Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Kayseri piknik alanları

Kayseri piknik alanları havaların ısınmasıyla beraber araştırılmaya başladı. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Kayseri piknik alanları haberimizde mevcut.

Kayseri piknik alanları havaların iyice ısınması ve yaz aylarının yakınlaşmasıyla birlikte internette araştırılan konular arasına girdi. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Kayseri piknik alanları haberimizde mevcut. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, güzel zaman geçirip biraz kafa dinlemek isterseniz Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Kayseri piknik alanları içeriğimize bir göz atın deriz. İşte Kayseri piknik alanları

Kayseri Kent Ormanı

1.100.000 metrekare alana sahip olan ve bu alanda yapılan düzenleme çalışmalarıyla birlikte Kayseri’nin göz bebeği olan yeni mesire alanı Kayseri Kent Ormanı kendini gösteriyor. Barbeküye sahip olan kamelyaları, yürüyüş yapmak için özel inşa edilmiş yollar, sosyal tesisler, spor sahaları, otoparklar ve restoranıyla birlikte Kayseri halkının sıcak yaz günlerinde en büyük arkadaşı olarak Kayseri Kent Ormanı kendini gösteriyor. Aynı zamanda gece ve gündüz sunmuş olduğu doyumsuz Erciyes Dağı ve Kayseri’nin kuşbakışı manzarasıyla dikkatleri üzerinde topluyor.

Anadolu Harikalar Diyarı

Kayseri'de çocukların ve yetişkinlerin gelerek keyifli zaman geçirebilecekleri, hayvanları yakından görerek tanıyabilecekleri, çeşitli spor faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri tesisler bütünüdür. Alanda piknik de yapabileceğiniz bir mesire alanı bulunmaktadır.

Kadir Has Kültür Parkı (FUAR)

Fuar alanındaki toplam 305.000 metrekare alana sahip olan bölüm, 19 Mayıs 2001 tarihinde tamamlanarak Kayseri halkının hizmetlerine açıldı. İçerisinde ziyaretçiler tarafından büyük bir hayranlıkla göz gezdirilen dev estetik şelale, 100 adet barbekülü kamelya, 300 araç kapasiteli otopark, 2 farklı çocuklara özel oyun alanı ve 2 farklı basketbol sahasının bulunduğu park günlük ortalama 50.000 kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Kıranardı Parkı

Hisarcık’da bulunan Kıranardı Parkı’nda hem orada bulunan cafe – restoranlarda zaman geçirebilir hem de aileniz ve sevdiklerinizle ücretsiz piknik alanlarında mangal yakmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Gültepe Parkı

Gültepe Parkı Seyitgazi Mahallesi Melikgazi ilçesi Kayseri ilinde yer almaktadır.
Bu parkımıza giderken yakınında bulunan Seyyid Burhaneddin türbesine de uğrayabilir hatta dua edebilirsiniz.

Gültepe parkını diğer mesire alanlarından ayıran en büyük ve göze çarpan özelliği ise burada mangal yapılmamasıdır . Bu parkta mangal yapılmamasının nedeni meydanda olmasıdır.

Gültepe parkı küçüklüğünün yanı sıra hiç boş kalmayan bir park haline gelmiştir. Bu park her yaş grubunu içine almaktadır özellikle kaçamak yapan çiftler ve yeşilliğe hasret kalmış biraz oksijen biraz da huzur arayan yaşlıların mekanı haline gelmiştir. Parkımızda tabi ki çocuklar da unutulmamış, birbirinden farklı ve eğlenceli oyuncaklarla dolu bir alanı vardır. Kısacası bu park evden bıkmış ev hanımlarının evi, köpegiyle vakit geçirmek isteyenlere yürüyüş parkı olmuştur.

Gültepe parkı devlet tarafından kontrol edilen bir parktır bu park diğer piknik alanlarına oranla daha temizdir ve hijyeniktir işte bu sebeplerden dolayı Kayseri’nin göbeğinde olan bu parka uğramanızı ve huzurlu ve eğlenceli bir gün geçirmenizi tavsiye ediyoruz.

Barsama Piknik Alanı

Kocasinan belediyesi tarafından Keyseri'ye kazandırılan Barsama Mesire Alanı, hafta sonları vatandaşlar yer bulamayacak kadar kalabalık oluyor. Ziyaretçiler, çocukları ile birlikte geldikleri zaman sakin, dingin bir ortamda zaman geçirecekleri piknik yapabilecekleri bir yer.

