Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Bursa piknik alanları

Bursa piknik alanları havaların ısınmasıyla beraber araştırılmaya başladı. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Bursa piknik alanları haberimizde mevcut.

Bursa piknik alanları havaların iyice ısınması ve yaz aylarının yakınlaşmasıyla birlikte internette araştırılan konular arasına girdi. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Bursa piknik alanları haberimizde mevcut. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, güzel zaman geçirip biraz kafa dinlemek isterseniz Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Bursa piknik alanları içeriğimize bir göz atın deriz. İşte Bursa piknik alanları

Merinos Parkı

Kültürpark’tan sonra Bursa’nın en büyük kent parkı ünvanına sahip Merinos Parkı Bursa’nın oksijen deposudur. 252 bin 500 metrekare yeşil alan bulunan park, 81 farklı türde olmak üzere 2500 ağaç ve 11.600 bitkiyi bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca Merinos Parkı'nda suni gölet ve süs havuzları da bulunmaktadır. Yeşil alan, suni gölet ve süs havuzlarının dışında kafeterya, restoran, 2 km yürüyüş yolu, 3 km. Koşuyolu, 5 km. Bisiklet yolları ve çocuk oyun alanları ile bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Şeşil ve mavinin bir arada olduğu bu alanda keyifli bir şekilde piknik yapmak da mümkün.

Suuçtu Şelalesi

Bursa'ya bağlı Mustafa Kemal Paşa ilçesine yaklaşık 17 kilometre mesefade yer alan suuçtu Şelalesi, bir fay hattının çökmesi sonucu ortaya çıkan şelale, 38 metre yüksekliği ile ziyaretçilerini büyülüyor. Her mevsim farklı renklerle doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakmaktadır. Şelalenin adının neden suuçtu olduğunu ise şelalenin yakınlarında durduğunuz zaman yüzünüze çarpan su damlacıkları sayesinde anlayacaksınız. Daha çok yaz aylarında ziyaretçi akınına uürayan Suuçtu Şelalesi'nde aileniz ve sevdikleriniz uzun süreki konaklama imkan bulurken, piknik yapmak için de oldukça elverişlidir. Ancak bölgede ateş yakmak oldukça tehlikeli olduğu için yasak. Suuçtu Şelalesi çocuklar için zaman zaman tehikeli olabiliyor. Çocuklarınızın rahatça doğada gezmesini ve siz de biraz kafanızı dinlemek istiyorsanız Şelalenin iç kısımlarında bulunan ormanlık alanı tercih etmenizi tavsiye ederiz. Fakat yanınızda çocuk yoksa kesinlikle şelale yakınlarında bulunan piknik alanlarını tercih etmelisiniz.

Reşat Oyal Kültürparkı

Reşat Oyal Kültürparkı kent merkezi için büyük önem teşkil etmektedir. 393.000 metrekarelik alana kurulmuş bu alanın 143.000 metrekarelik bölümü yeşil alanlar oluşturmaktadır.

Konumu, büyüklüğü ve yeşil dokusunun yanı sıra İçerisinde sandalla gezilen bir göl alanı, koşu, bisiklet ve yürüyüş yolları, çevresinde çay bahçeleri, giriş kapılarından oturma ve dinlenme alanlarına, gölgeliklerden çeşmelere, heykellerden lunapark ve çocuk oyun alanları gibi aktivite alanları ile ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Ayrıca Reşat Oyal Kültürparkı'nda yenilenmiş bir piknik alanı da bulunmaktadır.

Kirazlıyayla

Bursa'ya bağlı Yenişehir ilçesine 13 kilometre mesafede olan Kirazlıyayla Köyü'ne ulaşım kara yolu ile sağlanmaktadır. Hem İznik gölü hem Yenişehir hem de Uludağ manzarasına sahip bu muhteşem piknik alanı Yenişehir ile İznik'i ayıran tepelerin zirvesindedir.

