İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Saldırı Orta Doğu'da yıkıma neden olacak

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Suriye’ye yapılan operasyonun Orta Doğu’da yıkıma neden olacağını ifade etti.

ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yaptığı operasyon hakkında İran’dan da bir açıklama geldi. İran Cumhurbaşkanı Ruhani saldırının Orta Doğu’da yıkıma neden olacağını söyledi.

 ABD, İngiltere ve Fransa operasyonun gerekli ve kimyasal silah kullanıldığı için yapıldığını açıkladı.

 Türkiye, Suriye’ye yapılan operasyonu ‘memnuniyetle karşıladıklarını’ ifade ederken, Rusya Devlet Başkanı Putin ise saldırıyı kınadıklarını  belirtmişti.

 OPERASYON ORTA DOĞU'DA NASIL BİR ETKİ BIRAKACAK

 İran Cumhurbaşkanı Ruhani, kimyasal silah kullanıldığı için Suriye'ye yapılan operasyonu değerlendirdi.

 Ruhani yapılan operasyonun Orta Doğu’da yıkıma neden olacağını açıklarken,  İran Devrim Muhafızları Komutanı'nın Siyasi Yardımcısı Yedullah Cevani, "Söz konusu saldırı ile süreç değişmeyecek ancak durum daha karışık bir hale gelecektir ve bu karışık durum kesinlikle ABD’nin zararına olacak. ABD’liler Suriye’ye gerçekleştirdikleri saldırının bundan sonra bölgede doğuracağı sonuçlarının sorumlusu, bu sonuçlar şüphesiz ABD’nin çıkarları doğrultusunda olmayacak” ifadelerine yer verdi.

RUHANİ'DEN ESAD'A TELEFON

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ı arayarak, "İran, Suriye'nin arkasında" dedi.

“SALDIRI BİR CİNAYETTİR”

Saldırının bir cinayet olduğunu söyleyen İran dini lideri Hamaney, “Açıkça söylüyorum ABD Başkanı, Fransa Cumhurbaşkanı ve İngiltere Başbakanı bir cinayete imza attı'' dedi.

Ağzı ve burnu kapatılıp boğularak öldürüldü 'Ödeme, banka teminatında onay bekleyecek' Ecrin'in babası yetkililere seslendi: Kızımın bulunmasını istiyorum Çocuklar bastırılmış ya da telkin edilmişler Benzine zam geliyor Mansur Yavaş CHP'den istifa edecek mi?