Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Ankara piknik alanları
Ankara piknik alanları havaların ısınmasıyla beraber araştırılmaya başladı. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Ankara piknik alanları haberimizde mevcut.
Ankara piknik alanları havaların iyice ısınması ve yaz aylarının yakınlaşmasıyla birlikte internette araştırılan konular arasına girdi. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Ankara piknik alanları haberimizde mevcut. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, güzel zaman geçirip biraz kafa dinlemek isterseniz Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Ankara piknik alanları içeriğimize bir göz atın deriz. İşte Ankara piknik alanları
Ankara Akyurt Piknik Alanları
Güzelhisar Piknik Alanı
Ankara'nın Akyurt ilçesinde bulunan Güzelhisar Piknik Alanı sevgilinizle, arkadaşlarınız, ailenizle gidip güzel zaman geçireceğiniz ve mangal yakabileceğiniz alanlardan biri.
Güzel Hisar Piknik Alanına Toplu Taşıma ile nasıl gidilir?
Çankaya'dan Güzelhisar Piknik Alanı'na toplu taşıma ile nasıl gidilir?
Otobüs: 114-3
Otobüs: 485
Varış süresi: 105 dk
Cepa Ankara'dan Güzelhisar Piknik Alanı'na toplu taşıma ile nasıl gidilir?
Metro: M2
Metro: M1
Otobüs: 488-3
Varış Süresi: 131 dk
Kahveci Hacıbaba Çankaya'dan Güzelhisar Piknik Alanı'na toplu taşıma ile nasıl gidilir
Otobüs: 114-3
Otobü: 485
Varış süresi: 79 dk
Panora Tepe Ankara'dan Güzelhisar Piknik Alanı'na toplu taşıma ile nasıl gidilir
Otobüs: 185-3
Otobüs: 488-3
Varış süresi: 144 dk sürer.
Aydınlıkevler, Altındağ konumundan Güzelhisar Piknik Alanı konumuna toplu taşıma ile gitmek ne kadar sürer?
Aydınlıkevler, Altındağ konumundan Güzelhisar Piknik Alanı konumuna Otobüs - 485 ile gitmek 67 dk sürer.
Güzelhisar Piknik Alanı'na en yakın duraklar:
40941 - Güzelhisar İlköğretim Okulu Durağı, 10 dk yürüme mesafesi
40940 - Güzelhisar Meydan Durağı, 11 dk yürüme mesafesi
40927 - Güzelhisar Meydan Duraği, 11 dk yürüme mesafesi
Kırkkız Mesire Alanı
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılında yapımı tamamlanan Kırkkız Mesire Alanı Ailenizle gidebileceğiniz çocuklarınızın da güzel vakit geçirmesini sağlayabileceğiniz piknik alanlarından bir tanesi.
Ankara’nın en büyük mesire yerlerinden biri olan Akyut'taki Kırkkız Mesire Alanı Açılışına, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Aksiad Başkanı Ali Tekin Çelik ve Akyurtlular katıldı.
Ankara Altındağ Piknik Alanları
Peçenek Köyü Piknik Alanı
Büyük bir arazi üzerine kurulmuş olan Peçenek Köyü Piknik Alanı kullanabileceğiniz barbekü ve kamelyalar bulunmaktadır.
Kamelyaların arsındaki mesafe ise oldukça iyi piknikçiler iç içe oturmak zorunda kalmıyor. Peçenek Köyü Piknik Alanın'da yeşil alan da oldukça fazla. Bunların dışında alt yapı hizmetleri de yeterli seviyede ve 4 tuvalet ile 1 de mescit yapılmıştır. Çocukların da unutulmadığı piknik alanında 5 farklı blgesinde çocuk oyun alanları yapılmış ve bunlara ek olara voleybol, basketbol ve hatta futbol sahaları da düzenlenmiş. Peçenek Köyü Piknik Alanı'nda güvenlik de ihmal edilmemiş. 4 ayrı bölgede güvenlik noktaları oluşturulmuş ve güvenlik görevlileri, piknik alanında güvenliği sağlamak için devriye atmaktadırlar.
Peçenek Köyü Piknik Alanına Toplu Taşıma ile nasıl gidilir?
Altındağ Belediyesinin internet sitesinde: alanın Altındağ merkezine yalnızca 20 dakika uzaklıkta olduğu yazmaktadır.
Otobüs: 313 (Orhangazi-Peçenek-Tatlar)
Otobüs: 315 (Kavaklı-Aydıncık-Peçenek-Tatlar)
Özel araç
Pursakları (Esenboğa havaalanı yolu) geçtikten sonra:
Altınova-Orhangazi yönünde ilerleyiniz, bir süre sonra Peçenek
köyüne varırsınız ve köyün devamında piknik alanını göreceksiniz.
Piknik alanı içerisinde aracınızı koyabileceğiniz otopark da
bulunmaktadır.
Piknik alanı giriş ücreti ise 10 TL'dir.
