Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Mardin piknik alanları

Mardin piknik alanları havaların ısınmasıyla beraber araştırılmaya başladı. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Mardin piknik alanları haberimizde mevcut.

Mardin piknik alanları havaların iyice ısınması ve yaz aylarının yakınlaşmasıyla birlikte internette araştırılan konular arasına girdi. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Mardin piknik alanları haberimizde mevcut. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, güzel zaman geçirip biraz kafa dinlemek isterseniz Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Mardin piknik alanları içeriğimize bir göz atın deriz. İşte Mardin piknik alanları

Eles (Eleth)

Eleth (Eles),Midyat’a3 Km. uzaklıkta ve Acırlı(Dérızbine) Beldesi yakınında bulunan Yer altı ve Mağaralar şehri, aynı zamanda Ziyaret-Mesire yeridir. Romalılar döneminden günümüze kadar geldiği söylenmektedir.Rivayetlere göre bu bölgede İslam fetihleri sırasında şehit düşmüş Sahabeler ve aynı zamanda bu şehit Sahabelerin türbeleri vardır.Bu türbeler arasında, yöredeki halk tarafından en çok bilineni ve tanınanı Abdullah El Esved hazretlerinin, yöredeki insanların deyişiyle “Şeyh Abdlısvıd” türbesidir.

Yeşilli

Mardin merkezinin kuzeydoğusunda yer alan Yeşilli,cennetin güzel meyvelerini kıskandıran kiraz bolluğu ve misafirperverliği ile ziyaretçilerine kucak açiyor. Doğanın cömertçe oluşturduğu yemyeşil bir vadinin içinde mesire yerleriyle ün salan Yeşilli'deki Romalılar devrinde yapılmış su kanalları, çeşmeler, bentler ve değirmenler görülmeye değerdir.

Zinnar Vadisi

Mardin merkeze 4 km mesafede yer alan Zinnar Vadisi yeşilliği ve bostanlarıyla ün salmıştır. Şifa veren havası ile gönüllere işleyen Zinnar Vadisi şehrin kalabalığından bunalanların doğa yürüyüşü yapması için eşsiz bir yer.

Beyazsu

Beyazsu, Midyat ilçesinin yaklaşık 15-20 km güneyinde ve Nusaybin ilçesinin yaklaşık 20-25 km kuzeyinde iki ilçeyi birbirine bağlayan kara yolunun üzerinde yer almaktadır. Midyat’ın güneyinde kalan plato ve tepelerin eteğinden kaynağını alan Beyazsu Deresi bir vadi içerisinde Nusaybin’e doğru akar. Beyazsu, Mardin’in kurak ve ağaçsız coğrafyasında, serin ve berrak suyu, yöreye özgü ağaçları ve yeşilliği ile vaha gibidir. Mardin ve diğer ilçelerin içme suyu da Beyazsu kaynağından temin edilmektedir. Dört mevsim boyunca Mardin’in su gereksinimini karşılayan Beyazsu, yaz aylarında dinlenme ve yeme-içme alanı olarak bölge halkının ikinci bir gereksinimine daha yanıt vermektedir. Beyazsu Irmağı üzerinde kurulu balıkçı lokantaları gelen ziyaretçilere Beyazsu’dan avlamış oldukları balıkları sunar. Geleneksel tahtlar şeklinde yapılmış masaları ve şark köşesi tarzında derenin üzerine kurulmuş oturma yerleri ile balıkçı lokantaları yöreye özgü bir görünüm sergilerler.