Beştepeler Mehmet Çalık Parkı

Şehir seviyesinden tam 110 metre yukarıda 200.000 metrekare alana sahip olan Beştepeler Parkı, 2001 yılında gerçekleştirilen düzenlemelerberaberinde sosyal, kültürel ve sportif bir cazibe merkezi halini aldı. Parkta piknik alanlarının yanında aynı zamanda Kayseri Evi, Kır Kahvesi, Döner Restaurant, açık hava tiyatrosu, gölet, hayvanat bahçesi, kaykay pisti ve gözetleme kulesi tarzında bölümler yer alıyor.

Yahyalı Milli Parklar ve Doğa Koruma Kapuzbaşı Piknik alanı

Hacer Ormanları'nın hemen altında, Kapuzbaşı Takım Şelalelerinin hemen üstünde yer alan Yahyalı Milli Parklar ve Doğa Koruma Kapuzbaşı Piknik Alanı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Özellikle Adana, Nevşehir ve kayseri'den ziyaretçilerin akınına uğrayan alan, hafta sonlarını doğa ile iç içe geçirmek isteyenlerin gözdesi halinde.

Piknik alanının çok iyi bir şekilde yapıldığını ve gelen ailelerin rahat bir şekilde dinlenebileceğini ifade eden ziyaretçiler, yapılan hizmetlerden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Hacer Ormanı

Hacer Ormanı, Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan, dik yamaçlardan oluşan vadiyi saran el değmemiş sık ağaçlarla kaplı ülkemizin en iyi post ormanıdır. Oldukça yoğun gözlenen yaban hayatı ve sunduğu görsel zenginlik ile macera tutkunları ve turistler için oldukça cezbedici bir doğa harikasıdır.

Ali Dağı Mesire Alanı

İnsanin kafasını dinlenip ailesiyle vakit geçirebileceği huzur bulduğu ve insanın az da olsa beton yıgınlarından kaçtığı eğlenceli bir yer olan Ali Dağı Piknik Alanı, Kayseri Talas'ta yer almaktadır. Yaz aylarında biraz kalabalık olabiliyor.

Alanda piknik yapılabilmesi için her şey düşünülmüş. Lavabo, park alanı,kamelyalar...vb.

Ali Dağı Talas'ın en yüksek dağ olduğu için burada yamaç paraşütü de yapılabilmektedir.

Pikniğinizi yaptıktan sonra küçük bir gezintiye çıkmak isterseniz, Ali Dağının tam altında bir yeraltı şehri de yer almaktadır.

Derebağ Şelalesi

Kayseri'nin Yahyalı ilçesine yaklaşık 10 kilometre mesafede olup Derebağ Mahallesi sınırları içerisindedir. Yayvan akışlı kaynak çağlayanlardan olan Derebağ Şelalesi, 15 metre yüksekliğindedir. İki mağara içinden çıkan temiz ve berrak kaynak suları daha sonra dar bir vadiden akarak Yahyalı'ya ulaşır. Çevresi piknik alanı olarak düzenlenmiştir.

Yeşilköy Şelalesi

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Yeşilköy Mahallesi'ne 3 kilometre mesafedeki ziyaret mevkilerinde bulunan şelaleler, Zamantı Irmağı'nın iki yakasından akmakta olup Antalya-Düden Şelalesi'nin benzeri niteliğindedir. Zamantı Irmağı'nın üstünü kapatan tabi bir köprünün baş kısmında yer alan şelalelerin büyüğü 20 metre, küçüğü ise 10 metre yüksekliğindedir. Günün belirli saatlerinde dönüşümlü olarak çekilen ve geri gelen sularıyla halk arasında bir takım efsanelerin doğmasına yol açan Yeşilköy Şelaleleri, turistlerin olduğu kadar son günlerde bilim adamlarının da uğrak yeri haline gelmiştir. Yeşilköy Şelalesi'nin döküldüğü yer ile bu yerin biraz yukarısında doğal olarak meydana gelmiş iki adet doğal yer köprüsü mevcut olup bu yerlerde Zamantı Irmağı kaybolup tekrar ortaya çıkmaktadır. Oldukça ilginç tabi varlıklardır.