Ankara Ayaş Piknik Alanları
Tarihi boyunca birçok medeniyeti barındıran Ayaş, Tarihi İpek yolu üzerinde şifalı sıcak suları, geleneksel Türk mutfağı lezzetleri, cumbalı evlerle bezenmiş sokakları, camileri, çeşmeleri, yeşili, tiftik keçisi, dutu, domatesi ev ve el sanatları ile birlikte anılan şirin bir ilçe görünümünde. Ankara'ya 58 kilometre uzaklıkta olan Ayaş'ın merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan Kiraz Dibi Mevkisi, yeşillikler içerisindeki göleti, çocuk parkı ve yürüyüş parkuruyla dikkati çekiyor.
Yerleşim alanı olarak bir vadi içinde olması sebebiyle yayla bakımından zengin, temiz havası ve yeşili ile de eşsiz doğal güzelliğe sahip olan Ayaş'ta bulunan Asartepe Barajı ve Kirazdibi Göleti, Ankaralının hafta sonunu geçirebileceği yerlerden. Kaplıca ve içmeceleriyle ünlü olan Ayaş'ta yamaç paraşütü yapmak isteyenler, Kumlu Doruk tepesinden Ayaş'ın düz ovalarına doğru uçabilirken, dağ yürüyüşü için ise Abdüsselam Dağına ve Şahan Deresinde doğanın güzellikleri içerisinde yürünebilir.
Ankara Bala Piknik Alanları
Beynam Atatürk Ormanı - Piknik Alanı
Ankara’nın en eski ilçelerinden olan Bala’da bulunan Beynam mesire yeri de başkentlilerin gözde piknik alanlarından. Ankara’ya 45 kilometre uzaklıktaki mesire yerine Ankara-Bala karayolu üzerinden 45 dakikada ulaşılabiliyor. Son yıllarda yapılan çalışmalarla modern bir mesire alanı haline getirilen çam ormanında, kır gazinosu, tuvalet, çocuk oyun grubu ve otopark bulunuyor.
Ankara-Bala karayolu üzerinden 45 dakikada ulaşılabilen mesire yerinin etrafındaki çıplak arazinin içinden fışkıran yaklaşık 400 hektarlık orman alanı Ankaralıları ağırlamayı bekliyor.
Ziyaretçilerine zengin bir orman manzarası sunan bu alanda, sonbaharın tüm güzellikleri bir arada görülebiliyor.
Beynam’da, Roma döneminden kalma hamam da görülebilecek yerler arasında bulunuyor.
Ayrıca, Atatürk’ün Ankara’ya gelmeden önce Bala’da konakladığı, Balalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile TSK Güçlendirme Vakfı tarafından restore edilen, “Beynam Atatürk ve Kültür Evi” de burada görülebilecek yerlerden bazıları…
Ankaralılar ayrıca, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan 419 çeşit bitkiyi içinde barındıran Beynam Kent Ormanı’nda, yürüyüş parkurunu, resim teraslarını, yürüyüş patikalarını, dinlenme tesislerini kullanarak stres atabilirler.
Kesikköprü Barajı
Konya yolunda Gölbaşı’nı geçtikten sonra Bala’ya saparak Beynam Ormanları tabelasından döneceksiniz. Güzel bir orman yolu sizi baraj gölüne ulaştıracak.Ormanda çok ender bulunan kuş türleri yaşıyor. Ya seslerini duyacak ya da göreceksiniz.
Göl yüzmek için olduğu kadar su sporları için de elverişlidir. Sörf, su kayağı ve dalma gibi eğlenceli sporları deneyebilirsiniz. Derinliği 29 metreye kadar ulaşan Kesikköprü’de göllerin çoğunda bulunan dip balçığı yoktur.
Su sıcaklığı Temmuzda 18 derece oluyor. Baraj gölünün kıyısında Ankara Belediyesi’nin tesisleri var. Ağaçlık sadece küçük bir bölümde var. Burada yer bulamayacağınızı düşünerek güneş şemsiyesi götürmenizde yarar var. Göl kenarında bir büfe bulunuyor. Ama temel ihtiyaçlarınızı Kesikköprü’den alabilirsiniz.
Ankara Beypazarı Piknik Alanları
İnözü Vadisi
Beypazarı´nın kuzeyinde bulunan İnözü Vadisi, doğal bitki örtüsü ve kültürel kalıntıları ile oldukça zengin bir görünüme sahiptir. İki tarafı gayet dik ve balık sırtı yükselen, İnözü Çayı´nın aşınmasıyla meydana gelen dar bir vadidir. Bu vadinin her iki tarafından üzerine çıkılması çok zor kayalıklar içine oyulmuş, batı yamaçları çok katlı görünümünde birçok mağara mevcuttur. Vadinin dik olan doğu ve batı yamaçlarındaki mağaraların bir bölümü çok yükseklerde bulunduğundan ziyaretleri çok mümkün değildir. Bu mağaraların eski çağlarda yapıldığı ve mesken olarak kullanıldığı anlaşılmaktadır.
