Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Manisa piknik alanları

Manisa piknik alanları havaların ısınmasıyla beraber araştırılmaya başladı. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Manisa piknik alanları haberimizde mevcut.

Manisa piknik alanları havaların iyice ısınması ve yaz aylarının yakınlaşmasıyla birlikte internette araştırılan konular arasına girdi. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Manisa piknik alanları haberimizde mevcut. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, güzel zaman geçirip biraz kafa dinlemek isterseniz Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Manisa piknik alanları içeriğimize bir göz atın deriz. İşte Manisa piknik alanları

Sultan (Kiraz) Yaylası: (Manisa-Merkez)

Kiraz ağaçlarıyla ünlü olan Sultan Yaylası Spil Dağı Milli Parkı içinde yer
almaktadır. Yaylaya ulaşım ağa doğru çıkan Mevlana yolundan sağa doğru ayrılan bir yol üzerinden sağlanmakatadır. Deniz seviyesinden 850 metre yüksekte yer alan yayla soğuk içme suyu kaynakları, yemyeşil çam ağacı örtüsü ile ziyaretçilerine dinlenme ve yenilenme imkanı sunuyor.

Osmanlı şehzadelerinin sancağa çıktığı Manisa'da şehzadelerin yazın sıcağından kaçmak için kullandığı için bu yaylaya Sultan Yaylası denilmiş. Sultan Yaylası merkeze sadece 14 KM uzaklıktadır.

Akpınar Piknik Alanı (Manisa-Merkez)

Spil Dağı eteklerinde, Manisa - Turgutlu yolu üzerinde yer alan Akpınar Piknik Alanı, daha önce de piknik alanı olarak kullanılması üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmayla yapay bir göl ve etrafında yer alan piknik yapmaya müasait kamelyalar eklenerek bölge halkının rağbet ettiği bir mesire alanı haline getirildi. bölge halkının bu alanı nedenlerinden bir diğeride şehir merkezine 7 KM uzaklıkta olmasıdır. Akpınar Piknik Alanı özellikle hafta sonları kalabalık olmaktadır.

Çınarlı Çeşme (Manisa-Merkez)

Manisa'ya 26 KM mesefade yer alan Çınarlı Çeşme piknik alanı Manisa şehir merkezine bağlı Osmancalı yolu üzerinde yer almaktadır. yeşilin her tonuna hakim bu piknik alanında içme suyu ihtiyacınızı giderebileceğiniz çeşmeler ve tuvalet bulunmaktadır.

Çağlak Boğazı (Akhisar)

Çağlak Boğazı Piknik Alanı Akhisar'a bağlı Kargın Köyü yakınlarında yer almaktadır. Çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı bu mesire alanı ismini bölgeden Çağlak Deresi'nden alır. Bölge halkının Çağlak Boğazı'nda yüzyıllardır sürdürdüğü bir geleneği de vardır. Mayıs ayının ilk ya da ikinci haftasında Çağlak Boğazı'nda toplanan yerel halk bu günleri adete bir bayram havasında kutlar. Son yıllarda Akhisar Belediyesi'nin verdiği desteklerle uluslararası bir festivale dönüşen bu kutlamalar her yıl bölgeye renk katmaya devam ediyor.

Bu festivalin ortaya çıkmasının nedeni ise yöre halkı tarafından bilge bir kişilik
olarak kabul gören Şeyh İsa'nın tahsili tamamlayarak yeniden Akhisar'a döneceğini
duyan bölge halkının Şeyh İsa'yı 17 gün boyunca beklemesi, beklerken çeşitli
etkinliklerde bulunması hikayesine dayanmaktadır.

Su Deliği (Akhisar)

Akhisar'ın kuzeyinde yer alan Su Deliği bölgesi piknik alanı olarak kullanıldığı gibi
Antik Lycos (Gürdük) çayına yakınolduğu için tarihi bir Ören yeri özelliği de
taşımaktadır. Köprünün ilerisinde bir tepede yer alan Bizans dönemine ait Gürdükkale (Chliara)'nın kalıntıları az da olsa gözlemlenebilmektedir.

Güldürdek (Demirci)

Güldürdek Piknik Alanı Demirci İlçe merkezine 22 km mesafede bulunan Sögütçük köyü üzerinde yer almaktadır. Alanda suni göletler, kır gazinosu, oyun alanları, banklar, piknik masaları yer alırken ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz içme suyu için çeşmeler ve tuvaletler de bulunmaktadır.

Marmara Gölü (Gölmarmara)

Marmara Gölü, Manisa'ya 63 km uzaklıkta bulunan Marmara Gölü'ne ulaşım Akhisar veya Salihli üzerinden, ya da Saruhanlı'ya bağlı Halit Paşa Kasabası üzerinden sağlanabilmektedir. Göl 3400 hektarlık bir alana sahiptir. deniz seviyesinden 74 metre yükseklite bulunan Marmara Gölü'nün derinliği 4 metreyi bulabimektedir.

