Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Malatya piknik alanları

Malatya piknik alanları havaların ısınmasıyla beraber araştırılmaya başladı. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Malatya piknik alanları haberimizde mevcut.

Malatya piknik alanları havaların iyice ısınması ve yaz aylarının yakınlaşmasıyla birlikte internette araştırılan konular arasına girdi. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Malatya piknik alanları haberimizde mevcut. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, güzel zaman geçirip biraz kafa dinlemek isterseniz Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Malatya piknik alanları içeriğimize bir göz atın deriz. İşte Malatya piknik alanları

Orduzu Pınarbaşı

Orduzu Pınarbaşı, Malatya merkezinde adı en çok bilinen mesire yeridir. Malatya Elazığ karayolu üzerinde, merkeze 5 km. mesafede Bahçebaşı (Orduzu) semtinde kaynak sularının önüne set çekilerek bir gölet oluşturulmuştur. Yamaçları çam ağaçlarıyla çevrili olan bu yer yaz aylarında şehir halkının dinlenme yeridir. Yazın sıcak günleri Malatyalılar ve zaman zaman da dışarıdan gelenler Pınarbaşı'na akın eder ve göl kenarında piknik yapıp dinlenirler. Yazlık gazinolar, Malatya Belediyesi tarafından göl kenarında yaptırılan dinlenme tesisleri ve Mişmiş park'ta inşa edilen Kayısı Fuarı alanı Orduzu Pınarbaşı'nı, kentimizin en gözde dinlenme alanı haline getirmiştir. Ayrıca, yörenin güzelliği ve sakinliği göz önüne alınarak, buraya Malatyaspor Kulübü, Spor Kompleksi ve yüzme havuzu yaptırmıştır. Futbolda kentimizi temsil eden Malatyaspor, yıl boyunca söz konusu tesislerden yararlanır. Kompleksteki çim saha, Malatyaspor tarafından antrenman alanı olarak kullanılırken, toprak saha amatör takımların hizmetindedir. Ek olarak, açık yüzme havuzu yaz aylarında yüzme müsabakalarına sahne olduğu gibi, halkın kullanımına da sunulur.

Horata

İl merkezine 5 km. mesafedeki Konak Kasabası'nda, Beydağ'ının eteklerinde çıkan Horata suyunun çevresinde bir mesire yeridir. Yaz aylarında kent merkezinden Horata'ya akın eden Malatya halkı, durgun, temiz ve soğuk suların yanında dinlenme fırsatı bulmaktadır.

Gündüzbey

Malatya'ya 8 km. uzaklıktaki Yeşilyurt İlçesi'nin kasabası olan Gündüzbey, Derme
Deresi'nin kaynak yeridir. Yeşile bezeli doğal güzellik, suyun bolluğu ve kasabanın
sakinliği halkın ilgisini çeker ve yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrar. Kasaba içindeki ve yakınındaki parkların yanı sıra, Kapılık adıyla bilinen mevki görülmeye ve dinlenmeye değer yerler arasındadır.

Davullu Pınar

Yeşilyurt ilçe merkezine 2 km. mesafedeki Taftacık mevkiinde kaynak sularının
kayaların arasından çıkıp dereye karıştığı bir dinlenme yeridir.

İnek Pınarı

Yeşilyurt İlçesindeki İnek Çayı'nm kaynağındadır. İlçeye 5 km. mesafede, Kadir Uşağı köyüne giden yol üzerindeki, Altmalı mevkiindedir. Doğal güzelliği, sakinliği ve yöredeki meyve bahçelerinin bolluğu, İnek Pınarı'nı görülmeye değer kılar. İnek
Pınarı, yaz aylarında ilçedeki vazgeçilmez piknik yerlerinden biridir.