Henüz arkeolojik bir araştırma yapılmayan bu mağaralar birbirinden kaya duvarlarla ayrılır ve geniş pencereleriyle vadiye açılır. Alt bölümdeki mağaraların dış yüzeyinde taştan örülmüş duvar kalıntıları görülür. Burada öne çıkan ahşap yapıların varlığı anlaşılır. Mağaraların iç yüzeylerinde yer yer sıva izlerine rastlanmıştır. Yamaç eteklerinde olan ve görülebilen oyukların mezar anıtı ve erken Bizans Devri´ne ait ayinlerin yapıldığı kaya kiliseleri olarak düzenlenmiş olduğu da düşünülmektedir.
2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası kapsamında kalan kaya mezarları ve kaya kiliseleri arkeolojik sit, vadi tabanındaki bağlık alanlar ise doğal sit olarak koruma kapsamına alınmıştır.
Eğriova Yaylası
Ormanla çevrili Eğriova Yaylası; göz kamaştırıcı bitki örtüsü, pınarların oluşturduğu göleti ve ahşap evleriyle ziyaretçilere doğayla baş başa kalma fırsatı sunuyor.
Golf, trekking, atla gezinti gibi aktiviteler için elverişli olan yaylada, geleneksel olarak her yıl “Karaşar Eğriova Yayla Şenliği” düzenlenmektedir.
Kirmir Çayı ve Gönen Vadisi
Süveri ve İlhan Çayları ile ilçe merkezinden geçen İnözü Çayını alarak Sakarya Nehri´ne karışan Kirmir Çayı; tarımda ve balıkçılıkta kullanılmaktadır. Yöre halkının mesire alanı olarak da yararlandığı Kirmir Çayı kenarları, yeşil alanlarla kaplıdır.
Tekke Vadisi
Beypazarı´na 10 km. uzaklıkta bulunan Tekke Yaylası piknik alanı
olarak
elverişli olması amacıyla orman içi parkı şeklinde düzenlenmiştir.
Her yıl geleneksel olarak “Piknik ve Güveç” günü kutlanan yayla;
temiz havası ve suyuyla şehrin gürültüsünden uzak kalmak isteyenler
için doğal bir güzellik.
Ankara Çamlıdere Piknik Alanları
Çamlıdere, ender bulunur ilginç yapısı ile turizmin her türlüsüne müsait bir görüntü arz eder. Dinlenmek, spor ve av yapmak, sessiz ve temiz bir ortamda iyi vakit geçirerek sağlam bir ruh yapısı kazanmak amacı ile; Aluçdağı Millî Parkı,Çamkoru Milli Parkı ve bunların yanında Kirazlı, Kapaklı, Tepebaş, Yağlıcaaluç yaylası, Alakoç Yaylası, Benli Yaylası, Bakırlı yaylası, Buğralar yaylası, Yediören yaylası ve Dağları üzerindeki alanı tabii güzellikler açısından görülmeye değer yerler olup Kırsal ve yayla Turizmi açısından mükemmel imkânlar sağlar.
Aluçdağı Milli Parkı
Aluçdağı Milli Parkına toplamda 10,000 m2 alan üzerine dev bir Mace Parkı kuruldu Parkta dev salıncak, tırmanma duvarı, ip merdiven ve ağaçlar arasında yerden 4 metre yükseklikte geçişler sağlayacak ip parkurları, Zepline, Postacı yürüyüşü, İp tırmanma, Trapez, Yatay yaşam hattı, Tahterevalli, yerden 4 m yükseklikte asma köprü ve daha birçok farklı oyun ve etkinlik bulunuyor. İçerisinde büyükler için ve çocuklar için oyun alanlarının da olduğu macera parkta çocuklar için birde survivor parkuru yer alıyor.
Macera park alanı yanında bulunan paıntball oyun sahası ise yapımı tamamlanarak hizmete girerken ziyaretçiler Aluçdağı Milli Parkı içinde sadece piknik yapmakla kalmayıp istedikleri her alanda da faaliyet ve eğlencenin tadını çıkartabilecekler. Pintball oyun sahasının hemen yanı başında bulunan okçuluk ve atıcılık alanı da hizmete girerek misafirlerin ata sporu okçuluk ve atıcılık yapmalarını bekliyor.
Ayrıca Aluçdağı milli parkı alanı içerisine 300 çadırlık bir kamp alanı yapıldı. Doğaseverler ve kamp kurmak isteyen misafirlerimizde Aluçdağı milli parkı alanı içerisinde kamp yapabilecekler.
Çamkoru Tabiat Parkı
Çamkoru Tabiat Parkı, Çamlıdere ilçesi sınırları içinde, Ankara'nın 110 km kuzeybatısında bir tabiat parkıdır. Tabiat parkında ayrıca Çamkoru Göleti bulunur. 215 hektar büyüklüğünde olan tabiat parkını Eski Ankara-Bolu devlet karayolu park sahasını ikiye böler.
Çamkoru Tabiat parkı ziyaretçilerin eğlenme ve dinlenme
ihtiyaçlarını karşılar. Çadırlı kamp yapmak mümkündür. Çamkoru
Orman İçi Dinlenme Yeri'nde piknik ve gezinti alanları mevcuttur.
Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı'nın bir izcilik kampı
bulunur.
