AÖF puan hesaplama 2018 nasıl yapılır? AÖF geçme notu kaç?

Her sınav sonrası öğrencilerin merak ettiği AÖF puan hesaplama nasıl yapılıyor? AÖF’te geçme notu kaç oluyor? Cevaplar haberimizde.

2017-2018 eğitim öğretim yılının güz dönemi final sınavı yapılan AÖF final sonuçlarının açıklamasının ardından AÖF puan hesaplama ve AÖF geçme notu 2018 merak edilmeye başladı. İşte binlerce öğrencini merak ettiği soruların cevabı..

AÖF sınavı ne zaman açıklanacak?

AÖF sonuçlarının açıklanması bir süre daha sürecek. Her sınavın ardından “Sonuçlar ne zaman açıklanacak?” konusu gündeme gelirken genellikle AÖF sınav sonuçları 15 gün içinde açıklanıyor.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri final sınavlarında ter döktü ve sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. AÖF sınavlarından çıkan öğrencilerin merak ettiği soruların başında ise AÖF soru ve cevapları açıklandı mı ve AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak soruları geliyor.

AÖF öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte ya da geçememektedir. Ancak sınav takvimine göre bütünleme sınavı göremediğini belirtmek isteriz. Final sınavı 13-14 Ocak tarihlerinde gerçekleşti. AÖF sınav sonuçlarına göre final sınavından başarılı olamayan öğrenciler bütünleme sınavına katılacak.

AÖF puan hesaplama 2018 nasıl yapılıyor?

AÖF not ortalaması hesaplamak için güz dönemi şartlı geçilen derslerden geçilmiş olması, güz dönemi sonundaki veya sonraki bahar dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde bir not alınmış olması gerekmektedir.

Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçtikleri derslerden geçebilmeleri içinse bahar dönemi sonundaki veya sonraki güz dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzeri olması gerekmektedir.

AÖF Lisans son sınıf öğrencilerinin mezun olabilmesi için;

1- FF dersinin olmaması,

2- En son Genel Not Ortalaması 2,00 veya üzeri olması,

3- Alttan veya son sınıftan hiç ders bırakmamış olması gerekmektedir.

AÖF sınav geçme notları neler?

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 – 32 FF 0,00 Kaldı

AÖF puan hesaplamada 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?

Açıköğretim Fakültesi sınav sistemine göre dört yanlış bir doğruyu götürecek olup puanlama buna göre yapılmaya devam ediyor. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda geçerli olan dört yanlışın bir doğruyu götürmesi sitemi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından geçtiğimiz yıldan itibaren Açıköğretim sınavlarında da uygulanmaya başlandı. Bu sistem aynı zamandan sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde halen geçerliliğini sürdürmeye devam ediyor.

AÖF sınavında geçilemeyen derler ne oluyor?

AÖF ders sistemi iki farklı döneme ayrılıyor bir yıl içerisinde. İlk yıl birinci dönemde kalınan ders ancak ikinci yılın ilk döneminde alınabiliyor. Aynı şekilde ikinci dönem kalınan bir ders için bir sene sonraki ikinci dönemi beklemek gerekiyor.  Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Yani bundan sonrası için AÖF'te sınav takvimi senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

Manchester City–Tottenham maçı ne zaman, saat kaçta, nerede? Manchester City–Tottenham izl Herhalde çeteyi yakalattığım için istifamı istiyorlar Erken faiz indirimi yakalanan başarıyı zedeler Hastalar eczane eczane dolaşıyor: İlaç yok, zam beklentisi var Arsenal – Nottingham Forest Maç Kadrosu, saat kaçta? Arsenal –Nottingham Forest Canlı İzle Kendimi insan olarak görmüyorum