e-rapor sistemi nedir? e-rapor sistemi ile yeni doğan bebek kimliği çıkarma

Sağlık Bakanlığınca geliştirilen e-rapor sistemi ile artık yeni doğan kimliği eve getirilecek. Peki ya e-rapor sistemi ile yeni doğan bebek kimliği nasıl çıkarılır?

Bebek sahibi olacaklar için kolaylık sunacak bir uygulama geliyor. Yeni doğan bebeğin kimliği artık eve gelecek. Detaylar haberimizde.

Sağlık Bakanlığınca geliştirilen "e-rapor" sistemi sayesinde doğum raporları nüfus müdürlüklerinin görebileceği elektronik ortama aktarıldı, bebeği olan aileler kurumlar arasında dolaşmaktan kurtuldu. Uygulamayla yeni doğan bebeğin kimliği artık eve gelecek.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, "Sağlık kuruluşundan verilen doğum raporları nüfus müdürlüklerinin ekranlarında görülüyor. Bu pilot çalışma başarıyla gidiyor. Vatandaş doğum yapacak, nüfus müdürlüğü kısa süre sonra ona kimliğini getirecek. Böylece vatandaş bürokrasi ile hiç uğraşmayacak, hastanede doğum yapacak, raporu düzenlenecek ve bebeğinin kimliğine kısa zamanda erişmiş olacak. Proje Ankara'da Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanıyor. Nüfus müdürlüklerince adrese kimlik gönderilmesi ile alakalı süreci yürütüyoruz. Bu konuda İçişleri Bakanlığı ile çalışıyoruz" diye konuştu.

e- Rapor Sistemi, e- Doğum Raporu Bildirimi için Programda Yapılması Gerekenler

Amaç: e-Doğum Raporu ülkemiz genelinde gerçekleşen doğumların (T.C. Vatandaşı, yabancı uyruklular ve vatansız kişiler) standart bir sistemle kaydedilmesi, gerekli tüm bilgilerin kayıt altına alınması ve bu doğumlara ait istatistiki bilgilerin sahadan toplanmasını amaçlamaktadır.

Kapsam: Ülke genelinde verilen tüm doğum raporlarını kapsar. T.C. Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı Sağlık Raporlarına İlişkin Usul ve Esaslar doküman, bahsi geçen sağlık raporlarının çeşidini, formatını ve alanlarını belirler niteliktedir.

Süreç İşleyişi: Başhekim, Hekim ve Sekretarya yetki ve sorumluluk alanına göre sistem üzerinde ilgili ekranlara yönlendirilir. Gerekli düzenleme işlemleri 2.0.2.157 nolu sürüm ve sonrasında geçerli durumdadır.

Sisteme giriş yapan kullanıcı başhekim veya sekreterya ise izlenilecek yol şu şekildedir:

Kayıt butonuna tıklanıldığında açılan Uyruk seçim ana ekranı sayfasının indeksi; https://eraportest.saglik.gov.tr/DogumWeb/Dogum/Index

Hekim ana sayfasında taslak olarak kaydettiği raporları listeleyebilir ve bu liste üzerinden düzenleme, imzaya gönderme veya görüntüleme işlemlerini gerçekleştirebilir. Bu işlemleri gerçekleştirdiği ilgili sayfaya Raporlar butonuna tıklayarak erişebilir. Hekim Index sayfası için açılacak ekran;

https://eraportest.saglik.gov.tr/DogumWeb/Dogum/DoctorIndex

Giriş yapan kullanıcı Hekim için Doğum kartı ekranında ilgili alanlar mevcuttur.

Bebek kayıtlarının sistemden gönderilmesi için; Doğum kartı ekranından Doğum bilgileri -> Bebek Kayıt butonuna tıklanır.

Bakanlık tarafından yayınlanmış olan entegrasyon dökümanının Tanımlar bölümünde HBYS den doldurulan verilerin hangi isim ve enum değerleri ile Bakanlık sayfasına yönlendirleceği belirtilmiştir.

Hekimlerimizin HBYS de girdikleri verileri Bakanlık sayfasında tekrar girmemek adına, Bebek Kayıt ekranına e-Doğum butonu eklenmiştir. e-Doğum butonuna tıklanarak, Bakanlık sayfasındaki rapor girişi sistemdeki veriler ile birlikte otomatik açılmaktadır.

E-doğum sayfasının HBYS'deki verilerle birlikte açılması ile ilgili düzenleme 2.0.2.172 sürümü ile birlikte kullanıma sunulmuştur.

Aile hekimlerinin üç günlük iş bırakma eylemi başladı İzmir'deki TÜPRAŞ rafinerisinde patlama meydana geldi Ekrem İmamoğlu randevu istedi, Devlet Bahçeli reddetti MHP Genel Merkezi'nden babamın resmini indirin! ÖTV’siz araçta limit 2.3 milyon TL oluyor MHP'ye Erdoğan'a çalıştığı kadar çalışmadı