Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Sakarya piknik alanları

Sakarya piknik alanları havaların ısınmasıyla beraber araştırılmaya başladı. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Sakarya piknik alanları haberimizde mevcut.

Sakarya piknik alanları havaların iyice ısınması ve yaz aylarının yakınlaşmasıyla birlikte internette araştırılan konular arasına girdi. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Sakarya piknik alanları haberimizde mevcut. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, güzel zaman geçirip biraz kafa dinlemek isterseniz Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Sakarya piknik alanları içeriğimize bir göz atın deriz. İşte Sakarya piknik alanları

Serdivan Gölpark

Sapanca Gölü’nün en bakir kesiminde bulunan tesis, yürüyüş parkurları ve iskelesi dışında konser ve tiyatro gösterileri için de uygun alanlara sahiptir. Özellikle aileler ve gençler tarafından talep gören Serdivan Göl Park’ta ilkbahar ve yaz mevsiminde yaşanan hareketlilik görülmeye değer. Çocuklar için geniş ve güvenli oyun alanlarına sahip kompleks, açık havada ve göl kıyısında canlı müzik performansı sergilemek isteyen gençlerin de favori mekanı haline gelmiştir.

Kayalık bir sahile sahip olan Sapanca Gölü’nün bu kesimi proje kapsamında yürüyüş yolu ve dinlenme alanı olarak düzenlenmiştir. 8.5 km’lik kıyıya sahip Serdivan sahilinde bulunan iskeleler üzerinde oturma ve gezinti alanları yer almaktadır. Ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacağı büfelerin de bulunduğu sahilde herkesin dilediğince zaman geçirmesi amaçlanmıştır.

Ailecek mangal keyfi yaşamak isteyenlerin aynı zamanda piknik yapabilecekleri Serdivan Göl Park’ın kuruluş felsefesi “Kullanarak Korumak” olarak özetlenebilir. Asıl amacın gölün kullanımının koruma bilinci temelinde sağlanması olduğu proje, Türkiye’de benzer pek çok bölge için örnek proje olarak gösterilmektedir.

Nasıl gidilir?: Sakarya’nın Serdivan İlçesi’nin sahilinde yer alan Serdivan Göl Park’a, cumartesi günleri Serdivan Belediyesi tarafından ücretsiz ulaşım sağlanmaktadır. Her cumartesi Serdivan Belediyesi önünden 11.00-19.00 saatleri arasında saat başı yapılacak servis hizmetinden isteyen herkes faydalanabilmektedir.

Maden Deresi ve Şelalesi

Maden Deresi ve Şelalesi ‘nin o eşsiz güzelliğini sizlerle buluşturmak istedik. Sakarya, Karasu’da bulunan bu doğa harikasına gelin birde yakından bakalım. Rüzgarlara, güneşi kapatan yağmur bulutlarına ve ıslaklığa rağmen güzelliğini yitirmeyen bir yere, Maden Deresi’ne davet ediyoruz sizleri. Zengin maden yatakları ilgiye, yeşil doğası sevgiye muhtaç Maden Deresi’ne….pazar günlerinden birinde Maden Deresi’ne gitmelisiniz. İçinizin soğuktan titremediği bir sabah erken kalkmak şartıyla gideceğiniz Maden Deresi, doğasıyla konuklarına huzur veren, kısa tatil programı için ideal bir yer.

Son zamanlarda yerli turistler kadar yabancı turistlerin de en merak ettiği bölgeler arasına girmiştir. Maden Deresi’nin olduğu bölgede bir zamanlar Fransızlar tarafından işletilen madenler varmış. Fakat 1914 yılında Fransızlar bu bölgeyi terk etmiş. Bu sebepten dolayı bu nokta Maden Deresi olarak anılıyor. İstanbul’a yakın günübirlik bir gezi yapmayı planlıyorsanız aileniz veya dostlarınızla birlikte Maden Deresi’ne gidebilir, doğanın bilinmeyen bu farklı yüzünü keşfedebilirsiniz.

Maden Deresi ve Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Adapazarı Karasu sapağı 50 km. Karasu’yu geçip Kocaali’ye devam ederken sağda bulunan Maden Deresi/Şelale tabelası ile Kuyumculu Köyü’ne dönüyorsunuz. Kuyumculu Köyünden itibaren Maden Deresi/Şelale tabelasını takip edebilirsiniz.

