KodakCoin nedir? KodakCoin Yatırımı Nasıl Yapılır?

Ünlü marka Kodak uzun süredir yaşadığı ekonomik problemlerine KodakCoin ile son veriyor. Artık Kodak, KodakCoin adında kripto para üretecek.

Dünyanın en köklü fotoğraf makinesi malzeme üreticisi olan Kodak Bitcoin olayına el atıyor. Kodak, KodakCoin adında kripto para dünyasına gireceğini açıkladı. Peki ya KodakCoin nedir? KodakCoin yatırımı nasıl yapılacak? Tüm merak ettikleriniz haberimizde.

Fotoğraf makinelerinin dijitalleşmesiyle zor günler yaşayan Kodak, çareyi kripto para dünyasına adım atmakta buldu.Dünyanın en köklü fotoğraf makinesi ve malzemeleri üreticilerinden birisi olan Kodak, kripto para üretecek. KodakCoin isimli bir ürün üzerine çalışmalar yaptığını duyuran Kodak, Bitcoin madenciliği için geliştirdiği ürününü de görücüye çıkardı.

KodakCoin Nedir?

Dünyanın en köklü fotoğraf makinesi ve parçalarını üreten şirketlerden birisi olan Kodak, KodakCoin markasını duyurdu. Uluslararası medyalardan BBC News, Telegraphy, The Sun gibi kanallarda Kodak Bitcoin ve Kripto para dünyasına girdiğini açıkladı.Ayrıca şirket Bitcoin madenciliği için geliştirdiği ürününü de görücüye çıkardı. Şirketin KashMiner sistemi, Amerika’nın Las Vegas kentinde 15. si düzenlenen CES 2018 ‘de (Consumer Electronics Show-Tüketici Elektroniği Fuarı 2018) görücüye çıktı.Şirketin 2 yıllık 3400 $ karşılığında bir sözleşme ile müşterilerine ayda 375 dolarlık bir üretim yapmayı garanti ediyor. CES 2018’de konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, sistem Bitcoin’in altındaki Blok Zinciri teknolojisiyle fotoğrafçılara sunduğu güvenlik hizmetine entegre bir şekilde çalışıyor. Müşterilerin madencilikten faydalanabilmeleri için bu ön ödemeyi yapması gerekecek.

Cambridge Üniversitesi’nden Garrick Hileman, “Bu, 1990’lı yılların sonlarında, geleneksel şirketlerin bir çeşit internet stratejisinden bahsedecekleri ve hisse senetlerinin fiyatının yükselişe geçeceği nokta olarak ortaya çıkmış bir olgudur” diye yorumladı. Kodak 2012 yılında yaşadığı krizin ardından pil, yazıcı, drone, tablet bilgisayarı ve dijital kamera gibi birçok markayla çeşitli markalara lisans verdi. KashMiner operasyonu, daha önce Kodak ile markasını kullanarak LED ışıkları pazarlamak üzere bir araya getiren bir lisans sahibi olan Spotlite tarafından işletilecek. Kodak KashMiner tarafından üretilen herhangi bir Bitcoin, müşteri ile işletme arasında paylaşılacaktır.

Adlarına ve misyonlarına blockchain ve kripto para ile ilgili terimleri ekleyen şirketlerin sayısı giderek artıyor. Bunu yapan şirketler daha sonra borsada işlem gören hisse senetlerinin değerlerinde de artış görüyor. Bu eğilimi takip eden şirketlerin en sonuncusu ise, şaşırtıcı biçimde Kodak oluyor. Kodak, fotoğrafçılar için KodakCoin adında bir kripto para birimi çıkardı. Haberin duyulmasının ardından, Kodak’ın New York borsasında işlem gören hisse senetlerinin değeri haberi yayına hazırladığımız sırada yüzde 117 oranında artış göstererek 6.80 dolara çıkmıştı.

KodakCoin’in ilk para arzı 31 Ocak’ta açılacak. ABD, Birleşik Krallık, Kanada ve diğer ülkelerdeki yatırımcılar, SEC yönergeleri altında, güvenli bir para birimi olarak işleyecek bu dijital para birimine yatırım yapabilecekler.

KodakCoin Yatırımı Nasıl Yapılacak?

Son zamanların en büyük kripto paralarından biri olarak ön plana çıkan ve herkesin dikkatini çeken Bitcoin konusunda Kodakcoin yatırımı da tanıtılınca hemen dikkat topladı. Sizlere bu konuda bilgi verelim.