Eskiden mesire yeri olarak kullanılan Çamkoru, 2008 yılında Türkiye
Cumhuriyeti Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 23.
Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. Sahanın bir kısmı Hazine'ye
aittir.
Bunların dışında Kirazlı, Kapaklı, Tepebaş, Yağlıcaaluç yaylası, Alakoç Yaylası, Benli Yaylası, Bakırlı yaylası, Buğralar yaylası, Yediören yaylası ve Dağları üzerindeki alanı tabii güzellikler açısından görülmeye değer yerler olup Kırsal ve yayla Turizmi açısından mükemmel imkânlar sağlar.
Ankara Çankaya Piknik Alanları
Alacaatlı Piknik Alanı
30 bin 908 m²’lik alanın büyük bölümü yeşil alan mesire özelliği taşıyor. Basketbol ve futbol sahası bulunan alan hafta sonu piknik alanı ihtiyacına cevap veriyor. 127 adet üstü kapalı piknik masası ve mangal yeri bulunan mesire alanında, 46 adet seyyar piknik masası ve 700 metrelik yürüyüş parkuru bulunuyor.
50. Yıl Parkı
Yapımı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 50. Yıl Parkı Çankaya’da bulunuyor.
593 araçlık ücretli otoparka sahip parkta 187 adet kamelya bulunmakta. Ancak 50. Yıl Parkı'nda Mangal yakmak yasak.
Tuvalet ve diğer donatılarla birlikte büfe ve işletmeler de mevcut.
Ahlatlıbel Atatürk Parkı
Yapımı Çankaya Belediyesi’ne ait olan Ahlatlıbel Atatürk Parkı, İncek Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı üzerinde. Bin 500 araçlık ücretli otoparkı bulunan parkta tuvalet ve çocuklar için oyun alanları mevcut.
Üç tenis kortu, futbol, basketbol ve voleybol sahaları bulunan Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda büfe ve diğer işletmeler hizmet vermekte. Alanda piknik alanı bulunsa da mangal yakmak yasak.
Ankara Çubuk Piknik Alanları
Ankara'ya bağlı Çubuk ilçesi mesire alanı bakımından oldukça zengin bir bölge. Çubukta bulunan mesire alanları isimleri ise şöyle;
Alveren Mahallesi Yaylası, Ay Kayası, Aydos Dağı, Çubuk-2 Barajı, Hacılar Köyü Şelalesi, Karagöl, Kavşakkaya Barajı, Kışlacık Caddesi, Melikşah, Meşeli Yaylası, Sele Köyü, Yıldırım Evci Yaylası, Yukarı Çavundur Kayapınar Göleti.
Ankara Elmadağ Piknik Alanları
Çamlık Piknik alanı
Baharın gelmesiyle bir başka olur Elmadağ... Soğuk ve çetin geçen kışın ardından doğa uyanmaya başlayınca yamaçlardaki yeşillik unutturur her şeyi.İşte o zaman Elmadağ’ın mesire alanları dolar taşar piknikçiler ve kafasını dinlemek isteyenlerle.Sadece Elmadağ’dan değil Ankara yakın ilçe ve illerden de misafirleri olur Çamlık Piknik Alanının.
Adından da anlaşılacağı gibi çamların altında, çocuk oyun parkları, ailece spor yapılabilecek alanlar, toplu programlar için uygun alanlar(piknik organizasyonu,mezuniyet ve çay partileri,önemli gün ve hafta kutlamaları v.b),piknik için gerekli donanımın olduğu temiz havası ve manzarası ile sizlerin de tercih edebileceği ve yakın zamanda herkes tarafından tanınan bir mesire alanı olmaya adaydır.
Dere Yatağı Piknik alanı
Elmadağ Hasanoğlan bölgesi Ced deresi mevkiinde Dere yatağı olup atıl durumda bulunan, Hasanoğlan’ın mesire ve piknik alanı olarak kullanılan, yaklaşık 10.000 metrekarelik alan,Elmadağ Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından modern piknik alanına dönüştürülmüş.
500 metrekarelik tören alanın da bulunduğu mesire alanında şehrin gürültüsünden biraz olsun uzaklaşmak için nostaljik köprüler yapılarak görsellik sağlanmış durumda, dere kenarına yapılan 15 adet kamelya ve çocuk oyun gurubu ile vatandaşların ailece zaman geçirmesine olanak sağlanırken, alana oluşturulan Yürüyüş yollarının kenarlarına konulan pergolalarda, dereden akan suların görüntüsü ve sesi eşliğinde insanlar dinlenme imkanı buluyor.
Ankara Etimesgut Piknik Alanları
Göksu Parkı
Göksu Parkı, Ankara büyük şehir belediyesinin Eryaman’ da eski susuz göleti bölgesine inşa ettiği yeşil bir park alanıdır. Göksu parkı ankaranın 100 gün gibi kısa bir süre içerisinde faaliyete geçirilen en önemli rekreasyon alanlarından biridir. Toplam kullanım alanı 508.000 m2 dır. Bu alanın 141.000 m2 si göletten oluşmaktadır. Gölet içinde gezi amaçlı "Missisipi Gemisi" ve kayıkların yanı sıra gölün tabii güzelliği olan ada ve sazlıklar, işletmelere ait deniz havasını aratmayacak şekilde 9 adet yüzer iskele bulunmaktadır.