Sürgü Takas

Doğanşehir llçesi'nin, Sürgü Kasabası'nda kaynak sularının çıktığı Sürgü Vadisinde yer alır. Malatya'ya 70 km. mesafededir. Asfalt yol ile ulaşılan mesire yeri bol, temiz ve soğuk sulu Takaz kaynağının oluşturduğu doğal bir akvaryum görünümünde olup, alabalık üretme tesisleri de bulunmaktadır. Sürgü Takaz, halkın, piknik için ilgisini çekerken, yöreyi ziyaret edenler, lezzetli alabalıkların tadına bakmaktan geri kalmazlar.

Sulu Mağara

Doğanşehir İlçesi, Polat Kasabası'na 6 km. mesafede olup, mağara içerisinde sarkıt ve dikitler mevcuttur. Görülmeye değer doğal bir mağaradır.

Günpınar Şelalesi

Darende Ilçesi'nin 10 km. batısmdadır. Günpınar Çayı, kaynağından çıktıktan sonra
kayalar arasında oldukça yüksek bir düşüş yapar. Şelalenin çıkardığı ses, toz halinde çevreye yayılan su zerreciklerinin kayalar üzerinde akışı izlenmeye değer görüntüler ortaya çıkarır. Şelalenin çevresini kaplayan ağaçlar, Günpınar'ın görünümünü daha da muhteşem hale getirir. Şelale, her yıl çok sayıda ziyaretçinin akınına uğramaktadır. Günpınar'ın çevre düzenlemesi Özel İdarece yaptırıldıktan sonra, şelalenin cazibesi daha da artmış bulunmaktadır.

Somuncu Baba ve Çevresi

Darende ilçesi, eski Darende mevkiinde yer alan Somuncu Baba Camii önünde bulunan balıklı havuzu, balıkların çıktığı kuyu ile, caminin hemen yanında akan Tohma suyunun geçtiği vadi ve Tohma kenarındaki Kudret hamamı görülmeye değer yerlerdir. Yukarıda sayılanların dışında, Arguvan ilçe merkezine 10 km. uzaklıktaki Kızık Köyü'nde bulunan, Balıklı Çeşme ile Bemara Çayı'nın geçtiği yeşilliklerle örtülü vadi, ilçenin 3 km. uzağındaki Dolaylı Mahallesi'nde Büyük Bağ adındaki su başı ile Gürge Köyü'ndeki Deliklitaş Arguvan Ilçesi'nin; Güzelyurt, Ilıcak, Uğurpınar, Şıp Şıp, Zurbahan ve Yücekaya Hekimhan ilçesinin mesire yerleridir.

Karakaya Barajı

Karakaya Barajı'nın oluşturduğu göl şehirden 15 km. uzaktadır ve yaz ayları yerel halkın gözde piknik mekanıdır. Bu gölde balık avına izin verilmektedir.

Tohma Kanyonu

Yaklaşık 6 yıldır kapalı kalan tohma kanyonu hizmete açılmış, ziyaretçilerine kucak açmaya devam etmektedir. Yerli ve yabancı turistler, Darende’yi ziyaretlerinde bu doğa harikası yeri görmeden gitmiyor.

Levent Vadisi

Malatya’nın doğal güzelliklerini oluşturan bir parçadır Levent Vadisi. Levent Vadisi’ndeki mağaralar, ilginç yüzey şekilleri ve derin uçumlarını keşfettikçe hem çok şaşıracaksınız hem de keyifli anlar yaşayacaksınız.

Yeşilyurt

İlçe merkezi ve Gündüzbey yaz ayları çok canlıdır. Malatya’ya yakın oluşu, ulaşımın rahat sağlanması gibi nedenlerin yanı sıra çok sayıda park-bahçe ve piknik alanı mesire işlevi görür.

Beydağı Tabiat Parkı

Malatya Büyükşehir Beldiyesi'nin inşasına başladığı Beydağı Tabiat Parkı 900 dönümlük bir alanı kapsamaktadır. Projenin içerisinde kır kahvesi, lokantalar, çocuk oyun alanları, idari bina, çadırlı kamp alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, açık spor alanları, futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, süs havuzları, piknik alanları, mescit ve büfeler bulunuyor.