Sapanca Maşukiye

Maşukiye köyünde, Kartepe eteklerinin şahane manzarasını seyredebilir, Samanlı dağlarının bol oksijenli havası ile buluşabilirsiniz. Maşukiye dört mevsim gezilebilecek bir yerdir.

Maşukiye’ye ulaşıldığında, önce çayınızı yudumlayabilir ardından Alabalık Vadisi adlı yerde çok sayıda lezzetli alabalık restaurantlarının olduğu yere ulaşabilirsiniz. Kuş ve şelale sesleri ile birlikte yemek yiyebilir,

Maşukiye Kartepe yolunda doğal sucuk ve ekmeğin lezzetine varabilirsiniz. Maşukiye’de doğal ürünler satın almak da mümkün.Maşukiye gibi doğayla iç içe bir mekan sizi cezbedebilir ve konaklamak isteyebilirsiniz. Maşukiye’de ev sahibi olan ve hafta sonlarını burada geçiren insanların dışında konaklama açısından pek zengin durumda değil.Yalnız piknikçiler için vazgeçilmez bir yer.

Sapanca Maşukiye Nerede? ve Nasıl Gidilir?

E-5 veya TEM Otoyolu tercih edilebilir nitelikte. Tem otoyoluyla gitmeyi düşünüyorsanız İzmit doğu çıkışından çıkıp Adapazarı yönüne dönünce Sapanca ayrımından girip yaklaşık 7-8 Km sonra Maşukiye’ye varabilirsiniz. E-5 Karayolunu tercih ederseniz İzmit’ten yaklaşık 7-8 Km sonra sapanca ayrımından girip 7-8 Km sonra Maşukiye’de olacaksınız.

Selman Dede Piknik Alanı

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Hendek Belediyesi’ne devredilen Selman Dede mesire alanı,

yapılan düzenlemelerle doğal bir milli park haline getirildi. Sakarya’nın Hendek İlçesinde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda sülün ve deve kuşu korunağı yapılan mesire alanına şimdi de basketbol, voleybol ve yeni bir futbol sahası yapılmıştır.

Ulaşım: Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Şehir merkezine uzaklığı 44 km.dir. Adres: Hendek, Bayraktepe, Selmandede Mesire Alanı

Akyazı Kuzuluk Tabiat Parkı

Kayın, Meşe, Gürgen ağaçlarının süslediği yaklaşık 10.000 m2 alana sahip olan, Kuzuluk orman park Mesire Alanı ile Akyazı ilçesi sakinleri ilçe sınırları dışına çıkmadan doğanın keyfinin çıkartılabileceğiniz bir ortam.

adres : Kuzuluk kaplıca evleri trafik ışıklarından sağa dönüp ulaşabileceğiniz Mesire Yeri rahat bir ulaşıma sahip.

Poyrazlar Gölü Piknik Alanı

Adapazarı’nın kuzeyinde, 8 km mesafede 38.93 Ha. alana sahip günübirlik piknik sahasıdır. 1985 Yılında tesis edilmiş, 1995 yılında da resmi tescili yapılmıştır. 2011 yılında Bakanlığımızca Tabiat Parkı olarak tescil edilmiş olup Tabiat Parkının alanı Bakanlığımızın 15.06.2012 tarih ve 808 sayılı olurlarıyla 231 Ha.’ a çıkarılmıştır.

Poyrazlar gölü 67 Ha. dır. Sahil uzunluğu 2400 mt. dir. Derinliği 3-8 mt.dir. Göl ve çevresi barındırdığı eşsiz doğal güzellikleri nedeniyle 1993 yılında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1. Derece doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir.

1995 Yılında sahanın gelişim planı yapılmıştır.

Bu saha da 2009 yılında 5 yıllığına ihale suretiyle kiraya verilmiştir.

Tabiat Parkı içinde Büfe, Kır Kahvesi, Yağmur Barınağı, İskele, WC, Mescit, Çocuk Oyun Grupları ve çeşmeler mevcuttur.

Ulaşım :Sakarya-Karasu devlet karayolunun 8’inci km’sinde Poyrazlar köyü yoluna dönülerek sahaya ulaşılmaktadır. Yolu asfalttır.

Eşme Sahil Piknik Alanı

Sapanca Gölü kenarında bulunan ve eşsiz doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakan Eşme her geçen gün daha da güzelleşiyor. İçmesuyu ve kanalizasyon hattı tamamlanan doğalgaza kavuşan Eşme,Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sahiliyle ayrı bir görünüme kavuştu. Geçtiğimiz yıl tamamlanan Eşme Sahil Düzenlemesi Parkı, hem Eşmelilerin hem de Eşme dışından gelenlerin yoğun ilgisini çekiyor

Havaların soğuk geçmesi sebebiyle meyve sezonunun istenilen düzeyde olmaması bozmamış Eşmelinin moralini. Havaların ısınmasıyla Eşme sahili çevre il ve ilçelerden gelenlerin akınına uğruyor. Hafta sonu adım atılacak yer kalmayan Eşme’de hafta içi genellikle Eşmeliler sahilden faydalanıyor.

Sakarya İl Orman Park Piknik Alanı

Adapazarı – Sapanca karayolu üzerinde Adapazarı’na 12 km. mesafede 27.14 Ha. alana sahip günübirlik piknik sahasıdır.1983 Yılında tesis edilmiştir. 2011 yılında B tipi Mesire yeri iken Bakanlığımızca Tabiat Parkı olarak tescil edilmiştir.

Sapanca Gölü manzarası sahaya ayrı bir değer katmaktadır. Sakarya ve çevre illerden gelen bir çok vatandaşın dinlenme ve rekreasyon ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Bu saha da 2009 yılında 5 yıllığına ihale suretiyle kiraya verilmiştir.

Tabiat Parkı içinde Kır Kahvesi, Kır Gazinosu,Büfe, WC, Mescit, Yağmur Barınağı, Basketbol Sahası ve Çeşmeler mevcuttur.

Ulaşım : Sakarya’ dan 12 Km olup Sapanca’dan ise 4 Km’ dir. Sapanca-Kırkpınar-Kurtköy dolmuşlarıyla ulaşım imkanı mevcuttur. Günün her saatinde geliş ve gidiş imkanı bulunmaktadır.

Taraklı Tabiat Anıtı Piknik Alanı

Sakarya ili, Taraklı ilçesi, Karagöl Yaylası mevkiinde bulunan sarıçam ağacı (Pinus sylvestris) Orman ve Su İşleri Bakanlık Makamının 16/12/2015 Tarih ve 1793 sayılı OLUR ‘u ile “Tabiat Anıtı” olarak tescil edilmiştir.

Sıra dışı bir gelişim gösteren 200 yaşındaki sarıçam ağacının boyu 17 metre, çapı 1,5 metre, çevresi 4,5 metredir.

Sakarya Doğançay Tabiat Parkı

Sakarya İli Geyve İlçesi Maksudiye Köyü sınırları içinde bulunan 4 hektar büyüklüğündeki Doğançay Şelalesi tabii-kültürel kaynak değerleri ve rekreasyon potansiyeli sebebiyle Şube Müdürlüğümüzün teklifi ile Bakanlık Makamının 13.05.2013 tarih ve 1030 sayılı Olur’ ları ile “DOĞANÇAY ŞELALESİ TABİAT ANITI”olarak ilan edilmiştir.

Doğançay Şelalesi Tabiat Anıtı Sakarya İl Merkezine 25 km., Sakarya-Bilecik karayoluna 10 km. mesafededir.

Doğançay Şelalesi deniz seviyesinden 600 mt. yüksekliktedir. Yol, yürüyüş traking parkuru olarak da kullanılmaktadır. Görülecek yerler listesinde ilk sıralardadır. Bozulmamış doğasıyla görsel bir şölen sunmaktadır.

Doğançay Şelalesi şehir merkezine 25 km. mesafede 600 mt. yüksekliktedir. Ulaşımın tamamen asfalt olup, son 2 km. si toprak yoldur.

4 hektar büyüklüğünde bulunan bu şelaleye sevdiklerinizle gelip harika bir gün yaşayabilirsiniz. Deniz seviyesinden 600 metre yükseklikte bulunan bu harika şelaleyi mutlaka görmelisiniz. Bozulmamış doğasıyla size görsel bir şölen sunmaktadır. Burada bol bol manzara fotoğrafı çekmeyi unutmayın.

Doğançay Şelalesi'ne Nasıl Gidilir?

Sakarya-Bilecik yolundan Doğançay Tabelasını girin. Burada Maksudiye Köyün tabelasını takip edin yaklaşık 8-9 km asfalt yola devam edin. Yolun sonunda Şelale tabelasını göreceksiniz. Burada 2 km’lik toprak bir yol var. isteyen olursa burada aracını bırakıp yürüyebilir. O yolun sonunda şelale sizi bekliyor.

Doğa harikası olan Doğançay Şelalesi deniz seviyesinden 600 metre yüksekliktedir. Yol ve yürüyüş trekking parkurları mevcuttur. her yaz buraya turlar ve ziyaretler gerçekleştrilirilir. suyu oldukça soğuk ve temizdir.

Doğançay Şelalesi şehir merkezine 25 km. mesafede 600 metre yüksekliktedir. Ulaşımın tamamen asfalt olduğu sadece 2 km mesafenin toprak yol olduğunu hatırlatmak isteriz. Araç şelale inişine kadar gidebiliyor. Şelale inişi tehlikelidir. Ekipman gerektiren durumlar vardır. Uzun yoldan şelaleye varacaklar için sorun yoktur. Su seviyesi derin değildir.

Hıdırlık Piknik Alanı

İlimiz Taraklı ilçesi, Hıdırlıktepe mevkiinde 21 hektarlık alana sahip B tipi mesire yeridir. Taraklı merkezine 2 km mesafede bulunmaktadır. 2007 yılında tescil edilmiştir. Sahanın gelişim planı mevcuttur.

Ulaşım: Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Şehir merkezine uzaklığı 75 km.dir.

şehrin gürültüsünden kaçmak yaz aylarında serinlemek, temiz hava almak ve piknik mi yapmak istiyorsunuz o zaman Hıdırlık‘a gidin ?? çocuklarınız için oyun parkları mevcut 2 tane yapay şelalesi olan bol ağaçlık bir yer üstelik ücretsiz mangal yapacağınız piknik alanı,

Sarıgöl Piknik Alanı

İlimiz, Sapanca İlçesinde bulunmaktadır. 10,6 Ha alana sahip A tipi mesire yeridir.

Ulaşım: Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Şehir merkezine uzaklığı 16 km.dir.

Adres: Sapanca-Uzunkum Mevkii

Hasan Fakı Göleti

Hasan Fakı Göleti ilimiz sınırları içinde bulunan söğütlü ilçemizdedir.

Doğal Güzellikler

Sakarya, Marmara bölgesindeki en zengin doğal güzelliğe sahip şehirlerden biri. Her mevsim farklı güzellikler sunan Sakarya’da doğa severler için keşfedilecek pek çok yer var. İnönü Yaylası, Sapanca Çiğdem Yaylası, Sapanca Yaylaları,Karagöl Yaylası, Sapanca Gölü, Poyrazlar Gölü, Acarlar Longozu, Sakarya Nehri, Maden Deresi bu doğal güzellikler arasında mutlaka görülmesi gerekenlerden.

Karagöl Yaylası

Sakarya’yı yeşil bir örtüyle güzelleştiren, şehir hayatının tüm karmaşasını uzaklarda bırakacağını bir yer arıyorsanız eğer, Karagöl Yaylası’nın tabiatını keşfedeceğiniz bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Karagöl Yaylası’nı görür görmez, coğrafyanın bu güzel parçasını daha önce keşfetmemiş olmanıza şaşıracaksınız.

Yağmur yağdığı zaman yayladaki çukurların dolup göl gibi görünmesinden dolayı halk tarafından Karagöl olarak adlandırılmış. Sakarya-Taraklı’da bulunan Karagöl Yaylası’na Kemaller Köyü’nden iki saatlik bir tırmanışın ardından yaylaya ulaşabilirsiniz. Biraz zor bir ulaşımı olsa da göreceğiniz manzara sizlere tüm yorgunluğunuzu unutturacak. Yaylanın bitki örtüsünü köknar, çam ve meşe ağaçları oluşturuyor. Toplam alanı 567 hektar…

Karagöl Yaylası’nın evleri ahşap bir mimariye sahip. Her Cuma günleri yaylada pazar kurulur ve şenlikler yapılır. Aynı zamanda kamp için de oldukça ideal bir bölgedir. Sadece doğal bir güzellikle değil, Roma dönemiyle tarihlendirilen kalıntılar da göreceksiniz Karagöl Yaylası’nda.

İnönü Yaylası

Hem kamp alanı olan hem de doğa tutkunlarının vazgeçilmez noktalarından biridir İnönü Yaylası. Adapazarı-Pamukova sınırlarında olan İnönü Yaylası, çam, göknar ve meşe ağlarının arasında uzanıp giden bir vadide yer alır.

İstanbul’a yakın olması sebebiyle günübirlik turlarla ziyaret edebilir ya da burada birkaç gününüzü kamp kurarak geçirebilirsiniz. Yeşillikler arasında sadece doğanın tadını çıkarıp bolca keşifler yapmak sizi hem keyiflendirecek hem de dinlendirip huzur verecek. Ulaşımı zor değildir yaylanın. Pamukova üzerinden Hüseyinli Köyü istikametine doğru gidildiğinde önce Ercuva Yaylası daha sonra İnönü Yaylası karşılayacak sizleri.

Yaylanın içinde irili ufaklı mağaraları keşfedebilme imkanına da sahip olacaksınız. Yürüyüş patikalarında geçtiğinizde dikkatinizi çeken çok detay olacak yaylada. Harika bir gezi ve kamp alanı olan İnönü Yaylası’na en kısa zamanda gidip doğanın içinde eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Sakarya Nehri

Afyon’da bulunan Bayat Yaylası’ndan doğan Sakarya Nehri, Türkiye’nin üçüncü büyük nehri özelliğini taşımaktadır.

Fırat Nehri ve Kızılırmak Nehri’nden sonra ön plana çıkanSakarya Nehri 824 kilometre uzunluğundadır ve balık sayısı bakımında da oldukça zengindir.

Doğal bir güzellik günümüze kadar gelebilmiş ve çevresindeki yeşillik alanlarla çekiciliğini hala korumaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük santralleri bu bölgede kurulmuştur. Yeşil bir alanda akan bir nehir manzaralı bir yerde tatil yapmak sizi huzura kavuşturacak. Buradaki Karasu bölgesi önemli tatil merkezlerinden biridir ve Karasu’da tatil yaparak hayatınızın en huzurlu zamanlarını yaşayabilirsiniz.

Acarlar Longozu

Sakarya ilinde bulunan Acarlar Longozu, dünyadaki en büyük ikinci longozdur. Longoz; su içine batmış orman anlamına gelmektedir ve Acarlar Longozu, içinde fazlasıyla balık türlerini barındırmaktadır.

Tabiatın bir güzelliği olan Longoz; deniz, kumul, orman ve gölü bir arada sunan ender yerlerden biridir. Karasu ilçesinde 1,562 hektarlık bir alanda bulunmaktadır. Cennetten bir parça olan Acarlar Longozu ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Bu muhteşem yeri görmek için Sakarya’ya yolunuzun düşmesini beklemeyin. çeşit çeşit hayvanlarıyla, eşsiz görüntüsüyle ve yeşilliğiyle harika bir gezi yeri olacaktır sizlere. Acarlar Longozunun her bir yerinde fotoğraf çektirebilir, keyifli zaman geçirebilirsiniz. Ördekler sülünler ve balıklar sizin arkadaşlığınızı bekliyor.

Sapanca Gölü

Uzunluğu 16 km olan Sapanca Gölü, İzmit Körfezi’nin doğusunda yer almaktadır. Güneyinde en yüksek yer 1606 metreyi bulurken kuzeyindeki en yüksek yer 300 metredir.

Yapılan araştırmalarda aslında Sapanca Gölü’nün İzmit Körfezi’yle önceden bir bağlantısı varmış. Gölde bulunan kabuklu hayvanlar bu bilgiyi güçlendirmektedir. Belki de ilk bakıldığında İzmit Körfezi’nin devamı gibi düşünülmesi eskiden birleşik olmasından kaynaklanmaktadır.

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bulunan bu göl, yaz veya kış mevsiminde seyahat halinde olan insanların uğrak yerlerinden biridir. Gölde bulunan balıklar arasında; sazan, yayın, turna ve alabalık türleri vardır. Ayrıca Sapanca Gölü kaynağını dağlardan gelen kar sularından almaktadır. Coğrafi güzelliklerimizden sadece bir tanesi olan göl gezilip görülmeye değer bir yer. Şehir hayatının streslerinden ve kalabalığından uzaklaşmak istiyorsanız Sapanca Gölü’nü ziyaret etmek size huzur verecektir.

Sapanca Aygır Deresi

Sapanca gölüne dökülen derelerden biri olan Aygır Deresi, yürüyüş yapmaya müsait parkurları, yaz aylarında girilebilen küçük gölcükleri ile ilgi görmektedir.
Sapanca Aygır Deresi mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisi.

Belediyeleri değil kendinizi silkeleseniz daha faydalı olur Alım gücü yükselmediği sürece bir anlamı yok Çocukların sağlık durumu hakkında açıklama Cumartesi günü miting yapılacak MSB kaynakları 'kritik öneme sahip' diyerek açıkladı! 1 Ocak 2025’te neler değişecek?