Hüdavendigar Kent Parkı

Hüdavendigar Kent Parkı Bursa’nın en büyük kent parkı ünvanına sahiptir. yaklaşık 510 metrekare alana kurulmuştur. Çekirge’nin batısı, Nilüfer çayının ise iki yakasında yer almaktadır. Hüdavendigar Kent Parkı, konser, gösteri gibi büyük buluşmalara da ev sahipliği yaptığı gibi, bünyesinde aktivite ve spor alanları ile kafeteryalar ve çocuk oyun parkları, aileniz ile piknik yapabileceğiniz çardaklar da bulndurmaktadır. Tüm bunşarın dışında Kent Parkı’nın içinden geçen Nilüfer Deresi kano yarışları yapılabildiği gibi dere üstünde geziler de düzenlenmektedir.

Botanik Parkı

Bursa ovasının korunması için adeta bir sınır görevi üztlenen Botanik Soğanlı Botanik Parkı, 400 bin metrekarelik bir alana sahiptir. Bu özelliğinini dışında Soğanlı Botanik Parkı, bitkisel araştırma ve bilimsel çalışmaların da yapılabildiği bir parktır. Parkta yer alan bitki bahçeleri Japon bahçesi, İngiliz bahçesi, Fransız bahçesi, gül bahçesi, açelya-orman gülü bahçesi, kokulu bitkiler bahçesi, renk bahçeleri ,kaya bahçesi, şekilli bitkiler bahçesi isimleri le bölünmüştür.

Soğanlı Botanik Parkı, tüm bu özellikleri yanı sıra piknik, dinlenme ve sportif faaliyteleriyle de zyaretçilerine hizmet vermektedir. Parkta yer alan faaliyetler ise şöyledir; Doğal yürüyüş yolları, Soğuk asfalt döşemeli bisiklet yolu, Sabit masa tenisi alanı, Model otomobil pisti.

Her mevsim ziyaret edilebilen Botanik Parkı doğal ortamıyla pinik yapıp dinlenebileceğiniz, pırıl pırıl ortamıyla sizleri bekliyor.

Saitabat Şelalesi

Uludağ’dan gelen suların aşağı akmasıyla oluşan Saitabat Şelalesi, Kiremitte tereyağı ile odun ateşinde pişirilen alabalıkları oldukça meşhurdur. Saitabat Şelalesi’nin çevresinde ise piknik alanları yer almaktadır. Uludağ’ın eteklerinde yer alan Saitabat Şelalesi’nin aktığı kanyon ise doğa sporlarıyla uğraşanların yoğun olarak ziyaret ettiği bir yerdir. Şelalenin huzur veren sesi, yarattığı serinlik ve çevredeki ağaçların zihin açan kokusu, ziyaretçiler için doğal terapi niteliği taşımaktadır. Saitabat Şelalesi'ne gitmek için sabah erkenden yol almanız gerekmektedir. Aksi takdirde yer bulmakta oldukça zorluk çekebilirsiniz. Saitabat Şelalesi Piknik Alanı'a girişler ücretlidir. Piknik alanlarında kendiniz mangal yakmak yerine dere kenarında bulunan alkolsüz restoranlarda mangalın keyfini çıkarabilirsiniz.

Misi Köyü

Bursa'ya bağlı Nilifer ilçesinde yer alan Misi köyü mahalle olduktan sonra Güneştepe adını almıştır. Piknikçilerin uğrak yeri haline gelen Misi Köyü, yeşilliği ile ziyaretçilerine huzur dolu anlar yaşatmaktadır. Misi Köyü yeşil alanlarıyla ilgi çekmesinin yanı sıra Müslümanlar tarafından da yoğun ilgi görmektedir. Bunun sebebi ise Kavacık Sultan Yatırı'nın da Misi Köyü'nde bulunmasıdır. Misi Köyü'nde hayatını sürdürmüş olan Kavacık Sultan’ın kabrinin, köyde bulunan dağda bir kayanın içinde olduğuna inanılmaktadır. Köyde yer alan bir çeşmeden akan suyun ise Kavacık Sultan'ın gözyaşları olduğu rivayet edilmektedir. Kavacık Sultan Yatırı'nı ziyaret edenlerinin dileklerinin gerçekleştiği söylenmektedir. Yazın kavurucu sıcaklarında serinleten Nilifer Çayı'nın da içinden geçtiği Misi Köyü, meyve ağaçları, kavak ağaçları, çınar ağaçları ile mushteşem bir güzelliğe sahiptir.