Hasan Basri Türbesi

Battalgazi ilçesi Karahan Mahallesi’nde, Kırklar Şehitliği’nin yanında bulunmaktadır. Türbe, şimdiki yerine Karakaya, Baraj Gölü altında kalan Korucuk Köyü’nden taşındığı için, zaman zaman Korucuk Türbesi (Korucuk Ziyareti) adıyla da anılmaktadır. Türbe çevresi aynı zamanda mesire yeri olarak düzenlendiği için türbe ve civarı halkımız tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilmektedir.

Hasançelebi Ilıca Mesire Alanı

Bu mesire alanı Hekimhan’ın Hasançelebi beldesinde bulunup Malatya’ya 100 km; Hasançelebi’ye 3 km mesafededir. Hasançelebi Ilıca mesire alanında, 10.000 m² alana sahip yapay bir göl bulunmaktadır. Göl ve çevresindeki park, özellikle yaz aylarında, seyrine doyum olmayan bir manzara sunmaktadır. Mesire alanı, piknik yapmak ve yorgunluk atmak için ideal bir yerdir.

Arguvan Balıklı Çeşme

Arguvan ilçe merkezine 10 kilometre mesafedeki Kızık Köyü’nde bulunan Balıklı Çeşme “Kutsal Balıklar Parkı” olarak da anılmaktadır. Halkın kutsal kabul ettiği ve “Bulaşıkçı” diye adlandırdığı bu balıklar, pınardan alınarak gölete taşınmıştır. Göletin yanındaki mesire alanı, piknik yapmak ve yorgunluk atmak için müsait bir ortamdır.

İspendere Şifalı Suları

Malatya-Elazığ karayolunun 25. km’sinde bulunan İspendere köyü sınırları içerisindedir. Suyun, sindirim sistemine; idrar yollarına ve karaciğer hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Adliye binası karşısındaki çevre yolu durağından İspendere köyüne, yaz aylarında, 06.00-21.30 saatleri arasında 1,5 saatlik aralarla otobüs seferleri mevcuttur. İçme suyunun olduğu yerde bir tesis bulunmaktadır. Bu tesiste kiralık odalar ve villa tipi konaklama imkânı bulunduğu gibi yeme içme hizmeti de sunulmaktadır. Tesis çevresinde pide fırını, market, kasap ve lokanta mevcuttur.

Hekimhan Piknik Alanları

Yüzölçümü 1.844 km2 olan ilçenin Malatya’ya uzaklığı 85 km; denizden yüksekliği 1040 m’dir. 1656-1661 yıllarında Köprülü Mehmet Paşa tarafından askeri amaçla kurulan Hekimhan, başta köy olarak Keban’a, daha sonra bucak olarak Akçadağ’a bağlanmıştır. 1915’te Malatya’nın ilçesi olmuştur. Mısır’dan Malatya’ya sürgün edilen Emrullah isimli bir hekimin, cezasını tamamladıktan sonra İstanbul’a dönerken burada bulunan Taşhan’da bir süre konakladığı; bu süre zarfında hanın yıkılan yerlerini tamir ettirdiği için buraya “Hekimin Hanı” denildiği; zamanla bu ifadenin Hekimhan haline dönüştüğü söylenmektedir.

Tipik karasal iklimin hüküm sürdüğü ilçe, dağlık ve engebeli bir coğrafi yapıya
sahiptir. Dağların dik ve ormansız olması, yağışlarda taşkın ve erozyona sebep
olmaktadır. Tarım genellikle, yüksek dağlar arasındaki dere yataklarında bulunan
sınırlı arazilerde yapılmaktadır. Kurşunlu beldesi ve çevre köyler yüksek plato görünümünde olup buralarda hububat ekimi yapılmaktadır. Hayvancılığın
da yapıldığı ilçede, oldukça zengin demir ve krom madenleri bulunmaktadır.
Hekimhan denilince akla ceviz gelmektedir. İlçe ve çevresinde yetiştirilen ceviz,
iriliği ve kalitesiyle ün kazanmış olup ilçe ekonomisi için önemli bir yere
sahiptir.

