En ucuz iPhone X nereden alınır? Yurt dışından iPhone X almak!

iPhone X fiyatıyla şaşırtıyor. Peki ülkemizde 6-7 binden satışa unulan iPhone X en ucuz nasıl alınır? Yurt dışından iPhone X alırken nelere dikkat etmeli?

Apple'ın 10. yılına özel çıkardığı son teknoloji akıllı telefonu iPhone X, özelliklerinin yanı sıra fiyatıyla da dudak uçuklatıyor. Öyle ki, Türkiye'de 64 gb iPhone X 6.099.00 Türk Lirasından satışa sunuluyor. 256 gb olanların fiyatıysa 6.899.00 Türk Lirası olarak belirlenmiş durumda. Bu durum tüketicileri alternatif yollara yöneltiyor. Peki En ucuz iPhone X hangi ülkede, nasıl alınır? Yurt dışından iPhone X alırken nelere dikkat etmeli? İşte merak edilen bu soruların cevabı...

iPhone X, 12 Eylül'de Apple CEO'su Tim Cook tarafından Apple Park'ta gerçekleşen lansmanla tanıtıldı. Kasım'da piyasaya sürülen yeni Apple harikası, Türkiye'de de 24 Kasım'da satışa sunuldu. Ancak 64 gb iPhone X 6.099.00 TL, 256 gb ise 6.899.00 TL fiyatla satışa sunulunca tüketiciler alternatif yöntemlere başvurdu. "En ucuz iPhone X hangi ülkede, nasıl alınır? Yurt dışından iPhone X alırken nelere dikkat etmeli?" gibi sorular sorulmaya başlandı.

EN UCUZ iPHONE X HANGİ ÜLKEDE?

Peki iPhone X diğer ülkelerde ne kadar? Apple, son akıllı telefonunun ABD'deki satış fiyatını 999 Dolar olarak belirlendi. Diğer ülkelerdeki fiyatı da bu fiyata endeksli olarak belirlendi. Buna göre iPhone X'in diğer ülkelerde fiyatı şu şekilde; Avustralya 1579 dolar, Almanya 1149 Euro, Fransa 1159 Euro, İspanya 1159 Euro, İtalya 1189 Euro ve İngiltere 999 Sterlin.

YURT DIŞINDAN IPHONE X ALMAK

Peki yurt dışından iPhone X nasıl alınır? Yurt dışından iPhone X alırken nelere dikkat etmeli? Öncelikle bilmelisiniz ki yurt dışından getirilen cep telefonların kayıt altına alınabilmesi veya cep telefonunuz çalındığı zaman cihazınızı IMEI numaranızın bilmeniz gerekiyor. Peki nasıl? IMIE numarası nasıl öğrenilir?

Birçok kişinin bilmediği IMIE numarasını öğrenmek çok kolay. Bütün cep telefonu cihazlarında “*#06#” tuşlarını tuşladığınız zaman IMIE numaranızı öğrenebiliyorsunuz.

12 GÜN İÇİNDE KAYIT EDİLMEZSE KAPATILIR

Bunun ardından, daha önce 60 gün olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cihazlara ait IMEI numaralarının kayıt altına alınma başvuru süresi, yolcunun yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün olarak değiştirildi. Cihaz 12 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.

120 GÜN İÇİNDE YAPILMALI

IMEI bilgisine sahip cihazların tamamının kayıt altına alınması gerekmektedir. (cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar) Yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemleri 120 gün içerisinde yapılması gerekiyor. IMEI numarası cihazın *#06# tuşlarına basılmak sureti ile öğrenilebiliyor.

KAYIT İÇİN HARÇ ÜCRETİ NE KADAR?

Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapar. e-devlet sisteminden kayıt hakkını sorgulaması; harç ücretini yatırması ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Harç ücreti 149.20 TL olarak belirlenmiş durumda.

E-Devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde pasaport sahibi, şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile türkiye.gov.tr İnternet adresinden sisteme girerek cihaz kaydını yaptırabiliyor.

ÜLKEYE GİRİŞ TARİHİNDEN İTİBAREN 60 GÜNÜ GEÇMEMELİ

E-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmemekte olup kontroller elektronik ortamda yapılıyor. IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde bulunulmamış ve kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı tarihten itibaren 60 günü geçmemiş olması gerekiyor.

YASAL SORUMLULUK PASAPORT SAHİBİNE AİT

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın düzenlemesine göre bir kişi yurt dışından 2 yılda 1 cihaz getirebiliyor. Bu düzenleme çerçevesinde Ülkemize ne şekilde getirildiği belli olmayan cihazların kayıt işleminin yapılması yasal olarak uygun olmadığından pasaportunuzun başkaları tarafından kullanılması durumunda doğacak olan yasal sorumluluk tarafınıza ait...

Ayrıca kayıt altına alınan cihazın suç teşkil eden bir olaya karışması durumunda yasal sorumluluk pasaport sahibine ait... Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarih ve 2981 sayılı yazısı ile 01.02.2008 tarihinden itibaren 2 takvim yılı içerisinde 1 adet cep telefonunun yurda getirilebileceği belirlenmiş durumda.

Teğmenlerde yeni gelişme... 1 Ocak 2025’te neler değişecek? Rusya, dış ticarette Bitcoin dönemini başlattı Esma Esad lösemi hastası, yaşama şansı yüzde 50 Ben katılıyorum, ya siz? MSB kaynakları 'kritik öneme sahip' diyerek açıkladı!