ağaçlarını ve süslerini görebilirsiniz.



N11 yılbaşı çam ağacı fiyatları

Trendyol yılbaşı çam ağacı fiyatları

Yılbaşı ağacının özellikleri nedir?

-Çam ağaçları dünya üzerine yayılmış olan ve neredeyse tüm ülkelerde yetişme alanı bulmuş en geniş kapsamlı ağaç türlerinden bir tanesidir.

-Çam ağaçlarının dünya üzerinde 100’den fazla türü bulunmaktadır. Bunlardan 5 tanesi ise ülkemizde de geniş yayılım alanı bulmuştur. Ülkemizde toplam ağaçlık alanların neredeyse 3/5’ilk kısmını oluşturduğu yönünde bazı bilgiler bulunmaktadır. Ülkemizde yetişmekte ve geniş alanlarda bulunan bu 5 çam ağacı türleri ise Karaçam, kızılçam, sarıçam, İran çamı ve Halep çamıdır.

-Çam ağaçları oldukça dayanıklı ağaçlardan olup aynı zamanda neredeyse tüm topraklarda yetişme özelliği gösterirler.

-Çam ağaçları iğne yapraklı ağaç türlerinden olup yaz kış yapraklarını dökmeyen ağaçlardan bir tanesidir.

-Çam ağaçları uzun ömürlü ağaç türlerinden bir tanesi olup uygun ortamlar bulmaları halinde bazı türlerinde 1000 yıla kadar yaşam sürdükleri bilinmektedir. Bazı türlerinde isem yaşam süreleri 100-200 yıl kadardır.

-Çam ağaçları kuraklığa dayanıklı bir ağaç türü olması sebebiyle ülkemizde birçok yerde fidanı dikilmekte ve yetiştirilmektedir.

-Çam ağacının en önemli özelliği ise kozalaklarıdır. Özellikle kozalakları süs için kullanılmakta ve yakacak olarak birçok yerde toplanmaktadır. Bu kozalaklar çam ağacının çoğalmasını sağlayan tohumlarıdır aynı zamanda. Çam kozalakları erkek kozalak ve dişi kozalak diye iki türde bulunmakta olup, yukarıda bahsettiğimiz kozalaklar dişi kozalaklardır. Dişi kozalaklar ağacımsı yapıda ve büyük yapıdalardır. Çünkü erkek kozalakları kısa zamanda çıkarlar biterler. Erkek olanlar polen döken küçük kozalaklardır ve kısa süreliğine çıkarlar.

-Çam ağacı reçinesinden faydalanılan ağaç türlerinden bir tanesi olup özellikle “Çam sakızı” çam ağaçlarından elde edilmektedir.

-Çam ağacı birçok ağaç türü gibi sağlık yönünden bazı faydaları olduğu belirtilen ağaçlardandır. Özellikle astım ve öksürüğe iyi geldiği bilinmektedir.

-Çam ağacı aynı zamanda bazı parfümlerin yapımında kullanılmaktadır. Hatta çam kokulu parfüm ismini sıklıkla duymuşuzdur. Çünkü çam kokusu güzel olan ağaçlar arasındadır.

-Çam ağaçları ülkemizde geniş yayılım alanı gösterdiğinden keresteciliğin önemli bir bölümünü oluşturan ağaç türüdür.

Yılbaşında neden çam ağacı süslenir?

Noel ağacı, Pagan(tek tanrı inancı öncesi) dönemi geleneklerinden gelen bir ritüel olarak bilinir.  Daha önceki yazılarımda sembolizme olan merakımdan kısaca bahsetmiştim. Yaprak dökmeyen ağaçları ve çelenkleri ölümsüz yaşamın simgesi olarak kullanmak, eski Mısırlıların, Çinlilerin ve Yahudilerin ortak bir geleneği idi. Avrupalı putperestler arasında yaygın olan ağaca tapınma, Hristiyanlığı benimsemelerinden sonra, İskandinavyalıların şeytanı korkutup kaçırmak ve Noel zamanında kuşlar için bir ağaç hazırlamak üzere ev ve ambarlarını yılbaşında ağaçlarla donatma geleneği biçiminde sürdü. Almanya'da da kış ortasına rastlayan tatillerde evin girişine ya da içine bir Yule (yeni yıl) ağacı konurmuş.

Günümüzdeki Noel ağacının Almanya'nın batısından kaynaklandığı düşünülür. Ortaçağda Adem ve Havva'yı canlandıran bir oyunun ana dekoru, cennet bahçesini temsil eden ve üzerinde elmaların bulunduğu bir çam ağacıydı. Adem ve Havva yortusunda (24 Aralık) Almanlar evlerine böyle bir cennet ağacı dikerler, üzerine Momünyon'daki kutsanmış ekmeği simgeleyen ince, hamursuz ekmek parçaları asarlardı; bunların yerini daha sonra değişik biçimlerdeki çörekler aldı. Ayrıca bazı yerlerde İsa'yı simgeleyen mumlar eklendi. Noel mevsiminde ağaçla aynı odada Noel piramidi de bulunurdu. 16. yüzyılda Noel piramidi ve cennet ağacı birleşerek Noel ağacını oluşturdu.