Tuzaklı Piknik Alanı

Bursa merkeze 18 kilometre mesafede olan Tuzaklı Piknik Alanı, ismini içinde bulunduğu Tuzaklı Köyü'nden almıştır. Köy oldukça dik ve ormanlık alana kurulduğu için oldukça güzel bir manzaraya sahiptir. Tuzaklı Piknik Alanı Uludağ'ın arka yüzü olarak bilinen güney eteklerinde yer almaktadır. Yazın sıcaklardan bunaldığınız zaman aileniz ve sevdikleriniz güzel vakit geçirebileceğiniz bir alanı bulunmaktadır.

Tuzaklı Köyü Piknik Alanı'nda Tarif edilemeyecek güzellikte yeşil ve kuş seslerinin içinde piknik yapabilmenizin yanı sıra çocuklar için bir oyun parkı, bay – bayan tuvaletleri, içme suyu ve çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir market bulunmaktadır. Bunların dışında genç ve yetişkinlerin futbol ya da çeşitli oyunları oynayabilecekleri düz, geniş ve yeşil bir alan da bulunmaktadır. Dağlık bir alanda bulunan Tuzaklı Piknik Alanı yemiz havası ve manzarasıyla ziyaretçilerinin hoşça vakit geçirmesine imkan sağlıyor.

Atatürk Kent Ormanı

Atatürk Kent Ormanı 150 hektarlık bir alan kaplamaktadır. Nilüfer Belediyesi'nin düzenleyerek piknik alanına çevirdiği kent ormanı, Bursa Şehir merkezinde, Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesinin hemen arkasında yer alır. Uludağ‘ın eteklerinde yer alan kent ormanının bir tarafı Uludağ orman ve dağ manzarasına bakarken, diğer tarafı eşsiz bir Bursa manzarasına sehiptir. Bir yandan Bursa şehir manzarasını seyrederken diğer yandan Uludağ'ın dağ ormanlarını seyretme fırsatı yakalayabileceğiniz Atatürk Kent Ormanı Şehrin karmaşasından ve gürültüsünden bıkanlar için eşsiz piknik alanlarından biri.

Atatürk Kent Ormanı'nda çocuklar da düşünülmüş. Alanda çocuk parkları, futbol, voleybol sahaları bulunan tesiste ayrıca mini bir hayvanat bahçesi bulunmaktadır. Ayrıca binicilik yapmak isteyen yaşlı, genç, çocuk ayırt etmeden binebileceği atlar da Atatürk Kent Ormanı'nda sizleri bekliyor olacak. Tüm bu özelliklerinin dışında Kent Ormanında çardaklar, banklar, hazır mangal alanları, çeşme, tuvalet, büfe ve güvenli bir şekilde piknik yapmnıza olanak sağlayacak olab özel güvenlikler de yer almaktadır. Atatürk Kent Ormanı'na otomobil ile giriş ücreti ise 5 TL'dir.

Sarıalan

Uludağ'ın gözde piknik alanlarından biri olan Sarıalan Piknik Alanı, Kamp alanları ve günü birlik piknik yapmak için güzel bir seçenektir. Sarıalan Piknik Alanı'na kara yolu ile ulaşım sağlanabilirken, aynı zamanda teleferikle de ulaşım sağlanmkatadır.

Çok geniş bir alana sahip olan Sarıalan, yaz kış yerli yabancı ziyaretçileri ağırlamaktadır. Sarıalan'da piknik yapmak için en uygun zaman Haziran-Ağustos ayları arasındadır. Sarıalan'ın en güzel olduğu zaman ise savah 7 civarında yoğun sisin ve ormanının içinden çam havasını kesinlikle deneyimlemelisiniz.

Oylat Şelalesi

Bursa'nın İnegöl içsinde yer alan Oylay Şelalesi Marmara bölgesi‘nin en bilindik yerlerindendir. Bir tatil köyü şelalesi özelliğinin yanı sıra bünyesinde bir kanyon ve mağara da barındırmaktadır. Şelale aynı zamanda Oylat kaplıcalarına da bağlıdır. Gittiğiniz için hiç pişman olmayacağınız tam tersine çok eğlenceli ve keyifli anların sizi beklediği Oylat Şelalesi gezinizde ıhlamur, kestane, çınar, çam ve meşe ağaçları da size eşlik edecektir.

