Ankara'da gezilecek yerler neresi?

Ankara'da gezilecek yer mi var? dediğinizi duyar gibiyiz ama var olan yerleri sizler için sıraladık.

Ankara kendine has yapısıyla oluşmuş bir şehir. Deniz ve yeşillik çok fazla olmadığından dolayı herkesin sevdiği yerlerden değildir. O nedenle Ankara'ya yolu düşünler ya Anıtkabir'e gider ya da işi olup da gitmiştir. Tabii bunlar Ankara'da gezilecek yer olmadığı anlamına gelmez. Aslında Ankara'da gezilecek o kadar güzel yerler var ki.. Ankara'da gezilecek yerleri merak ediyorsanız buyurun yazımıza..

Ankara'da gezilecek yerler neresi?

Hamamönü

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek turizme kazandırılan Hamamönü, gezginlerin kentin tarihi yüzünü görmek için Ankara gezilecek yerler listelerine ekledikleri bir bölge. 19. yüzyıl sivil mimari örneği evleri, kültürel etkinliklere ayrılmış sokakları, eşsiz lezzetler sunan yenilenmiş kafe ve restoranları ile bu tarihi yerleşim merkezi, konuklarına oldukça fazla seçenek sunuyor. El Ürünleri Pazarı’nda otantik eşyalar bulabileceğiniz bölgede gezmeye geleneksel el sanatlarının tanıtıldığı Sanat Sokağı’ndan veya Mehmet Akif Ersoy Müzesi ile hemen yanındaki Taceddin Dergâhı’ndan başlayabilirsiniz. Bahçesinde Muhsin Yazıcıoğlu Kabri’nin bulunduğu dergâhtaki gezinizi bitirdikten sonra soluklanmak için zengin kahvaltı seçeneklerini de sunan Tahtakale Kahvecisi’nde bölgenin ünlü kumda pişen kahvesini içebilirsiniz. 

Botanik Parkı

Atakule’den Cinnah Caddesine ilerlediğinizde karşınıza çıkacak bu parkın üstte görünen küçük kısmı sizi hayal kırıklığına uğratmasın. Aşağıya doğru yürüdüğünüzde karşınıza çıkan manzaraya çok şaşıracaksınız.

Ankara Kalesi

Asırlardır kentin bekçiliğini yapan Ankara Kalesi kentin sembolü. Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber ilk kez Romalılar tarafından yapıldığı fikri yaygın.4 bin yılı aşan bir geçmişe sahip olan Ankara Kalesi, çeşitli uygarlıklar tarafından hem savunma hem de yerleşim amaçlı kullanıldığı için çok sayıda onarım görmüş. Kim tarafından ve ne zaman inşa edildiği tam olarak bilinmeyen askeri yapı bu onarımlar sayesinde varlığını eksiksiz koruyarak günümüze kadar ulaşmayı başarmış. Yaz mevsiminde festivallere ev sahipliği yapan kalenin Akkale isimli burcunda, 1921-1948 yılları arasında Mustafa Kemal Atatürk’ün telkinleriyle kurulmuş Eti Müzesi faaliyet göstermiş. Çevresinde hediyelik eşya dükkânları ve kafelerle çevrili tarihi yapıyı gezip, sahip olduğu manzarayı izledikten sonra Hitit Uygarlığı’na adanmış bu kültürel tesisin devamı niteliğindeki Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Beypazarı

Ankara’nın 98 kilometre kuzeybatısındaki derin göl havzasının kenarına kurulan Beypazarı, vadiye bakan engebeli yamaçlar üzerine yayılmış İlk bakışta sıradan bir Anadolu kasabası izlenimi veren ilçe, yaklaştıkça güzelliklerini ortaya döküyor Kıraç bir vadinin her iki yamacına ve tabanına kurulan ilçeye asıl ününü kazandıran Osmanlı konakları, ağırlıklı olarak vadi manzaralı sokaklara serpilmiş İlgisizlik nedeniyle uzun yıllar kaderine terk edilen tarihi evlerin tamamı, bugün koruma altında Vadinin iki yakasına canlılık veren evler, film çekimi bittikten sonra kaldırılacak dekoratif birer set objesi gibi duruyor Perdeler arasından bakan al yanaklı mahcup bakışlar, Beypazarı Evleri’nin ruhsuz birer turistik maket değil, yaşayan ve soluk alan meskenler olduğunu kanıtlamaya yetiyor.

Kızılay Meydanı

Hem toplu ulaşım hem de sosyal olanakları nedeniyle Kızılay Meydanı, Ankara’nın kalbi olarak anılıyor. Adını 1929 yılında yaptırılan; ancak günümüzde var olmayan Kızılay Genel Merkezi’nin binasından alan meydanın çevresinde bol miktarda alışveriş yapabileceğiniz mağaza bulunuyor. Güvenpark’a komşu olan meydanda canınız eğlenmek veya bir şeyler yemek istediğinizde Karanfil Caddesi’ne veya bu caddenin paralelindeki sokağa gidebilirsiniz. Tandoğan, Maltepe, Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı, Ziya Gökalp Caddesi, Sıhhiye, Ulus ve Bakanlıklar bölgelerinin ortasında kalan alanı TBMM, Anıtkabir ve daha birçok ziyaret edebileceğiniz mekâna yakınlığı nedeniyle gezi rotanızın merkezine alabilirsiniz.

Estergon Kalesi

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye 60 km uzaklıkta bulunan Estergon Kalesi’nin bir kopyası Keçiören’de aslına uygun olarak inşa edilerek, 2005 yılında Türk Kültür Merkezi adıyla ziyarete açılmış. Kendi kültürümüz hakkında bilgilerinizi pekiştirmenin yanı sıra nefis bir kent manzarası izlemek için de Ankara gezilecek yerler listenizde bulundurabileceğiniz kalenin içerisindeki etnografya bölümü, Alanya’daki Kızıl Kule’nin sekizgen tasarımı örnek alınarak inşa edilmiş. Kente hâkim konumdaki restoranın bulunduğu b ise Türk ve İslam mimari kültürlerinden çizgiler barındırıyor.

Roma Hamamı

Ulus Meydanı’ndan Yıldırım Beyazıt Meydanı’na uzanan Çankırı Caddesi üzerinde, Ulus’tan itibaren yaklaşık 400 metre uzaklıkta, yolun batısında, caddeden 2,5 metre kadar yükseklikteki bir plato üzerinde bulunmaktadır.

Eski eşi Necla Nazır'dan Ferdi Tayfur'un ölümü ardından ilk mesaj Özel okul fiyatları ne kadar zamlanacak? Memur-Sen ve Hak-İş'ten ilk açıklama Sigara ve alkole ÖTV zammı Bedelli askerlik ücretinde artış Dervişoğlu: Asla muhatap almayacağız