Doğal, alüvyal bir set gölü olma özelliği taşıyan Marmara Gölü'ne yapılan yapay
kanallar sayesinde bir baraj gölü karakteri kazandırılmıştır. Yapılan bu kanallar
yaşınılabilecek taşlınları önlemek ve yağışlı havalarda suyun depolanmasını sağlamak için yapılırken yaz aylarında bölgenin sulanmasına da önemli miktarda katkıda bulunmaktadır. Marmara Gölü Gediz Neri'nden de beslenmektedir. Bölgenin öenmli sulak alanlarından olan bu göl ev sahipliği yaptığı yaban hayatıyla da dikkat çekmektedir. barındırdığı 144 tür su kuşu ile uluslararası öneme sahiptir. Tüm bunların dışında göl içinde bulunan sazan balıklarının lezzeti de dikkat çekmektedir.

Göl çevresinde kamp veya piknik yapmak, dilerseniz oltayla balık avlayabilirsiniz.

Akpınar Piknik Alanı (Gölmarmara)

Doğal bir su kaynağı etrafına kurulan Akpınar Piknik Alanı, Gölmarmara'ya 5,
Salihli'ye 50 km uzaklıkta Beyler Köyü yakınlarında yer almaktadır. Doğal
güzellikleriyle ünlenen alanda her yıl Geleneksel Kavun Karpuz Festivali
düzenlenmektedir.

Akpınar Piknik Alanı, Gölmarmara ve çevre ilçelerde yaşayanlar tarafından oldukça
sevilen bir yerdir. Bölgede bulunan su kaynağı soğuk olması nedeniyle bölge halkı
tarafından "karpuz kaldıran" ve "karpuz çatlatan" olarak adlandırılmıştır.

Kocamurtluk Piknik Alanı (Gördes)

Gördes Belediyesi tarafından düzenlenen Kocamurtluk Piknik Alanı, Gördes ilçesine 1,5 km mesafede ormanlık alan içerisine kurulmuştur. Alanda banklar, ocaklar ve tuvaletler mevcuttur. Kocamurtluk Piknik Alanı'nda piknik yapılabildiği gibi ilçede gelenekselleşmiş hale gelen Hıdrellez Festivali de kutlanmaktadır. Mayıs ayının ilk günlerinde gerçekleştirilen festival ilçe haklı tarafından yoğun ilgi görmektedir. festival kapsamındaki etkinlikler oldukça coşkulu geçer.

Demirköprü Barajı (Salihli)

Demirköprü Barajı, Manisa merkeze 105 km mesafede yer almaktadır. Ormanlarla çevrili olan barajın çevresinde piknik yapılabilmek mümkündür. baraj çalışanlarının lojmanları ve Bir gazinonun da bulunduğu Demirköprü Barajı'nda balık tutma potansiyeli bulunduğundan balıkçıların da uğrak yeri hale gelmiştir. Alan Hıdırellez zamanı halk tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Sevişler Barajı (Soma)

Sevişler Barajı'na ulaşaşım Soma – Savaştepe yolu üzerinden sağlanmaktadır. 1981 yılında yapımı tamamlan baraj, Soma Termik Santral ünitelerinin su ihtiyacının karşılanması ve Bakırçay'ın yol açtığı taşkınların önlenmesi amacıyla yapılmıştır. Baraj gölü, çevresinde piknik yapma imkanı tanırken, balık avcılığı için de uygun bir ortam oluşturmaktadır

Eski ve büyük bir baraj gölü olan Sevişler'de yoğun olarak sazan balığı
avlanabilmektedir. Son zamanlarda yayın balığı avlanabildiği gibi. her zaman olmasa da olsa alabalık da avlanabilmektedir.

Ovacık Yaylası (Turgutlu)

Ovacık Yaylası, Manisa'ya 62 km, Turgutlu'ya 31 km uzaklıktadır. Turgutlu İlçesi'ne
bağlı Kuşlar Köyü yakınlarında yer alan yayla, Ormanlık bir alan içinde muhteşem doğa manzaralarına şahit olabileceğiniz geniş bir düzlüğe kurulmuştur.
Ovacık Yaylası, hem yöre halkına hem de dışarıdan gelebilecek ziyaretçiler için tüm  imkanları içinde barındıran bir gezi ve dinlenme alanıdır.

Manchester City–Tottenham maçı ne zaman, saat kaçta, nerede? Manchester City–Tottenham izl Herhalde çeteyi yakalattığım için istifamı istiyorlar Erken faiz indirimi yakalanan başarıyı zedeler Hastalar eczane eczane dolaşıyor: İlaç yok, zam beklentisi var Arsenal – Nottingham Forest Maç Kadrosu, saat kaçta? Arsenal –Nottingham Forest Canlı İzle Kendimi insan olarak görmüyorum