Taşhan, Köprülü Mehmet Paşa Camii, Güzelyurt, Ilıcak, Şıpşıpı, Yücekaya,
Zurbahan mesire yerleri, Girmana Vadisi, Han Camii ve Kaletepeler gezilip
görülecek yerlerin başında gelmektedir.

Arapgir Piknik Alanları

Göldağı’ nın eteklerinde bulunan düzlük arazilerden çok sayıda kaynak suyu çıkmaktadır. Bu suların etrafı piknik alanları için elverişli yerlerdir. Ayrıca Soğuksu, Peri suyu, Kaynarca, Meydan Köprüsü, Enezek, Çınarlar, Hapuşka Göz mesire sahaları piknik için uygun alanlardır.

Arapgir'de bulunan diğer doğal güzellikleri ise şöyle...

Kozluk Çayı

Sivas Divriği ve Arguvan sınırlarında çıkarak ilçeye kuzeybatıdan, kuzeydoğuya doğru kıvrımlar, yaylar çizerek ilerleyen çay Keban baraj gölüne katılır

Kayaarası adıyla bilinen kayalıklı, geçişi engebeli arazi şekli başlar. Çayın akışı hızlı ve dardır. Suyun akış yüzeyi iki metre genişliğine kadar daralır. Bu boğaz kanyon özelliği taşır. Yaz aylarında doğa sporlarının yapılmasına uygun mekândır. Hala tabiatın bozulmamış alanlarıdır. Yabani yaşamın izlerini gösterir.

Kozluk çayının sarıbalık şeklinde isimlendirilen sazan türü balığı balıkçılar tarafında rağbet görür . ortalama 8 km uzunluğunda olan vadinin her iki yakasında tarıma elverişli düz araziler bulunmaktadır. Bu araziler Arapgir’ in ve çevre ilçelerin sebze- meyve ihtiyacının % 80 ini karşılamaktadır.

Berenge Deresi

Berenge Deresi ‘nin ilk ana kaynağı Rakımı 2400 metreyi bulan Göldağı bölgesindeki Kuyruksallamaz tepesidir. İlçenin yükseltisi kar, yağmur ve kaynak sularıyla Çevizlidere ismini alan Göldağı’nın güney yamaç ve tepelerinin toplanan sularıdır. İlçe merkezine gelene kadar Çevizlidere’ye birkaç su kaynağı daha ilave olur ve berenge deresini oluşturur.

Çit (Miran) Çayı

Sarıçiçek Yaylasından çıkan, çay batıdan doğu istikametine dağlık, kayalık, vadilerden geçerek doğuya ilerleyip Keban Baraj Gölüne dökülür. Kaynakları Çanakcı’nın kuzey ve kuzeybatısından gelen sular oluşturur. Çanakcı’dan kıvrımlarla doğu ve kuzeydoğuya yay çizerek Kekikpınarı Köyü’nden kuzeyden gelen kaynaklarını da alarak, , kuzeydoğuya kıvrımlarla yay oluşturarak Kuşak Köyüne gelir. Çay güneye yönelerek Efelerden geçer Çit Köyü ‘ne güneydoğudan gelerek güneye doğru akarak Çatköy ‘ün kaynağıyla birleşir. Demir, Ormansırtı Köylerinden aldığı kaynaklarla çay Kışlacık, Çaybaşı Köylerinden geçerek Baraja katılır.

Kayaarası Kanyonu

Arapgir ilçesi sakinleri tarafından Kayaarası diye adlandırılan yer Çınarpınarı’ndan başlayan Hapuşka’dan sona eren yaklaşık 10 km.lik doğal mekândır.

