Almanya'da bir yılda bin 637 şirket iflas etti
Almanya'da geçen yılın ekim ayında iflas eden şirket sayısı, 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 1 arttı.
Almanya Federal İstatistik Ofisi'nden (Destatis) yapılan açıklamaya göre, ülkede Ekim 2017'de bin 637 işletme iflas açıkladı. İflaslar, 2016’nın aynı dönemine kıyasla yüzde 1 yükseldi.
Söz konusu dönemde Almanya'da iflaslardan en çok 300 iflas davasıyla motorlu taşıtların bakım ve onarımı dahil sanayi ticaret sektörü etkilendi. Bunu 267 iflas başvurusuyla inşaat sektörü ve 188 başvuruyla ekonomik alanda mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler izledi.
Şirketlerin iflas talepleriyle ilgili alacaklılara ödenmesi öngörülen borç, ekimde yaklaşık 1,7 milyar avro olarak kaydedildi. Söz konusu borç, 2016’nın ekim ayında yaklaşık 1,5 milyar avroydu.
Kurumsal iflaslar dışında 7 bin 707 borçlu da ekim ayında iflas başvurusunda bulundu. Söz konusu rakam, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2 arttı.
Almanya, Orta Avrupa'da bir ülkedir. Kuzeyinde Kuzey Denizi, Danimarka, ve Baltık Denizi; doğusunda Polonya ve Çek Cumhuriyeti; güneyinde Avusturya ve İsviçre; ve batısında Fransa, Lüksemburg, Belçika, ve Hollanda bulunur. Almanya 357.021 km²'lik bir alanı kaplar ve ılıman iklim kuşağının içinde yer alır. 81,5 milyonun üzerindeki nüfusu ile Avrupa Birliği'nin en büyük nüfusa sahip ülkesi konumundadır
Almanya, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra, dünyanın en çok göç alan ikinci ülkesidir. 100 yılından önce Cermen halkları Cermanya olarak isimlendirilen bölgede yaşamışlardır
10.yüzyıldan 1806 yılına kadar Cermen bölgeleri Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu'nun bir parçası oldu. 16. yüzyıl boyunca kuzey Almanya bölgeleri, Protestan Reformu'nun merkezi oldu. Cermen halkı ilk olarak 1871'de Fransa-Prusya Savaşı sırasında ulus-devlet haline geldi. II. Dünya Savaşı sonrasında, 1949'da, Almanya savaşı kazanan devletler tarafından iki devlete bölündü. Bu iki devlet 1990 yılında birleşti. Batı Almanya daha sonra adı Avrupa Birliği olan Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun 1957'deki kurucu üyelerindendir. Birleşmeyle Doğu Almanya da 1993'te bu birliğe üye olmuştur. Almanya Schengen bölgesi'nin bir parçası ve Avrupa ortak para birimi Euro'yu 2002'de kabul etmiş durumdadır.
Almanya bir federal parlamenter cumhuriyettir. On altı eyaletten oluşmaktadır. Başkenti ve en büyük şehri Berlin'dir. Almanya Birleşmiş Milletler'e, NATO'ya, G8'e üyedir ve Kyoto Protokolünü imzalamıştır. Almanya 2007 yılına göre, GSYİH'ye göre dünyanın 3. büyük ekonomisi ve en çok ihracat gerçekleştiren ülkesidir. Ülke dünyada gelişme için en çok bağışta bulunan ikinci ülke konumundadır. Buna karşın ülke, askeri harcama bütçesi olarak 6. sıradadır. Ülke, sosyal güvenlik sistemiyle yüksek yaşam seviyesine sahiptir. Almanya, Avrupa meselelerinde yüksek ülke nüfusu ve ekonomik gelişmişliğiyle dünya seviyesinde kilit rol oynamaktadır. Almanya birçok bilim ve teknoloji alanında lider durumda olarak kabul edilmiştir.