Lise not ortalama hesaplama nasıl yapılır?

Lise not ortalama hesaplamalarının nasıl yapıldığı ayrıntıları haberimizde.

Karne almaya sayılı günler kala öğrenciler not ortalamalarını hesaplamaya başladı. Otomatik hesaplama programlarıyla basit bir şekilde yapılan liste not ortalamaları hesaplaması tam olarak nasıl yapılıyor? İşte lise not ortalaması hesaplamasına dair detaylar..

Dönem sonu yaklaşırken derslerini geçmeye çalışan arkadaşlarımızın son zamanlarda sık sık yaptığı hesaplamalardandır karne notunu hesaplama. Bu konuda sizlere kısaca ve öz olarak anlayabileceğiniz dilde not ortalamasını hesaplattırmaya çalışacağız.

Başta lise öğrencileri olmak üzere ilkokul ve ortaokul öğrencileri pratik bir karne ortalama hesaplama aracına ihtiyaç duyuyorlar. Bizler de öğrencilerimiz için karne ortalama hesaplama robotunu sitemize ekledik. Aşağıdan bütün öğrenciler dilerse karne ortalama hesaplama lise 2, lise 3, lise ve lise 4 öğrencileri hepiniz hesaplayabilirsiniz. Karne ortalaması nasıl hesaplanır, isterseniz onu da kısaca açıklayalım. temel mantık şudur :

Bütün derslerin e okul sisteminde de görülen dönem sonu notu yine o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpılır. Ortaya çıkan sonuç haftalık toplam ders saatine bölünerek hesaplanır.

-Elinize bir kağıt alıp bütün derslerinizi yukarıda aşağıya yazın.

-Yazdıktan sonra her dersin yanına haftada kaç saat gördüğünüzü yani ders saatini yazın.

-Hemen sağa ise, 1. dönem ve 2. dönem sonunda dersi geçtiğiniz iki notu tıplayıp 2′ye bölerek çıkan sonucu yazın. 0-5 arasında bir rakam çıkması gerekiyor.

-Daha sonra yıl sonu ortalaması ile haftalık ders saatini çarpıp ve bütün dersler için bunu yaparak, elde ettiğiniz sonuçların hepsini toplayın. Çıkan sonucu haftalık ders saatine bölüm. Ama dikkat edin rehberlik ders saatini saymamanız gerekiyor.

-Ve sonunda 0 ile 5 arasında bir rakam elde edeceksiniz.

- Yeni sisteme göre puan olarak ortalamalarınızı hesaplayınız. (65 veya 78.42 gibi)

- Sayıların ondalıklı kısmınlarını dikkate alınız.

- Rehberlik dersini hesaplamaya dahil etmeyiniz.

- Belge alabilmeniz için hiç zayıf dersiniz olmaması gerekir. (50.00 puandan aşağı bir puan olmamalıdır)

Elde edilen sonuç 2.5′in üzerinde ise Dil ve Anlatım dersi hariç diğer bütün dersleri ortalama ile geçmiş olacaksınız. Eğer kafası karışanlar olursa Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sayfasından notlarınızı girerek de hesaplayabilirsiniz.

Eğer 2,50′nin üzerinde ise, Dil ve Anlatım dersi dışında zayıf düşen derslerinizden ortalama ile geçersiniz, Şayet Dil ve Anlatım dersiniz de zayıf gelirse o dersten sorumlu geçersiniz Örnek; Ortalamanız 2,50′nin üzerinde ve Matematik, Türk Edebiyatı ile Dil ve Anlatım derslerinden başarısızsınız.

Bu 3 dersten Matematik ve Türk Edebiyatı’ndan ortalama ile geçersiniz, Dil ve Anlatım baraj dersin olduğu için bir üst sınıfa sorumlu geçersiniz… Eğer 2,50′nin üzerinde değil ise, 9.Sınıflar için yılsonunda karneye Dil ve Anlatım dersi dahil en fazla 3 dersin zayıf gelmesi gerekir.

4 ders ve üstünde karnede sınıf tekrarı yazacaktır. 3 ders ve altında zayıfınız gelirse, bu derslerden bir üst sınıfa Sorumlu geçersiniz. Sorumlu derslerinizden de en az geçer not (2-iki) alana kadar başarılı sayılmazsınız. Bu notu alana kadar her yılın Haziran ve Şubat aylarında sınavlara girmeniz gerekir. Ya da aşağıdaki bağlantıya notlarınızı girerek durumunuza bakabilirsiniz.

Örnekte rastgele dersler ve ders saat sayıları kullanılmıştır. Önemli olan not ortalamasının mantığını anlamaktır. Daha sonra kendi derslerinize göre not ortalamanızı hesaplayabilirsiniz.

Not ortalaması: 1696.6 / 22 = 77.118

Çıkan ortalama sonuç: Yeni yönetmeliğe göre derslerin hiç birisi 50.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin puan ortalaması 70.00 - 84.99 olanlara teşekkür,  85.00 puan ve üzeri olanlara takdir verilir.

Önce bindir sonra indir yapana 19 milyon TL ceza Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç'a kötü haber Plastik poşetlere 2025'te zam gelecek mi? Fırat Sarı ile gönül ilişkim vardı Yerlikaya'dan Bütçe Komisyonu'ndaki gerginlik sonrası açıklama İstanbul ve İzmir'de suya dev zam