AK Parti CHP MHP İYİ Parti Van Adayları kim? Van Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu?

‘Van Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu?’ sorusu 2019 yerel seçimlerinde yarışacak isimlerin belli olmasıyla birlikte merak konusu oldu. Van Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? sorusunun cevabını sizler için derledik.

‘Van Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu?’ sorusu yerel seçim 2019'da AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP'den yarışacak isimlerin belli olmasıyla merak konusu oldu. Van Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Yerel seçimler 31 Mart 2019'da yapılacak. İşte 2019 Van Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? Sorusunun yanıtı...

2019 Yerel seçim Van Büyükşehir Belediyesi başkan adayları 

Van Büyükşehir Belediye başkanları henüz hiçbir parti tarafından açıklanmadı. Başkan adayları açıklanır açıklanmaz azonceoldu.com'dan öğrenebilirsiniz.

AK Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayları kim oldu?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda, AK Parti Van Büyükşehir Belediye başkan adayının Necdet Takva olduğunu duyurdu.

MHP'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayları kim oldu?

MHP'nin aday çıkarmadı.  

CHP'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayları kim oldu?

MYK'da alınan karar üzerine CHP'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nurettin Beyaz olacağı belirtildi.

CHP Muradiye İlçe Başkanı Nurettin Beyaz'ın isminin CHP PM'den geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İYİ Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serkan Saygın oldu. 

HDP'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayları kim oldu?

Van Büyükşehir Belediye başkan adayları ise Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı oldu.

Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayları kim oldu?

Saadet Partisi'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fethullah Erbaş oldu.

Yerel Seçim nedir?

Yerel yönetimler kamu hizmetlerinin vatandaşa en yakın bir biçimde sağlanması ve idarede etkinlik ve verimliliğin sağlanmasında merkezi bir konuma sahiptirler. Yerel demokrasi bakımından yerel yönetimlerin seçimle gelmeleri büyük önem taşımaktadır. Anayasa’nın 67. Maddesinde yerel yönetimlerin karar organlarının seçimle iş başına geldikleri açıkça belirtilmiştir. Yerel seçim vatandaşların belirli süreler için köy, mahalle, belde, ilçe veya ilinin yerel hizmetlerini yerine getirmesi için yöneticilerini seçmesi demektir. Örnek olarak belediye başkanı seçimi ve muhtar seçimi yerel seçimlerdendir.

Yerel seçimler kaç yılda bir yapılır?

Ülkemizde yerel seçimler beş senede bir gerçekleştirilmektedir. Ülkemiz en son 2014 yılında yerel seçime gitmiştir. Yani bir dahaki muhtar, belediye başkanı gibi yöneticilerin seçimleri 2019 yılında gerçekleştirilecektir. Bu seçimde de yine değerlerinde olduğu gibi okullara sandıklar kurulacak, oy kullanma hakkına sahip olan her birey için bir oy pusulası ve zarf hazırlanacaktır. Bireyler kendileri için hazırlanmış olan kabinlere girerek yeni yöneticilerini seçeceklerdir. Hatta şimdiden çok sayıda siyasi parti ve kişi 2019 yılında gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için çalışmalarına başlamıştır.

Yerel Seçimde kimleri seçeriz?

Yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile il genel meclisi ve belediye meclisi için üyeler seçilmektedir. Bu yazımızda yerel seçim hakkında detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.

Maliye, kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin peşinde En fazla at ve eşek eti satılan iller belli oldu Kremlin'den Esma Esad açıklaması Narin cinayetinde 4 sanığın dışında 'korunan' 1 kişi daha var Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne büyük zam Türkiye'de öğrenciydi memleketinde bakan oldu