Mardin’den Beyazsu’ya gitmek için iki güzergâh bulunmaktadır. Birincisi, tarihî Mardin kent merkezi gezildikten sonra, Nusaybin yolu tercih edilerek gitmektir. Mardin gezildikten sonra sırasıyla Nusaybin yolu güzergâhından 4 km güneydoğuda bulunan önemli turizm noktalarından biri olan tarihî Deyrulzafaran Manastırı görülür. Burası görüldükten sonra tekrar Nusaybin yoluna çıkılır ve Nusaybin yolu ile gidilir. Bu güzergâhtan yaklaşık 20 km gittikten sonra yine Nusaybin güzergâhından sapılarak 9 km doğuda bulunan Dara Antik Kenti görülür. Burası Mardin’in “Efes”idir diyebiliriz. Kazılmayı ve gün yüzüne çıkartılmayı bekleyen önemli bir antik kenttir. Burası da görüldükten sonra buradan devam edilerek İpek Yoluna (Habur’a kadar giden anayoldur) varılır ve Nusaybin’e doğru gidilir. Nusaybin’de Zeynel Abidin Türbesi ve Camisi gezilir ve caminin hemen yanında bulunan tarihî Mor Yakup Manastırı da görülür. Buraları gördükten sonra Nusaybin’den çıkılır ve Midyat yolu ile kuzeye doğru hareket edilirse 25-30 km sonra Beyazsu'ya varılır. Doğal olarak, direkt Beyazsu mesire alanına gitmek isteyenler, sayılan yerleri gezmeden doğrudan Nusaybin yolu ile gidip Nusaybin’e vardıklarında Midyat yoluna saparak Beyazsu’ya varabilirler. İkinci güzergâh olarak, Mardin gezildikten sonra Midyat’a gidilir. Midyat’ta bulunan Estel Müzesi, Kültürevi, Devlet Konukevi, Gelüşke Hanı ve Gümüşçüler Çarşısı gezildikten sonra Nusaybin yolu ile hareket edilir ve 15-20 km sonra Beyazsu’ya varılır.

Komor Parkı

Komor Parkı, yeşili ve doğasıyla Mardin'de önemli bir konumda bulunmaktadır. Bölge halkının daha nezih bir alanda vakit geçirmeleri için Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kamor Parkı’nda çalışmalar sona erdiğinde ziyaretçilerin spor yapabilecekleri alanlar, çocuklar için parklar ve örnek piknik alanları olacak. Aileler Kamor Parkı’na geldiklerinde mutlu olacaklar.

Eski Karayolları Parkı

Mardin Yenişehir'in mesire alanı olarak düzenlenen eski Karayolları Parkı, Mardinliler'den Yoğun ilgi görüyor. Mesire alanına dönüştürülen eski Karayolları Bölge Şefliği alanı, günün her saatinde insanlarla dolup taşıyor.Vatandaşlardan kimisi piknik yaparken, kimisi de yürüyüş yapıyor.Aileleriyle mesire alanına gelenler şehrin göbeğinde orman havası teneffüs etmenin tadını çıkarıyor.

12 bin metrekare büyüklüğündeki mesire alanında vatandaşların her türlü ihtiyacı düşünüldüOturma grupları, Piknik masaları ve kamelyalar, aydınlatma grupları,çeşme ve tuvaletler bulunuyor.

DİKA Piknik Alanı

Kızıltepe Belediyesi tarafından Mardin Havalimanı karşısında 88 dönüm arazi üzerine kurulan Dicle Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla yapılan DİKA Piknik-Mesire alanı vatandaşların hem haftanın stresi attıklarını hem de çocuklarının oyun alanlarında rahatça eğlenip zaman geçirmeleri için ideal bir yer.

Gurs vadisi

Güneydoğu'nun içinde gizlenmiş bir cennet olan Gurs Vadisi Mardin-Kızıltepe sınırları içerisindedir. Turistik bir değer taşıyan; fakat turizm açısından fazla gelişememiş olan Gurs Vadisi, keşfedilmeyi ve tüm güzelliğini göstermeyi bekliyor.

Bu vadi pek bilinmese de gidip görenleri gerçekten kendine hayran bırakıyor. Özellikle bölgenin yerli halkı, sıcak ve boğucu havalardan kaçıp Gurs Vadisi'ne gelmektedir. Merkezlerde hava sıcaklığı 45-50 dereceyken, vadide sıcaklık 30 dereceye kadar düşüyor. Gurs Vadisi'ni Mardin gezinizde kesinlikle ziyaret etmenizi öneririz. Vadinin içindeki dere yatağı ve şelaleleri gerçekten unutulmayacak güzellikte. Tam bir dinlenme alanı olan bu bölge Kızıltepe ilçesine sadece 7 kilometre uzaklıktadır ve vadide 12 köy bulunuyor.

Sultan Şeyhmus Türbesi

Mardin Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan ve yörenin isim babası olan Sultan Şeyhmus Türbesi hafta sonu sıcaklardan kurtulmak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Sultan Şeyhmus Türbesini ziyeret eden vatandaşlar buraya gelip türbede dua ettikten sonra serinlikte dua etmenin keyfini yaşıyor.