Çınarpınarı Kayarsının bilinen en yakın başlangıç yeridir buradaki kaynak su özelliği ile dikkat çeker bu geniş çay kısmı yukarılara doğru daralarak çıkar, bazen iki metre civarına kadar çayın suyu daralır. Alibendi denilen kaynak suyun olduğu kayalık dar bir mekân ikinci durak yeridir. Burada gece kalacak olanlar için uygun bir konaklama özelliği vardır.

Göldağı

Göl Dağ’nın, en yüksek tepesi At Kuyruk Sallamaz zirvesinde 2393 metreyi bulur. Yayvan ve çok geniş değildir. Arada sert kayalıklar; yer yer derin dereleri de ihtiva eder. Buna rağmen buralarda arazi çetin değildir.

Göldağı ormandan yoksun, ancak, yaylacılığa çok elverişlidir. İlçe merkezinin sulama ve içme suyunun tamamını Göldağı karşılar. Eteklerinde çok sık mesafelerde çıkan kaynak sular küçük düzlükler, çayır ve meyve bahçelerini oluşturmaktadır. Özellikle vadi boyunca uzanan yeşilliklerin kavak, çınar, söğüt ve meyve ağaçları ile bunların arasında birkaç dönümden oluşan çok sayıda sebze bahçeleri süsler.

Sarıçiçek Yaylası

Osmanlı Döneminde Dağili Nahiyesi sınırlarında bulunan Sarıçiçek günümüzdeki özelliğini eskiden beri taşıyan ekonomik değeri olan arazi parçasıdır.

Arapgir, Arguvan, Divriği, Kemaliye ilçeleriyle çevrelenen Sarıçiçek Malatya, Erzincan, Sivas illerinin sınırlarını da belirler. Bu kalın topraklı yaylada kuvvetli ot olur. Otu ve suyu bol olan bu yaylaya çevre İl ve İlçeler ile İlçenin köylerinden her yaz yaylacı aşiretler gelir Baharla beraber Şavaklı, Sinanlı, Parçikanlı, Bacalı, Atmalı, Direganlı, Zeyveli, Keleçorlu, Vijan ,Rişvan kökenli aşiretler Eylül ayına kadar konaklamaktadırlar. Binlerce koyunlardan oluşan sürülerden elde edilen süt peynir haline getirilerek, peynirler yaylada işlenerek tulum peyniri halinde tüccarlar aracılığıyla büyük şehirlere arz edilir.

Yayla bünyesinde barındırdığı bin bir çeşit çiçekler dolayısıyla arıcılık için de uygun bir bölgedir.

Kutanlı Peribacaları

Arapgir Suceyn Köyündeki Taş Köprünün Yaklaşık 2 -3 km batısında Sugeçti Köyü’nün topraklarına ait ve köyün güneyinde birbirine yakın ve benzer özellik gösteren jeomorfolojik oluşumlar dikkat çekmektedir. Tepelerin eteklerine yakın yerdeki bu farklı yapılar gerek şekilleri ile gerekse renkleri ile harika bir doğal yapıdır. Pembenin beyazın kahverenginin grinin tonları ile ahenkli geçişler yapan bu güzellik şekil olarak da bir nebze peri bacalarını andırmaktadır. Uzaktan bakıldığında faklı bir kesiti dönemi insanlara çağrıştırır.

Manchester City–Tottenham maçı ne zaman, saat kaçta, nerede? Manchester City–Tottenham izl Herhalde çeteyi yakalattığım için istifamı istiyorlar Erken faiz indirimi yakalanan başarıyı zedeler Hastalar eczane eczane dolaşıyor: İlaç yok, zam beklentisi var Arsenal – Nottingham Forest Maç Kadrosu, saat kaçta? Arsenal –Nottingham Forest Canlı İzle Kendimi insan olarak görmüyorum