Kapuzbaşı Şelaleleri

Kapuzbaşı Şelaleleri, 500 metrekarelik bir alan içerisinde 7 adet şelaleden ibaret doğa çatlağından, kayalar arasından fışkıran, 30-76 metre yüksekliklerden çok büyük su debisi ile dökülen, ayrıca yaz ve kış aylarında devamlı surette akan kaynak şelaleleridir.

Kayseri'nin Yahyalı ilçesine 76 km mesafede bulunan Kapuzbaşı köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Ensenin tepe adlı blok kayadan çıkan şelalelerin beşi tepenin doğusunda, ikisi güneyinde yer almaktadır. 30-76 m. Arasında değişen şelalelerin suları, Aladağ-Aksu suları ile birleşerek Zamantı Irmağı'na, oradan da Seyhan Nehri’ne karışırlar.

Kayseri'ye Gidenlerin Görmeden Dönmemesi Gereken 11 Doğa Harikası
Aladağ zirvelerinde bulunan kar ve buzulların erimesiyle beslenen, yaz-kış suları hiç kesilmeyen şelalelerden doğudaki 3 şelale Takım şelale adını alırlar ve yükseklikleriyle tanınırlar. Elif şelalesi ise yayvan ve dağınık olup çevresi mesire yeridir.

Kapuzbaşı Şelaleleri, Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Kapuzbaşı Şelalesi'nin en önemli özelliği kaynağından çıktığı şekilde aşağı dökülmesidir. Kapuzbaşı Şelaleleri (76m) irtifa akışı itibariyle Victoria Şelalesi (100m) hariç Amerika'da bulunan Niagara Şelalesi'nden(55m), Finlandiya'da bulunan İmatra Şelalesi'nden(25m), Erzurum'daki Tortum Şelalesi'nden (50m),Antalya'daki Düden Şelalesi'nden(25m) ve Manavgat Şelalesi'nden (5m) daha büyüktür. Şelalelerin aktığı yerin rakımı 700 metredir. Aladağlar'ın zirvesinde bulunan kar ve buzul suları ile beslenmektedir.

Hacılar Köyü

Hacılar Köyü, Kayseri ilinin güneyinde, Erciyes Dağı eteklerinde kurulmuştur. Kayseri’ye 11 km. uzaklıkta olup, dutlarıyla ünlü Eğribucak Bağları'na yakındır. İlçenin merkez rakımı 1350 m.dir. Erciyes Dağı'nın önemli bir bölümü ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. İlçenin kuzey ve doğusunda Melikgazi, güneyinde Develi, batısında ise İncesu İlçesi bulunmaktadır. İlçe sınırları içerisinde Erciyes Dağı dahil olmak üzere irili ufaklı 15 civarında dağ bulunmaktadır.

İlçe arazisi, küçük ekim alanları ve bahçeleri dışında genellikle volkanik kaya ve tepelerden oluşmaktadır. Arazi yapı itibariyle güneyden kuzeye, batıdan doğuya doğru eğimlidir. İklimi kışları soğuk ve yağışlı, yazları sıcak ve kuraktır. Ancak doğa güzelliği, mesire yerleri, bağ ve bahçeleri ile gezilip görülmeye değer bir ilçedir. İlçenin 208 km2 yüzölçümü bulunmaktadır. İlçe sınırları içerisinde kayda değer akarsu ve göl bulunmamaktadır.

Bünyan

Bünyan İlçe merkezi ile bağlı yerleşim yerlerinde hiçbir eğlence merkezi yoktur. Ancak Bünyan Belediye Başkanlığının kurmuş olduğu Alabalık Üretme Çiftliği, Sarımsaklı Çayı’nın kaynağı olan Pınarbaşı mevkii ile Özden Gıda A.Ş.’nin kurmuş olduğu Mersin Önü mevkiinde Kayseri-Malatya karayolu üzerindeki çiftliği mesire yeri olarak ilçe halkının ve dışarıdan gelen misafirlerin ilgisini çekmekte, azda olsa vatandaşın eğlence ihtiyacına cevap verebilecek kapasiteye sahiptir.

Suriye'de tüm muhalif gruplar kendini feshedecek Bizim yoksulumuz bize yeter Teğmenler için karar günü 16 Ocak 2025 yılı asgari ücret rakamı belli oldu İşsizlik maaşı ne kadar oldu? Kazakistan'da yolcu uçağı düştü