Sultan Şeyhmus'un asıl adı Şeyh Musa Ez-Zulidir. 1077-1164 yılları arasında yaşamıştır.

Karasu

Mardin'in fosfatıyla ünlü ilçesi Mazıdağı'nda bulunan Karasu, farklı kuş türleri, coğrafik güzellikleriyle hafta sonu tatilcilerine cenneti vadediyor.

Diyarbakır ile Mardin'in Karacadağ bölgesindeki sınır kesiminde yeralan, sık ağaçlık bölgede uzanan Karasu Çayı, coğrafik konumu itibariyle, hem de içerisinde barındırdığı canlı tabiatıyla, bölgenin saklı cenneti olmaya aday bir bölge konumunda.

Diyarbakır kent merkezi ile Çınar ile Bismil İlçesi'nin yanı sıra Mardin kent merkezi, Mazıdağı ile Derik İlçesi'nden piknikçilerin de en çok uğradıkları merkezlerden biri haline geldi.

Çınar ağaçları yapraklarının sararmasıyla birlikte muhteşem bir renk cümbüşüne sahne olan Karasu Çayı kıyısı boyunca uzanan kayalıklarda da öten büyük kaya sıvacını kuşları, buraya gelenlere adeta resital veriyor. Dünyanın en güzel ötücülerinden biri olan büyük kaya sıvacını kuşları, Karasu'ya gelen konukları karşılayarak, burada kaldıkları sürece onları güzel sesiyle adeta mest ediyor.

Olta ile balık avlamaya uygun Karasu Çayı kıyısında ahşaptan yapma restorantlar da piknikçilere hizmet veriyor. Karasu güzergahı boyunca irili ufaklı şelaleler de cografik yapıya ayrı güzellikler katıyor.

Karasu Çayı kıyısında, büyük kaya sıvacını, kukumav baykuşu, florya, saka, sarı çitne, kara başlı kiraz kuşu gibi kuşlar, alabalık, sazan gibi balıklara, su kenarında yaşayan yengeç ve bir çok sürüngen hayvana da ev sahipliği yapıyor.

İki Bahçe Piknik Alanı

Mardin'e 3 KM. mesafede yer alan İki Bahçe Piknik Alanı, yeşilliği ve bahçeleriyle haftasonunuzu değerlendirebileceğiniz bir yer.

Kabala

Mardin’in hemen kuzey doğusunda bulanan bir köy olup, bugün de aynı adı muhafaza etmektedir. Mesire alanlarıyla ünlenen Kabala'da Şeyh Abdullaziz adlı bir ziyaretgâh da yer almaktadır.

Şah Harabeleri

Cizre ilçesine 25 KM uzaklıkta yer alan Şah Harabeleri Şah Köyü sınırları içerindedir. Burada bir çok tarihi eser bulunmaktadır. Bunlardan en ünlüsü Dış Kule'dir. Şah Köyü ve çevresi mesire alanı olarak da kullanılmaktadır. Yaz aylarında civar il ve ilçelerden yüzlerce kişi buraya gelerek boş zamanlarını piknik yaparak değerlendirirler.

Savur Çayı

Mardin'in Savur ilçesinde yer alan mesire alanı yazın sıcak olduğu günlerde vatandaşlar tarafından yoğun il görüyor.

Hafta sonu tatilini serin bir yerde geçirmek isteyen vatandaşlar Savur Çayı kenarındaki mesire alanlarında piknik yapmanın keyfini yaşıyor.

Mesire alanında serinlemek için suya giren vatandaşlar, soğuk sular üzerine kurulmuş tahtlar üzerinde de dinlenme imkanı buluyor. Mardin başta olmak üzere Şırnak, Diyarbakır ve Batman'dan gelen vatandaşlar, mesire alanında piknik yapmayı tercih ediyor.

Alım gücü yükselmediği sürece bir anlamı yok Belediyeleri değil kendinizi silkeleseniz daha faydalı olur Çocukların sağlık durumu hakkında açıklama Cumartesi günü miting yapılacak MSB kaynakları 'kritik öneme sahip' diyerek açıkladı! 1 Ocak 2025’te neler değişecek?