Ölmeden önce görülmesi gereken yerlerden biri olan Oylat Şelalesi'nin sürprizleri bunlarla sınırlı da değil üstelik. Piknik yapabileceğiniz. keşfedebileceğiniz o kadar fazla yeri varki Oylat'ı her attığınız adımı heyecanla atacakasnız. Son bir uyarı Olat Şelalesine giderken fotoğraf makinanızı yanınızdan ayırmayın ölümsüzleştrimek isteyeceğiniz bir çok an olacak.

Gölyazı

Bursa'a bağlı Nilüfer ilçesinde yer alan Gölyazı, Ulubat Gölü üzerinde bulunan bir ada köyüdür. Bu muhteşem balıkçı köyünü gördüğünüzde bile Türkiye'de böyle bir yer bulunduğuna inanmakta güçlük çekebilirsiniz. Gölyazı'nın en önemli sembollerinden biri haline gelmiş olan 741 yaşında olduğu söylenen çınar ağacı ise sizi daha köyün girişinde karşılıyor.

Gölyazı'ya gelen ziyaretçiler bu 741 yaşında ağacı inceledikten sonra hemen köyün sokaklarında dolaşmaya koyuluyor. Bizim tavsiyemiz ise balıkçı köyünden olabildiğince uzağa gitmeniz. köyün ters yönünde solda bir mezarlık bulunmakta, bu mezarlığın üzerindeki yoldan yapacağınız 5-6 dakikalık bir yürüyüş ile tepeye ulaşmış olacaksınız. Tepeye ulaştığınızda korumaya alınmış başka bir ağacı göreceksiniz. ağacın yanında bulunan piknik masasında dinlebilir ve eşsiz Gölyazı manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı yakalamış olacaksınız. Gölyazı'yı ziyaret edenlerden sadece bir kaçı bunu yapıyor.

Oylat Vadisi

Bursa'ya bağlı İnegöl ilçesinde yer alan Oylat Vadisi bölgenin adeta oksijen deposudur. Kaplıcaları, derelerin oluşturduğu çağlayanları ve yemyeşil ormanlarıyla ziyeretçilerini oldukça memnun ağırlıyor.

Oylat Vadisi boyunca yapacağınız yürüyüşle yemyeşil orman içerisinde bir çok güzellikle tanışma fırsatı yakalayacaksınız. Tüm ihtişamıyla Oylat Şelalesi çıkacak karşınıza. Ardından Oylat Mağarası tüm gizemiyle kucaklayacak sizleri. Doğa sesi içinde yol aldığınız bu alanda bir çok piknik alanı ve otel göreceksiniz. otelle yılın her mevsimi hizmete açıktır.

Dağyenice Köyü

Bursa merkeze yakın, daha önnce gitmediğiniz bir piknik alanı keşfetmek istiyorsanı Dağyenice Köyü küçük bir hafta sonu gezisi yapmak için harika bir seçim olacaktır. Bu ufak gezinizin amacı piknik yapmak belki biraz da balıksa Dağyenice Köyü tam da sizin aradığınız yer.

Boğaz-Yeniköy Piknik Alanı

Bursa'ya bağlı Karacabey ilçesine 30 kilometre mesefade, Marmara denizi kıyısında yer almaktadır. Burada bulunan kumsalda enizin maviliği ve ormanın yeşilliği keyfini sürebilirsiniz. Tam anlamıyla doğa harikası denilebilir Boğaz-Yeniköy Piknik Alanı için. Günübirlik piknik yapmak için çok uygun olan bu yer kesinlikle görülmeye değer yerleden bir tanesi

Bayramdere Subasarı

Bursa'ya bağlı Karacabey ilçesine 25 kilometre mesafede bulunan Bayramdere Subasarı'nda yağışların kış ve ilkbahar mevsizmlerinde artış göstermesiyle birlikte su seviyesi oldukça yükselir ve ormanlık alanın tabanı suyla kaplanı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çekilmeye başlayan sular ilerleyen günlerde belirli bir alana kadar çekilir. Çekilen sular ile birlikte Bayramdere Subasarı'nın yemyeşil bitki örtüsü, ormanlık alanları, piknik alanları ve yürüyüş yolları ile tüm güzellikleri ortaya çıkmaktadır.