Toplam yeşil alan 250.200 m2 olup, bu alan üzerinde 98.700 adet ağaç,ağaççık ve çalı dikilidir. Park, su ve yeşilin bir arada olduğu sosyal,kültürel ve sportif amaçlı kullanılacak bir çok alandan oluşmaktadır. Bunların başlıcaları; Yelken Kaskatlı Ada Restoran, Tepe Restoran, Çay Bahçeleri, Sinema Salonu,Spor Salonu, Çocuk Oyun Alanları,Otopark Alanları içerisinde 473 barbekünün bulunduğu 13.000 m2 piknik alanı, Türkiye de ilk defa kurulan eğlencenin ve adrenalin bir arada yaşandığı Dağ Kızağı,iskele boyu 1.6 km ahşap yürüme yolu, kuşbakışı seyir imkanı sağlayan deniz feneri ve daha bir çok aktiviteleriyle anakara'nın görülmeye ve gezilmeye değer yeni gözde mekanlarından birisidir.
Ankara Gölbaşı Piknik Alanları
Mogan Gölü
Mogan Gölü, halk arasında Gölbaşı olarak da bilinir. Göl şehir merkezine 25 km. uzaklıkta. Bu ulaşım açısından gözünüzü korkutmasın çünkü buraya gerek otobüsler ile ulaşım oldukça kolaydır.
Yaklaşık 160 kuş türünün yaşadığı göl, temiz havası, doğak güzellikeleri ve sakinliği ile sizleri karşılıyor.
Gölün Konya yoluna yakın olan kısmına giriş çıkış ücretsizdir. Burada düğün salonları, restorant, cafe, yüryüş parkurları ve çardaklar mevcuttur.
Mogan Parkı, Büyükşehir Belediyesi tarafından 644,979 m² alana kurulmuş ve hizmete açılmış bir alandır. Parkın içerisinde dinlenme, piknik, eğlence ve spor faaliyetlerini icra edebileceğiniz alanlar bulunmaktadır.
Mogan Gölü'nde neler yapılır
Düzenlenen alan içerisinde piknik alanları, marina adası ( buraya ulaşım asma köprüler ile sağlanmaktadır ) koşu ve yürüyüş yolları, oyun alanları, engelli çocuklar için oyun alanı, istasyonlu koşu pisti, 3 adet tenis kortu, 2 adet mini futbol sahası ve basketbol sahaları bulunuyor.
Üzerinde çalışma yapılıpta tekrar hizmete açılan alanlar ise, binicilik merkezi, spor merkezi, Mogan Gölü Araştırma Merkezi, deniz feneri binası, kayıkhane, su deposu, çeşitli kafeteryalar, danışma binaları, wc binaları, tenis,golf, kaykay ve bisiklet kulübü binalarıdır.
Gölü’nün Haymana yolu kıyı şeridine yaklaşık 4 kilometrelik ahşap platform sahil yürüyüş yolu yapılmış ve bu alana 3 adet seyir terası ve 400 bankı yerleştirilerek alan daha da güzel hale getirilmiştir.
Parkın en dikkat çekici yapısı ise 25 metre yüksekliğindeki Deniz Feneri’dir. Fenerin balkonundan göl tamamen ayaklarınızın altına seriliyor. Ayrıca gece özel ışıklandırma ile göl ışıklandırılıyor.
Mogan Gölü Giriş Ücreti?
Parka giriş ücreti 6 Lira. dır. Bunun dışında her hangi bir ücret alınmamaktadır.
Ankara Güdül Piknik Alanları
Sorgun Tabiat Parkı
Ankara'nın Güdül ilçesinde yer alan Sorgun Tabiat Parkı, Sorgun Yaylası mevkiinde bulunmaktadır.
50 hektarlık bir alana sahip olan Sorgun Tabiat Parkı, 2011 yılında Tabiat Parkı ilan edilmiştir. İşletmesi Sorgun Belediyesi tarafından kiralanan Sorgun Tabiat Parkı'nda tuvalet ve kır gazinosu bulunmaktadır. Bölgenin mülkiyeti, Orman arazisidir.
Uzun yapraklı dalları sayesinde sepet örmeye elverişli ''sepetçi söğüdü'' anlamına gelen Sorgun, Ankara'dan uzaklaşarak kendini Karadeniz'de hissetmek isteyenler için güzel bir rota. Ankara şehir merkezine yaklaşık 110 kilometre mesafede bulunan Sorgun Tabiat Parkı, hem motosiklet ile hem de araba ile gidilebilecek bir güzergaha sahip.
Bölgede çok fazla piknik masası ve piknik alanı bulunmuyor. Fakat tuvalet ve çeşme ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz. Göl içerisinde avlanmanın yasak olduğu dönemler dışında olta balıkçılığına izin veriliyor. Sorgun Gölü'nde aynalı sazan ve alabalık avlanabiliyor. Ayrıca yaz döneminde ziyaretçilerin artmasıyla beraber gözleme-çay satan küçük işletmeler de oluyor.
Ankara Haymana Piknik Alanları
Başdeğirmen Aile Parkı
Haymana'ya 7 Km uzaklıkta olan Başdeğirmen Aile Parkı ailece nefes alabileceğiniz güvenli ve huzurlu bir ortamdır. Çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve oturma grupları bulunan parkımızda özellikle yaz aylarında doluluk yaşanmakta, yerli ve yabancı turistlerinde uğrak yeri haline gelmektedir.
Dikilitaş Göleti
Ankara'ya 55 km. uzaklıkta , suyu Ankara'daki bir çok gölden çok daha temiz olan yeni bir gölettir. Haymana yolu üzerindeki Dikilit
Ankara'ya 55 km. uzaklıkta , suyu Ankara'daki bir çok gölden çok daha temiz olan yeni bir gölettir. Haymana yolu üzerindeki Dikilitaş Köyün'ndedir. Olta ile sazan ve kadife balığı avlanabilen göl , günübirlik gezintilere ve piknik yapmaya çok uygundur.
aş Köyün'ndedir. Olta ile sazan ve kadife balığı avlanabilen göl , günübirlik gezintilere çok uygundur.
Ankara Kazan Piknik Alanları
Kazan Belediyesi Spor Ve Piknik Alanı
Yaz sıcaklarının bastırmasıyla şehrin gürültüsü ve stresinden
biraz olsun uzaklaşmak için piknik alanlarına akın eden
başkentliler, Ankara’nın en güzel ve en bakımlı piknik alanlarından
birisi olan Kazan Piknik alanını tercih ediyor.
Hafta sonları cıvıl cıvıl olan Kazan piknik alanı oldukça büyük bir
alana kurulmuş olmasına karşın, gerek Kazan halkı, gerekse
Ankara’dan yoğun bir şekilde piknik yapmak amacıyla gelenlerle
dolup taşıyor.
Her türlü sosyal donatıya sahip piknik alanında halka açık çeşmeler, oturma grupları, çardaklar, hazır bacalı mangallar, yürüyüş parkurları, büyükler ve çocuklar için ayrı ayrı oyun sahaları, mescid ve tuvaletler yer alıyor. Ailelerin ve sosyal grupların güvenli, huzurlu bir piknik için tercih ettiği alan Kazan Belediyesi tarafından sürekli olarak denetleniyor, bakımı temizliği ve ilaçlaması düzenli olarak yapılıyor. Hafta sonları günde ortalama 2000 kişinin faydalandığı piknik alanı Ankara’daki hemşehri derneklerinden de büyük ilgi görüyor. Kaynak: Ankara’nın yeni piknik alanı Kazan
Denizi olmayan başkentimizin ulaşımı en kolay ve sorunsuz ilçelerinden olan Kazan’ın piknik alanının içerisinde birçok spor dalı için düzenlenmiş oyun sahaları bulunuyor. Basketbol, futbol sahaları ve tenis kortunun hemen yanı sıra bir saha daha var ki piknik alanının en dikkat çekici bölümünü oluşturuyor; plaj voleybolu sahası. Denizi bulunmayan başkentliler zemini kumla kaplı plaj voleyboluna özel bir ilgi gösteriyor ve bozkırda plaj voleybolu oynamanın keyfini çıkarıyorlar.
Kurtboğazı Barajı Mesire Alanı
Kazan ilçesinde yer alan ve çevresi yeniden düzenlenen Kurtboğazı Barajı mesire alanı, piknikçilerden yoğun ilgi görüyor.
Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baraj çevresinin rekreasyon alanı olarak düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla ziyaretçi sayısında artış yaşandığını söyledi.
Ankaralıların, Kızılay'a 40 kilometre mesafede olan Kurtboğazı Barajı'na doğayla iç içe olmak, piknik yapmak ve aileleriyle eğlenmek için geldiğini belirten Ertürk, "486 bin metrekarelik alanın 440 bin metrekarelik büyük bir bölümü, piknikçiler için ayrıldı." dedi.
Baraj gölü ve orman alanının çitlerle çevrildiği bölgede, 24 saat güvenlik görevlilerinin bulunduğunu aktaran Ertürk, mesire alanı içinde çeşmelerin, çocuk oyun alanlarının, tuvaletlerin, seyir teraslarının, voleybol, futbol ve basket sahalarının yanı sıra kamelyaların da yer aldığını kaydetti.
- "Kazan cazibe merkezi haline geldi"
Ertürk, "Alanda ayrıca dumansız piknik yapmak isteyenler için çimlendirilmiş özel bir alan da oluşturuldu. Balık tutmak isteyenlerin de unutulmadığı mesire alanında, kıyıya yaya ulaşımını sağlayan yollar yapıldı." diye konuştu.