Firmanın kendine ait KashMiner sistemi ile ilgili olarak tanıtım ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen CES 2018 fuarında sunuma açıldı. Kodak tarafından garanti olarak sunulan ise, 3400 Dolarlık bir yatırım yapan her müşterisine 2 yıllık periyotta 375 dolar gibi garanti bir para sunuyor. Bitcoin altında bulunan güvenlik zinciri mantığıyla hazırlanan ve sunulmuş olan Kodakcoin yatırımının yatırımcı tarafından çabuk benimseneceği ve sevileceği tahmin ediliyor. Bu arada ön plana çıkan sistemler sayesinde çok kolay bir şekilde para kazanılabileceği de konuşuluyor.

Bitcoin Nedir?

Bitcoin (sembolü: ฿, kısaltma: BTC) herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik bir para birimidir.

Virgülden sonra 100 milyonuncu basamağa kadar birimlere ayrılabilir. Ayrıca Derin Ağ'da en çok kullanılan kripti para birimidir. Bitcoin ağı 3 Ocak 2009'da hayata geçti. Manifestonun yazarı Satoshi Nakamoto'dur fakat muhtemelen gerçek ismi değildir. Herhangi bir merkezden üretilmeyen Bitcoinler, Bittorent ağlarına benzer şekilde noktadan-noktaya dağıtık bir ağ özelliği gösterir. Bu ağda gerçekleşen ödemeler diğer noktalara anında ulaşır, böylece hangi adresten hangi adrese ödeme yapıldığı kayıtlara geçer.

Bitcoin Nasıl Alınır?

Bitcoin alım satımı hizmeti veren yerli ve yabancı pek çok platform bulunmakta. Bu platformlar kullanıcılara hesaptan havaleden kredi kartından transfere kadar pek çok opsiyon sunmakta.

Kripto para Nedir?

Kripto para, güvenlik açısından kriptoloji bilimini kullanan, dijital ve sanal bir para birimidir ve matematik temelli şifrelenmişlerdir. Banka kartlarımız, sanal kartlarımız veya sanal ortamada yaptığımız her işlemde yıllardır bu paraları kullanıyorduk aslında. Bankaların kasalarından fiziksel olarak paralar çıkmadan, sanal olarak paraları harcıyorduk ve bir bakıma bu paralar da kripto paralardı çünkü sadece sistemlerde rakamsal değişiklikler meydana geliyordu. Yeni nesil kripto paralar da temelde bu mantıkla çalışıyor diyebiliriz. Dünyadaki diğer para birimlerine nazaran bu kadar çok ilgi görmesinin ve sevilmesinin en temel nedeni ise organik bir yapıda olması. Yani herhangi bir hükümet veya merkezi otorite tarafından yönetilemiyor, henüz. Bu da, bu para biriminin daha güvenli olarak anılmasını sağlıyor.

Blockchain Nedir?

Kelime anlamı “blok zinciri” olan blockchain aslında bu anlamı karşılıyor. Teknolojik tanımını “şifrelenmiş işlem takibi sağlayan bir dağıtık veri tabanı” daha önce başlı başına bir yazı olarak paylaşmıştık. En çok bitcoin ile adı duyulan blockchain, aslında “veri” olan her yerde kullanılabilecek bir teknolojidir. Bitcoin’de bloklar kripto para alışverişine dair bilgileri barındırırken bir başka kullanım alanı olarak sağlık sektöründe hastaların en küçük tıbbi bilgilerini taşıyor olabilir. Bu sistem bloklar halinde ve dağıtık olarak kullanıldığı için takibi mümkün olmayacak bir hale geliyor. Sizden çıkan bilgi, karşı tarafa ulaşana ve kodlar eşleşip bu bilgi açığa çıkana kadar kimse tarafından erişilemiyor, yönetilemiyor veya yönlendirilemiyor. Bitcoinde kullanılan blockchain teknolojisini ele alacak olursak eğer bloklar üzerinde para alışverişi bilgileri taşınıyor ve her bir işlemin doğruluğu, “bitcoin” kazanmak için problem çözen madenci adı verilen kişiler tarafından sağlanıyor. Böylece yapılan işlemin doğruluğu kesinleşmiş oluyor.

Maliye, kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin peşinde En fazla at ve eşek eti satılan iller belli oldu Kremlin'den Esma Esad açıklaması Narin cinayetinde 4 sanığın dışında 'korunan' 1 kişi daha var Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne büyük zam Türkiye'de öğrenciydi memleketinde bakan oldu