İngiltere'ye 19. yüzyıl başlarında ulaşan Noel ağacı, Kraliçe Victoria'nın eşi Alman Prens Albert'in desteği ile bu yüzyılın ortalarında yaygınlaştı. O dönemde Noel ağaçları, dallarına kurdela ve kağıt zincirlerle asılmış mum, şekerleme ve keklerle süsleniyordu. Göçmen Almanların Kuzey Amerika'ya 17. yüzyılda götürdükleri Noel ağacı, 19. yüzyılda moda oldu. Gelenek Avusturya, İsviçre, Polonya ve Hollanda'da da yaygındı. Japonya ve Çin'e 19. ve 20. yüzyılda Amerikalı misyonerlerin tanıttığı Noel ağaçları ince işlenmiş kağıt süslerle donatılmaya başlandı.

Yılbaşında çam ağacı süslemek Hristiyan işi mi, günah mı?

Birçok insan bu sorunun yanıtını bilmiyor, aslında bu bir alışkanlıktır. Alışkanlık pagan dönemine aittir, nazar boncuğunun nazardan koruduğuna birçoğumuz inanır. Yılbaşında çam ağacı süslemek de böyle bir şeydir.

Pagan ve Paganizm Nedir?

Paganizm ilahi dinler dışındaki tüm dinler için kullanılan bir terimdir. Paganizm bir dinde değildir. Paganizm doğa dinlerini referans alan spiritüel bir yaşam tarzıdır. Pagan ise bu dinlere inanan kişilere verilen isimdir. Öz paganizm ise aslında doğa dinidir. Yani doğa iki temele dayandırılır ve bunlara tanrı ve tanrıça adı verilir. Batı Asya ve Doğu Asya bölgelerinde sıklıkla görülen paganizm başka bölgelerde de çeşitlik gösterilir. Hristiyanlık, Musevilik gibi ilahi dinlere ters olan paganizm cinselliği ibadet olarak görür. Paganizim aslında sapkın kişilerin sınır tanımayan isteklerine din kılıfı uydurmasıyla ortaya çıkmıştır.  Tanrılar her zaman insana ihtiyaç duyar ve hatta insanlara aşık olabilir ve onlarla pazarlık yapabilir insanlarla birlikte olabilirler. Paganizm eşcinselliği daha kutsal görmektedir. Cinsellik konusunda sapkın inanışlara sahip olan paganizmde iki çeşit tanrının olması bu tanrıların birinin kadın diğerinin erkek olması ve kadın bir tanrının kadına ilgi duyması onunla birlikte olmak istemesi daha yüce ve daha üstün görülmektedir.

Paganizm Tarihçesi

Cinselliğin ön planda tutulduğu bu sapkın inanışın ilk olarak doğanın ortaya çıkmasıyla başlandığı söylenmektedir. Bakıldığında ondan öncesini yorumlayamayan paganlar, sadece doğanın yaratılmasından sonraki aşamayı baz alırlar. Tanrı olarak gördükleri doğayı bir kadın tanrı bir erkek tanrı olarak kabul ederler. Eski çağdaki uygarlıklarda da görüldüğü gibi her oluş bir tanrıyı temsil eder. Paganizmde su, ateş, toprak, hava ve zıt kutupların çekimi ve uyumu şeklinde beş olgu vardır.
Doğa ana denilen olgu da paganizmden gelir. Doğa ana tanrıçadır. Cernunnos avcı ve hayvan tanrısı ise erkek tanrıdır. Brighid ay, güneş ve ısı tanrıçası, Ostara Easter bahar ve şafak tanrıçası başlıca tanrılardır. Paganizmde şeytan inancı yoktur. Ahiret inancı veya öldükten sonra dirilmede yoktur. Ölen insanlar doğanın ruhuna karışır tıpkı bir bitki gibi.

Pagan Kökenli Dinler Nelerdir?

Paganizm dinleri temel olarak 4 e ayrılır. Bunlar;

Mitolojik paganizm

Putperest paganizm 

Şamanist paganizm 

Neo-wicc paganizm dir.

Günümüz Paganizm

Günümüzde Öz paganizm diye adlandırılan paganizm doğa ile ilişkilendirilen bir olgudur. İnsanlar doğaya doğa da insanlara muhtaçtır. Ölüm ve sonrası diye bir hayat yoktur. Baskıcı ve kesin çizgileri olan bir inanışta yoktur. Bir tür ayin ya da ibadet tarzları da yoktur. Tek bilinmesi gereken doğanın tanrı ve tanrıça olduğu. Onlar dışında birkaç tane de yardımcı tanrının bulunduğu olgusudur.

Pagan ve paganizm putperestliğe de yakın bir inanıştır. Fakat putperestlik gibi yapılan tanrılara bir ruh veya bir kişilik yüklenmez.

Sayıları oldukça az olmakla birlikte paganlar, özgür olma, sınır tanımama güdülerini paganlık adı altında sürdürmek için bu felsefeyi benimsemektedirler.

Musk'ın başına geçeceği DOGE dava edildi Bolu Kartalkaya'da otel yangını! Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ tutuklandı Putin: Çin, Rus enerji kaynaklarının en büyük tüketicisidir İYİ Parti'den istifa eden Kürşat Zorlu AK Parti'ye geçti! Kartalkaya'da hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi