Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Muğla piknik alanları

Muğla piknik alanları havaların ısınmasıyla beraber araştırılmaya başladı. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Muğla piknik alanları haberimizde mevcut.

Muğla piknik alanları havaların iyice ısınması ve yaz aylarının yakınlaşmasıyla birlikte internette araştırılan konular arasına girdi. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Muğla piknik alanları haberimizde mevcut. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, güzel zaman geçirip biraz kafa dinlemek isterseniz Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Muğla piknik alanları içeriğimize bir göz atın deriz. İşte Muğla piknik alanları

Karabağlar Yaylası

Koruma altına alınan Karabağlar Yaylası, Muğla şehir merkezine 3 km uzaklıktadır.
Soğuk suları, çınarları, meyve ağaçları ile sıcak günlerin klima merkezidir.
Süpüroğlu mahallesindeki lokantalarda nefis “kuyu büryanı” sunulmaktadır.
Karabağlar Yayla Kahveleri ise; içinde bakkalı, mescidi, lokantası, fırını, kasabı,
demircisi, berberi, tandırı, su kuyusu vb. unsurlarıyla bilindik kahve algılayışının
aksine birer kültür, eğitim ve ticaret merkezi olarak yer almış yapılardır. Adı geçen
kahvelerden Süpüroğlu ve Keyfoturağı (Belediye bünyesinde) birer dinlenme yeri ve restoran olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Muğla çevresinde Karabağlar dışında başka gezi ve piknik alanları da var.

Kızıldağ yamacında, çam ormanı içindeki Kızıldağ piknik alanı, Muğla-Denizli yolunun 18. km’sindeki Yaraş Piknik yeri ilk elde sayılabilecekler arasında.

Milas Yunus Emre Çocuk Parkı

3 bölümden oluşan park alanında 1.bölüm piknik alanı ve yürüyüş yolu olacak şekilde tasarlanmıştır. Yürüyüş yolu uzunluğu 115 metre olup yüzeyinde dökme kauçuk uygulanmıştır. 2.bölüm çocuk oyun alanı olarak tasarlanmış zeminde kauçuk parke uygulaması yapılmıştır.3.bölüm ise spor ve dinlenme alanı olarak tasarlanmıştır. Spor alanı zemininde de kauçuk parke uygulaması yapılmıştır. Tüm yeşil alanlarda ise otomatik sulama sistemi yapılmış ve çimlendirmede hazır rulo çim uygulaması yapılmıştır.

Muğla Kışla Parkı

Eski adıyla Muğla Devlet Hastanesi şimdiki adıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanes’nin Acil giriş kapısının tam karşı yoldan Kışla Parkına giriş yapabilirsiniz.

Üst tarafında Gençlik İl Spor Müdürlüğüne ait Kapalı Kış Yüzme Binası ve sol tarafında ise kapalı Halı Saha bulunur.Aile çay bahçesi ya da yavrularınızın zıplayarak vakit geçirebileceği trombenler , ve daha minikler için oyuncaklar , salıncaklar da var içinde.

Nefis Ulu Çam Ağaçlarının arasında ister gezinin ; ister koşun hafif tempoyla ;ister
piknik yapın ,isterseniz de çamla karışık çimen kokusunu içinize çekerek uzanın ve
düşlerinizi tazeleyin.Ya da hazır mangal alanlarında mangal yapın banklarda oturup midenize bayram ettirin.Ve daha sonra nostalji misali ; çoluk çocuk genç yaşlı plastik topunuzla yakar top oynayın; ipinizle atlayın.Hem egzersiz yapmış olursunuz hem de hem de yediklerinizi kolayca sindirsiniz.,

Ula Akyaka Piknik Alanı

Kendinizi Çınar Plajı’nın berrak sularına bırakıp yılınızın tüm yorgunluğunu
üzerinizden atabilir aynı zamanda Ula Akyaka piknik alanında da pikniğinizi
yapabilirsiniz. Şezlonglar, WC, soyunma kabinleri ve plaj şemsiyelerini de plajdan
temin edebilirsiniz.

Çubucak Tabiat Parkı

Milli Parkımız Muğla ilimizin adını verdiği Marmaris ilçesi sınırlarında bulunmaktadır. Doğa Fotoğrafçılığı, eğitim, Piknik, gezi sadece yapabileceğiniz etkinliklerden bir kaçıdır.

Marmaris’ten Datça’ya doğru yola çıkınca 20 kilometre sonra yolun sol tarafında Hisarönü Körfezi görülüyor. Burası Marmaris’in diğer bölgelerine göre daha az neme sahip ve ziyaretçileri yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarından daha az etkileniyor. Çam ormanları, korunaklı sığ koyları ve berrak suyuyla Hisarönü, dünyanın en güzel yerlerinden biri.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Datça yolu üzerindeki Çubucak Orman Kampı aileniz ile birlikte harika bir hafta sonu organizasyonu yapabilmek için mükemmel bir yerdir. Bölgede Mangal yakmaya resmi olarak izin verilen tek milli parktır. Çubucak tüm yıl boyunca açıktır.

Çınar Plajı

Muğla-Ula’da tatiliniz sırasında kesinlikle Akyaka’da bulunan Çınar Plajı’nı
görmelisiniz. Tertemiz sularında serinledikçe keyifleneceğiniz Çınar Plajı hala
önemini ve güzelliğini koruyan plajlar arasındadır.

Gizli kalmış bir cennet olan plajın masmavi suları gören herkesi büyülüyor. Akyaka- Gökova ile arasında 3 kilometrelik bir mesafe vardır ve ulaşımı oldukça kolaydır. Hem denizden hem de karayolundan rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Aynı zamanda Çınar Plajı’nda vakit geçirirken bir yandan da piknik alanlarında piknik yapabilirsiniz. Şezlonglar, WC, soyunma kabinleri ve plaj şemsiyeleri plajda
bulunmaktadır. Kendinizi Çınar Plajı’nın berrak sularına bırakıp yılınızın tüm
yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz. Muğla tatilinizde Zeus Karios Tapınağı’nı,
Beçin Kalesi’ni, Yuvarlakçay’ı, Gümüşkesen Anıtı’nı, Euromos Antik Kenti’ni de ziyaret edip farklı dünyalara yolculuk yapabilirsiniz.

Katrancı Parkı

Fethiye – Muğla karayolunun 15. km sinde çam ağaçlarının denizle kucaklaştığı, irili ufaklı koylarla çevrelenmiş olan Katrancı da muhteşem bir doğada piknik
yapabilirsiniz. Ayrıca alan Çadır turizmi – kampçılık için ideal imkanlara da sahip.

Gemile Koyu

Fethiye’nin turizmine önemli bir katkısı vardır Gemile Koyu’nun. Koy, Kayaköy’e 6
kilometrelik bir mesafede yer alır. Yerli turistler kadar yabancı turistlerin de yoğun
ilgisini görür.

Gemile Koyu, zeytin ve çam ağaçlarının arasında büyüleyici bir noktadır. Oldukça da popülerdir. Gemile Koyu’na hem karadan hem de tekne yolculuklarıyla ulaşım mümkündür. Yaz aylarında sadece turistleri değil, yöre halkını da ağırlayan koy, piknik yapmak için de oldukça idealdir.

Gemile Koyu’nda bulunan ada bölgedeki gezilecek yerlerin başında geliyor. Gemiler Adası’nın doğal güzelliği bir yana, tarihi değerleri de dikkat çekici niteliktedir. Gemiler Adası’ndaki Bizans dönemiyle tarihlendirilen kilise tarihiyle göz doldurur. Gemile Koyu, Fethiye tatilinizde keşfetmenizi önerdiğimiz noktalardan sadece biridir.

Yerküpe Mağarası

Yemyeşil ağaçlarla, çamlarla kaplı Doğu Menteşe Dağları ve bu dağların arasında
yemyeşil bir yayla düşünün.

Denizden 800 metre yüksekteki Yerküpe Yaylası ve bu yaylada etrafı asırlık çınarlarla çevrili yemyeşil çimenli büyük bir alan, etrafında da tribünler…

Buradadki trübünler yağlı güreşler müsabakalarını izleyebilmek için yapılmış. Her sene haziran ayında, şarkılarla türkülerle, konserlerle ve âşık atışmaları ile neşe içinde, bir şenlik havasında geçen eğlencelerle yapılırmış bu güreşler. Bu etkinlikler çok sayıda turistin de bölgeye gelmesini sağlıyor.

Alanın tam altında ise bir mağara, Genek Çayı’nın bir kolu Hebil Deresi üzerinde
Yerküpe Mağarası bulunuyor, genç bir mağara. Eski zamanlarda Yörük çobanları hem kendileri hem de hayvanlarını buradaki çınar ağaçları altında serinletir, ürünlerini de yaz aylarının en sıcak günlerinde bile, hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düşen ve bir nevi “doğal bir buzdolabı” olan bu mağarada saklarlarmış.

Mağaranın girişinde ağaçların arasında kayalardan inen ve çok hoş bir manzara
oluşturan çağlayan ve merdivenlerden inerken yüzümüze çarpan serinlik bunu doğruluyor.

Beş ayrı yerden kaynayan buz gibi doğal kaynak suları, çağlayanı, yaylası, mağarası, çınar ağaçları, piknik alanları ile bahar ve yaz aylarında doğa ve doğa sporu sevenlerin, gezginlerin gidebileceği ya da Arapapıştı Kanyonu’na giderken
uğrayabileceğiniz güzel bir bölge.

Yuvarlak Çay

Köyceğiz-Ortaca arasında Beyobası Köyü’nden (belde) içeriye girdiniz mi Topgözü
Kanyonu’nda Sandras Dağı’nın kar sularının oluşturduğu Yuvarlak Çay’a ulaşıyorsunuz. Çayın üzerinde 20 kadar yeme içme tesisi var. Bu tesisleri kullanmak istemezseniz tesislerin hemen altında para harcamadan keyif alabileceğiniz piknik alanı da düzenlenmiş.

Kulak Mesire Yeri

Köyceğiz Kulak Piknik Alanı, Kargıcak Çayı'nın göle döküldüğü noktada bulunmaktadır. Ağaçla çevrili bu alan, özellikle Köyceğiz'de kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerden bir tanesidir.

Altın Sarısı Kumsal

Otele yerleştikten sonra soluğu, bütün bir yılın yorgunluğunu deniz, kum, güneş üçlüsü ile atmak için, Sarıgerme'nin kilometrelerce uzunluktaki plajında aldım. Burası harika bir doğaya sahip; etrafı çam ağaçları ile kaplı, deniz dışında piknik yapılacak alanlar düzenlenmiş. Etrafında da restoranlar bulunuyor. Kilometrelerce uzunlukta altın sarısı kumsala sahip olan Sarıgerme'nin denizi sığ. Denizin suyu da ılık. Yüzme bilmeyenler için ideal. Plajda çocuklar için oyun alanı ve tavuskuşu, ördek, tavuk gibi hayvanların bulunduğu küçük bir hayvanat bahçesi de bulunuyor. Kısacası Sarıgerme plajı hakkında söylenen övgüleri fazlasıyla hak ediyor.

Ula Göleti Mesire Alanı

Muğla'da Büyükşehir Belediyesi ve GEKA işbirliği ile hayata geçirilen Ula Göleti Projesi ile vatandaşların tertemiz havada yürüyüş yapabilecekleri, bisiklet kullanabilecekleri, aileleri ile piknik yapabilecekleri, balık tutabilecekleri, deniz bisikletine binebilecekleri bir alan oluşturuldu. Büyükşehir Belediyesi'nin 1 milyon 392 bin lira, GEKA'nın 475 bin TL destek sağladığı toplam 1 milyon 867 bin lira yatırım yapılan gölet alanına, yaya ve bisiklet yolları, 50 piknik masası, 50 oturma bankı, 23 pergole, 1700 metre panel çit, 2 seyyar tuvalet, 33 bilgilendirme levhası, 680 metre bariyer, 2 iskele, 10 deniz bisikleti, köprü, 16 güvenlik kamerası, şelale ve fıskiye kazandırıldı.

Usuluk Koyu Tabiat Parkı

Muğla İli, Bodrum İlçesi hudutları içerisinde kalan Usuluk Koyu, sahip olduğu doğal kaynak değerleri ve bilhassa açık hava rekreasyonu yönünden farklı ve zengin bir potansiyele sahip olması ve günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarını karşılaması nedeniyle 1983 yılında “A Tipi Orman İçi Dinlenme Yeri (Mesire Yeri)” olarak ayrılmış, 05.07.2011 tarihinde de Bakanlık Makamının Olur'larıyla Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir.

Tabiat parkının tamamı devlet mülkiyetinde olup, orman rejimindedir. Orman ve deniz peyzajının eşsiz güzelliklerini barındıran tabiat parkında hâkim ağaç türünü doğal yayılışlı Kızılçamlar ile çevrede ender rastlanan Akdeniz maki toplulukları oluşturmaktadır. Kızılçamın yanı sıra yabani zeytin, sandal ve pırnal meşesi tabiat parkında bulunan diğer türlerdir.

Bodrum İlçe merkezine en yakın tabiat parkı olan Usuluk Koyu, bakir kumsalı, masmavi denizi, kent gürültüsünden ve kirliliğinden uzak temiz havası ile insanların dinlenmesine ve rekreasyonel etkinlikler yapmasına olanak sağlayan nadide alanlardan biri olup, tabiat parkından yöre insanının ve yerli/yabancı turistlerin özellikle yaz sezonunda günübirlik olarak rekreasyon amaçlı faydalanmaktadır.

Yatağan Mesire Alanı

Toplam 25 dekar alan üzerine kurulan mesire alanı; yapay şelale, piknik alanları, yürüyüş parkurları, çeşme ve tuvalet gibi pek çok sosyal imkanı içinde barındırıyor. TKİ’ye bağlı GELİ Müessese Müdürlüğü tarafından istimlak edilen Yeşilbağcılar Beldesi’nde yer alan mesire alanı beldede Yatağan çevresinin en büyük mesire alanlarından birisidir.

Söz konusu alan etrafı kavak ve çeşitli türlerden bitkilerle zenginleştirilmiş çam ormanlarının içindeki yürüyüş parkurlarını da içinde barındırıyor.

Çetibeli Orman Alanı

Marmaris-Muğla karayolunun 20. km’sinde. Kızılçam, çınar ve sığla ağaçları ile kaplı 5 hektarlık bir alanda. Yol kenarında ve günübirlik bir sahadır. Muğla mimarisine uygun kır gazinosu, çok kaliteli suyu olan çeşmesi var. Bu alan halihazırda piknik alanı olarak faaliyettedir, kamp alanı olarak kullanılmamaktadır.

Günnücek, Yalancı Boğazı Ve Cennet Adası

(Nimara)Günnücek’de parfümcülükte kullanılan sığla yağının sağlandığı günlük ağaçları arasında yazın suyu çok azalan bir dere de bulunmaktadır. Piknik alanı orman idaresi tarafından düzenlenmiştir. Plaj ve kamp alanından yararlanabilirsiniz.

Marmaris’ten bakınca boğaz gibi görünen ve halk arasında Yalancı Boğazı olarak tanımlanan doğal set, Nimara Yarımadasını (Cennet adası) karaya bağlar. Bu set geçmiş yıllarda Yat Limanı olmuştur. Marmaris’in diğer marinaları ve çekek yerleri buradadır. Cennet adası (Nimara yarımadası) Marmaris’in karşısında boylu boyunca uzanır. Yarımada günübirlik teknelerin uğrak yerlerinden birisidir.

Beşpınar Yaylası

Beşpınar Yaylası’nda çam ormanları ve çınar ağaçlarıyla çevrelenmiş bölgede yöre halkının kullandığı piknik alanları ve yayla evleri de bulunuyor. Temmuz ve Ağustos sıcağında Yerküpe Yaylası’nda serinleyen yerli ve yabancı turistler, orman içerisinde yürüyüş yapıp, yayla evlerinde kalarak farklı bir gün yaşıyor. Ziyaretçiler ayrıca Kavaklıdere Belediyesinin öncülüğünde, yaz aylarında eşeklerle düzenlenen turlarda bölgeyi keşfediyor.

Akyaka ve Gökova Körfezi

Muğla-Marmaris yolunun 15. km’sinde başlayan Sakar Geçidi’nden ovaya doğru kıvrılarak inen 7 km’lik yolu ya giderken ya da dönerken günışığında geçmelisiniz. Gökova Körfezi’nin ve ovanın manzarası gerçekten baş döndürücü derecede muhteşemdir. Yol kenarında manzara seyretmek için park yerleri vardır. Aracınızı kenara çekin ve düşlere dalın. Körfez çoğu zaman sisler içindedir ve daha da düşsel bir manzara sunar.

Şehir merkezinin hemen yanı başında başlar yemyeşil çam ormanı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen kamp ve piknik alanında bir lokanta var. Ayrıca konaklamak için de bungalovlar bulunuyor. Denize ormanın gizlediği küçük kumsallı koylardan girmek için daha ötelere gitmek gerekiyor. Akyaka’dan tekne kiralayarak ya da yürüyerek bu koylara ulaşabilirsiniz.

Akyaka’ya girişte Azmak Çayı kenarına kurulmuş lokantalar iyi bir yemek molası vermek için en güzel yerdir. Çevrenin balıkçılarının ağlarına takılan en iyi balıklar buraya gelir. Azmak boyundaki lokantaların hepsinde taze balık bulabilirsiniz.

Ören

Seydikemer’in Ören Mahallesi’nde bulunan Çınar ağaçlarının altından akıp giden köpüklü buz gibi suyun manzarası bölgeye birçok insanı piknik yapmak için buraya çekmektedir. Ayaklarınızı buz gibi suya daldırarak çayınızı yudumlarken içinizden bu cennet köşeye tekrar gelme isteği uyanacaktır.

Ayrıca Ören’de tepenin yamaçlarına kurulmuş kayalardan yapılmış bir kalenin izleri görülmektedir. Bunun yanı sıra birkaç kaya mezarı ile Lykia tipi lahitler çevrede dikkati çekmektedir.

Aşı Koyu

Köyceğiz Gölü’nü denize bağlayan ve Antik Dönem’de Calbis adı verilen fiyort tipi doğal kanalın kıyısında şirin bir tatil beldesidir Dalyan. Turizmin hızla gelişmeye başladığı yıllarda artan yapılaşma tehditi, 1998 yılında bölgenin Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmesiyle kontrol altına alınmıştır.

Dalyan'da piknik yapmak isteyenler mavi yolculuk teknelerinin çok sevdiği Aşı Koyu’na ulaşırlar. Piknik yapmak, gözlerden uzak denize girmek için idealdir bu koy.

Belediyeleri değil kendinizi silkeleseniz daha faydalı olur Alım gücü yükselmediği sürece bir anlamı yok Çocukların sağlık durumu hakkında açıklama Cumartesi günü miting yapılacak 1 Ocak 2025’te neler değişecek? Ben katılıyorum, ya siz?