2018 MEB öğretmen atamaları ne zaman?

20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıklayan MEB 2018 öğretmen atamalarını ne zaman yapacak?

Öğretmenlerin gözü kulağı 2018 yılında yapılacak olan öğretmen atamalarında. Atama bekleyen öğretmen adaylarının heyecanını doruğa çıkaran öğretmen atamaları ne zaman yapılacak diyorsanız hemen haberimizi okuyun.

Binlerce öğretmen adayının merakla eklediği öğretmen atama haberleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Peki, 2018'de öğretmen ataması olacak mı? Hangi branşlara öğretmen ataması olacak? İşte son dakika 20 bin öğretmen ataması gelişmeleri Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 20 bin öğretmen ataması hakkında önemli detaylar verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 Mart sözleşmeli öğretmenliğe başvuru ve atama duyurusu ile ekleri yayınladı. Bakanlığa bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılanması amacıyla 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak.

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru takvimi

Sözleşmeli öğretmenliğe ön başvurular 2 Mart tarihinde alınacak. Sözlü sınav merkezleri aynı gün ilan edilecek ve sınav merkezi tercihleri 8 Mart’ta alınacak. Başvuran adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 16 Mart’ta açıklanacak. Sözlü sınavlar ise 14 Nisan - 8 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Sözleşmeli öğretmen alımı başvuruları ne zaman?

Sözleşmeli öğretmenliğe ön başvurular 2 Mart tarihinde alınacak. Sözlü sınav merkezleri aynı gün ilan edilecek ve sınav merkezi tercihleri 8 Mart'ta alınacak. Başvuran adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 16 Mart'ta açıklanacak. Sözlü sınavlar ise 14 Nisan - 8 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Sözlü sınava başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden alınacak. Adaylar yayımlanan duyuruda belirtilen sözlü sınav merkezleri listesinde, sınav merkezlerinden en fazla beş tercih yapabilecek. Tercih ettiği sınav merkezlerinden birine yerleştirilemeyenler, söz konusu sınav merkezleri arasından Bakanlıkça belirlenecek sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.

Adaylar, Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise ), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehberlik, Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenliği alanları bakımından KPSSP121 puan türünden, Almanca, Arapça, Çince, Fransızca ve Rusca alanlarına KPSSP120 puan türünden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

Sözleşmeli öğretmen olarak atama yapılacak alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan listesi (2018 - Mart)
En çok kadro 3 bin 806 ile sınıf öğretmenliğine verilirken, 2 bin 2 ile ingilizce ve din kültürü ve ahlak bilgisi bin 907 kontenjan ile takip etti. Daha sonra bunları okul öncesi öğretmeliği bin 676, ilköğretim matematik öğretmenliği bin 453, Türkçe öğretmenliği bin 450, fen bilimleri/fen ve teknoloji bin 95 kontenjan ile takip etti.

MEB'in 2018 öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı açıklama;

Kendi dönemlerinde 584 bin öğretmen ataması gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, “Bugün gördüğümüz her 3 öğretmenden 2'sinin bizim dönemimizde ataması gerçekleştirildi ve özlük haklarını da kısmen iyileştirdik. Haftada 15 saat ek dersle birlikte 2002'de öğretmenimize verilen toplam aylık 635 lirayken bugün 4 bin TL'ye yaklaşmış durumdadır. Önümüzdeki ay duyurusuna çıkacağız. 20 bin öğretmen alımını gerçekleştireceğiz. İnanıyoruz ki yeni öğretmenlerle birlikte eğitim ailemizi daha da güçlendirip 18 milyon evladımızı, üniversitelerle birlikte 25 milyon evladımıza hak ettikleri nitelikli ve kaliteli eğitimi vereceğiz” dedi.

İsmet Yılmaz,  “Bakın 2002'de kızlar için ilköğretimde okullaşma oranı net yüzde 88'di. Bugün ilkokulda yüzde 91, ortaokulda net yüzde 95'tir. Ortaöğretimde yüzde 42'ydi okullaşma oranı, bugün yüzde 82'dir. Yüzde 100'den daha fazla artış vardır. Dolayısıyla okul çağında olan kızlarımızın hepsi lisede, yükseköğretimde yüzde 12'ydi 2002'de, şimdi biz yüzde 44 kızlarımıza yükseköğretimde eğitim sağlıyoruz. 12'ye Türkiye'yi getirenler şimdi bizleri eleştiriyorlar. Eleştiriler doğru değildir” dedi. Kızların yükseköğretimde okullaşma oranının erkeklerden daha fazla olduğunu belirten Yılmaz, “2002'de her 100 kişiden 12'si yükseköğretime devam ederken, şimdi her 100 kişiden 42'si okula devam ediyor. Erkeklerde bu oran yüzde 40, kızlarda bu oran yüzde 44'tür” diye konuştu.

Maliye, kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin peşinde En fazla at ve eşek eti satılan iller belli oldu Kremlin'den Esma Esad açıklaması Narin cinayetinde 4 sanığın dışında 'korunan' 1 kişi daha var Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne büyük zam Türkiye'de öğrenciydi memleketinde bakan oldu