Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi nerede çekiliyor hangi dönemi anlatıyor?

TRT 1'de Mehmetçik Kutlu Zafer dizisinin galasında oyuncular açıklama yaptı. Mehmetçik Kutlu Zafer dizisinin hangi dönemi anlattığı merak konusu haline geldi. İşte Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi nerede çekiliyor hangi dönemi anlatıyor? sorusunun cevabı...

Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi nerede çekiliyor hangi dönemi anlatıyor?

TRT 1'de yayımlanmaya başlayan Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi çekimleriyle akılda kalacak dizi olacak. Yapımcılığını Bozdağ Film ve yapımını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği TRT1’in iddialı dizilerinden Mehmetçik Kutlu Zafer, 23 Ekim Salı günü seyircisiyle buluşuyor. Türkiye tarihinin ilk tohumlarının atıldığı “Mehmetçik Kutlu Zafer” dizisinde artık zafere koşuluyor. Peki, Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi nerede çekiliyor hangi dönemi anlatıyor?

Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi nerede çekiliyor?

Mehmetçik Kut'ül-Amare’nin devamı olan Mehmetçik Kutlu Zafer’in ilk bölümü için geri sayım başladı. İsmail Hacıoğlu, Cansu Tosun ve İsmail Ege Şaşmaz’ın başrollerini paylaştığı Mehmetçik Kutlu Zafer, bu akşam ekranlara “merhaba” diyecek. 

İstanbul Riva’da 180 dönüm arazi üzerine 60 tane sokağı, kalesi, camisi, hastanesi, evleri, konakları, çarşısı, hanları, meydanları, kışlası ve Dicle Nehri ile tam bir “Kut” şehri inşa edilerek Türkiye’deki en büyük plato hazırlandı.

“Mehmetçik Kutlu Zafer” için kurulan şehrin altında 1.40 metre çapında 1 kilometre uzunluğunda tünel kazılırken yine yer altında 10 metre hücre tipi tünel odaları oluşturuldu.

Dizi için 1.70 metre derinliğinde 700 metrekarelik blue box havuzu inşa edildi. Bu havuz boyut ve derinlik olarak dünyanın en büyük blue box havuzlarından biri olma özelliğini taşıyor.

Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi hangi dönemi anlatıyor?

Dizi 1. Dünya savaşı dönemini anlatıyor. Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi için İstanbul'da Riva'da 180 dönüm arazi üzerine kurulan platosu Hollywood filmlerinin platolarını aratmıyor.Dizi için İstanbul'da Riva'da 180 dönüm arazi üzerine 60 tane sokağı, kalesi, camisi, hastanesi, evleri, konakları, çarşısı, hanları, meydanları, kışlası ve Dicle Nehri ile tam bir `Kut` şehri inşa edildi.Türk ve İngiliz askeri çadırları, sahra ve hastane ile Arap aşiret çadırları olmak üzere döneme ait 350 adet çadır üretilirken; 150 bin metre kumaş ve deri kullanılarak döneme ait Türk askeri, Arap Aşireti, İngiliz askeri ve dönem halkına ait binlerce kostüm dikildi.

 
Teğmenlerde yeni gelişme... Ben katılıyorum, ya siz? Esma Esad lösemi hastası, yaşama şansı yüzde 50 MSB kaynakları 'kritik öneme sahip' diyerek açıkladı! Rusya, dış ticarette Bitcoin dönemini başlattı 1 Ocak 2025’te neler değişecek?