Kazan'ın her yönüyle cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Ertürk, "Karadeniz bitki örtüsünün başladığı nokta Kazan. Özellikle Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarından sonra Kurtboğazı Barajı mesire alanının cazibesi daha da arttı. Sadece Kurtboğazı mesire alanımız değil, Kılıçlar Mahallemizde Sürsefa Ormanlığı yine doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için bulunmaz bir mekan." dedi.
Ertürk, buraların yoğun ilgi görmesiyle ulaşım sorunun yaşandığına dikkati çekerek, "Talep arttıkça mevcut Ankara-İstanbul yolu, ihtiyacı karşılayamaz duruma geldi. Eryaman'a kadar gelen dört şeritli yolun Kurtboğazı Barajı'na kadar uzatılması gündemde." bilgisini verdi.
Ankara Keçiören Piknik Alanları
Kartaltepe Kent Ormanı
Keçiören'in ilk mesire yeri olan Kartaltepe Kent Ormanına yaklaşık 50 bin fidan dikildi.
1 milyon 126 bin metrekare alana kurulu Mesire Alanından sadece Keçiörenli'ler değil tüm Ankaralı'lar faydalanırken yaklaşık 50 bin m²lik alana paintball parkuru için çalışmalarımız devam ediyor.
Kataltepe Kent Ormanı'nda bulanları sıralama gerekirse...
4500 m² alanlı çift fıskiyeli gölet
23 m yükseklikten dökülen şelale
16 metre boyunda Karadeniz tipi ahşap kendirli asma köprü
150 adet mangal için barbekü
190 metre derinlikten artezyen şeklinde çıkan içilebilir yer altı suyu
2.222 kişi aynı anda piknik yapabilecek kapasitede
2 adet çocuk oyun grubu
1 adet çim halı futbol sahası
2230 metre uzunluğunda bisiklet parkuru
1 adet plaj voleybol sahası
450 m uzunluğunda çim halılı yürüyüş ve koşu parkuru
Mesire alanı içerisinde 200, dışarıda ise 300 araç olmak üzere toplam 500 araçlık açık otopark
Bağlum mesire alanı
Bağlum Kültür, Spor ve Gençlik Merkezi'nin hemen yakınına yapılan Bağlum Mesire Alanı vatandaşların temiz havadan yararlanarak nitelikli zaman geçirmesine yardımcı olacak. Kameriye, piknik masalarının yerleştirildiği mesire alanında gençler ve çocuklar da unutulmamış, biri büyük, biri küçük 2 futbol sahası ile plaj voleybol sahası şimdiden heyecanlı rekabetlere sahne olacak gibi görünüyor.
Ayrıca mesire alanının içerisinde pentatlon alanı, 620 metre koşu yolu, 250 metre bisiklet yolu, çocuk oyun setleri, fitness seti ve rekreasyon alanı bulunuyor.
Şehit Polis Yakup Çapat Mesire Alanı
Yapımı Keçiören Belediyesi'ne ait olan Şehit Polis Yakup Çapat Mesire Alanı Bağlum’da 50 bin metrekarelik alan üzerine yapılmış. 30 kamelya, piknik masası ve barbekü tuvalet ve mescit bulunan alanda mangal serbest ve girişler ücretsiz. Ayrıca alanda 420 metre koşu yolu, fitness alanı ve iki çocuk oyun seti de var.
Ankara Kızılcahamam Piknik Alanları
Soğuksu Milli Parkı
Ankara’nın Kuzey Batı’sında, şehir merkezine 80 km mesafedeki Soğuksu Milli Parkı, Ankara ve çevre illerde; doğası, temiz havası, piknik ve kamp alanları ile akla ilk gelen milli parkımızdır.
Sarıçam, Karaçam, Göknar, Gürgen ağaçlarını yoğun olarak bulunduran parkta ayrıca, çeşitli çayır otları ve çiçekler mevcut olup; yabani çilek, yabani gül, ahlat, bodur ardıç, tabani fındık, titrek kavak ve bazı meşe türleri de bulunmaktadır.
Pek çok canlıya ev sahipliği yapan Soğuksu Milli Parkı’nda, 35’in üzerinde farklı kuş türü vardır. Ormanlık alanda seyrek de olsa boz ayı, kurt, tilki, vaşak,sansar gibi yırtıcılara; geyik, yaban domuzu, tavşan, sincap gibi memelilere rastlanmaktadır. Milli parkta nesli tehlikede olan Kara Akbaba ve bazı kartal türleri de yuva yapmaktadır. Başta Kara Akbaba’lar olmak üzere, bir çok kuş türüne ev sahipliği yapan park, kuş gözlem topluluklarının yoğun ilgi gösterdiği doğal yaşam alanlarından birisidir.
Soğuksu Milli Parkı'ndan bunları yapmadan dönmemenizi öneririz.
1. Soğuksu Milli Parkı’nda, yeşilin kucağında, sevdiklerinizle keyifli zaman geçirin. Piknik alanlarını keşfedin!
2. Doğa yürüyüşüne çıkın, isterseniz günübirlik doğa yürüyüşü yapan gruplara katılın!
3. Bisiklet kiralayın, imkanınız varsa atv safari ya da cip safari yapın!
4.“Fosil Ağaç” bölgesini ziyaret edin!