Çayyaka

Bursa mekeze 52, İnegöl içesine 7 kilometre mesafede Çayyaka köyü yeşillikler arasında, vadi içerisinde bulunmaktadır. Köye güzellik katan bi başka özelliği ise Köyün içinden akan Bedre Deresi'dir. Piknik yapmak için oldukça bu yer soğuk suları, çam, kayın ormanları ilgi merkezi olmuştur. Çayyaka'ya 12 kilometre uzaklıkta yine bu köye ait Boğazova Yaylası da bulunmaktadır.

İznik Gölü

Türkiye'nin beşinci, Marmara Bölgesi'nin en büyük gölü ünvanına sahiğ İznik Gölü, tektonik bir tatlı su gölüdür. Bir tarafı çamlık diğer yanı tertemiz gölün batısında, Türkiye‘nin en geniş ve en güzel piknik alanları yer almaktadır. Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinedn gelen ziyaretçileri ağırlayan İznik Gölü'nde piknik yapabilmenin dışında kamp yapmaya da olduça elverişlidir.

Cerrah Şelalesi, İnegöl

Cerrah Şelalesi genellikle hafta sonları İnegöl ve Bursa ağırlıkta olmak üzere çevre belde ve köylerden gelen ziyaretçilerin piknik yaptığı bir alandır. Yeşil Doğası, doğal güzellikleri ve Cerrah Deresi ile önemli bir piknik alanı olma özelliğini elinde tutar.

Kürekli Şelalesi

Bursa Kent Ormanı sınırları içerisinde yer alan Kürekli şelalesi, görülmesi gereken şelalelerden bir tanesi. Kürekli Şelalesi piknik alanı olarak düzenlenmiş ancak burada ateş yakmak yangın tehlikesi nedeniyle yasak. Yürüyüş yolları ve birçok seyir terası bulunan şelale, peş peşe iki büyük düşüş yapıyor. İlk düşüşten sonra küçük bir gölcük bulunuyor. Geniş açılı bir lensiniz olmadığı sürece şelanenin tümünü fotoğraflamak mümkün değil.

Kocayayla

Bursa'ya bağlı Keles ilçesine 4 kilometre mesafededir. Kocayayla günümüzde de Bursa yöresinin en büyük ve ünlü, piknik ve mesire yeri olma ünvanını elinde tutmaktadır. Boyutları düşünüldüğünde ise, ülkemizin en büyük yaylaları arasındadır. Bol oksijenli havasıyla, insanlar tarafından yoğun ilgi görmektedir. Geçmişi tarihi süreçlere dayanan Kocayayla'ya yolunuz düştüğü takdirde kesinlikle burada çilek yemeden dönmeyin Kocayayla'nın bu özelliklerinin yanı sıra spor alanları, ocak, restoran, kır kahvesi, büfe, oyun parkı ve tuvalet gibi alt yapı üniteleri bulunmaktadır.

Gemlik, Aytepe

Çam ağaçlarıyla kaplı olan Aytepe muhteşem bir piknik alanına sahip olmasının yanı sıra, Umurbey’in doruk noktalarında bulunan Aytepe’den bakıldığında İznik Gölü ve Marmara Denizi'ni kuş bakışı izleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Boğazova Yaylası

Bursa'ya bağlı İnegöl ilçesine bağlı Çayyaka Mahallesi'ne ait olan Boğazova Yaylası doğal güzellikleri ve Karadeniz yaylalarına benzerliğiyle hafta sonları ziyaretçilerin en çok tercih ettiği piknik alanlardan bir tanesi. Bursa merkeze 21 kilometre mesafede yer alan Boğazova Yaylası,doğallıyla ve yayla olma özelliği ile yerli yabancı turistler tafafından yoğun ilgi görebiliyor.

İncirli, Yenişehir

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı İncirli köyü Bursa'ya 70 kilometre, Yenişehir ilçesine ise 14 kilometre mesafededir. Piknik alanı ve soğuk su kaynakları oldukça fazla olan bu köye Çevre köylerden oldukça büyük bir ilgi duyulmaktadır.

Belediyeleri değil kendinizi silkeleseniz daha faydalı olur Alım gücü yükselmediği sürece bir anlamı yok Çocukların sağlık durumu hakkında açıklama Cumartesi günü miting yapılacak 1 Ocak 2025’te neler değişecek? Ben katılıyorum, ya siz?