Taksiciler nereye, nasıl şikayet edilir? ALO taksi şikayet etme hattı
Özellikle İstanbul’da büyük ulaşım kolaylığı sağlayan taksiler bazen müşterilerini memnun edememekte. Çeşitli sorunlar nedeniyle taksi kullanıcıları durumu yetkili kişilere bildirmek istiyor. Peki ya taksi müşterileri memnun olmadıkları taksicileri nereye nasıl şikayet edecek? ALO taksi şikayet etme
Taksiler her ne kadar bir yerden biri yere ulaşmada büyük kolaylık sağlasa da bazen büyük sıkıntılara neden olmakta. Taksiciler ile sorun yaşayan müşteriler ulaşımdaki bazı sıkıntılarını iletmek ve çözüme kavuşturmak adına şikayette bulunmak istiyor. Peki ya taksi kullanıcılarının şikayet edeceği bir birim var mı? Taksicilere nereye, nasıl şikayet edilir?
Taksi şikayeti nasıl yapılır sorusu milyonlarca vatandaş tarafından en çok merak edilen detaylar arasında yer alıyor. Günlük yaşamlarında taksileri kullanarak semt değiştiren vatandaşlar, takside yaşanan aksiliklerle ilgili bir bildiri hattını sorguluyor. Türkiye’de sarı taksi sorunu yıllardır devam etmektedir. Müşterileri azarlayandan fazla para alanlara, turistleri kazıklayanlardan indi bindi ücretini fazla alanlara kadar birçok şikayet mevcuttur. Bu sorun yıllardır çözümlenmemekle beraber aynı sorunlar her yıl artmaktadır. İşte taksicileri şikayet etmeye dair detaylar..
Taksiciler nereye nasıl şikayet edilir?
Taksi şikayet işlemi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ALO 153 hattı üzerinden gerçekleştiği gibi sosyal medya, Beyaz Masa uygulaması, yüz yüze başvuru, SMS ve faks yoluyla da alınabilmektedir.
ALO taksi şikayet etme hattı
Yaşanan sorunlarla ilgili, taksicilere ilişkin İstanbul Taksiciler Esnaf Odası bir iletişim hattı kurdu. Oda’nın 444 15 23 numaralı hattı aranabileceği gibi İBB Beyaz Masa’nın 153 numaralı hattı da aranarak şikayette bulunabilir.
Taksi şikayeti için aradığınız ALO 153 hattında adımlar şu şekilde işlemektedir;
*Vatandaş dinlenir. Problem ve kaynağı tespit edilir.
*Belirlenen problem, kayıt altına alınır.
*Problem ile ilgilenen müdürlüğe iletilir.
*Başvuruyu alan müdürlüğün, çözüm üretme süreci başlar.
*Müdürlüğün onaylanan çözümü vatandaşa bildirilir.
*Vatandaş dinlenir. Problem ve kaynağı tespit edilir.
*Problem sonuca ulaştırılır.
Taksi kullanıcılarının şikayet ettiği durumlar neler?
Kısa mesafe yolcu almamaları,
Gündüz vakitlerinde gece tarifesi açılması,
İndi bindi fiyatını fazla gösterilmesi,
Işıklarda beklerken bile taksimetrenin para sayması,
Turistlere özel fiyat sunmaları,
Yol kısa olduğu halde yolu bilerek uzatmaları
Adresi bildikleri halde bilmiyorum deyip dolanmaları
Müşteriyle azarlar gibi iletişim kurmaları
Bozuk yok deyip yüksek bahşiş almaya çalışmaları
Gelen talepler doğrultusunda İstanbul Taksiciler Esnaf Odası bir iletişim hattı kurdu. Oda’nın 444 15 23 numaralı hattı aranabileceği gibi İBB Beyaz Masa’nın alo 153 numaralı hattı da aranarak şikâyette bulunabilir.