5. Nisan ayında giderseniz; Nisan’da açıp, yaklaşık bir ay boyunca doğada kalan, Kızılcahamam’a özgü ‘Dağ Laleleri’ ni keşfedin!
6. Göklerde süzülen, “Kara Akbaba” ları gözlemleyin. Nesli tükenmekte olan bu eşşiz canlılar hakkında daha fazla bilgi edinin, “Kara Akbaba Gözlem ve Bilgi İstasyonu”nu ziyaret edin!
7. “Atatürk Çamı”nı ziyaret edin!
8. “Ziyaretçi Tanıtım Merkezi”ni gezmeyi unutmayın!
Karagöl
Şehrin gürültüsü, kirli havası ve stresinden uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği bu sakin göl, özellikle piknik amaçlı tercih edilmektedir. Gölün yakınlarında, göl manzarasına karşı piknik yapabileceğiniz, piknik masaları bulunmaktadır.
Gölün çevresi, kamp yapmaya da oldukça müsaittir. Geziniz sırasında doğa sever pek çok kampçıyı bölgede görmek mümkündür.
Ekolojik açıdan zengin, görsel açıdan cezbedici doğasıyla, doğa fotoğrafçıları ve ” Yaban Hayatı Gözlem” gruplarının da severek gittiği göllerden birisidir.
Gölün çevresinde yürüyüş alanları bulunmaktadır. Hem piknik ya da kamp yapıp, hem de doğa yürüşü yapabileceğiniz eşsiz güzellikte bir bölgedir.
Önemli Uyarı : Yıllar önce bölgedeki volkanik faaliyetler sonucunda, bir heyelan çukurunda oluşan bu göl, yüzmeye uygun değildir. Doğal bir göl olduğundan birden derinleşebilmekte ve bu haliyle yüzmek için oldukça tehlikeli hale gelmektedir.
Ankara Mamak Piknik Alanları
Mavi Göl
Samsun Yolu ve Ankara Çevre Yolu’nun yanında bulunan Mavi Göl, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait.
1 milyon 254 bin metrekare alana yapılmış piknik alanı, Bin 500 araçlık ücretli otoparka sahip.
2 bin 521 tane kamelyası bulunan alanda Barbeküler bulunmaktadır.
Tuvalet, büfe, mescit gibi donatılar da bulunan Mavi Göl de Çocuk oyun grupları, basketbol, futbol sahaları da var.
Kıbrıs Köyü Çamlık Alanı
Mamak Belediyesi’ne ait olan Kıbrıs Köyü Çamlık Alanı Kıbrıs Mahallesi’nde bulunuyor.
Mangal yakılabilen bu alanda 60 adet kamelya, otopark, Tuvalet, çeşme, çocuk oyun alanı gibi donatılar mevcut ve girişler ücretsiz. Ancak buraya giderken bütün ihtiyaçlarınızı almanız gerekemektedir zira orada büfe veya restaurant bulunmuyor.
Lalahan Piknik Alanı
Mamak Belediyesi tarafından yapılan Lalahan Piknik Alanı Lalahan Mahallesi’nde bulunuyor. 40 tane kamelyası bulunan alanda Tuvalet, çeşme, çocuk oyun alanı gibi donatılar bulunurken, Hizmet veren büfe veya işletme bulunmuyor.
Ankara Sincan Piknik Alanları
Harikalar Diyarı
Avrupa'nın en büyük parkı olan Harikalar Diyarı Ankara'nın Sincan ilçesinde bulunmaktadır. 05.10.2004 tarihinde faaliyete geçen bu parkın toplam kullanım alanı 1.320.000 m2 dir.
Bu alanın 92.000 m2'sini suni göletler oluşturmakta, bu göletlerin içerisinde Kayıklar ve Su Bisikletleriyle gezmek mümkündür. Toplam yeşil alan 650.000 m2'olup bu alan üzerinde 47.360 adet ağaç, ağaççık ve çalılık dikili, 330.000 m2'sinin ise yürüyüş yolları ve sert zeminden oluşmakla beraber 41.000 m2'lik açık otoparkı mevcuttur.
Park genelinde 2 adet büyük, 8 adet küçük Oyuncakistan, 287 adet demir, 267 adet ahşap oturma bankı, 62 adet piknik masası, 22 adet Barbekülü çardak, 764 adet aydınlatma direği, 308 adet projektör, 376 adet metal, 55 adet palyaço figürlü çöp kovası ve 15 adet değiş figürlerde heykel bulunmaktadır.
Park içerisinde bulunan Go-Kart, Kaykay Pisti, Model Gemi yüzdürme alanı, Model Uçak Pisti, Model Araba Pisti, Halı Sahalar, Basket Sahaları, Mini Golf Sahaları, Masa Tenisi alanları, Tenis Kortları ve 5000 kişilik oturma kapasiteli Nejat Uygur amfi Tiyatrosu gibi bir çok sportif ve kültürel alanda faaliyeti bir arada yapmanın yanı sıra ailenizle gelip piknik alanlarından faydalanarak parkı Tren ile gezmek mümkündür.